Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 mei 2021

PORTRET. Flor Bressers op 'Most Wanted'-lijst: de drugsbaas met een diploma criminologie die vingers afknipt als straf

HLN
PORTRET. Flor Bressers op 'Most Wanted'-lijst: de drugsbaas met een diploma criminologie die vingers afknipt als straf
'De Lange', 'Bongoking', 'De Universitair', maar ook 'De Vingerknipper': crimineel Flor Bressers heeft veel bijnamen, de ene al schrikwekkender dan de andere. De 34-jarige Limburger is toegevoegd aan de Most Wanted-lijst van de federale politie. Hij wordt gezocht in verschillende grote drugsonderzoeken en staat bekend om zijn uiterst gewelddadige strafexpedities.
Lees verder

Werd België opgelicht bij aankoop miljoenen mondmaskers? Politieonderzoek brengt ex-minister in verlegenheid
De deal die de Belgische overheid vorig jaar sloot met een obscure Luxemburgse vennootschap voor de aankoop van miljoenen stoffen mondmaskers blijkt erg verdacht. In verschillende landen deed de politie dinsdag huiszoekingen en dat brengt vooral ex-Defensieminister Philippe Goffin (MR) in verlegenheid. Lieten hij en het leger zich oplichten?
Lees verder

"Geen coronapas, eigenlijk is dát discriminatie": bocht naar meer vrijheden voor gevaccineerden is ingezet
Is een coronapas voor gevaccineerden binnenkort het toegangsticket naar een normaal leven? Vlaanderen en Brussel zijn alvast fan - tenminste, als iedereen de kans heeft gehad één prik te laten zetten. "Als gevaccineerden nog lang alle coronaregels moeten blijven volgen, dan is dat eigenlijk omgekeerde discriminatie", zegt moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UAntwerpen).
Lees verder

Tweehonderd jaar geleden overleed Napoleon. Waarom hij géén racist, vrouwenhater en dictator was
Vandaag is het exact tweehonderd jaar geleden dat Napoleon overleed op Sint-Helena. Bij onze zuiderburen woedt al maandenlang een debat over hoe om te gaan met die verjaardag. De figuur van Napoleon, zijn historische rol en zijn erfenis worden er steeds meer in vraag gesteld. De keizer wordt versleten voor een racist, een vrouwenhater en een op macht beluste dictator en oorlogsstoker. "On ne célébrera pas. On commémorera", liet het Elysée daarom snel weten. "Geen viering, wel een herdenking. Dat laat ons toe om alle facetten te belichten en te bespreken." Wat is er eigenlijk allemaal aan van die kritiek?
Lees verder

COLUMN. Mijn dorpsgenoot Mario Draghi, premier van Italië
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: 'Super Mario' Draghi, redder des vaderlands in Italië.
Lees verder

Tournée Générale. Al meer dan 500 inzendingen voor onze actie: dat verdient een toost... én een bierviltje
Van bekende Vlamingen die proosten op hun ouders tot lockdownbaby's, Tinder-dates en fantastische buren: elke lezer krijgt de kans om een eigen bierkaartje te ontwerpen en een proost uit te brengen. Onze redactie dook al eens in de meer dan 500 inzendingen en selecteerde een eerste selectie toffe bierviltjes! Proost!
Lees verder

Onze opinie. Stel dat vaccinatiegraad blijft steken op 60%. Belet dat ons dan om het leven weer op 100% te hernemen?
Stel. Iedereen, elke Belg, kreeg toegang tot een vaccin tegen Covid-19. De overheid zette God en klein Pierke in om de onbereikbare burger toch te bereiken. Maar de veilige vaccinatiegraad van 70 à 80% om het leven weer op 100% te hernemen blijft toch steken op 50 of 60%. Laten we het leven dan ook op dat niveau stagneren omdat niet iedereen mee wil? Laat ons hopen van niet!
Lees verder

Mijn restaurant. Sabine Vermeiren: "Kijk nu al uit naar bekende gezichten"
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Redactrice Sabine Vermeiren kiest voor bistrobar De Jachthoorn in Hoogstraten.
Lees verder

Wereldproblemen wilden ze oplossen, maar thuis wisten ze het ook niet
"Groeit óns huwelijk eigenlijk nog?" Dat komt ervan, als bekende mensen na 27 jaar uit mekaar gaan. Dan ga je als gewone Vlaming, pakweg 17 of 37 jaar gehuwd, toch even aan zelfonderzoek doen. Of je niet aan het vervetten en uitbollen bent, in plaats van mekaar energiek in de hoogte te stuwen. Maar wat is 'groeien' juist? En moét dat, vraagt onze reporter Nadine Van Der Linden zich af?
Lees verder

ANNO 2021. Franky De Smet-Van Damme van Channel Zero: "Ik kamp mijn hele leven al met een burn-out"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Franky De Smet-Van Damme (52), frontman van de Belgische metalband Channel Zero. Hij vertelt over de uitbreiding van zijn bierassortiment, de nakende concertreeks van de band en zijn dochter Kiki (18). "Toen ik zo oud was, was alles donker. Kiki fietst evenwel door het leven en daar doe ik mijn hoed voor af."
Lees verder

ANNO 2021. Franky De Smet-Van Damme: "Ik amuseer me rot met bier brouwen"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Franky De Smet-Van Damme (52), frontman van de Belgische metalband Channel Zero, die denkt aan uitbreiding van zijn bierassortiment.
Lees verder

Evenepoel herstelde mentaal vlotter van zware val dan gewone sterveling: "Remco zat snel weer in zijn comfortzone"
Dalen aan duizelingwekkende snelheid. Zweven over grindpaden. Duwen, wringen voor de beste positie in het peloton. Slaat Remco Evenepoel straks in de Giro niet de schrik om het hart na zijn zware crash in Lombardije, vraagt u zich af. Michaël Verschaeve, 'mental coach' van Deceuninck-Quick.Step, schetst het verschil tussen topsporters en gewone stervelingen.
Lees verder

Leah Thys verloor haar man aan corona en vecht nu zelf in het ziekenhuis: "Ze kunnen het virus nooit in de privésfeer hebben opgelopen"
Het zijn loodzware dagen voor Leah Thys (75). De actrice, vooral bekend als Marianne in 'Thuis', is zwaar aangeslagen door het plotse overlijden van haar echtgenoot Jos De Man (88), die afgelopen weekend aan de gevolgen van corona bezweek. Maar in de plaats van haar verdriet een plaats te kunnen geven, moet de actrice eerst zelf vechten tegen het virus. Haar stiefdochter geeft een update. "Ja, Leah is héél ziek."
Lees verder

Football Talk. Schade valt mee bij Defour - Onderzoek naar barbecue Messi
De schade bij Steven Defour (33) lijkt mee te vallen. De kuit voelde gisteren behoorlijk goed aan en hij moest (nog) geen echo laten nemen. Het is wel nog afwachten wanneer hij de groepstraining kan hervatten en of hij fit geraakt voor komend weekend. KV Mechelen bekijkt z'n situatie van dag tot dag. Intussen heeft Malinwa het contract van Gustav Engvall (25), dat liep tot juni 2022, verlengd tot 2024. De aanvaller hoopt in deze play-offs zijn terugkeer te vieren na een knieoperatie. (ABD)
Lees verder

Duitse politie is ramptoeristen spuugzat, filmer uit auto gehaald en naar crash gebracht
Schaamteloos een dodelijk ongeluk filmen en daarmee de hulpverleners gruwelijk in de weg lopen. De Duitse politie is de ramptoeristen in het verkeer spuugzat. Afgelopen zondag werd een automobilist door de politie uit zijn auto gehaald omdat hij met zijn smartphone beelden van een crash maakte. Een video daarvan gaat viraal op het internet.
Lees verder

Cath Luyten toont kwetsbare Sien Eggers, die niemand mag ontvangen: "Voor alleenstaanden is corona extra zwaar"
Het is een kant van Sien Eggers (70) die we niet eerder zagen. Vol levensvreugde, maar ook soms eenzaam en twijfelend of ze destijds niet beter aan kinderen was begonnen. Cath Luyten (43) - zeer binnenkort mama van een tweede - bezocht de actrice in haar rijhuisje in Brussel voor een nieuw seizoen van haar portretreeks 'Buurman wat doet u nu?' "Ik voelde dat Sien eenzaam is, dus heb ik haar eens goed vastgepakt, tegen de regels in."
Lees verder

Cath Luyten toont kwetsbare Sien Eggers: "'Ik was een goeie mama geweest', zei ze. Dat raakt me"
Het is een kant van Sien Eggers (70) die we niet eerder zagen. Vol levensvreugde, maar ook soms eenzaam en twijfelend of ze destijds niet beter aan kinderen was begonnen. Cath Luyten (43) - zeer binnenkort mama van een tweede - bezocht de actrice in haar rijhuisje in Brussel voor een nieuw seizoen van haar portretreeks 'Buurman wat doet u nu?' "Ik voelde dat Sien eenzaam is, dus heb ik haar eens goed vastgepakt. Tegen de regels in, dus ik kreeg terecht op mijn donder van de productie."
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld weer minder dan 3.000 nieuwe coronabesmettingen per dag, ook andere cijfers blijven dalen
De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Dat is van 13 maart geleden. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. Op de afdelingen intensieve verzorging liggen nu minder dan 800 patiënten. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

INTERVIEW. Plastische chirurg van Christoff had nog nooit zoveel werk: "Alsof honderden mensen plots dachten: 'Nu is het moment'"
Charmezanger Christoff (44) heeft zijn wenkbrauwen laten liften. "Het doet ongelooflijk veel pijn", zei hij daarover. De man die hem behandelde, Serge Van Canneyt, schrikt daar niet van: "Corona heeft onze pijndrempel verlaagd." De plastisch chirurg vertelt welke ingrepen hij het vaakst uitvoert, of hij soms patiënten weigert en waar hij hen voor waarschuwt. "Ik vraag mijn patiënten altijd om eerst eens goed na te denken. Bij Christoff had dat weinig zin."
Lees verder

Plastische chirurg bij wie Christoff zijn werkbrauwen liet liften: "Corona heeft onze pijndrempel verlaagd"
Charmezanger Christoff (44) heeft zijn wenkbrauwen laten liften. "Het doet ongelooflijk veel pijn", zei hij over die ingreep. De plastisch chirurg die hem behandelde, Serge Van Canneyt, schrikt daar niet van. "Sinds corona hebben de mensen meer last van pijn, omdat hun spieren verkrampt zijn door de stress. En toch heb ik nog nooit zoveel werk gehad. Velen hebben centen gespaard, komen niet veel meer buiten, dragen een mondmasker: allemaal factoren die de drempel verlagen. Het is alsof honderden mensen plots dachten: 'Nu is het moment.'"
Lees verder