Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

Sarah (21) verdwijnt na discussie met vrienden in Zwitsers bergdorp: bloed in badkamer en zelfs portefeuille nam ze n...

HLN
Sarah (21) verdwijnt na discussie met vrienden in Zwitsers bergdorp: bloed in badkamer en zelfs portefeuille nam ze niet mee
In en rond het Zwitserse bergdorp Täsch, vlak bij het beroemde kuuroord Zermatt, zoekt de Zwitserse politie sinds dinsdagochtend naar studente Sarah Huyghe (21) uit Ieper. Het meisje verdween er in alle vroegte uit een chalet waar ze samen met enkele vrienden verbleef. Familie en haar beste vriendin Kaai Edwards reisden naar Zwitserland af om te helpen zoeken.
Lees verder

Tientallen dieren in beslag genomen bij Jeff uit 'Tiger King'
De autoriteiten in de Amerikaanse staat Oklahoma hebben bijna zeventig grote katten in beslag genomen bij zakenman Jeffrey Lowe die bekend is uit de hitserie 'Tiger King'. Het gaat onder meer om tijgers, leeuwen en een jaguar uit het Tiger King Park in Thackerville, berichten Amerikaanse media.
Lees verder

Marc Degryse vindt Club de verdiende kampioen en gooit pluim naar Clement: "Hij had het bij het rechte eind"
Club Brugge is opnieuw kampioen in de Jupiler Pro League. Onze analist Marc Degryse in drie thema's over de titel. "De ploegtactiek moet je beste spelers helpen uitblinken en dat is op Anderlecht gelukt. Club heeft zich zo weer wat naar het niveau van de reguliere competitie kunnen hijsen."
Lees verder

Nieuwe misdaadserie 'Glad ijs' vanaf volgende maand te zien op Streamz
Is een misdaadserie met een komische toets wel iets voor jou? Zet de nieuwe VTM-reeks 'Glad ijs' dan maar op je kijklijstje. In de serie, die binnenkort op Streamz te zien is, wordt Lucas Van den Eynde (62) ontvoerd door Koen De Bouw (56). Vervolgens staat het hele land in rep en roer en is het aan de speurders om Phil "Frisco" Druyts (Van den Eynde) terug te vinden.
Lees verder

Danira Boukhriss maakt de punten voor België bekend in Songfestival-finale
Danira Boukhriss (30) had deze ochtend een verrassing voor alle luisteraars van MNM. In 'Radio Rotterdam' kondigde Danira aan dat zij in de finale van het Songfestival de Belgische punten van de vakjury zal uitdelen.
Lees verder

"Eigen woning onbetaalbaar voor jongeren": herkenbaar? Laat het ons weten
De woningmarkt zit op slot voor jongeren. Voor twee derde van de 21- tot 35-jarigen is de aankoop van een eigen woning een onbereikbare droom. Dat meldt adviesbureau Immotheker Finotheker op basis van een bevraging bij zowat 2.000 Belgen. Lukt het u ook niet om een woning te kopen? Laat het ons weten.
Lees verder

Zuid-Korea wil helemaal af van beperkingen op raketarsenaal
Zuid-Korea wil af van afspraken met de Verenigde Staten die het gebruik van ballistische raketten aan banden leggen. De Zuid-Koreanen mogen momenteel geen projectielen gebruiken die een bereik hebben van meer dan 800 kilometer. Het schrappen van die "raketrichtlijn" komt naar verwachting aan de orde bij topoverleg tussen president Moon Jae-in en zijn Amerikaanse collega Joe Biden, bericht persbureau Yonhap.
Lees verder

LIVE Aanklager zet meteen de toon in assisenproces Sofie Muylle: "Alexandru Caliniuc ziet zijn slachtoffers niet als mensen maar als voorwerpen"
Het assisenproces rond de dood van Sofie Muylle gaat de vijfde dag in. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare in januari 2017 op het strand van Knokke-Heist. Deze ochtend zal procureur-generaal Céline D'havé haar requisitoir houden.
Lees verder

LIVE. Assisenproces Sofie Muylle: "Hier zie je wat je hebt aangericht. De broer kan het niet meer aan. En jij zit hier alsof het je niet aangaat"
Het assisenproces rond de dood van Sofie Muylle gaat de vijfde dag in. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare in januari 2017 op het strand van Knokke-Heist. Deze ochtend zal procureur-generaal Céline D'havé haar requisitoir houden.
Lees verder

LIVE. Assisenproces Sofie Muylle. Aanklager zet meteen de toon: "Alexandru Caliniuc ziet zijn slachtoffers niet als mensen maar als voorwerpen"
Het assisenproces rond de dood van Sofie Muylle gaat de vijfde dag in. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare in januari 2017 op het strand van Knokke-Heist. Deze ochtend zal procureur-generaal Céline D'havé haar requisitoir houden.
Lees verder

Achter de schermen van 'The Voice': deze mensen stomen de kandidaten klaar voor de finale
Liedje kiezen, liedje zingen, klaar. Zo simpel lijkt het voor kandidaten van 'The Voice', maar de realiteit is anders. Achter de schermen zijn de coaches voortdurend bezig om hun kandidaat naar het hoogst mogelijke niveau te tillen. Wij gingen praten met de zangleraars die hen mee begeleiden, en ontfutselden keukengeheimen zoals 'zingen door een buisje' en de twang-techiek. "Vals zingen mag. Je kan nooit een goeie zanger worden als je geen valse noot durft te zingen."
Lees verder

2 lgbtq-moslims over hun zoektocht naar (zelf)acceptatie: "Niemand zou moeten kiezen tussen geloof of geaardheid"
"We zaten met het gezin voor tv toen er tijdens het programma plots twee vrouwen kusten. Daar waren mijn ouders niet mee gediend. 'Zap weg,' zeiden ze vol afschuw. 'Dit hoort niet, we moeten dit niet zien.' De boodschap was duidelijk." Moslim en holebi, twee woorden die schijnbaar onverenigbaar zijn met elkaar. Het gevolg? Veel lgbtq-moslims zijn bang om zichzelf te zijn. En dat wil antropoloog Wim Peumans aanpakken met zijn boek 'Habibi, het lief en leed van lgbtq-moslims'. Ter ere van de Belgische Pride interviewden wij Abdellah (27) en Inas (24) over de weg die zij hebben afgelegd.
Lees verder

Twee LGBTQ+-moslims over hun zoektocht naar (zelf)acceptatie: "Niemand zou moeten kiezen tussen geloof of geaardheid"
"We zaten met het gezin voor tv toen er tijdens het programma plots twee vrouwen kusten. Daar waren mijn ouders niet mee gediend. 'Zap weg', zeiden ze vol afschuw. 'Dit hoort niet, we moeten dit niet zien.' De boodschap was duidelijk." Moslim en holebi, twee woorden die schijnbaar onverenigbaar zijn met elkaar. Het gevolg? Veel LGBTQ+-moslims zijn bang om zichzelf te zijn. En dat wil antropoloog Wim Peumans aanpakken met zijn boek 'Habibi, het lief en leed van LGBTQ-moslims'. Ter ere van de Belgische Pride, op zaterdag 22 mei, interviewden wij Abdellah (27) en Inas (24) over de weg die zij hebben afgelegd.
Lees verder

André Hazes is trots op zijn moeder Rachel: "Keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen"
Met haar dochter Roxeanne (28) botert het niet zo goed, maar met zoonlief André (27) kan ze het dan weer wel goed vinden. Op Instagram laat de zanger dan ook weten dat hij ontzettend trots is op zijn moeder Rachel (51). "Zo diep in de put gezeten en keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen", klinkt het onder meer.
Lees verder

Huis of appartement kopen als opbrengsteigendom: dit zijn de kosten waar je rekening mee moet houden
Wie zoekt naar manieren om geld 'te laten werken', komt vroeg of laat bij vastgoed en opbrengsteigendommen uit. Dat de woonleningen nog steeds goedkoop zijn is natuurlijk een troef. Spaargids.be bekeek het totaalplaatje.
Lees verder

Lego-bouwset van protontherapiecentrum maakt kinderen rustiger tijdens kankerbehandeling
In het protontherapiecentrum PARTICLE in UZ Leuven krijgen kinderen die een behandeling met protontherapie ondergaan, een bouwpakket met blokjes van Lego. De kinderen bouwen de machine, de behandelingsruimte en de verschillende facetten van hun behandeling na, en dat maakt hen rustiger tijdens de behandeling zelf. Protontherapie wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van patiënten met kanker.
Lees verder

Minister van Defensie sluit ontslag uit en wijst N-VA met de vinger: "Zij wakkeren eerst het vuur aan en komen dan lessen geven"
Minister van Defensie Ludivine Dedonder sluit uit dat ze ontslag neemt over het dossier van de voortvluchtige en wellicht bewapende militair Jürgen Conings. "Dat was gisteren zelfs niet aan de orde in het parlement", verklaarde de PS-politica deze ochtend op de RTBF-radio.
Lees verder

Sluikstorters worden vanaf deze zomer strenger aangepakt
Vanaf deze zomer zal het achterlaten van zwerfvuil strenger worden aangepakt. Volgens minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zullen er dertig extra controleurs optreden om sluikstorters zo veel mogelijk tegen te houden.
Lees verder

Op zoek naar verfrissing in huis? Zoveel verbruikt een airco
Ieder jaar neemt het aantal hete dagen toe. Veel mensen snakken dan ook naar de nodige verfrissing in huis. Wil je dit jaar graag een airco aanschaffen? Wat voor toestel kies je best voor welke ruimte? Wat is de impact van een airco op je energiefactuur? En welke toestellen verbruiken het minste? Mijnenergie.be rekende het uit.
Lees verder

'Deathloop' wordt een letterlijk tijdloze, gewelddadige sixties-rave
Hield je wel van de dolle, moorddadige pret in Dishonored en Prey? Dan zal Deathloop, een nieuwe game van dezelfde makers, ook wel wat voor jou zijn. Deze 'moordpuzzel', zoals de makers hem betitelen, komt pas in september op de markt, maar wij kregen al een exclusieve gameplaydemo.
Lees verder