Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

Prins William haalt stevig uit naar BBC: “Jullie droegen bij aan Diana’s angst, paranoia en isolatie”

HLN
Prins William haalt stevig uit naar BBC: "Jullie droegen bij aan Diana's angst, paranoia en isolatie"
Donderdag publiceerde de BBC de resultaten van een onderzoek naar het Panorama-interview met prinses Diana uit 1995. Daaruit blijkt dat journalist Marin Bashir bankafschriften vervalste én dat de BBC dat onder de mat veegde. Diana's oudste zoon, prins William (38), heeft ondertussen gereageerd.
Lees verder

Onwaarschijnlijke beelden: spelers Club Brugge duiken in uitzinnige massa bij aankomst aan oefencomplex
De spelersbus van Club Brugge kreeg deze nacht een warm onthaal aan het oefencomplex in Westkapelle. De bus reed pas even voor 3 uur Westkapelle binnen, maar aan het Basecamp ontstond spontaan een volksfeest. Toen enkele spelers het publiek indoken, was het écht alle remmen los.
Lees verder

LIVE. Weer niet-dringende zorg in Vlaamse ziekenhuizen - Eerste zelftests vandaag aan scholen geleverd
De Vlaamse ziekenhuizen mogen volgens het spreidingsplan van de FOD Volksgezondheid, dat regelt welke maatregelen een ziekenhuis moet nemen als het aantal coronapatiënten stijgt of daalt, opnieuw afschalen naar fase 1B, waarbij weer niet-dringende zorg kan opgestart worden. De ziekenhuizen in Brussel, Henegouwen en Namen blijven wel nog in fase 2A. Ondertussen is 1 op de 3 Belgen gevaccineerd, waaronder ook koning Filip. Bovendien heeft de Hoge Gezondheidsraad een positief advies gegeven voor de vaccinatie van 16- en 17-jarigen met het vaccin van Pfizer/BioNtech. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Twee minuten verliezen in een gravelrit en toch de Giro winnen, Ivan Basso weet hoe het moet: "Als je er blijft in geloven, is heel veel mogelijk"
De roze droom van Remco Evenepoel is uit mekaar gespat. En de scherven lijken niet te lijmen. Of toch? Er is een precedent: het scenario van de Giro 2010 vertoont opvallende gelijkenissen met die van dit jaar. Ivan Basso verloor dat jaar twee minuten over de grindwegen richting Montalcino, maar zette op de Monte Zoncolan een spectaculaire remonte in richting de eindzege. Het kan Evenepoel inspireren, want zaterdag eindigt de etappe... op de Zoncolan.
Lees verder

ASSISEN. Vader van Sofie Muylle doet zaal breken met getuigenis "Ik kan mijn dochter niet loslaten"
"Ik heb Sofie altijd bij me. Op een fotootje in mijn portefeuille." Daniël Muylle (64) is gebroken. Hij kan zijn dode dochter niet loslaten. "Zó'n mooi meisje. Ik ben fier op haar", zei hij snikkend. Meerdere juryleden grepen naar haar hun zakdoek. Ook de tolk en sommige advocaten wreven in hun ogen. Alexandru Caliniuc (27) - half scheefgezakt op zijn stoel - zuchtte 'ns diep. Hij vroeg net niet of het nog lang zou duren.
Lees verder

"Reizen is een basisbehoefte, hopelijk snapt Europa dat": TUI-baas duimt dat EU-top 'spaghetti van verschillende regels' oplost
"Zeker 80% van de mensen staat te popelen om op vakantie te gaan", zegt Elie Bruyninckx (51), de Vlaamse topman van TUI. En dus hoopt de reisgroep dat de Europese leiders op de top van komende maandag zoveel mogelijk lichten op groen zetten. De goedkeuring van het veelbesproken corona-reispaspoort, gisteravond, wordt alvast toegejuicht. "Reizen is voor iederéén een basisbehoefte geworden."
Lees verder

Havermelk is hip dankzij deze zingende CEO
Met pastelkleurige brikken havermelk naar de beurs. Dat is het plan van Toni Petersson, de Zweed aan het roer van van Oatly. Hij zet zich schrap voor een beursgang van 10 miljard dollar. Slim gezien van de ceo die zelf, al zingend, in zijn reclamespotjes opdraaft.
Lees verder

ONZE OPINIE. Als Marc Van Ranst er zich niet over opwindt, doen wij het wél
Hij heeft wifi en het songfestival. Marc Van Ranst is er een krak in om in de media de eigen situatie te relativeren. Hij zit in een safehouse met zijn gezin. Omdat een losgeslagen en zwaarbewapende militair het op hem heeft gemunt. De viroloog is niet echt geschrokken, zijn gezin ook niet. Zulke bedreigingen zijn bijna dagelijkse kost. Dan treedt gewenning op, zegt hij laconiek. We hopen dat het stoerdoenerij is van de viroloog. Want wennen aan doodsbedreigingen omdat je job doet, omdat je een mening hebt? Als Marc Van Ranst er zich niet over opwindt, doen wij het wél. Dat mogen we niet normaal vinden. Dat mag niet wennen.
Lees verder

Ook daders uit België betrokken bij overval op waardetransport in Amsterdam
De gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam woensdagmiddag werd gepleegd door mannen uit België en Frankrijk. Dat heeft politiechef Frank Paauw gisteravond bevestigd in het programma Nieuwsuur. Paauw bevestigde dat de overvallers een Belgische en Franse achtergrond hebben. "Het zijn criminelen uit de bovenkant van het criminele circuit", zo wordt de politiechef geciteerd op de website van de Nederlandse omroep NOS.
Lees verder

Daders overval waardetransport Amsterdam kwamen uit België en Frankrijk
De gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam werd gepleegd door mannen uit België en Frankrijk. Dat heeft politiechef Frank Paauw gisteravond bevestigd in het programma Nieuwsuur.Paauw bevestigde dat de overvallers een Belgische en Franse achtergrond hebben. "Het zijn criminelen uit de bovenkant van het criminele circuit", zo wordt de politiechef geciteerd op de website van de Nederlandse omroep NOS.
Lees verder

Hoe het conflict in Israël onze politiek binnensluipt: "Israël niet straffen, zal het alleen maar verder aanmoedigen in balorig gedrag"
Geen sancties, wel een dosis diplomatie: België bleef gisteren, voor het staakt-het-vuren werd afgekondigd, bij haar oorspronkelijke standpunt over het Israëlisch-Palestijns conflict. De linkse Vivaldi-partijen - vooral de groenen dan - hadden daar liefst een schepje bovenop gedaan. En ook voor Midden-Oostenkenners had het gerust wat meer mogen zijn. "Dit is zelfs gewoon beschamend."
Lees verder

Weer niet-dringende zorg in Vlaamse ziekenhuizen
De Vlaamse ziekenhuizen mogen opnieuw afschalen naar fase 1B, waarbij weer niet-dringende zorg kan opgestart worden. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag. De ziekenhuizen in Brussel, Henegouwen en Namen blijven wel in fase 2A.
Lees verder

Geeft uw poetshulp u binnenkort een rapport? Poetshulpen getuigen: "Eén keer gebeten door een hond"
Geeft uw poetshulp u binnenkort een rapport? Een nieuwe campagne pleit in elk geval voor huizen die "vijf sterren verdienen". Want het werk van een poetshulp kan gevaarlijker zijn dan u vermoedt - denk maar aan valpartijen door een krakkemikkig laddertje of rondslingerend speelgoed. Eén op de tien huishoudhulpen die via dienstenchequebedrijven werken, voelt zich niet veilig.
Lees verder

Gehuld in mysterie, maar geboren om op het podium te staan: Geike Arnaert en de weg die ze aflegde richting Songfestival
Thuis juichen een vriend, twee zussen en drie metekindjes. Maar buiten die cocon supportert ons hele land. Geike Arnaert droomde op haar 9de al van het Songfestival en imiteerde Madonna voor de spiegel. Maar de mooiste stem van Vlaanderen blinkt al jaren uit in stilzwijgen. Een verlegen nachtegaal onder de vleugels van Alex Callier, die pas gaat zingen als het donker wordt. Maar ook een artieste met prettige verborgen kantjes. "Misschien wel de minste kapsones in de hele Vlaamse muziekbusiness", klinkt het in haar entourage. Een portret.
Lees verder

Gehuld in mysterie, maar geboren om op het podium te staan: hoe Geike Arnaert als kind al droomde van het Songfestival
Thuis juichen een vriend, twee zussen en drie metekindjes. Maar buiten die cocon supportert ons hele land. Geike Arnaert droomde op haar 9de al van het Songfestival en imiteerde Madonna voor de spiegel. Maar de mooiste stem van Vlaanderen blinkt al jaren uit in stilzwijgen. Een verlegen nachtegaal onder de vleugels van Alex Callier, die pas gaat zingen als het donker wordt. Maar ook een artieste met prettige verborgen kantjes. "Misschien wel de minste kapsones in de hele Vlaamse muziekbusiness", klinkt het in haar entourage. Een portret.
Lees verder

Publiek bepaalt de vijf finalisten van 'The Voice'
Na vanavond weten we wie de vijf finalisten zijn in 'The Voice van Vlaanderen'. Zeven halve finalisten treden vanavond aan in de liedjeswedstrijd. Ze zingen elk een solonummer en een duet met hun coach en hopen vervolgens op de gratie van de kijker om door te stoten.
Lees verder

ANNO 2021. Anne Provoost schrijft het oorlogsverhaal van haar oma: "In vier jaar was ze geen cm gegroeid"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: schrijfster Anne Provoost (56), winnares van de Gouden Uil en andere literaire prijzen. Zij werkt momenteel aan een bijzonder boek over de Eerste Wereldoorlog, met name de ontberingen die haar grootmoeder meemaakte toen ze verscheept werd naar Parijs. "Toen ze terugkwam, liep ze haar moeder straal voorbij."
Lees verder

Kobe Ilsen & Viktor Verhulst' lanceren debuutsingle met Gert, James, Jan Smit en een verrassend hitwonder: "Dit wordt het lijflied van de nieuwe vrijheid"
'Mooi Zo' is de titel. En stiekem hopen ze op een gigantische zomerhit. Gert, James Cooke en Jan Smit leenden hun stem voor de debuutsingle van Kobe Ilsen en Viktor Verhulst die vanaf dinsdag uit uw radio schalt. En hoewel die laatste twee heren de muziek bij het nummer bedachten, spreekt vooral de producer tot de verbeelding. De garantie tot succes van 'Mooi Zo', kent iedereen en zit achter de knoppen.
Lees verder

Kobe Ilsen & Viktor Verhulst lanceren debuutsingle met Gert, James én Jan Smit: "Het lied van de nieuwe vrijheid"
'Mooi Zo' is de titel. En stiekem hopen ze op een gigantische zomerhit. Vader Gert, James Cooke en Jan Smit leenden hun stem voor de debuutsingle van Kobe Ilsen en Viktor Verhulst, die vanaf dinsdag uit uw radio schalt. Een samenwerking waar wij alles over willen weten: hoe ze tot stand kwam, waar het nummer over gaat en hoe ze die topproducer konden strikken. "Gert heeft een oor voor succes. Hij knikte onmiddellijk dat het keigoed was."
Lees verder

Opnieuw bewolkte dag met vrij veel wind en kans op buien, zondag tijdelijk droger
Het wordt vandaag erg winderig en wisselend bewolkt, met kans op enkele buien in de namiddag en avond. Dat meldt het KMI. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 17 graden in de Kempen.
Lees verder