Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 mei 2021

Schattig en uitzonderlijk: paard Lisongera (5) zet gezonde tweeling op de wereld

HLN
Schattig en uitzonderlijk: paard Lisongera (5) zet gezonde tweeling op de wereld
Schattige taferelen in ruiterschool El Hacienda in Zomergem (Lievegem). Daar is het paard Lisongera bevallen van tweelingveulentjes. En dat is uitzonderlijk.
Lees verder

Filipijnen treuren om dood van heldenhondje zonder snuit
Een hondje dat in 2011 twee Filipijnse meisjes redde door voor een aankomende motor te springen en daarna wereldberoemd werd na een gezichtsreconstructie, is niet meer. Viervoeter 'Kabang' overleed maandag op 13-jarige leeftijd in haar slaap, meldt de Filipijnse dierenarts die het dier de afgelopen jaren verzorgde.
Lees verder

Google gaat eigen winkels openen, eerste in New York
Techbedrijf Google wil zijn producten als Pixel-telefoons en slimme thermostaten en deurbellen van Nest nu ook in eigen, fysieke winkels aan de man gaan brengen. De eerste van die winkels moet deze zomer de deuren openen in New York. Het is nog niet duidelijk hoeveel winkels Google in totaal voorziet en of die ook buiten de Verenigde Staten komen.
Lees verder

"Hij voelde ijskoud aan": pakkend beeld van Spaanse duiker die vluchtelingenbaby uit Middellandse Zee redt gaat viraal
Een Spaanse duiker wordt gevierd als een held nadat hij een vluchtelingenbaby redde uit de Middellandse Zee. De moeder van het kind probeerde met zo'n 8.000 anderen al zwemmend de oversteek te maken van Marokko naar Spanje, op zoek naar een beter leven. Een beklijvend beeld van de duiker die de baby boven water houdt, ging in geen tijd viraal.
Lees verder

LIVE GIRO. Bennett, Brambilla, Hamilton of Vendrame: wie van de vier zet de twaalfde etappe naar z'n hand?
Daags na de Strade Bianche-rit krijgt het Giro-peloton een lange etappe door het middengebergte voorgeschoteld. Slaan de vrijbuiters hun slag? Of toont Remco Evenepoel zich na de offday van gisteren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Prins William krijgt eerste vaccinatieprik
Prins William (38) heeft gisteren zijn eerste vaccin gekregen. Dat maakte hij donderdag zelf bekend op Twitter. De Britse prins plaatste een foto waarop te zien is dat hij de prik krijgt toegediend.
Lees verder

Nog altijd geen duidelijkheid over toekomstige leveringen Johnson & Johnson, vandaag wel 40.800 dosissen geleverd
Er is nog altijd geen duidelijkheid over de toekomstige leveringen van de coronavaccins van Johnson & Johnson aan ons land. Dat zegt de woordvoerder van Janssen Pharmaceutica, de Belgische dochter van de Amerikaanse farmareus. Vandaag werden er wel 40.800 nieuwe dosissen geleverd, maar voor de resterende leveringen is er niets bekend.
Lees verder

Nog altijd geen duidelijkheid over toekomstige leveringen Johnson & Johnson, vandaag wel 40.800 dosissen toegekomen
Er is nog altijd geen duidelijkheid over de toekomstige leveringen van de coronavaccins van Johnson & Johnson aan ons land. Dat zegt de woordvoerder van Janssen Pharmaceutica, de Belgische dochter van de Amerikaanse farmareus. Vandaag werden er wel 40.800 nieuwe dosissen geleverd, maar over de resterende leveringen is er niets bekend.
Lees verder

Football Talk. Haalt Seraing zijn nieuwe trainer bij Eupen? - Jeugdcoach verlaat Anderlecht na 17 jaar
Vermits Marc Grosjean zijn contract heeft verlengd als T2, kijkt Seraing uit naar een vervanger voor Emilio Ferrera als hoofdcoach. De directie van de Metallo's polste Jordi Condom. Een vrijblijvend gesprek. De 51-jarige Spanjaard was dit seizoen sportief directeur bij AS Eupen, maar dat contract loopt in juni af en hij verkiest opnieuw coach te worden. Condom hoeft daarom niet noodzakelijk elders aan de slag te gaan, vermits de plaats 'Am Kehrweg' vrij is, sinds het vertrek van Beñat San José richting het Mexicaanse Mazatlan. Het zou de club allicht zelfs goed uitkomen, nu de Qatarese eigenaars (Aspire Zone Foundation) beslist hebben de werkingskosten te verminderen. Condom was van maart 2015 tot november 2017 al coach van de Panda's. (AR)
Lees verder

Het Laatste Nieuws verliest fotograaf Bart Leye
Gisteren is Bart Leye (54) onverwacht overleden. Bart was al 28 jaar fotoredacteur en fotograaf bij deze krant. Zijn prachtige fotoreeks over de verkiezingsavond van 26 mei 2019, waar hij Guy Dhaeseleer en sympathisanten van diens Forza Ninove volgde, kreeg de Belfius Persprijs. Bart laat een vrouw en twee kinderen na. En een grote leegte op onze redactie.
Lees verder

Opnieuw minder aanvragen voor werkloosheidsuitkering in VS: laagste niveau sinds begin van coronacrisis
Het herstel van de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten zet zich voort. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is vorige week gezakt tot het laagste niveau sinds het begin van de coronacrisis.
Lees verder

Toch geen mobiele trajectcontroles bij wegenwerken: "Niet aansluitbaar op ons systeem"
De Vlaamse plannen om bij grote wegenwerken mobiele trajectcontroles in te zetten, mogen naar de prullenmand. De mobiele trajectcontroles kunnen namelijk niet aangesloten worden op het AMS-systeem of ANPR Management System van de federale politie. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) moeten toegeven in het Vlaams Parlement. CD&V-parlementslid Lode Ceyssens reageert "onthutst": "Ik stel hier al jaren vragen over en telkens worden die mobiele trajectcontroles genoemd als oplossing. Nu blijkt dat er niet eens gecontroleerd is of het systeem wel kan werken."
Lees verder

Duitse bondskanselier Merkel voorstander van "indirecte contacten" met Hamas
De Duitse bondskanselier Angela Merkel is voorstander van "indirecte contacten" met de Palestijnse beweging Hamas, die de plak zwaait in de Gazastrook. Zulke contacten zijn volgens haar essentieel om een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas te bereiken. Dat zei Merkel in een vraaggesprek met Duitse media van de Westdeutscher Rundfunk-groep.
Lees verder

"Een hond heb je nooit volledig onder controle": waarom je honden maar best aan de leiband houdt
"Het is een brave, hoor", roept het baasje van de loslopende hond steevast. Na een bijtincident in het Dudenpark in Vorst laait de discussie over de leiband weer op.
Lees verder

Advocaat van Jeff Hoeyberghs wil rechter wraken omdat hij zaak niet wou uitstellen
Advocaat Hans Rieder wil de rechtbankvoorzitter in de zaak rond plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs wraken. Dit omdat de voorzitter te kennen had gegeven de zaak op 4 mei te willen behandelen in plaats van de zaak uit te stellen voor conclusietermijnen. "Dit is een duidelijk misprijzen tegenover een van de partijen die voor hem moeten verschijnen", klinkt het.
Lees verder

CELEBS 24/7. Kate Hudson maakt komaf met het coronakapsel van haar vriend en 'Riverdale'-acteur KJ Apa wordt papa
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

BeNeLiga in het basketbal wordt de BNXT League: toekomst, de 'Generation Z' en groei
Zeg niet langer BeNe League. Vanmiddag werd de nieuwe Belgisch-Nederlandse basketbalcompetitie gedoopt tot BNXT League. Gericht op toekomst, op 'Generation Z' en op groei, klonk het.
Lees verder

Koers Kort. Miguel Angel Lopez nieuwe leider in Ruta del Sol - Geen Triptyque Ardennais dit seizoen
Miguel Angel Lopez heeft vandaag de macht gegrepen in de Ruta del Sol. De Colombiaan van Movistar, dit voorjaar nog out door een coronabesmetting, won de koninginnenetappe en is meteen ook de nieuwe leider van de Spaanse rittenwedstrijd.
Lees verder

Peter Van de Veire krijgt het zwaar te verduren tijdens Songfestival: "Wat doet gij nu?"
Voor Hooverphonic is het Eurovisiesongfestival een dolle rit, maar de crew die meereist heeft minstens even veel plezier. Enkel Peter Van de Veire niet, die krijgt vooral veel stress van de anderen.
Lees verder

Hongarije hoeft als enige EU-lidstaat geen extra vaccins van Pfizer/BioNTech
Hongarije hoeft geen extra coronavaccins van Pfizer/BioNTech. Het land doet als enige EU-lid niet mee met een nieuwe deal tussen de EU en de vaccinleverancier. België en alle andere lidstaten doen dat wel, ons land heeft ingeschreven op een totaal van 23 miljoen doses in 2022 en 2023.
Lees verder