Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

School in Menen houdt deuren dicht na dreiging met schietpartij

School in Menen houdt deuren dicht na dreiging met schietpartij

Op sociale media dreigde een persoon met een schietpartij in het VTI Sint-Lucas in het West-Vlaamse Menen. Een van de directeurs werd met de dood bedreigd. De school houdt uit voorzorg de deuren donderdagochtend dicht. De politie neemt de zaak zeer ernstig.

Lees verder

Raymond Goethals en Guy Thys komen weer tot leven in nieuwe campagnespot voor Rode Duivels

De Belgische Voetbalbond KBVB heeft een nieuwe campagne gelanceerd: #DEVILTIME. De campagne werd gelanceerd met een spot waarin oud-bondscoaches Raymond Goethals en Guy Thys het enthousiasme voor het EK proberen aan te zwengelen. Het EK voetbal start op vrijdag 11 juni. U kunt de knappe spot hierboven bekijken.

Lees verder

Nieuwe beelden reünie-aflevering 'Friends' gedeeld

Na precies 15 jaar en 9 maanden komt de cast van Friends opnieuw samen. Op 27 mei keren Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer op HBO Max terug naar de sitcom die hen wereldberoemd maakte, en van die langverwachte reünie zijn nu al beelden te zien. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Grote brand in woonwijk in Den Haag, bewoners geëvacueerd

In de Nederlandse stad Den Haag woedt sinds de nacht van woensdag op donderdag een grote brand in de Schilderswijk. Dat meldt de lokale brandweer. Om tien uur vanochtend was de brand nog niet onder controle.

Lees verder

Colonial Pipeline geeft toe dat het 3,6 miljoen euro losgeld betaalde aan hackers

Colonial Pipeline heeft toegegeven ruim 4,4 miljoen Amerikaanse dollar (3,6 miljoen euro) aan losgeld betaald te hebben aan de uitvoerders van de cyberaanval op het computernetwerk van het bedrijf. Dat heeft de ceo van het bedrijf, Joseph Blount, woensdag gezegd tegen de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Lees verder

Zoenende Kamerleden in Nederland berispt na negeren coronamaatregelen

In Nederland is ophef ontstaan nadat enkele Kamerleden zich tijdens een plenaire vergadering in de Tweede Kamer niet hielden aan de coronamaatregelen.

Lees verder

Hoelang kan Jürgen Conings zich in de bossen schuilhouden? 'Drinken is geen probleem in het bos'

Jürgen Conings, de voortvluchtige en zwaarbewapende militair die onder anderen viroloog Marc Van Ranst bedreigde, is nog steeds niet gepakt. In de bossen van het Nationaal Park Hoge Kempen houden zo'n 350 agenten en militairen een klopjacht op hem. Maar hoe geraak je in die bossen aan drinkwater en eten, en waar slaap je? Twee survival-instructeurs geven de antwoorden.

Lees verder

Amazon maakt verliezen rendabel

De megawebwinkel Amazon staat erom bekend weinig belasting af te dragen. Britse onderzoekers zochten uit hoe dat kan. Via gegoochel met buitenlandse verliescijfers wordt de fiscus op een afstand gehouden.

Lees verder

Alweer corona op Songfestival: ook Duncan Laurence positief

De winnaar van Nederland in 2019 testte vandaag positief op corona en mag daarom in de finale zaterdag zijn lied 'Arcade' niet live brengen.

Lees verder

Live | Minister van Defensie Dedonder onder vuur in de Kamer

Om 14.15 uur start in de Kamer het plenaire debat waarin minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) uitleg moet geven over de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Volg het debat hier live mee.

Lees verder

Column: de parabel van de boerenknecht

Nele Van den Broeck wil u een parabel vertellen: de parabel van de boer en zijn knecht. Het is een geweldige knecht: ijverig, gehoorzaam… al wat de boer zich wensen kan. Tot je hem vraagt om aardappels te sorteren.

Lees verder

CD&V stuurt Sabine de Bethune naar Grondwettelijk Hof

CD&V-voorzitter Joachim Coens kiest ervoor Sabine de Bethune naar het Grondwettelijk Hof te sturen. Joke Schauvliege, die ook kandidaat was, zal haar rol als Vlaams volksvertegenwoordiger en als ondervoorzitter van het Vlaams Parlement verderzetten.

Lees verder

Texaanse wetgevers juichen wanneer gouverneur strengste abortuswet van VS ondertekent

De Republikeinse gouverneur van Texas, Greg Abbott, heeft woensdag een wetsvoorstel ondertekend dat abortus na ongeveer zes weken zwangerschap verbiedt. De wet geeft burgers ook het recht om artsen aan te klagen die na zes weken nog abortussen uitvoeren. In bovenstaande video is te zien hoe de Texaanse wetgevers juichen nadat Abbott zijn handtekening onder de wet heeft gezet.

Lees verder

BBC-journalist gebruikte 'misleidende methodes' om interview met Lady Di te krijgen

Meer dan 25 jaar na een geruchtmakend BBC-interview met de Britse prinses Diana blijkt dat journalist Martin Bashir misleidende methodes gebruikte om Diana te strikken. Dat is de conclusie van een rapport van een onafhankelijke commissie dat donderdagnamiddag verschenen is.

Lees verder

UITSLAG ETAPPE 12. Favorieten houden elkaar in de gaten, ritzege voor Italiaan Andrea Vendrame

De twaalfde etappe in de Ronde van Italië bleek ideaal terrein voor de vluchters. Een omvangrijke groep met landgenoten Dries De Bondt en Victor Campenaerts streed voor de dagzege maar moesten hun meerdere erkennen in de Italiaan Andrea Vendrame (AG2R - Citroën).

Lees verder

Sels over bedreiging Van Ranst: 'Dit is een aanval op de wetenschap'

Luc Sels, rector van de KU Leuven, spreekt zijn expliciete steun uit voor viroloog Marc Van Ranst, die sinds dinsdag ondergedoken zit naar aanleiding van de zoekactie naar militair Jürgen Conings. Die man had expliciete bedreigingen geuit naar Van Ranst.

Lees verder

Waarom Geike Arnaert een bijzonder mondmasker draagt op Eurosong

Hooverphonic-zangeres Geike Arnaert (41) loopt achter de schermen van het Eurovisiesongfestival rond met een bijzonder mondmasker. Geen kapje met rekkers achter de oren. Wel een exemplaar dat ze met een stokje in de hand voor haar mond en neus houdt.

Lees verder

Politiek akkoord over Europees corona-reispas

Het Europees Parlement deed water bij de wijn om toch maar een akkoord met de lidstaten te bereiken over de invoering van een coronacertificaat dat vlot reizen binnen de EU weer mogelijk moet maken.

Lees verder

Coens stuurt Schauvliege dan toch niet naar het Hof

Joachim Coens kiest voor Sabine de Bethune als rechter voor het Grondwettelijk Hof. Joke Schauvliege is het Oost-Vlaamse lijst­trekkerschap voor het Vlaams Parlement in 2024 beloofd.

Lees verder

KRC Genk pakt makkelijke 4-0 zege tegen Antwerp

KRC Genk heeft zich van zijn taak, winnen om in het spoor van Club Brugge te blijven, gekweten tegen Antwerp. De Limburgers wonnen dankzij drie goals van Kristian Thorstvedt en eentje van invaller Cyriel Dessers.

Lees verder

Psychologe Tine Nys roept beroepsgeheim in

De psychologe die Tine Nys jaren heeft begeleid, wilde niet getuigen in de rechtbank van Dendermonde.

Lees verder

Reageren na hackings door andere landen? Nu kan het

Als een buitenlandse dienst een Belgisch doelwit aanvalt, komt daar gewoonlijk geen officiële reactie op. Door een nieuwe cyberstrategie moet ons land wel zijn tanden kunnen laten zien.

Lees verder

Emotionele knuffel, redding baby en zwemvest van plastic flessen: beelden Ceuta gaan wereld rond

De beelden van een jongen die de kust van de Spaanse autonome stad Ceuta bereikt nadat hij met een zwemvest gemaakt uit plastic flessen door de Middellandse Zee was gezwommen, gaan de wereld rond. Een vrijwilliger van het Rode Kruis kreeg haatberichten omdat ze een Senegalese migrant troost. Door de diplomatieke ruzie tussen Marokko en Spanje proberen vele migranten de oversteek te maken naar Europa.

Lees verder

Club Brugge landskampioen na gelijkspel tegen Anderlecht (3-3)

Club Brugge kan opgelucht ademhalen: de zeventiende landstitel is een feit. De West-Vlamingen speelden 3-3 gelijk op het veld van Anderlecht en kunnen de laatste speeldag niet meer ingehaald worden door KRC Genk.

Lees verder

IJslandse discopop en Finse metal overleven tweede halve finale

De finalisten voor het Eurovisiesongfestival zijn bekend, na de tweede halve finale donderdagavond. Het niveau lag niet erg hoog, maar grote verrassingen waren er niet.

Lees verder

Egypte dwingt bestand af tussen Israël en Hamas

Israël en Hamas zijn akkoord met een staakt-het-vuren, dat vannacht ingaat. Egypte speelde een belangrijke bemiddelingsrol.

Lees verder

Met 400 op zoek naar een sluipschutter en expert in camouflage

De zoekactie naar de zwaarbewapende militair Jurgen Conings nam donderdag indrukwekkende proporties aan. Er kwam zelfs versterking uit de buurlanden. Maar een spoor was er donderdagavond nog altijd niet.

Lees verder

Wat baat een derde 'boosterprik' tegen corona?

Veel Belgen hebben nog geen eerste - laat staan een tweede - prik gehad of er is al sprake van een derde. Wat baat een zogenaamde 'boosterprik': is het een noodzaak of een commerciële zet van de farma-industrie?

Lees verder

Coronacijfers blijven de goede kant opgaan

Zowel het aantal besmettingen, de ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens blijven dalen. Dat blijkt vrijdagochtend uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Scienanso.

Lees verder

Live | Klopjacht op Jurgen Conings

Volg hier alle recente ontwikkelingen over de zoektocht naar de voortvluchtig militair Jurgen Conings.

Lees verder