Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Real blijft op draw steken tegen Sevilla na gekke tweede helft, invaller Hazard doet late gelijkmaker in doel capriol...

HLN
Real blijft op draw steken tegen Sevilla na gekke tweede helft, invaller Hazard doet late gelijkmaker in doel caprioleren
Status-quo aan de top in Spanje. Atlético Madrid heeft de beste kansen. Zij hebben hun lot in eigen handen. Real niet, na het gelijkspel tegen Sevilla (2-2). Hazard viel slechts tien minuten voor tijd in en deed in blessuretijd een schot van Kroos succesvol afwijken. Toch een goaltje erbij op zijn conto, zijn derde in La Liga dit seizoen.
Lees verder

Met laarzen van 63 cm en een loepzuivere stem: hoe Hooverphonic plots schaduwfavoriet werd voor Eurovisiesongfestival
Verbazing in Rotterdam. Hooverphonic vertrok quasi kansloos naar de Songfestivalstad, maar verblufte bij de eerste repetitie alle aanwezigen. Geike etaleerde haar bloedvorm met loepzuivere zang, een kristallen outfit en laarzen van 63 centimeter, en blies in drie minuten alle stof van onze inzending. Het lachen verstomde. Hooverphonic is plots schaduwfavoriet.
Lees verder

Zal operatie gevolgen hebben voor voorbereiding van Van Aert op Tour en Spelen? "Hoe alles zal lopen, is nog moeilijk in te schatten"
Wout van Aert is vrijdagavond geopereerd voor een blindedarmontsteking. De renner zou zaterdag aan een hoogtestage in de Spaanse Sierra Nevada beginnen, maar dat plan wordt zeker tien dagen uitgesteld. Zal dat gevolgen hebben voor zijn voorbereiding op de Tour en de Spelen? Van Aert gaat ervan uit dat dat niet zo zal zijn.
Lees verder

"Evenepoel moet vooral blij zijn dat dopingcontroles van het wielrennen weer een geloofwaardige sport hebben gemaakt"
De vloek van Remco Evenepoel toen hij dit weekend na de tijdrit in de Giro voor de tweede dag op rij naar de dopingcontrole moest, is ook onze chef wielrennen niet ontgaan. Hij vindt dat Evenepoel een keer goed mag vloeken, maar dat "hij vooral een zondagskind is en dat moet vooral zo moet blijven".
Lees verder

Het eerste gesprek met de Mol: "Ik werd steeds brutaler en nóg verdacht niemand me"
Lennart Driesen (26), de jongen met het schattige gezicht en de puppyogen, heeft de voorbije weken de boel meesterlijk belazerd en blijkt de saboteur van het Play4-programma 'De Mol'. Zijn medekandidaten stonden erbij en keken ernaar. "Een lachske, ne zwans, een beetje humor: zo sta ik nu eenmaal in het leven. Ik heb tijdens de opnames de productie een keer wijsgemaakt dat ik een positieve coronatest had afgelegd. Ze deden het in hun broek!", lacht de opvoeder uit, euh, Schoonbroek.
Lees verder

OVERZICHT. Daling coronabesmettingen lijkt te vertragen
De daling van het aantal nieuwe vastgestelde coronabesmettingen lijkt te vertragen. Dat blijkt maandag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en de overlijdens blijven wel aan een hetzelfde tempo dalen.
Lees verder

Moet Meunier zich zorgen maken over toekomst bij Dortmund?
Al bijna twee maanden bankzitter. Zelfs de zware blessure van zijn rechtstreekse concurrent op de rechtsachter, Mateu Morey, heeft niets aan zijn situatie veranderd. Sinds de interlandbreak stond Thomas Meunier bij Dortmund geen enkele keer in de basis.
Lees verder

Man komt om bij schietpartij aan Canadese luchthaven
Een 28-jarige man is zondag plaatselijke gedood bij een schietpartij op de internationale luchthaven van Vancouver in de West-Canadese provincie British Colombia. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt. Het incident vond plaats nabij de internationale vertrekhal van het vliegveld.
Lees verder

Man komt om bij schietpartij op Canadese luchthaven
Een 28-jarige man is zondag plaatselijke tijd gedood bij een schietpartij op de internationale luchthaven van Vancouver in de West-Canadese provincie British Colombia. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt. Het incident vond plaats nabij de internationale vertrekhal van het vliegveld.
Lees verder

Zeker zes doden bij zelfmoordaanslag op politiebureau in Mogadishu
Zeker zes personen zijn gisteravond om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag op een politiebureau in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Zes anderen raakten gewond. Dat is vernomen van de politie.
Lees verder

Internationale documentaire over rolstoelatlete Marieke Vervoort komt er dan toch nog aan
Er is al een tijdje sprake van een documentaire over het leven van Marieke Vervoort, de rolstoelatlete die in oktober 2019 op 40-jarige leeftijd overleden is, maar nu komt er eindelijk schot in de zaak. De film 'The Death and Life of Marieke Vervoort' zou bovendien al volledig opgenomen zijn. Dat staat te lezen op de website van het project.
Lees verder

IN KAART. Twee Vlaamse provincies noteren opnieuw stijging besmettingen. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn, maar de daling van het gemiddelde aantal besmettingen lijkt te vertragen. Twee Vlaamse provincies tekenen opnieuw een lichte stijging op van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Aantal vacatures komt weer op toerental
De arbeidsmarkt zwengelt weer aan. Dat blijkt ook uit het aantal vacatures in april, dat meer dan verdubbelde in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB.
Lees verder

"Wat een schande": woede bij Real Madrid groot na opmerkelijke VAR-fase in topper tegen Sevilla
Scheidsrechter José Munuera Montero moet het ontgelden. Real Madrid is niet te spreken over de VAR- en penalty-fase gisteravond tegen Sevilla (2-2). De ref kende de Koninklijke eerst een strafschop toe, om na tussenkomst van de VAR een penalty aan de overkant te fluiten.
Lees verder

Woonexpert waarschuwt voor extra kosten als je een huis of appartement koopt: "Kan oplopen tot tienduizenden euro's"
De gemiddelde aankoopprijs van een huis in Vlaanderen bedroeg vorig jaar 306.629 euro, van een appartement 247.562 euro. Maar veel kopers vergeten dat daar nog een hoop kosten bijkomen die algauw tot in de tienduizenden euro's oplopen. Het gaat vooral om registratierechten, notaris- en leningskosten. Onze woonexpert Björn Cocquyt zet ze op een rijtje en rekent uit hoeveel een huis en appartement jou bij de eindafrekening écht kost.
Lees verder

Ervaren ingenieur geeft raad aan starters: "ik startte in een klein bedrijf waardoor ik hele diverse taken kreeg"
Als je een bouwtechnische opleiding hebt gevolgd, staan bedrijven voor je in de rij. Maar hoe vind je dé job die je op het lijf is geschreven? En hoe maak je carrière? Jobat.be vroeg het aan Patrick Vanhecke, manager projectleiding woningbouw bij Durabrik.
Lees verder

BioNTech gaat coronavaccins maken in Singapore
Farmaceut BioNTech, een van de producenten van een coronavaccin, wil ook in Singapore de vaccins gaan fabriceren. Daarvoor moet een productiefaciliteit komen die naar verwachting in 2023 in gebruik wordt genomen. Er moeten daar jaarlijks honderden miljoenen doses geproduceerd worden, naast de capaciteit om snel te kunnen inspelen op mogelijke virusuitbraken in de regio, meldt zakenkrant The Wall Street Journal.
Lees verder

Zus van Josh Duggar spreekt zich uit over de beschuldigingen: "We blijven bidden voor iedereen die betrokken is"
Josh Duggar (33), bekend van de TLC-show '19 Kids & Counting', werd enkele weken geleden opgepakt in een kinderpornoschandaal. Zijn ouders en zijn zus Jill reageerden eerder al op de beschuldigingen en ondertussen heeft ook zijn zus Joy-Anna zich uitgesproken over de feiten.
Lees verder

Giro di Remco #5. Wat doet Remco Evenepoel in de technische en door de regen gevaarlijke finale vandaag?
Verraderlijke finale in de Giro vandaag. Met enkele heuveltjes in het slot van de etappe wordt het voor de sprinters een uitdaging om te overleven. Ewan en Sagan lijken de te kloppen mannen, of kan een sterke Merlier opnieuw zegevieren? En wat met Remco Evenepoel? Tenzij hij zoals gisteren de kans krijgt om onderweg bonificatieseconden te pakken, lijkt het voor hem vooral zaak te zijn om energie te sparen.
Lees verder

Groen wil centrale examencommissie bijsturen
Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) wil dat de examencommissie, waar leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs hun diploma kunnen halen, bijgestuurd wordt. Ze spreekt over een "vangnet met gaten".
Lees verder