Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 30 mei 2021

Republikeinen blokkeren onderzoekscommissie bestorming Capitool

Republikeinen blokkeren onderzoekscommissie bestorming Capitool

De Republikeinen hebben vrijdag de oprichting geblokkeerd van een onafhankelijke onderzoekscommissie naar de bestorming van het Capitool

Lees verder

Thaise politie redt meer dan honderd aapjes van smokkelaars

De Thaise politie kon meer dan honderd makaken redden uit de koffer van een pick-up truck. De dieren zaten in zakken en konden moeilijk ademen, sommigen waren zwanger. Er werd een veldhospitaal opgezet om hen te redden, maar twaalf overleefden niet.

Lees verder

Dmitry Sin schiet naast doel in voorlaatste finale-avond Koningin Elisabethwedstrijd

Met een zweem van vrijdagse vermoeidheid en een gebrek aan teamspirit liet Dmitry Sin teveel kansen liggen om de competitie naar zich toe te trekken.

Lees verder

De vulkaan die nooit slaapt licht de nacht op

Op het Italiaanse eiland Sicilië spuwt de vulkaan Etna als sinds dinsdag lava, ook in februari van dit jaar gebeurde dat al. Ook deze eruptie gaat gepaard met dikke rookwolken en wordt as tot 4 kilometer de lucht in geslingerd. Er is nog geen slachtoffers of schade gemeld. Sinds 1955 liet de Etna al bijna vijftig keer van zich horen, voor het laatst nog in 2018.

Lees verder

Annelies Verlinden: 'We moeten de verantwoordelijkheid weer aan de mensen geven'

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in de verdediging over het afschaffen van de knuffelcontacten

Lees verder

Vrouw (59) in levensgevaar na ongeval, gevluchte bestuurder spoorloos

Op de Tongersesteenweg in Herderen is zaterdagochtend een zwaar ongeval gebeurd tussen een bestelwagen en een auto. De 59-jarige bestuurster van de auto raakte levensgevaarlijk gewond. De chauffeur van de Franse bestelwagen vluchtte te voet weg en is nog steeds spoorloos.

Lees verder

Brian Priske volgt Vercauteren op als coach van Antwerp

De 44-jarige Deen Brian Priske is de nieuwe coach van Royal Antwerp FC, hij volgt Frank Vercauteren op. Priske had een afkoopclausule van een miljoen euro in zijn contract bij het Deense FC Midtjylland.

Lees verder

Bloedtest na vaccinatie heeft geen zin

Na een coronavaccinatie bloed laten testen op antistoffen tegen het coronavirus, heeft geen zin. Dat heeft hoogleraar epidemiologie Pierre Van Damme gezegd op de wekelijkse persconferentie van de taskforce Vaccinatie.

Lees verder

Opnieuw vier doden bij protesten in Colombia

De Colombiaanse president Ivan Duque gaat het leger 'maximaal inzetten' tegen de protesten

Lees verder

Honderden betogers in Ter Kamerenbos: 'We protesteren tegen de staat die onze vrijheden afpakt'

Zaterdagmiddag verzamelen coronasceptici uit binnen-en buitenland in het Brusselse Ter Kamerenbos voor een 'European Manifestation for Freedom'. Daarnaast staat het nepfestival La Boum 3 gepland in Ter Kamerembos. Ook is er een steunmars voor de voortvluchtige militair Jürgen Conings aan de gang.

Lees verder

Damiano Caruso wint laatste bergrit en doet ultieme gooi naar roze met lange aanval, maar Egan Bernal houdt stand

Damiano Caruso heeft de voorlaatste etappe van de Giro gewonnen. De nummer twee van het klassement reed zo'n 50 kilometer mee in de aanval en hield op de slotklim nipt stand. Caruso's ultieme gooi naar roze faalde echter: Egan Bernal kwam als tweede over de finish en hield het verschil binnen de perken. De roze trui kan de Colombiaan, behoudens een stevige dosis pech, niet meer ontglippen met enkel nog de slottijdrit op de programma.

Lees verder

Premier De Croo: 'Helft volwassen Belgen heeft eerste vaccinatie gekregen'

De helft van de volwassen Belgen heeft momenteel een eerste prik met een coronavaccin gekregen. De kaap is zaterdag gerond, zo heeft premier Alexander De Croo in een filmpje op Twitter laten weten.

Lees verder

Striptekenaar Benoît Sokal overleden

De Belgische striptekenaar Benoît Sokal, bekend van de stripreeks 'Canardo', maar ook maker van beroemde videospelletjes als 'Amerzone', is vrijdag op 66-jarige leeftijd overleden. Dat maakte uitgeverij Casterman bekend.

Lees verder

Wie waren de 'wappies'?

Terwijl de Brusselse terrassen bomvol zaten, gingen in Terkamerenbos enkele duizenden mensen betogen tegen de coronamaatregelen. Daarbij opvallend veel Nederlanders en Duitsers. 'Leef, alsof het je laatste dag is.'

Lees verder

Chelsea wint voor de tweede keer de Champions League na 0-1 zege in finale tegen Manchester City

Chelsea wint voor de tweede keer de Champions League na 0-1 zege in finale tegen Manchester City. Kevin De Bruyne op het uur geblesseerd naar de kant.

Lees verder

Feiten zullen complotdenkers niet overtuigen

Als iemand gelooft dat je via een coronaprik een chip krijgt ingeplant en dat een geheime wereldelite ontvoerde kinderen opeet, zal enkel een factcheck die persoon niet op andere gedachten brengen. Maar wat helpt dan wel?

Lees verder

Kevin De Bruyne na botsing in tranen van het veld tijdens Champions League-finale

Kevin De Bruyne moest zijn Champions League-finale al na een klein uur spelen staken. De aanvoerder van Manchester City moest na een stevige botsing met Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger minutenlang verzorgd worden en kon niet meer verder.

Lees verder