Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Populaire video-app TikTok test service die jongeren helpt bij het vinden van een job

HLN
Populaire video-app TikTok test service die jongeren helpt bij het vinden van een job
De populaire socialemedia-app TikTok test momenteel een nieuwe service die werkzoekenden in contact brengt met bedrijven. Gebruikers zullen via de app op een unieke manier hun werkervaring kunnen delen met potentiële werkgevers: in videovorm. Helemaal op maat van Gen Z dus. Wordt het in de toekomst een populair alternatief voor de traditionele sollicitatiegesprekken op kantoor?
Lees verder

Team achter Hooverphonic schept duidelijkheid: "Nee, de jurk van Geike is niet gescheurd"
Een jurk die je niet kan wassen en waarbij het lijkt alsof er een gat zit onder de armen: ook na hun geslaagde passage op het Songfestivalpodium blijft het kleedje van Geike Arnaert the talk of the town. En dat allemaal dankzij een vodkaspray en 'okselgaten'...
Lees verder

Politicoloog Carl Devos over 'talkshowversoepeling' van Jambon: "Je voelt de nervositeit en profileringsdrang oplopen"
Vanaf 9 juni zijn tuinfeesten tot en met 50 personen dan toch toegelaten zonder professioneel cateraar. Dat kondigde Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA) gisteren aan. Naast die boodschap, was vooral de plek waar hij ze gaf opvallend: de tv-studio van De Cooke & Verhulst Show. Politicoloog Carl Devos ziet het met lede ogen aan. "Vanuit zijn oogpunt begrijp ik het wel, alleen kadert het in een kwalijke evolutie". Hij legt uit waarom.
Lees verder

Duitse minister neemt ontslag na controverse over plagiaat in doctoraatsthesis
De Duitse federale minister van Familiezaken Franziska Giffey heeft ontslag genomen na een jarenlange controverse rond haar doctoraatsthesis. De minister werd in 2019 beschuldigd van plagiaat. De Vrije Universiteit van Berlijn onderzocht de thesis al in die periode, maar er werd nog steeds hevig gedebatteerd over de kwestie. Te midden van de controverse heeft de minister nu besloten om afstand te nemen van haar functie.
Lees verder

Rusland stuurt opnieuw onderzoekers naar oude gezonken duikboot om radioactiviteit te meten
Vanuit de Russische stad Arkhangelsk is dinsdag een expeditie vertrokken om het niveau van radioactiviteit te meten van een eind jaren tachtig in de Noorse Zee gezonken duikboot. Dat heeft het Russisch meteorologisch bureau vandaag bekendgemaakt. In 2019 stelde een expeditie nog een radioactief lek vast.
Lees verder

ECB waarschuwt voor grote risico's voor financiële stabiliteit postcorona
De Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwt dinsdag in een nieuw rapport over de financiële stabiliteit, voor grotere risico's eens de coronapandemie achter de rug is.
Lees verder

ECB waarschuwt voor grote risico's voor financiële stabiliteit post-corona
De Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwt dinsdag in een nieuw rapport over de financiële stabiliteit, voor grotere risico's eens de coronapandemie achter de rug is.
Lees verder

De grote wasmiddelentest: "Wie toch merkproduct verkiest, betaalt tientallen euro's meer voor een slechter resultaat"
Wil je vlekken van koffie, rode wijn, babyvoeding, tomatenpuree, vet en andere stoffen verwijderen met één wasbeurt op 40 graden, dan kan je maar beter het juiste middel gebruiken. Maar wat werkt nu het best: een duur of een goedkoop? En kies je beter voor vloeibaar, poeder of pads? We deden de test met ruim 30 producten van onder meer Ariel, Ecover en Formil en maakten een overzicht van de absolute toppers en verliezers.
Lees verder

BA, mini omnium, full omnium... hoe maak je de juiste keuze?
Je hebt net een nieuwe auto gekocht. Gefeliciteerd! Je weet niet welke soort verzekering je nu moet kiezen? Geen paniek! Independer.be legt het je uit.
Lees verder

PORTRET. De Duivelse jaren van tovenaar en meester-tacticus Raymond Goethals: "Dat we geflikt werden is 'kluuteraa'"
"Raymond heeft niet altijd gelijk, maar 99 keren op 100 wel." Dat was niet anders als bondscoach van de Rode Duivels. Wijlen Raymond Goethals, die samen met Guy Thys weer tot leven komt in de 'DevilTime'-video van de Belgische bond, voerde onze nationale ploeg tussen 1966 en 1976 aan. Met het EK 1972, een triomf tegen Cruijff én legendarische uitspraken als hoogtepunten. "De 'dasjtereirs' van Salvador zijn de ideale derde tegenstander."
Lees verder

PORTRET. Hij wees Real Madrid af en behaalde historische successen: hoe Guy Thys België uit de bol deed gaan
De cruciale rol van Van Moer, de finale van het EK 1980 en natuurlijk... Mexico '86. Guy Thys, die samen met Raymond Goethals weer tot leven komt in de 'DevilTime'-video van de Belgische bond, was in totaal 14 (!) jaar bondscoach en deed België bij momenten kirren van de pret. Met een stampvolle Grote Markt in Brussel als resultaat. Al incasseerden de Duivels onder Thys ook het pijnlijkste tegendoelpunt in de geschiedenis van de nationale ploeg.
Lees verder

Seksueel misbruik, ontrouw en een dwergwerpwedstrijd: dit zijn de zwarte schapen van het Britse koningshuis
De schandalen in het Britse koningshuis blijven elkaar in sneltempo opvolgen. Als het niet prins Harry is die tegen de schenen van zijn (groot)ouder schopt, is het prins Michael van Kent die zijn koninklijke status misbruikt voor een enorme som geld. En dat zijn enkel de recente schandes: het verleden van de royals is doorspekt met beschuldigingen van verkrachting, racisme, affaires en drugsgebruik. Om over dat wildplassen en die dwergwerpwedstrijd nog maar te zwijgen. Een overzicht van de zwarte schapen in het Britse koningshuis en hun gênante zondes.
Lees verder

Sojoez-ruimtecapsule te koop
Het Russische ruimtevaartbureau verkoopt voor het eerst een van zijn Sojoez-ruimtecapsules, zo heeft Roscosmos vandaag bekendgemaakt. Glavcosmos, een filiaal van Roscosmos ter promotie van het ruimtevaartbureau, verkoopt de landingsmodule nummer 738 van de Sojoez MS-08. Dit was de 137ste Sojoez-capsule en de achtste van het type MS.
Lees verder

Videobeelden tonen Jurgen Conings op missie in Afghanistan: CV maakt duidelijk waarom veiligheidsdiensten zo zenuwachtig zijn over hem
De federale politie zoekt nog steeds met man en macht naar Jurgen Conings (46). Zijn cv maakt duidelijk waarom de veiligheidsdiensten zo zenuwachtig zijn: hij heeft ervaring als scherpschutter en nam deel aan verschillende buitenlandse missies. VTM NIEUWS toonde vanmiddag beelden van Conings op missie in Afghanistan in 2011.
Lees verder

Scherpschutter met ervaring in oorlogsgebied: CV maakt duidelijk waarom veiligheidsdiensten zo zenuwachtig zijn over Jurgen Conings
De federale politie zoekt nog steeds met man en macht naar Jurgen Conings (46). Zijn cv maakt duidelijk waarom de veiligheidsdiensten zo zenuwachtig zijn: hij heeft ervaring als scherpschutter en nam deel aan verschillende buitenlandse missies.
Lees verder

Jurgen Conings werd gevolgd door de Staatsveiligheid: waarom zat hij nog in het leger en hoe moeilijk was het voor hem om aan wapens te geraken?
De militaire staatsveiligheid had hem in het oog, maar toch zat de voortvluchtige militair Jurgen Conings nog steeds in het leger. Meer zelfs: hij organiseerde er trainingen, inclusief schietoefeningen. De legertop en minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) onthouden zich van commentaar, Yves Huwart van de militaire vakbond ACMP-CGMP praat wel. Hem stelden we de vragen die op ieders lippen branden.
Lees verder

De best beveiligde frituur van het land? Die ligt momenteel in de schaduw van Jan Breydelstadion
Speelt Club Brugge donderdagavond kampioen of niet? Die vraag houdt supporters, politie én cafébazen bezig. Wie alvast geen enkel risico neemt, is Steven Derynck van frituur Carlos op De Platse. Hij installeert preventief prikkeldraad op het dak van de frituur om schade door supporters te vermijden.
Lees verder

De best beveiligde frituur van het land? Die ligt momenteel in de schaduw van het Jan Breydelstadion
Speelt Club Brugge donderdagavond kampioen of niet? Die vraag houdt supporters, politie én cafébazen bezig. Wie alvast geen enkel risico neemt, is Steven Derynck van frituur Carlos op De Platse. Hij installeert preventief prikkeldraad op het dak van de frituur om schade door supporters te vermijden.
Lees verder

Een rekening in het rood wordt vanaf juni goedkoper
Wie binnenkort te maken krijgt met een rekening in het rood, zal er goedkoper vanaf komen dan voordien. De tarieven die banken aanrekenen bij klanten die onder nul gaan of die de uitgaven van een kredietkaart niet op tijd kunnen betalen, zullen namelijk dalen vanaf 1 juni. Dat blijkt uit informatie van de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

Bewoner omgekomen bij uitslaande brand in Wondelgem, vrouw gered via raam
In Wondelgem is woensdagnamiddag een brand ontstaan in een woning. Een vrouw kon bevrijd worden maar haar medebewoner en kat zijn helaas in de brand gebleven. Ook een brandweerman geraakte gewond.
Lees verder