Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 17 mei 2021

Regering werkt aan asielregeling voor Afghanen die westerse troepen hebben bijgestaan

HLN
Regering werkt aan asielregeling voor Afghanen die westerse troepen hebben bijgestaan
Nu de terugtrekking van buitenlandse troepen uit Afghanistan op gang komt, werken verschillende landen aan een asielregeling voor de ­lokale tolken en 'fixers' die hen bijgestaan hebben. Het wordt voor hen levens­gevaarlijk in Afghanistan omdat ze door de taliban gezien worden als verraders. Ook ons land werkt aan een regeling om hen naar België te halen. Dat meldt De Standaard vandaag.
Lees verder

Geld rolt à volonté in het Rijk der Vrijheid
Corona zette ons winkelgedrag serieus op z'n kop. Maar geld moet rollen, en dat zal het de komende maanden alleen maar meer doen. Hoe dichter het 'normale leven', hoe meer we zullen besteden aan wat we zo lang hebben moeten missen, zo blijkt uit een bevraging van handelsfederatie Comeos. Al blijft ook bij shoppers nog de vrees voor het virus: coronaveilig winkelen vinden we nu zelfs belangrijker dan een parkeerplek vlakbij.
Lees verder

De herrijzenis van Bernal: na 22 maanden van gesukkel is hij dé te kloppen man, maar houdt die broze rug stand?
Egan Bernal hield grote sier in Campo Felice en bombardeert zich daarmee tot de te kloppen man voor Remco Evenepoel. Na bijna 22 maanden op de sukkel de herrijzenis van de Colombiaan. Dankzij zijn nieuwe liefde? De vraag blijft wel: houdt die broze, scheve rug stand?
Lees verder

Slangen op maandag. Na het startsein der versoepelingen is de hele politieke wereld zonder veel nadenken op de pedalen gaan staan
Nu minister Beke de vaccindeur op een kier zet voor de 16- en 17-jarigen, wenkt deze zomer ook voor tieners de herwonnen vrijheid. Het vaccin blijkt daarbij uitermate efficiënt in het bestrijden van de zorgelijke frons op Wouter Bekes voorhoofd. Met de exponentiële toename van het aantal inentingen, raakt de minister van Welzijn namelijk stilaan verlost van de vloek die sinds zijn ministerschap over hem hangt.
Lees verder

ANNO 2021. Ex-wielrenner Jürgen Roelandts (35): "Op mijn oude Harley naar Westvleteren"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Jürgen Roelandts (35), ex-wielrenner, Belgisch kampioen 2008, keerde donderdag als ploegleider terug in het peloton.
Lees verder

Alexandru Caliniuc staat vanaf vandaag terecht voor dood Sofie Muylle: "In Knokke ben ik een stoute jongen geworden"
"Ik ben in Knokke een slechte jongen geworden." Dat bekende Alexandru Caliniuc tijdens een verhoor. Hij doelde daarmee niet op wat hij Sofie Muylle (27) aandeed. Maar op het feit dat hij aan de kust zijn eerste sigaret rookte en naar discotheken ging. "Eigenlijk mag dat niet van mijn kerkgemeenschap."
Lees verder

Langdurige burn-outs en depressies met 40 procent gestegen op vier jaar tijd
Op 31 december 2020 telde ons land 111.732 mensen die erkend zijn in invaliditeit als gevolg van burn-out of depressie. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) waarover La Libre Belgique vandaag bericht. Het gaat om een stijging met 39,23 procent ten opzichte van de situatie op 31 december 2016, aldus het Riziv.
Lees verder

Slecht weer houdt Vlaming niet tegen: door de wind, door de regen... elke dag ons terrasje
Regenwolken? Ze zullen ons niet temmen, daar op het terras. "Gewoon eens buitenkomen, gezelschap opzoeken, dat slaan we geen dàg over", klonk het bij de Vlamingen die afgelopen weekend hun pintje aanlengden met regen. Het gààt dan ook niet alleen om dat pintje: "We nemen hiermee een voorschot op het normale leven. Jezelf een seigneur voelen en genieten van je stad..."
Lees verder

Achter de schermen van 'De Mol': met deze gouden tips had u Lennart kunnen ontmaskeren
Voor het eerst in de geschiedenis van 'De Mol' werden door de makers niet één maar twee Mollen helemaal voorbereid op hun rol in het tv-spel. Naast Lennart, de 25-jarige opvoeder die uiteindelijk een glansrol zou spelen, werd ook Martijn perfect 'opgeleid'. Hij moest enkel en alleen de eerste proef overleven. Maar dat gebeurde niet: hij werd gemold, neergeschoten in dit geval, door... Lennart. Een analyse van alle Mol-moves die Lennart maakte, de vragenlijsten en de tips waarmee de kijker aan de slag kon.
Lees verder

Marc Degryse vond keuze Clement om Vanaken op bank te zetten onbegrijpelijk: "Dit krijgt je ook niet aan Vanaken uitgelegd"
Onze analist Marc Degryse zag Club tegen Antwerp weer een flinke stap dichter bij de titel komen. Blauw-zwart kan donderdag kampioen spelen, maar dat moet voortaan wel met Hans Vanaken in de basis. "Toen Clement Vanaken donderdag op de bank zette, dacht ik 'Oke, hij wil hem sparen voor de belangrijke match van zondag', maar twee keer na mekaar?"
Lees verder

Marc Degryse vond keuze Clement om Vanaken op bank te zetten onbegrijpelijk: "Mét hem op het veld loopt het meer georkestreerd"
Onze analist Marc Degryse zag Club tegen Antwerp weer een flinke stap dichter bij de titel komen. Blauw-zwart kan donderdag kampioen spelen, maar dat moet voortaan wel met Hans Vanaken in de basis. "Ik vond de keuze van Clement om hem opnieuw op de bank te zetten onbegrijpelijk."
Lees verder

Mijn restaurant. Carl Devos. "Bijzonder, voor bijzondere momenten"
Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Politiek columnist Carl Devos kiest voor De Smaak en La Durée in Izegem en Boury in Roeselare.
Lees verder

Marc Degryse vond keuze Clement om Vanaken op bank te zetten onbegrijpelijk: "Mét hem op het veld loopt het meer georchestreerd"
Onze analist Marc Degryse zag Club tegen Antwerp weer een flinke stap dichter bij de titel komen. Blauw-zwart kan donderdag kampioen spelen, maar dat moet voortaan wel met Hans Vanaken in de basis. "Ik vond de keuze van Clement om hem opnieuw op de bank te zetten onbegrijpelijk."
Lees verder

Charlotte Sieben debuteert deze avond als de nieuwe Louise in 'Familie': "Ik verwacht me aan haatreacties"
In 'Familie' haalt Peter (Gunther Levi) opgelucht adem, want zijn dochter Louise is na een wereldreis van twee jaar weer thuis. Charlotte Sieben (22) debuteert zo als Louise en de vervangster van Sarah-Lynn Clerckx. "Ik heb me er al op voorbereid dat niet iedereen lief zal reageren op mijn debuut."
Lees verder

LIVE (12u). Bondscoach Martínez maakt EK-kern bekend: "Geen nieuwe namen"
Verrassingen hoeven niet te worden verwacht. Op het middaguur maakt Roberto Martínez zijn voorselectie bekend voor het EK. Een groep van ruim 30 namen, die op het eind van de maand zal worden getrimd naar een definitieve lijst van 26.
Lees verder

Nog geen zonnig terrasjesweer in zicht: opnieuw wisselvallige week met regen en onweer
Deze ochtend is het vaak zwaarbewolkt met af en toe regen of buien. Overdag blijft het onstabiel en wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien. Deze kunnen opnieuw fel zijn en plaatselijk vergezeld zijn van onweer en hagel, waarschuwt het KMI.
Lees verder

Vier maanden na huwelijksbreuk wonen ze al samen: Sergio Herman (51) heeft een nieuwe vlam
Sergio Herman (51) heeft een nieuwe vriendin. Amper vier maanden na zijn stukgelopen huwelijk met Ellemieke Vermolen woont de sterrenchef al samen met de twintig jaar jongere Chanel Joppart (30). Hun liefde bleef even geheim, maar de twee steken hun relatie niet langer weg. Wie is vrouw die het hart van Herman kon veroveren?
Lees verder

Emilio Ferrera en Karim Belhocine op weg naar AA Gent
AA Gent wil zijn technische staf ingrijpend versterken met het oog op volgend seizoen. Karim Belhocine moet de nieuwe T2 van Hein Vanhaezebrouck worden. De Buffalo's zouden ook zo goed als rond zijn met Emilio Ferrera.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen en overlijdens blijft fors dalen
Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt voor het eerst sinds 8 maart weer onder de 2.500. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft, net als de andere indicatoren, dalen en er liggen ook steeds minder coronapatiënten op de afdeling intensive care. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Echtgenote Belgische ambassadeur in Zuid-Korea beroept zich op onschendbaarheid na klap in gezicht van verkoopster
De echtgenote van de Belgische ambassadeur in Seoel beroept zich op haar diplomatieke onschendbaarheid om vervolging te voorkomen. Dat zegt de Zuid-Koreaanse politie. De vrouw werd er eerder van beschuldigd twee verkoopsters te hebben geslagen die haar ten onrechte verdachten van winkeldiefstal.
Lees verder