Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Seraing niet naar 1A na coronafraude? “Dit is te gek voor woorden”- Waasland-Beveren speelde terugmatch barrages ...

HLN
Seraing niet naar 1A na coronafraude? "Dit is te gek voor woorden"- Waasland-Beveren speelde terugmatch barrages onder voorbehoud
Het bondsparket heeft maandag een nieuwe hoorzitting in verband met mogelijke coronafraude bij Seraing. De club die zaterdag sportief de promotie naar 1A afdwong, zou in februari gesjoemeld hebben met de coronatesten van een aantal spelers van de A-kern, die verwisseld werden met die van een aantal beloften.
Lees verder

Snookerclub zet niet alleen terras, maar ook biljarttafels buiten: "Als het regent, halen we een zeil boven"
Café De Leug doet zijn reputatie als snooker- en biljartzaak ook nu alle eer aan. Uitbater Steve Verelst heeft niet alleen zijn terras buitengezet, maar ook een aantal biljart-, snooker- en pooltafels.
Lees verder

Groepje moet onder bedreiging van mes muziekbox en kleding afgeven: politie pakt acht jongeren op
Speurders van de lokale politie Neteland arresteerden afgelopen weekend, na doorgedreven onderzoek, acht jongeren naar aanleiding van een geval van afpersing zaterdagavond te Vorselaar. Twee minderjarigen werden in een gesloten instelling geplaatst, een meerderjarige zit momenteel in de gevangenis van Turnhout.
Lees verder

ABBA komt na 40 jaar met nieuwe muziek én 'ABBA-tar'-tournee: "Ze doen dit zeker niet voor het geld"
Veertig jaar na hun laatste studio-album brengt ABBA, de Zweedse hitmachine die de soundtrack van de seventies schreef, in de herfst nieuwe nummers uit. Zeker twee, wellicht vijf en misschien zelfs meer. Dat ook na het opdoeken van de band elke generatie danste op 'Gimme! Gimme! Gimme!' en 'Dancing Queen' zal ook voor een stormloop zorgen op tickets voor de 'ABBAtar'-tournee die volgend jaar avatars van de vier groepsleden op de wereldpodia brengt. We spreken met Vlaamse fans, muziekkenners en intimi over wat we kunnen verwachten.
Lees verder

LIVE. "Kans niet zo groot dat Indiase variant dominant wordt" - Meer dan miljard euro winst voor BioNTech
Het Overlegcomité komt morgen opnieuw samen om de coronamaatregelen tijdens de zomer uit te werken. Ondertussen lijkt de daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land te vertragen. Afgelopen week hebben dagelijks gemiddeld 2.983 mensen positief getest op Covid-19, wat slechts 3 procent minder is dan een week eerder. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Celien Deloof vraagt meer aandacht voor 'onzichtbare ziekte: "Diabetes hebben is een fulltime job"
Niet alleen haar gezellige lach, ook haar muzikaal talent erfde Celien Deloof (28) van haar moeder, Margriet Hermans (67). En dat talent zet ze ook graag in om diabetes onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Zelf kreeg Celien diabetes type 1 op haar negende. "Intussen heb ik mezelf al bijgeschoold tot een halve verpleegster."
Lees verder

Juventus riskeert uitsluiting Serie A bij doorgaan plannen Super League
Juventus riskeert uitgesloten te worden uit de Serie A indien het zich niet terugtrekt uit de veelbesproken Super League. Dat verkondigde de Italiaanse bondsvoorzitter Gabriele Gravina na een onderhoud met vertegenwoordigers van de amateurliga.
Lees verder

Britten ongerust: klimaatopwarming bedreigt kopje thee
Onrust bij de Britten: de toekomst van hun geliefde kopje thee staat op het spel. Boosdoener is de klimaatverandering, die de temperatuur in een aantal belangrijke productielanden doet stijgen en dus de optimale omstandigheden voor theeplantages bedreigt, zo blijkt uit een rapport dat maandag werd gepubliceerd.
Lees verder

LIVE GIRO. Finale begint nu écht met laatste beklimming, krijgen we vuurwerk?
Verraderlijke rit vandaag in de Giro. De renners trekken van Biella naar Canale, goed voor 190 kilometer, met enkele heuvels in het slot én regen onderweg. Kunnen de sprinters aanklampen of krijgen we een verrassende winnaar? En wat doet Remco Evenepoel? Volg de derde Giro-etappe hier LIVE!
Lees verder

Meer minderjarigen online kwetsbaar voor extremistische propaganda: "Vroegtijdige detectie kan escalatie voorkomen"
De coronapandemie heeft een impact op de radicalisering van mensen. Het offline-leven was immers grotendeels gesloten, waardoor mensen meer tijd online doorbrachten. Kwetsbaren in de samenleving, zeker ook minderjarigen, lopen daar echter meer kans om in aanraking te komen met extremistische propaganda. Het OCAD, het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse, noteert de laatste tijd ook een opvallende stijging van het aantal dossiers met minderjarigen tussen 15 en 18 jaar.
Lees verder

19-jarige vrouw matchte met Matthew Perry op datingapp Raya: "Hij vroeg me of ik naar zijn huis wou komen"
Hangt het aanstaande huwelijk van 'Friends'-ster Matthew Perry aan een zijden draadje? Recent raakte bekend dat de 51-jarige acteur vorig jaar een 19-jarig meisje probeerde te versieren via de datingapp Raya. Kate Haralson, de match in kwestie, spreekt nu voor het eerst over de avances van de acteur: "Toen we aan het Facetimen waren vroeg Matthew me of hij zo oud was als mijn vader."
Lees verder

Referee Department beslist: doelpunten Mbokani terecht afgekeurd, late gelijkmaker Miazga was geldig
Na de heisa van afgelopen weekend is er nu duidelijkheid: de twee doelpunten van Dieumerci Mbokani in Anderlecht zijn wel degelijk terecht afgekeurd. Dat heeft het Referee Department van de KBVB laten weten. Scheidsrechter Lambrechts handelde bij de late 2-2 van Miazga eveneens correct.
Lees verder

Tom Cruise belt politie wegens indringers op set van 'Mission Impossible 7'
Tom Cruise (58) moest tijdens de opnames van 'Mission Impossible 7' de politie bellen wegens indringers die het stuntmateriaal aan het beklimmen waren. Dat meldt The Sun. "Het is niet alleen een nachtmerrie voor de veiligheid."
Lees verder

Agent en agente neus aan neus op rechtbank na overspelige relatie: "En plots wist het hele korps van de affaire"
Een overspelige relatie tussen twee inspecteurs op de interventiedienst van de politiezone Mira kende maandag een pijnlijk einde op de rechtbank in Kortrijk. Een 33-jarige agent moest er zich verantwoorden voor een vuistslag tijdens een nachtshift in de combi, nadat er een einde was gemaakt aan de relatie. Het opgestelde pv zorgde er ook voor dat de affaire binnen de politiezone open en bloot kwam te liggen en collega's van de liefdeshistorie smulden.
Lees verder

Agent en agente neus aan neus op rechtbank na overspelige relatie: "En plots wist het hele korps er vanaf"
"Ze kan de relatiebreuk moeilijk verwerken. Er is in die combi helemaal niets gebeurd." Een overspelige relatie tussen twee inspecteurs op de interventiedienst van de politiezone Mira kende maandag een pijnlijk einde op de rechtbank in Kortrijk. Een 33-jarige agent moest er zich verantwoorden voor een vuistslag tijdens een nachtshift in de combi. Het opgestelde pv zorgde er ook voor dat de affaire binnen de politiezone open en bloot kwam te liggen en collega's van de liefdeshistorie smulden.
Lees verder

Van der Hoorn bezorgt Intermarché-Wanty-Gobert ritzege in grote ronde na straf nummer
Taco van der Hoorn (27) heeft Intermarché-Wanty-Gobert onverhoopt een ritzege in de Giro bezorgd. De Nederlander hield na een lange vlucht het sprintende peloton knap af. Filippo Ganna blijft ook na vandaag leider.
Lees verder

Auto wordt bekogeld met stenen en rijdt nadien recht op betoger af in Jeruzalem
Het is al dagen onrustig in Oost-Jeruzalem. De Palestijnse protesten worden veroorzaakt door spanningen rond de aanstaande uitzetting van tientallen Palestijnse gezinnen in Oost-Jeruzalem, die moeten plaatsmaken voor Joodse kolonisten. Vrijdagavond vielen meer dan 200 gewonden bij botsingen tussen demonstranten en de Israëlische politie. Bij de protesten wordt ook een auto bekogeld met stenen. De bestuurder verliest de controle over het stuur en rijdt een voetganger aan. De man raakt gewond, maar kan wegstappen.
Lees verder

Aanhoudende droogte zorgt voor hongersnood in Madagascar
Het Afrikaanse land Madagascar kampt met de ergste droogte in 40 jaar. Het zuidelijke deel van het eiland heeft voor het vierde jaar op rij 50 procent minder regen gehad tijdens het zaaiseizoen in oktober. Momenteel lopen meer dan een miljoen inwoners het risico op verhongering.
Lees verder

Echtgenoot Darya Safai (N-VA) pleegde geen strafbare feiten bij humanitaire visa Iraniërs
Er zijn geen strafbare feiten aan het licht gekomen bij de uitreiking van humanitaire visa aan Iraniërs waarbij de echtgenoot van Kamerlid Darya Safai (N-VA) als contactpersoon fungeerde. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag, nadat het federaal parket hem daarvan op de hoogte heeft gebracht.
Lees verder

Zielsgelukkige Van der Hoorn kan het niet geloven: "Na de finish vroeg ik me af: 'Is dit wel echt?'"
Het geluk en ongeloof spatten ervan af. "Ik kan dit echt niet geloven", waren de eerste woorden van Taco van der Hoorn minuten nadat hij vanuit de vroege vlucht onverhoopt de ritzege had gepakt in Canale. "Ik wou gewoon meegaan in de vroege vlucht en me daarin wat tonen. Aan de ritzege dacht ik echt niet, want vanuit de vlucht is het zo moeilijk om een etappe te winnen."
Lees verder