Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 mei 2021

Premier League komt met nieuwe regels om herhaling Super League-scenario te vermijden

HLN
Premier League komt met nieuwe regels om herhaling Super League-scenario te vermijden
De Premier League heeft in reactie op de gefaalde Super League-plannen actie ondernomen om te voorkomen dat clubs in de toekomst nog dreigen om zich af te scheuren.
Lees verder

Duitsland voorziet 5 miljard euro voor klimaatvriendelijke ombouw van staalindustrie
Voor de klimaatvriendelijke ombouw van de staalindustrie zal in Duitsland tussen 2022 en 2024 minstens 5 miljard euro uitgetrokken worden. Dat heeft de Duitse minister van Economie Peter Altmaier maandag gemeld na een ontmoeting met vertegenwoordigers van Duitse staalfabrikanten en de vakbond IG Metall.
Lees verder

Meer dan 250 intellectuelen waarschuwen Westen voor ongewenste ontwikkelingen op Balkan
Ruim 256 vooraanstaande intellectuelen uit meerdere Balkanlanden hebben het Westen ervoor gewaarschuwd steeds ergere ongewenste ontwikkelingen in de regio toe te laten. De Europese Unie (EU) en de VS hebben in het laatste anderhalf decennium wel vastgehouden aan de westelijke waarden en normen, maar tegelijkertijd ook twijfelachtige lokale elite gesteund. "Deze zombie-politiek maakt uitbreiding van de NAVO en de EU mogelijk zonder een werkelijke oplossing voor de bestaande conflicten tussen buurlanden", luidt het in een maandag gepubliceerde open brief.
Lees verder

De vaccins dreigen de kloof tussen rijk en arm te verdiepen
Covid-19 verdiepte de kloof tussen arm en rijk al, de vaccins dreigen dat opnieuw te doen. Hoe minder gefortuneerd je bent, hoe kleiner de kans is dat je je laat vaccineren. En dat is niet per definitie uit slechte wil. "Kansarmen ervaren heel wat drempels."
Lees verder

Weyts kritisch voor inperking examens in Franstalig onderwijs: "Doet inspanningen leerkrachten teniet"
"Als je na al dat werk in een heel onderwijsnet bijna alle examens annuleert, dreig je al die inspanningen van leerkrachten teniet te doen". Zo reageert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op de beslissing van het Franstalig gemeenschapsonderwijs om de examens drastisch in te perken.
Lees verder

Waarom ook België vanavond triomfeert op het WK snooker: coach van zowel Selby als Murphy is 'West-Vlaming'
Hij coachte zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry, had Luca Brecel acht jaar lang onder zijn hoede en is nu de mental coach van zowel Mark Selby als Shaun Murphy, die momenteel een spannende WK-finale uitvechten in de iconische 'Crucible' in Sheffield. Chris Henry (55) is dan wel geboren in Engeland maar woont al meer dan twintig jaar in het West-Vlaamse Varsenare. Dankzij winst op de Dutch Open in 1998, toernooi dat het leven van de nummer één coach in het snooker drastisch veranderde en hem in België deed belanden.
Lees verder

Verkoop nieuwe wagens nog altijd kwart lager dan voor coronacrisis
De autoverkoop blijft slabakken. In de eerste vier maanden van dit jaar werden 156.429 nieuwe personenwagens ingeschreven in ons land. Dat zijn er weliswaar bijna 18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar - toen de coronapandemie net was uitgebroken en de autoverkoop tijdelijk bijna stil werd gelegd- maar nog altijd 25,3 procent minder dan in de vier eerste maanden van 2019. Dat blijkt uit de statistieken van sectorfederatie Febiac.
Lees verder

ASSISEN. Vlijmscherpe pleidooien op proces gevangenisverpleegster: "Verwijder deze twee parasieten uit de maatschappij"
Op het assisenproces over de roofmoord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts zijn vandaag de pleidooien en requisitoire gehouden. Het ging er soms vlijmscherp aan toe. De jury is nu in beraad. "Voor dit soort parasieten zijn de woorden 'levensgevaarlijk' en 'levenslang' uitgevonden."
Lees verder

ASSISEN. Laudet en Van De Velde schuldig aan roofmoord. "Verwijder deze twee parasieten uit de maatschappij"
Ashley Van De Velde en Marc Laudet zijn schuldig aan roofmoord op en gijzeling van gevangenisverpleegster Christine Lenaerts. Zo besliste de Antwerpse volksjury vanavond. Morgen kennen de twee hun straf. Tijdens pleidooien en requisitoire vandaag ging het er soms vlijmscherp aan toe. "Voor dit soort parasieten zijn de woorden 'levensgevaarlijk' en 'levenslang' uitgevonden, pleitte Kris Luyckx, advocaat van de familie Lenaerts.
Lees verder

Drie raketten afgevuurd op "Amerikaanse" basis in Irak
Er zijn vanavond drie raketten afgevuurd op een luchtmachtbasis ten noorden van Bagdad waar Amerikaanse soldaten gelegerd zijn. Dat bevestigde een leidinggevende van de veiligheidsdiensten aan het Franse persbureau AFP.
Lees verder

Novavax begint met klinische proeven coronavaccin bij jongeren
Het Amerikaanse biotechbedrijf Novavax, dat een coronavaccin ontwikkeld heeft, is begonnen met klinische proeven bij jongeren in de Verenigde Staten. Dat heeft het bedrijf maandag zelf meegedeeld in een verklaring. Novavax zal de veiligheid en doeltreffendheid van het coronavaccin testen bij ongeveer 3.000 jongeren tussen twaalf en zeventien jaar in de Verenigde Staten.
Lees verder

Tussen Brugge en Brugge: de 7 verschillen bij Anderlecht in kaart na de twee toppers op Club
'Zoek de zeven verschillen' was nooit zo makkelijk. In vergelijking met de vorige passage op Club (4/10/2020, 3-0) heeft Anderlecht op vele niveaus een ware metamorfose ondergaan. Wie had dat toen gedacht? Onze Anderlecht-watcher analyseert.
Lees verder

Royalty-expert denkt niet dat geschiedenis zich zal herhalen: "Charlotte, George en Louis zullen later wél een band hebben met Archie"
De relatie tussen prins William (38) en zijn broer Harry (36) lijkt bekoeld, maar voor hun kinderen hoeft de toekomst niet hetzelfde te zijn. Dat zegt royalty-expert en biograaf Ingrid Seward. "George, Charlotte en Louis hoeven in hun kindertijd geen band te vormen met Archie om hem op latere leeftijd te appreciëren."
Lees verder

Vormer furieus tijdens pauze: "Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!"
Beklijvende beelden. Club Brugge heeft op zijn sociale media een video gedeeld voor, tijdens en na zijn opener van de Champions' play-off tegen Anderlecht.
Lees verder

Spaans toptalent kroont zich tot jongste winnaar ooit in Madrid en mag op zijn 18de verjaardag tegen Nadal
De 17-jarige Spanjaard Carlos Alcaraz (ATP 120) heeft zich voor de zestiende finales van het Masters 1.000 in Madrid geplaatst. In de eerste ronde zette hij de Fransman Adrian Mannarino (ATP 34) met 6-4 en 6-0 opzij.
Lees verder

Twitter lanceert social audioplatform Spaces
Twitteraars met meer dan 600 volgers kunnen vanaf vandaag Twitter Spaces creëren. De nieuwe audiofunctie biedt de mogelijkheid om live audiogesprekken te voeren. "De lancering bevindt zich nog in de beginfase, maar groeit snel", meldt Twitter vandaag in een blogbericht.
Lees verder

Organisator La Boum 2: "Geweld is begonnen toen politie is tussengekomen"
L'abîme Team, het collectief achter het illegale evenement La Boum 2, legt de schuld van het geweld dat zaterdag is uitgebroken in het Ter Kamerenbos bij de politie. Dat heeft de woordvoerder laten verstaan in VTM Nieuws.
Lees verder

Onlinemarktplaats eBay overweegt cryptomunten te aanvaarden als betaalmiddel
Onlinemarktplaats eBay onderzoekt nieuwe manieren waarop klanten kunnen betalen en overweegt daarbij om cryptomunten te gaan aanvaarden als betaalmiddel. Dat bericht het persbureau Reuters op basis van een interview van eBay-topman Jamie Iannone. Het bedrijf bekijkt deze optie, zegt hij, maar concrete plannen zijn er nog niet.
Lees verder

Topman Roc Nation Sports vol bewondering voor uithangbord Lukaku: "Er zullen nog veel titels volgen"
Romelu Lukaku is dé man die Inter de eerste titel in elf jaar tijd bezorgde. Wij belden Michael Yormark - President of Roc Nation Sports International, het label van rapper Jay-Z die de belangen Lukaku, De Bruyne en Witsel behartigt - over de eerste buitenlandse titel van de Rode Duivel. "Romelu is anders, uniek en inspireert me."
Lees verder

Aziatische Amerikanen verenigen zich tegen racisme
Amerikanen van Aziatische afkomst verenigen zich in reactie op de discriminatie en racisme die deze groep meemaakt. De Aziatisch-Amerikaanse Stichting (TAAF) heeft inmiddels een kwart miljard dollar (207 miljoen euro) verzameld om discriminatie tegen te gaan.
Lees verder