Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 mei 2021

“Schade na samenkomst 1.000 Clubfans in Sint-Andries? U had moeten weten dat het match was”: wedstrijd tegen Ande...

HLN
"Schade na samenkomst 1.000 Clubfans in Sint-Andries? U had moeten weten dat het match was": wedstrijd tegen Anderlecht blijft nazinderen in buurt Jan Breydel
"Ze stonden te dansen op mijn aanhangwagen, maar het is precies alsof de schade mijn eigen schuld is. Wat zal dat geven als ze kampioen worden?" Een buurtbewoner van het Jan Breydelstadion is niet te spreken over de reactie van de Brugse politie, na de bijeenkomst van 1.000 Clubsupporters afgelopen zondag op de Gistelsesteenweg. Wij legden de onvrede voor aan de politie.
Lees verder

Verlinden blikt vooruit op Overlegcomité: "Iets te vroeg voor datum heropening binnenhoreca"
De versoepelingstrein maakt vaart: zaterdag treedt het buitenplan in werking en volgende week zit het Overlegcomité opnieuw samen. "Hopelijk kunnen we perspectieven openen voor de zomer", blikte minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vanochtend vooruit op de radio bij Bel RTL.
Lees verder

Michel Van den Brande viert 60ste verjaardag: "Geen feest, maar zaterdag wel eerste vaccin"
Vandaag viert Michel Van den Brande z'n 60ste verjaardag, maar dat is niet van ganser harte. "Met 40 en 50 jaar worden, had ik totaal geen probleem. Maar die zes zien staan, is iets anders."
Lees verder

Nintendo lanceert game die kinderen leert programmeren
Nintendo heeft een nieuwe game onthuld, die kinderen met behulp van schattige wezens leert om te programmeren. 'Gamestudio' kan je spelen op de Nintendo Switch en bevat in totaal zeven interactieve lessen.
Lees verder

Brussel gaat als eerste gewest proactieve praktijktests invoeren op de huurmarkt
Het zal binnenkort mogelijk zijn om op de Brusselse huurmarkt proactief praktijktests uit te voeren. Dat maakt Brussels staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS) bekend. Volgens de huidige regelving kan er pas een praktijktest plaatsvinden nadat er een klacht is ingediend en er een vermoeden van discriminatie bestaat na onderzoek.
Lees verder

Historische tempel herrijst na 40 jaar uit water door extreme droogte
Door de extreme aanhoudende droogte in de regio Guanajuato in Mexico is de tempel van de Virgen de los Dolores, die in het midden van de negentiende eeuw werd gebouwd, na veertig jaar voor het eerst boven water verschenen.
Lees verder

Lukaku krijgt onverwacht telefoontje: "Ik wilde zo graag zijn zoals jij!"
Het aandeel van Romelu Lukaku in de titel van Inter valt met 21 doelpunten en 10 assists niet te onderschatten. De Italianen planden een hele week festiviteiten. Op het programma: een telefoontje van... Adriano naar Lukaku.
Lees verder

Nintendo maakt recordwinst dankzij corona
De Japanse videogamemaker Nintendo heeft in zijn gebroken boekjaar 2020-21, dat liep tot eind maart, een recordwinst opgetekend. Het bedrijf waarschuwt dat dit jaar minder zal zijn.
Lees verder

Niet Remco Evenepoel, maar amper 18-jarige Oekraïner Andrii Ponomar is jongste Giro-deelnemer
U mag drie keer raden wie de jongste deelnemer is in de komende Ronde van Italië. Remco Evenepoel? Fout. Geen idee? We zullen een handje helpen: Andrii Ponomar, amper 18 jaar oud. De Oekraïner van Androni Gioccatoli wordt - als alles goed gaat - de jongste naoorlogse deelnemer aan een grote ronde.
Lees verder

4-jarige kleuter belt politie voor gevallen moeder met hulp van speelgoedautootje
In het Britse Nottingham heeft een jongen van vier jaar een heldendaad verricht. Toen de kleuter zag dat zijn moeder haar hoofd had gestoten na een val, belde hij meteen de politie. Het nummer had hij kunnen vinden... op zijn speelgoedautootje.
Lees verder

Voor het eerst bewegend beeld van goudjakhals in Nederland
Voor het eerst zijn in Nederland bewegende beelden van een goudjakhals gemaakt. Een boer in het noordelijke Uithuizermeeden (provincie Groningen) filmde het dier vorige week op zijn land. Na analyse door meerdere experts blijkt het inderdaad om een goudjakhals te gaan.
Lees verder

"Monster gaat papa komen dooddoen": dolgedraaide man die vader wil wurgen voor ogen van z'n drie kinderen wordt geïnterneerd
Een Brugs gezin met drie kinderen tussen 5 en 13 jaar kan mogelijk weer wat geruster slapen. Een man die uit het niets hun woning binnenstormde is volgens de rechter ontoerekeningsvatbaar en moet geïnterneerd worden om de nodige psychische begeleiding te krijgen. B.L. (33) begon de vader des huizes, die hij niet kende, vorig jaar te wurgen voor de ogen van zijn kinderen.
Lees verder

"Monster gaat papa komen dooddoen": dolgedraaide man die vader probeert te wurgen voor ogen van z'n drie kinderen wordt geïnterneerd
Een Brugs gezin met drie kinderen tussen 5 en 13 jaar oud kan mogelijk weer wat geruster slapen. Een man die uit het niets hun woning binnenstormde is volgens de rechter ontoerekeningsvatbaar en moet geïnterneerd worden om de nodige psychische begeleiding te krijgen. B.L. (33) begon de vader des huizes vorig jaar te wurgen voor de ogen van zijn kinderen en nam uiteindelijk de vlucht. Wat hem die dag precies bezielde, blijft tot op vandaag een raadsel.
Lees verder

Tepels zijn toegelaten en je kan er bakken geld mee verdienen. Expert over OnlyFans: "Nieuwe generatie weet hoe ze moet entertainen"
OnlyFans is niet nieuw, maar sinds corona werd het platform steeds populairder. En dat is niet zo gek, want dankzij het vernuftige business model kan je er een pak meer mee verdienen dan met bijvoorbeeld Instagram of Youtube. Heel wat influencers, bekendheden en sekswerkers slaan munt uit de app door exclusieve content aan te bieden tegen betaling. Vooral voor de sekswerkers is de komst van OnlyFans revolutionair. Socialemedia-expert Clo Willaerts legt uit hoe het werkt en wat de valkuilen zijn. "Je moet het nog steeds wel doén".
Lees verder

De rug van Bernal, het hoofd van Groenewegen en de trauma's van Landa en Yates: de vraagtekens waarop de Giro het antwoord moet geven
De 104de Ronde van Italië staat voor de deur en er zijn wel wat hangijzers die het extra interessant maken. Over het debuut van Remco Evenepoel is al genoeg gezegd en geschreven, maar wat met Bernal, Nibali, Groenewegen en andere Hindleys? De Giro der vraagtekens in vijf hoofdstukken.
Lees verder

Kan Villarreal (of heel misschien AS Roma) voorkomen dat de Europese finales wéér Engelse feestjes worden?
De Champions League-finale gaat tussen twee Engelse clubs, en het is niet ondenkbaar dat ook de Europa League-eindstrijd een Premier League-feestje wordt. Het zou voor de tweede keer in drie jaar tijd (én in de geschiedenis) zijn dat er vier clubs uit hetzelfde land in de twee Europese finales staat. De hoop van de rest van Europa is gevestigd op Villarreal en een héél klein beetje op AS Roma.
Lees verder

OVERZICHT. Steeds meer landen willen coronapas invoeren: wat betekent dat? En welke privileges hangen eraan vast?
Steeds meer Europese landen hebben een coronapaspoort geïntroduceerd, of zijn dat in de nabije toekomst van plan. Zo'n paspoort brengt vaak heel wat vrijheden met zich mee, al verschilt dat van land tot land. Een overzicht.
Lees verder

Krëfel betaalt (opnieuw) TV's terug als Rode Duivels het onmogelijke doen: 17 goals maken op het EK
Nog nooit maakte een landenteam meer dan 14 goals tijdens een EK voetbal. Maar als het Belgisch nationale elftal volgende maand een mirakel verricht hangt er net als bij het vorige WK iets in de lucht voor Krëfel-klanten. In 2018 zorgde de laatste goal van de Duivels ervoor dat duizenden TV's terugbetaald werden met winkelkrediet.
Lees verder

Nieuw 'Thuis'-boek onthult geheimen over Thilly
Soapfans lopen best even langs bij de boekhandel, want vanaf deze week ligt daar in de rekken ook een nieuw deel in de populaire 'Thuis'-boekenreeks. In 'Thilly, mijn leven, één groot avontuur' komt de lezer alles te weten over Thilly, het personage van Lauren Müller (33). Vooral het voorlaatste hoofdstuk is interessant, omdat het zich in de toekomst afspeelt en verklapt wat er binnenkort op tv gaat gebeuren.
Lees verder

De Verhulstjes achterna in de Provence? Onze woonexpert toont tien huizen van 159.000 euro tot 85 miljoen euro
Eerder deze week konden we binnenkijken in de exclusieve villa van de familie Verhulst in Saint-Tropez. Zij realiseerden de droom die vele Vlamingen koesteren om een tweede verblijf te kopen in de Provence, de meest geliefde regio in la douce France. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er op zoek naar tien aanraders, voor zij die het met minder geld moeten stellen dan de Verhulstjes, maar ook voor degenen die er (nog) warmer bijzitten.
Lees verder