Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 mei 2021

Prins Charles nog steeds razend na Oprah-interview: “Deze keer is Harry te ver gegaan”

HLN
Prins Charles nog steeds razend na Oprah-interview: "Deze keer is Harry te ver gegaan"
Prins Charles (72) heeft zijn zoon Harry nog altijd niet vergeven voor het interview met Oprah Winfrey, zo zegt een insider tegen US Weekly. Hoewel men gehoopt had dat de begrafenis van prins Philip voor verzoening tussen vader en zoon zou zorgen, blijkt het tegendeel waar.
Lees verder

Florida heft alle coronamaatregelen met onmiddellijke ingang op, New York op weg naar snelle heropening
De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, heeft maandag met onmiddellijke ingang alle Covid-beperkingen opgeheven. De Republikein baseert zich voor zijn beslissing op de goed draaiende vaccinatiecampagne. De gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, heeft op zijn beurt aangekondigd dat de metro vanaf 17 mei weer de klok rond zal rijden. Theaterzalen, bioscopen, musea, restaurants, winkels en andere zaken zullen vanaf 19 mei op volle capaciteit kunnen draaien, zolang social distancing mogelijk is. Dat geldt voor de staat New York, maar ook voor New Jersey en Connecticut.
Lees verder

KMI voorspelt hevige windstoten: telefoonnummer 1722 geactiveerd
De FOD Binnenlandse Zaken heeft het telefoonnummer 1722 geactiveerd voor wie hulp nodig heeft van de brandweer, zonder dat er een risico is op levensgevaar. Het KMI verwacht vandaag windstoten die plaatselijk kunnen oplopen tot 90 km/uur tijdens hevige buien.
Lees verder

Football Talk. PSG neemt last minute-beslissing rond Mbappé - Dendoncker en Wolves winnen weer niet
Op de 34e speeldag in de Engelse Premier League heeft Leander Dendoncker met Wolverhampton 1-1 gelijkgespeeld op het veld van het met degradatie bedreigde West Bromwich Albion. De Rode Duivel speelde de volledige wedstrijd. Fabio Silva bracht 'The Wolves' op slag van rust op voorsprong. In de 62ste minuut scoorde Mbaye Diagne, ex-speler van Lierse, Westerlo en Club Brugge, de gelijkmaker. In de stand is Wolverhampton met 42 punten twaalfde.
Lees verder

OVERZICHT. Terrasje doen dit weekend? Dit zijn alle regels
Dit weekend heropenen over heel het land de terrassen. Voor de horeca-uitbaters en hun klanten komen daar een hoop regels bij kijken, al is een registratieplicht deze keer niet aan de orde. Een overzicht.
Lees verder

Minister Verlinden: "Geen plaats voor organisatoren die zich niet aan wettelijk kader houden"
"Voor organisatoren die zich buiten het wettelijk kader plaatsen, zoals de organisatoren van La Boum 1 en 2, is geen plaats". Zo waarschuwt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in een mededeling.
Lees verder

Lufthansa koopt nieuwe langeafstandstoestellen van Boeing en Airbus
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat ondanks de coronacrisis toch investeren in nieuwe vliegtuigen. De moedermaatschappij van Brussels Airlines koopt vijf langeafstandstoestellen van Airbus (A350) en vijf van Boeing (787 Dreamliner), zo maakte Lufthansa maandag na beurs bekend.
Lees verder

Yves toont Pokémonkaart van 415.000 euro: "Mijn collectie is miljoenen waard"
Yves Bruynen is een fervente Pokémon-verzamelaar. Vanavond was hij te gast in de 'Cooke & Verhulst Show'. Yves schat dat zijn collectie nu zo'n enkele miljoenen waard is en dat deze nog zeker in waarde zal stijgen.
Lees verder

Universiteit schrapt Sacoor na keuze voor Tornados, Amerikaans avontuur voorbij: "Ik ga alleen nog terug om mijn spullen op te halen"
Jonathan Sacoor keert toch nog terug naar de VS... om er zijn spullen op te halen. De 21-jarige atleet gaf bij zijn terugkeer van het WK aflossingen gisteren aan dat zijn avontuur bij de University of Tennessee er onherroepelijk op zit. En maar goed ook want trainer Jacques Borlée noemt z'n tijden verontrustend. Hij heeft nog drie maanden om Sacoor weer op topsnelheid te krijgen voor de Spelen. Sacoor: "Ik heb dan beslist dat het voor mijn toekomst als atleet beter was om terug te keren."
Lees verder

Italianen spreken schande van pizza's uit de muur
24 uur per dag, 7 dagen in de week een pizza eten? Sinds kort kan dat in Rome. Je kiest een van de vier smaken op een apparaat, betaalt en drie minuten later komt er een dampende pizza uit de muur. De Romeinen zijn nog wat sceptisch.
Lees verder

Gert, James, Jeroom, Ella Leyers en Christoff maken erotische podcast
'De Cooke & Verhulst Show' waagt zich aan een podcast. En niet zomaar een podcast. Een extreem sensuele, erotische podcast.
Lees verder

Christoff over zijn wenkbrauwcorrectie: "Waarom er vijftig uitzien als je er dertig kan uitzien?"
Opvallende look voor Christoff (44) in de 'Cooke & Verhulst Show' vanavond: strak in het pak en een zonnebril die niet van zijn neus week. Hij liet een week geleden zijn wenkbrauwen liften en daar hield hij nogal in het oog springende pleisters aan over. Toch steekt Christoff het niet onder stoelen of banken dat hij weleens een plastische ingreep ondergaat. "Er zullen altijd mensen zijn die commentaar hebben, maar ik doe dit voor mezelf. We leven in maatschappij waar alles kan tegenwoordig, dus waarom niet, denk ik dan?"
Lees verder

Bill en Melinda Gates gaan scheiden na 27 jaar
Bill Gates (65) en Melinda (56) hebben hun scheiding aangekondigd na 27 jaar huwelijk. "We geloven niet langer dat we samen kunnen groeien als een echtpaar", melden ze in een gezamenlijke verklaring.
Lees verder

En toen waren ze nog met drie: FC Sevilla uit Spaanse titelstrijd na thuisverlies tegen Bilbao
De titeldroom kan de vuilbak in. Niet dat iemand ook maar een halve euro gaf om de titelkansen van FC Sevilla, maar op speeldag 34 van de 38 konden de Andaloesiërs mits winst tegen Athletic de Bilbao op één punt van Real en Barça klimmen. Niets was echter minder waar na een voor Sevilla pijnlijke avond: via een goal in minuut 90 van de ingevallen Iñaki Williams werd het 0-1. Na een doorsteekbal van Oihan Sancet faalde de spits niet oog in oog met doelman Bounou.
Lees verder

Waarom ook België vanavond triomfeert op het WK snooker: coach van zowel winnaar Selby als finalist Murphy is 'West-Vlaming'
Hij coachte zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry, had Luca Brecel acht jaar lang onder zijn hoede en is nu de mental coach van de kersverse wereldkampioen Mark Selby als medefinalist Shaun Murphy. In de iconische 'Crucible' in Sheffield werd het na een spannende finale 18-15. Chris Henry (55) is dan wel geboren in Engeland maar woont al meer dan twintig jaar in het West-Vlaamse Varsenare. Dankzij winst op de Dutch Open in 1998, toernooi dat het leven van de nummer één coach in het snooker drastisch veranderde en hem in België deed belanden.
Lees verder

Regering-Biden bereid meer vluchtelingen op te vangen
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden laat alsnog meer erkende vluchtelingen toe. Het historisch lage maximum van 15.000 waartoe zijn voorganger Donald Trump had besloten wordt dit begrotingsjaar verhoogd 62.500.
Lees verder

LIVE (21u). Kan De Bruyne zich met City voor het eerst voor de finale van de Champions League kwalificeren?
• Terugwedstrijd halve finales Champions League
Lees verder

"Amerikaanse toezichthouder keurt binnenkort Pfizer-vaccin goed voor tieners tussen de 12 en 15 jaar"
De Amerikaanse medicijnautoriteit FDA bereidt zich voor om begin volgende week het coronavaccin van Pfizer/BioNTech goed te keuren voor tieners van 12 tot en met 15 jaar. Dat meldt The New York Times op basis van federale functionarissen. Eind vorige week hebben de fabrikanten ook bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een soortgelijke aanvraag ingediend.
Lees verder

"Amerikaanse toezichthouder keurt binnenkort gebruik Pfizer/BioNTech goed voor tieners"
De Amerikaanse medicijnautoriteit FDA bereidt zich voor om begin volgende week het coronavaccin van Pfizer/BioNTech goed te keuren voor tieners van 12 tot en met 15 jaar. Dat meldt The New York Times op basis van federale functionarissen. Eind vorige week hebben de fabrikanten ook bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een soortgelijke aanvraag ingediend.
Lees verder

Internationaal rapport: vooral Belgische bedrijven getroffen door gijzelsoftware
Meer dan vier op de tien (42 procent) Belgische bedrijven zijn het afgelopen jaar getroffen door minstens één cyberaanval. De grote meerderheid van hen (69 procent) werd geraakt door twee of meer aanvallen, bijna een vijfde (18 procent) zelfs door meer dan vijftien.
Lees verder