Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 mei 2021

Prins Harry en Oprah kondigen lanceringsdatum van hun serie ‘The Me You Can't See’ aan: “We willen dat het tabo...

HLN
Prins Harry en Oprah kondigen lanceringsdatum van hun serie 'The Me You Can't See' aan: "We willen dat het taboe rond mentale gezondheid verdwijnt"
Prins Harry kondigt de langverwachte lanceringsdatum van zijn serie 'The Me You Can't See' over geestelijke gezondheid aan. Een samenwerking tussen hem en talkshowhost Oprah met als doel het wereldwijde gesprek rond mentale welzijn op gang te brengen. "Ik hoop dat deze serie laat zien dat kwetsbaarheid kracht geeft," aldus prins Harry.
Lees verder

'Silver splitting' in opmars: "Zestigers scheiden steeds vaker omdat ze zich spiegelen aan jongere generatie". Relatietherapeut Rika Ponnet legt uit
Bill (65) en Melinda Gates (56) gaan scheiden na een huwelijk van 27 jaar. Ook in ons land zien we dat steeds meer oudere koppels beslissen er de brui aan te geven, een fenomeen dat men ook wel 'silver splitting' noemt. Relatie-expert Rika Ponnet geeft verklaringen voor de toenemende cijfers: "De tijd dat mensen zich op hun zestigste neerleggen bij hun leven en hun huwelijk uitzitten, is voorbij."
Lees verder

Topmagistraat Johan Sabbe (61) riskeert 12 maanden cel voor aanranding en seksueel gedrag bij chauffeur: "Hij stuurde: 'Ik heb even geen zin om verstandig te zijn, ik wil met je vrijen'"
De zaak rond topmagistraat Johan Sabbe (61) is maandagnamiddag gestart voor het Gentse hof van beroep. De geschorste Oost-Vlaamse procureur des Konings moet er zich verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag op het werk bij een vrouwelijke chauffeur. "Hij stuurde foto van zijn geslachtsdeel en greep haar later bij haar borsten vast toen hij haar vroeg een bosweg in te rijden", luidde het. Sabbe riskeert 12 maanden gevangenis.
Lees verder

Omstreden Joodse mars in Jeruzalem geannuleerd na rellen met meer dan 300 gewonden
Honderden mensen zijn vandaag gewond geraakt nadat Palestijnen en Israëlische politieagenten opnieuw slaags raakten op het Moskeeplein in Oost-Jeruzalem. Een mars van duizenden Israëlische jongeren om de zogenaamde "Jeruzalemdag" te vieren, is door de organisatoren geannuleerd vanwege het geweld. Intussen zijn er vanuit de Gazastrook raketten afgevuurd richting Israël.
Lees verder

Iedereen gevaccineerd, tijd voor de eerste 'Willy Sommers'-polonaise
"Het is heel speciaal om terug op te treden, ik heb eindelijk het gevoel dat de mensen weer gelukkig zijn." Na een lange tijd zonder vooruitzichten mocht Willy Sommers vandaag nog eens zijn micro tevoorschijn halen. In de tuin van de assistentiewoningen van 't Hof Van Waerloos ontstond een heuse polonaise. "Nu onze bewoners hun twee inentingen gehad hebben, mogen ze weer iets dichter bij elkaar komen", vertelt eigenaar Jan De Vocht.
Lees verder

Marie-Pierre Fauconnier stopt als CEO Sibelga
Marie-Pierre Fauconnier heeft beslist om haar functie aan het hoofd van Sibelga te verlaten, zo bevestigt de distributienetbeheerder voor gas en elektriciteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. "Persoonlijke en gezondheidsredenen liggen aan de basis van haar vertrek", luidt het.
Lees verder

Dieumerci Mbokani (35) na zijn kunststukje in het Lotto Park: "Als Anderlecht spelers wil die veel lopen, moeten ze misschien marathonlopers halen"
The Last Dance? Of niet? Wat Dieumerci Mbokani (35) zaterdag op Anderlecht liet zien, was zelden vertoond. "Mijn ding is scoren, niet 13 kilometer lopen." Dé vraag is nu of we de Congolees ook volgend seizoen nog aan het werk zien. En vooral: wáár? "Goed mogelijk dat ik mijn carrière bij Antwerp beëindig."
Lees verder

Grondwaterstanden in Vlaanderen vaak laag voor tijd van het jaar
In meer dan de helft van de meetplaatsen heeft de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) begin mei lage of zeer lage grondwaterstanden voor de tijd van het jaar opgetekend. Bij net geen vier op de tien van de waterlopen stelde ze bovendien lage of zeer lage debieten (hoeveelheid doorstromend water) vast.
Lees verder

Football Talk. Cavani blijft jaar langer bij Manchester United - EK in gevaar voor Goretzka?
Edinson Cavani heeft zijn contract bij Manchester United met een jaar verlengd tot juni 2022. Dat heeft de Engelse club maandag gemeld.
Lees verder

Bestuurder van dodelijke crash eerder al veroordeeld voor alcohol in het verkeer: "Maar we nemen hem niks kwalijk"
Grote verslagenheid bij de vriendengroep van Tibau Verelst (18) uit Kasterlee. De jongeman stierf maandagochtend nadat een auto met vijf jongeren uit de bocht ging na een avondje vertier. De bestuurder van de auto had te veel gedronken. Iets waarvoor hij eerder al eens werd veroordeeld door de rechtbank. "Maar we nemen hem niks kwalijk", klinkt het.
Lees verder

18-jarige jongen sterft door elektrocutie tijdens stage in chocoladefabriek
Een 18-jarige jongen uit Koksijde is maandagavond om het leven gekomen op zijn stage, in chocoladefabriek Baronie in Veurne, met als bekendste merk Jacques. Hij werd geëlektrocuteerd tijdens werken in de elektriciteitscabine van het bedrijf. Over de omstandigheden is nog weinig duidelijk.
Lees verder

Europese Commissie vraagt lidstaten om solidariteit met forse instroom van bootmigranten in Italië
De Europese Commissie heeft een oproep aan de lidstaten gelanceerd om bootmigranten over te nemen van Italië nu het land opnieuw wordt geconfronteerd met een forse instroom. "Ik besef dat dit moeilijk is tijdens een pandemie, maar we kunnen dit aan. Het is tijd om solidariteit te tonen tegenover Italië", aldus eurocommissaris Ylva Johansson.
Lees verder

De familie van de strafste 'Mol' ooit: "Lennart houdt ons iedere dag voor de gek"
Vriendin Lotte en broer Andres hadden helemaal niets in de gaten, mama Nicole zag dat er iets niet klopte aan de mimiek van haar zoon. Maar de hele familie is ongelooflijk trots op Lennart Driesen (26), de mol in het gelijknamige tv-programma. "Hij speelt graag met mensen hun voeten, maar altijd op een lieve manier. Als hij maar kan lachen."
Lees verder

We verkiezen op de Veiligheidsraad niet de 'minister van Vrijheid'
"Stap voor stap." Zo klonk het op nagenoeg elke persconferentie van de premier en de Veiligheidsraad. Ook twee weken geleden nog. Maar terwijl u en ik dit weekend op een terras van dat eerste glas genoten — dolblij dat dat al met drie anderen kon en feestlijk aftellend naar de sluiting om 22 uur alsof het oudejaarsnacht was — sprak de premier al over Pukkelpop en Tomorrowland. Waarop Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) er voetbalmatchen met 10.000 in de tribune bovenop deed. Toch even waarschuwen: het is gewoon Veiligheidsraad dinsdag, niet de verkiezingslag voor de 'minister van Vrijheid'.
Lees verder

Dit zijn de slachtoffers van "het monster van de Ardennen", seriemoordenaar Michel Fourniret
Seriemoordenaar Michel Fourniret, maandag op 79-jarige leeftijd overleden, laat een gruwelijke herinnering achter. Dit zijn de gezichten van de (gekende) slachtoffers van "het monster van de Ardennen".
Lees verder

Katy Perry: "Ik vond alles waar ik ooit naar zocht toen ik mama van Daisy werd"
Katy Perry (36) beleefde dit jaar voor het eerst Moederdag als mama. De zangeres is "enorm dankbaar en vereerd dat ze lid is van de mama-club", schrijft ze op Twitter. Ook haar verloofde Orlando Bloom (44) wenste Katy een gelukkige Moederdag met een komische foto.
Lees verder

PORTRET. Michel Fourniret. Elf moorden bekend. Maar hoeveel heeft hij er nog meer op zijn geweten?
Seriemoordenaar Michel Fourniret is overleden. Hij werd op twee processen veroordeeld voor in totaal acht moorden. Sindsdien bekende hij er nog drie. Het Franse gerecht heeft hem in verdenking gesteld van nog één andere. En het onderzoekt nog 21 cold cases die mogelijk aan hem gelinkt zijn. Eindigt hij postuum als de grootste seriemoordenaar uit de Franse geschiedenis?
Lees verder

Verenigd Koninkrijk verlaagt alarmniveau en heft enkele beperkingen op
De gezondheidsautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk hebben beslist om het alarmniveau inzake de Covid-19-pandemie te verlagen. De regering kondigt intussen aan dat in Engeland een aantal beperkingen wordt opgeheven.
Lees verder

LIVE. Kan Veerle Heeren aanblijven als burgemeester? Volg hier de extra gemeenteraad
Een belangrijke avond voor burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V). Een extra gemeenteraad moet meer duidelijkheid brengen over de vroegtijdige vaccinatie van de 56-jarige burgemeester, haar familieleden en (een deel van) haar kabinet. Slaagt Heeren erin om haar burgemeesterssjerp te behouden? Volg het hier live.
Lees verder

'De Terrasse' mag blijven staan, maar Tielt legt wel extra maatregelen voor 'feesttent' op na kritiek van Van Ranst
De commotie die zaterdagavond ontstond na de kritische tweet van Van Ranst over de tentconstructie op de markt van Tielt is niet zonder gevolgen gebleven. Het overkapte terras van drie jongerencafés mag blijven staan, maar de stad leg wel een aantal extra maatregelen op. Marc Van Ranst roept ondertussen de stad op om het gezond verstand te gebruiken. "Dat er maar één zijkant open moet staan? Die regel is bedoeld voor kleinere tenten, niet voor zulke constructies."
Lees verder