Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 mei 2021

Prof waarschuwt voor meelmotten in keukens: “Gooi oude etensresten weg en bewaar droge voeding in glazen bokalen”

HLN
Prof waarschuwt voor meelmotten in keukens: "Gooi oude etensresten weg en bewaar droge voeding in glazen bokalen"
"Als je nog een zak bloem, gedroogde noten of een halfopen zak kattenvoeding hebt staan van vorig jaar, dan is de kans zo'n 80% dat je daar nu tekenen van een meelmotteninfectie in terugvindt", waarschuwt dr. Guy Smagghe, entomoloog bij UGent. Want nu de temperaturen weer lichtjes stijgen, zijn ook heel wat ongewenste bezoekers terug van weggeweest. Samen met Pieter De Cooman, productmanager bij verdelgingsfirma Edialux, legt hij uit hoe motten in je keuken komen en hoe je ervan verlost raakt.
Lees verder

Harry Kane zet deur open voor een vertrek bij Tottenham: "Hoop op een eerlijk gesprek"
Harry Kane is al 16 jaar aan de slag bij Tottenham, maar mogelijk komt er deze zomer een einde aan zijn periode bij de Spurs. Dat blijkt uit een interview van de spits met Gary Neville bij Sky Sports. "Als ze de juiste prijs kunnen krijgen voor mij, waarom niet?"
Lees verder

Ex-topman Carlos Ghosn moet Nissan-Mitsubishi vijf miljoen euro terugbetalen
De ex-automagnaat Carlos Ghosn moet van de rechtbank in Amsterdam bijna vijf miljoen euro loon terugbetalen aan Nissan en Mitsubishi. De ex-topman werd drie jaar geleden door het autobedrijf aan de kant gezet nadat hij beschuldigd werd van fraude.
Lees verder

Miguel Van Damme krijgt extra jaar symbolisch contract (en kwam ook even langs op de Vereniging)
Nadat hij een maand geleden gedurende twee weken in het ziekenhuis moest verblijven om aan te sterken, is Miguel Van Damme de afgelopen dagen weer op Cercle Brugge verschenen. De 27-jarige doelman kwam maandag en woensdag in de gymzaal om rustig aan zijn lichaam te werken tijdens deze zware periode. Van Damme, die sinds vier jaar strijdt tegen leukemie, was einde contract bij de Vereniging maar hij heeft ondertussen al een nieuwe verbintenis voor één seizoen mogen onderschrijven, zij het voornamelijk symbolisch.
Lees verder

Italië stuurt boot met migranten naar Pozzallo terwijl hulp wacht aan andere kant van Sicilië in Palermo
Italië heeft het Duitse hulpschip 'Sea-Eye 4' met meer dan 400 migranten aan boord naar de stad Pozzallo gestuurd, in het zuiden van het eiland Sicilië. De Duitse hulporganisatie Sea-Eye heeft kritisch gereageerd. Medewerkers van Sea-Eye stonden klaar in Palermo, aan de andere kant van het eiland.
Lees verder

Noordpoolgebied warmt nog sneller op dan gedacht
De opwarming van het Noordpoolgebied is nog sneller vooruitgegaan dan tot dusver is aangenomen. Met 3,1 graden Celsius is de toename van de gemiddelde Arctische oppervlaktetemperatuur tussen 1971 en 2019 driemaal hoger dan het globale gemiddelde in dezelfde periode. Dat meldt het Arctic Monitoring and Assessment Programme (AMAP) vandaag naar aanleiding van de ministeriële bijeenkomst van de Arctische Raad in Reykjavik, IJsland.
Lees verder

Sergio Pérez zet snelste tijd neer in eerste vrije oefenritten in Monaco
De Mexicaan Sergio Pérez (Red Bull) heeft donderdag in de eerste vrije oefenritten van de Grote Prijs Formule 1 van Monaco, de vijfde WK-manche van het seizoen, de snelste tijd neergezet. Ploegmaat Max Verstappen werd 3de.
Lees verder

LIVE. Kamer stelt vragen over klopjacht op Jürgen Conings
Tijdens de plenaire vergadering in de Kamer beantwoorden premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) deze namiddag vragen van de parlementsleden over de klopjacht op Jürgen Conings.
Lees verder

De Croo beantwoordt vragen over klopjacht op Jürgen Conings: "Meer en meer dreiging vanuit extreemrechts"
Tijdens de plenaire vergadering in de Kamer beantwoordden premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) deze namiddag vragen van de parlementsleden over de klopjacht op Jürgen Conings.
Lees verder

LIVE GIRO. Bijltjesdag in Italië: Evenepoel verliest ploegmaat Masnada, voormalig rozetruidrager De Marchi afgevoerd
Daags na de Strade Bianche-rit krijgt het Giro-peloton een lange etappe door het middengebergte voorgeschoteld. Slaan de vrijbuiters hun slag? Of toont Remco Evenepoel zich na de offday van gisteren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Vier op de tien huisartsen voldoen aan criteria van burn-out, één op twee apothekers zit in risicozone
Vier op de tien artsen voldoen aan de criteria van burn-out. Bij artsen-specialisten in opleiding loopt dat percentage zelfs op tot bijna 60 procent. Van de apothekers zit bijna één op de twee in de risicozone voor burn-out. Dat blijkt uit een enquête van Artsenkrant en De Apotheker bij 4.361 artsen en apothekers over middelengebruik en burn-out.
Lees verder

Nederlandse topschaatser Kramer na Winterspelen aan de slag als manager bij Jumbo-Visma
Schaatscoryfee Sven Kramer treedt na de Olympische Winterspelen van Peking toe tot de directie van Team Oranje, de organisatie waartoe de schaats- en de wielerploeg van Jumbo-Visma behoren. De viervoudig olympisch kampioen zegt dat in een interview met het fietsmagazine Bicycling.
Lees verder

QUIZ. Kan jij het beter dan de kandidaten van 'Popquiz'? Test hier je muziekkennis
In navolging van Matthijs van Nieuwkerk en z'n 'Popquiz' op VTM schotelen wij je tien weken lang tien vragen voor over popmuziek. Test vandaag voor de achtste keer je muzikale kennis.
Lees verder

Wetenschappers staan mogelijk op het punt een energierevolutie te ontketenen
Ze zouden een energierevolutie kunnen ontketenen, de nano-antennes die warmte in stroom omzetten, die fysici aan de wereld presenteren in het vakblad Nature Communications. Althans: als ze de stap van eerste succes naar grootschalige toepassing kunnen zetten.
Lees verder

Afrojack en Lost Frequencies treden op tijdens nieuwe virtuele editie van Tomorrowland
Na het succes vorig jaar organiseert Tomorrowland op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli opnieuw een virtuele editie van het festival. Onder meer Afrojack, Charlotte de Witte, Lost Frequencies en Armin van Buuren zullen dan een uniek optreden geven.
Lees verder

Geen Dimitri Vegas & Like Mike, wel Lost Frequencies en Afrojack op nieuwe virtuele editie van Tomorrowland
Na het succes van vorig jaar organiseert Tomorrowland op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli opnieuw een virtuele editie van het festival. Onder meer Afrojack, Charlotte de Witte, Lost Frequencies en Armin van Buuren zullen dan een uniek optreden geven. Op de affiche ontbreekt één opvallende naam: Dimitri Vegas & Like Mike, die al sinds 2009 elk jaar op het festival stonden.
Lees verder

Een Amerikaanse rapper, stevig Fins gitaarwerk en Deense 80's-kitsch: deze tien halen volgens onze vrouw straks de finale
Op de grote finale van het Songfestival is het nog wachten tot zaterdag, maar in tussentijd hoeven de fans van het liedjescircus niet op hun honger te blijven zitten. Vanavond vindt immers de tweede halve finale plaats, en ook die staat garant voor heel wat vertier. Onze vrouw selecteerde de tien inzendingen die volgens haar de grootste kans maken om Hooverphonic zaterdag de duvel aan te doen.
Lees verder

Een Amerikaanse rapper, stevig Fins gitaarwerk en Deense 80's-kitsch: deze tien halen volgens onze vrouw ook de finale van het Songfestival
Op de grote finale van het Songfestival is het nog wachten tot zaterdag, maar in tussentijd hoeven de fans van het liedjescircus niet op hun honger te blijven zitten. Vanavond vindt immers de tweede halve finale plaats, en ook die staat garant voor heel wat vertier. Onze vrouw selecteerde de tien inzendingen die volgens haar de grootste kans maken om Hooverphonic zaterdag de duvel aan te doen.
Lees verder

Demi Lovato uit zich als non-binair. Dit zijn 12 gendergerelateerde termen die je moet kennen
Anno 2021 weten we dat gender een spectrum is. Hoe iemand zich voelt, valt niet per se zwart-wit te definiëren als man of vrouw. Ook zangeres Demi Lovato (28) onthulde dat ze zich identificeert als non-binair, wat betekent dat ze zich niet herkent in de klassieke tweedeling van gender. "Ik ben trots om jullie te laten weten dat ik officieel mijn voornaamwoord zal veranderen naar zij/hen", schrijft de popster op Twitter. Dit zijn de 12 belangrijkste termen rond gender en alles wat ermee te maken heeft.
Lees verder

Vrouw die vaak op hond Jürgen Conings paste: "Drie weken geleden was hij erg kwaad. Hij had ruzie gehad"
Een vrouw die regelmatig op de Duitse herder van de voortvluchtige militair Jürgen Conings (46) paste, heeft op de Franstalige nieuwssite RTL Info getuigd over wie de man precies is.
Lees verder