Doorgaan naar hoofdcontent

Regering-Trump heeft in het geheim telefoongegevens van journalisten verzameld

Regering-Trump heeft in het geheim telefoongegevens van journalisten verzameld

De regering-Trump heeft in het geheim de telefoongegevens verkregen van journalisten van de Washington Post die schreven over beschuldigingen van Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.

Lees verder

IOC-voorzitter: 'Niets kan beletten dat de Olympische Spelen plaatsvinden'

Niets zal de Olympische Spelen in Tokio tegenhouden om door te gaan zoals gepland, ondanks de aanhoudende uitbraak van het coronavirus. Dat heeft John Coates, vicevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), zaterdag gezegd.

Lees verder

Real, FC Barcelona en Juventus moeten disciplinaire maatregelen vrezen van Uefa

Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zijn niet akkoord gegaan met wat de Europese Voetbalconfederatie Uefa herintegratiemaatregelen noemt voor de twaalf clubs die van plan waren een Super League op te richten en moeten bijgevolg vervolging door de disciplinaire instanties van de Uefa vrezen.

Lees verder

Cuba vaccineert vanaf volgende week met eigen vaccins

Cuba gaat vanaf volgende week inwoners inenten met eigen coronavaccins. Het gaat voorlopig om een testfase, maar als de resultaten goed zijn kan de brede bevolking vanaf juni massaal worden ingeënt, kondigden de Cubaanse autoriteiten vrijdagavond aan.

Lees verder

Terrassen voor het eerst in 201 dagen open

De horeca haalt opgelucht adem. Want ondanks de plexiglasdiscussie, gingen heel wat terrassen zaterdagochtend weer open. De grote drukte bleef om 8u 's ochtends nog uit, zoals u in de video hierboven ziet.

Lees verder

Twee nieuwe steunmaatregelen voor zwaarst getroffen sectoren

De federale regering heeft twee nieuwe steunmaatregelen aangekondigd voor een totaalbedrag van 335 miljoen euro voor sectoren die door de coronacrisis zijn getroffen. De maatregelen, die vrijdag in de ministerraad zijn goedgekeurd, zijn bedoeld om het economisch herstel te begeleiden, nu België zaterdag een nieuwe fase van de heropening in is gegaan.

Lees verder

Meer dan 200 gewonden bij confrontatie aan wereldberoemde moskee

Bij een confrontatie tussen Palestijnen en de Israëlische politie aan de Al Aqsa-moskee in Jeruzalem zijn vrijdagavond meer dan 200 gewonden gevallen. De aanleiding is de dreigende uitzetting van dertien gezinnen. Bekijk het incident in de video hierboven.

Lees verder

De Croo: 'Alle regels voor Europees coronacertificaat zullen begin juni uitgewerkt zijn'

Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) zullen de nodige regels voor het Europees coronacertificaat tegen begin juni uitgewerkt zijn. Dat zei hij zaterdag aan VTM Nieuws. Dat certificaat moet de Europese bevolking toelaten om deze zomer weer vrij te reizen tussen de verschillende EU-lidstaten.

Lees verder

Colombiaanse president bereid tot dialoog, maar eist opheffing wegblokkades

De Colombianen blijven op straat komen om het aftreden van president Ivan Duque te eisen. Die blijft hoopvol dat dialoog de spanningen kan wegnemen, al eist hij eerst de opheffing van de wegversperringen die zich de voorbije dagen hebben vermenigvuldigd als gevolg van de protesten tegen zijn beleid.

Lees verder

Opnieuw oproep om vanavond te feesten in Brussel, politie 'op de hoogte' van plannen

Op sociale media circuleert opnieuw een oproep om zaterdagavond een feest te organiseren. Ditmaal niet in het Ter Kamerenbos, zoals het tweemaal uit de hand gelopen 'La Boum', maar op het Brusselse Flageyplein. De politie is op de hoogte van het evenement, maar wijst erop dat alle bestaande coronamaatregelen blijven gelden.

Lees verder

Stuntschool leidt steeds meer stuntvrouwen op

Vroeger gebeurde het vaak dat een stuntman in een film met een pruik en een valse boezem werd omgevormd tot stuntvrouw. Maar sinds kort is dat niet meer het geval. Een Franse stuntschool ziet hoe ze veel meer vrouwelijke studentes krijgen. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Leah Thys ontslagen uit het ziekenhuis

Leah Thys ligt niet langer in het ziekenhuis. De actrice is aan de beterhand en kan thuis verder herstellen van haar coronabesmetting, zo meldt VRT Nws.

Lees verder

Europese Commissie sluit nieuw contract af met Pfizer voor 1,8 miljard vaccins

De Europese Commissie heeft een nieuw contract gesloten met vaccinproducenten Pfizer en BioNTech voor de aankoop van 900 miljoen doses van hun coronavaccin, met optie voor nog eens 900 miljoen doses.

Lees verder

Wout Van Aert herstelt van blindedarmontsteking

Wout van Aert is herstellende van een blindedarmontsteking. Dat heeft de Belgische renner zelf bekendgemaakt op sociale media.

Lees verder

Neymar verlengt zijn contract bij PSG tot 2025

Uitgerekend enkele dagen nadat hij teleurstelde in de halve finales van de Champions League tegen Manchester City, heeft PSG bekendgemaakt dat het contract van Neymar verlengd is tot 2025. Zo komt een einde aan de hardnekkige geruchten dat de Braziliaan vroeg of laat zou terugkeren naar Barcelona.

Lees verder

UITSLAG ETAPPE 1 GIRO. Wereldkampioen Filippo Ganna blaast iedereen weg, Remco Evenepoel rijdt sterke openingstijdrit

De openingstijdrit van de Ronde van Italië is een prooi geworden voor Filippo Ganna. De wereldkampioen blies in zijn discipline iedereen weg en is meteen ook de eerste rozetruidrager van deze Giro. Remco Evenepoel sloot de tijdrit als zevende af en zette van de favorieten voor eindwinst één van de beste tijden neer.

Lees verder

Ganna wint de openingstijdrit van de Giro, Evenepoel eindigt 7e

De openingstijdrit van de Ronde van Italië is een prooi geworden voor Filippo Ganna. De wereldkampioen blies in zijn discipline iedereen weg en is meteen ook de eerste rozetruidrager van deze Giro. Remco Evenepoel sloot de tijdrit als zevende af en zette van de favorieten voor eindwinst één van de beste tijden neer.

Lees verder

Geen goals in topper tussen Barcelona en Atletico: Spaanse titelstrijd blijft spannend

Niemand slaagde erin de netten te doen trillen en dus valt er geen winnaar te noteren in de Spaanse topper. Het werd een match met twee gezichten, waar Atlético de bovenhand nam in de eerste helft en Barcelona dan weer dominant was in het tweede bedrijf. Real Madrid kan zondag de lachende derde worden. Mits winst tegen Sevilla - vierde in de stand – kan het gedeeld aan de leiding komen met de rivalen van Atlético.

Lees verder

Vlaamse regering legt morgen al 'Plan van de Vrijheid' neer bij De Croo

Het Vlaamse 'Plan van de Vrijheid' wil in vijf stappen alle coronamaatregelen terugschroeven. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zal het morgen al neerleggen bij De Croo. Voor Jambon is het geen vrijblijvend voorstel.

Lees verder

Standard buigt achterstand om en wipt over AA Gent in Europe play-offs

Het Gentse penaltysyndroom is terug van nooit helemaal weggeweest. Odjidja mocht in het slotkwartier de bal op de stip leggen maar de Gentse aanvoerder miste oog in oog met Bodart. Het is dit seizoen al de zevende keer dat de Buffalo's in de vaderlandse competitie een strafschop missen. Mede door die dure misser kon een bijzonder matig Standard onverhoopt de drie punten thuishouden. Voor AA Gent lijkt het nu echt wel einde verhaal in de strijd om Europees voetbal.

Lees verder

Manchester City verliest generale repetitie tegen Chelsea en is nog geen Engels landskampioen

Manchester City mag zich nog geen Engels landskampioen noemen. De Citizens gingen zaterdagavond in extremis onderuit tegen Chelsea, over precies drie weken opnieuw de tegenstander in de Champions League-finale. Het werd 1-2.

Lees verder

Sturgeon ziet meerderheid voor onafhankelijkheid in Schots parlement

De Schotse premier en partijleider van de Scottish National Party (SNP), Nicola Sturgeon, meent dat een meerderheid in het nieuwe Schotse parlement voor onafhankelijkheid gewonnen is. 'Er bestaat geen enkele democratische rechtvaardiging' om een nieuw referendum te weigeren, zo waarschuwde ze zaterdag de Britse premier Boris Johnson.

Lees verder

Seraing verwijst Waasland-Beveren naar 1B met ruime zege

In de terugwedstrijd van de barragematchen wint Seraing met ruime 2-5 cijfers van Waasland-Beveren. De Metallo's keren na 25 jaar terug op het hoogste niveau. Na negen jaar in 1A valt het doek voor Waasland-Beveren.

Lees verder

Miazga schenkt Anderlecht in 96ste minuut nog gelijkmaker tegen sterk Antwerp

Vier keer wist sterke Antwerp-spits Dieumerci Mbokani te scoren tegen zijn ex-club Anderlecht. De VAR keurde twee van zijn doelpunten af, en de overige twee volstonden niet om te winnen. Paars-wit, waar Verschaeren eerder al gescoord had, maakte in de allerlaatste seconde 2-2 met dank aan Miazga.

Lees verder

Berretini mag zich meten met Zverev in finale ATP Madrid

De Italiaan Matteo Berrettini (ATP 10) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het ATP Masters 1.000-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid (gravel/2.614.465 euro) .

Lees verder

T-Day: Veel leute, weinig problemen

In de Vlaamse steden Gent, Antwerpen en Leuven bracht 'T-Day', de dag waarop de horecasector haar terrassen weer mocht openstellen, veel volk op de been. Ondanks de drukte verliep de dag zonder veel incidenten. Het sluitingsuur werd behoorlijk gerespecteerd, de coronamaatregelen veel minder.

Lees verder

Als een grap een complottheorie wordt

Soms beginnen ze als grap, soms worden ze verspreid door ondernemende tieners uit Macedonië en soms door de president van de Verenigde Staten. Hoe ontstaan complottheorieën? En vooral hoe verspreiden ze zich?

Lees verder

Coranacijfers in dalende lijn

Het aantal patiënten op intensieve zorg blijft dalen, met 14 procent, maar het gaat wel nog steeds om 706 patiënten. Dat blijkt zondagochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Politie verjaagt honderden feestvierders met waterkanon van Flageyplein in Brussel

De politie heeft zaterdagnacht rond 1.30 uur een plein in de Brusselse deelgemeente Elsene moeten ontruimen, waar op dat moment nog een 500-tal feestvierders aanwezig waren. Het waterkanon werd ingezet, de overwegend jonge massa reageerde door met projectielen naar de politie te gooien. Dat zegt Olivier Slosse, de woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Lees verder

Chinese raket neergestort boven Indische Oceaan

De Chinese raket die ongecontroleerd naar de aarde terugkeerde, is volgens China grotendeels boven de Indische Oceaan gedesintegreerd.

Lees verder

Waarom heel de wereld zijn adem inhoudt voor de Indiase coronacrisis

Heel de wereld kijkt bezorgd naar de situatie in India. Want dat India, de apotheek van de wereld, nu zelf doodziek is, zal voor iedereen gevolgen hebben. In bovenstaande video legt buitenlandjournaliste Giselle Nath uit hoe dat komt.

Lees verder

Zonnige zondag met kans op lokale bui

Zondag blijft warm en zonnig met maxima van 21 tot 27 graden bij een strakke zuidelijke wind. Zondagochtend is er kans op enkele lokale buien in het noordwesten en het centrum, daarna zonnig en droog.

Lees verder

Minstens vijftig doden na explosie nabij school in Kaboel

Bij een explosie nabij een school in het westen van de hoofdstad Kaboel zijn minstens 50 mensen om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Afghanistan zondag meegedeeld.

Lees verder