Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Politie houdt klopjacht op geseinde man in Leopoldsburg, verdachte is mogelijk gewapend

HLN
Politie houdt klopjacht op geseinde man in Leopoldsburg, verdachte is mogelijk gewapend
De politie zoekt al enkele uren naar een geseinde man in de omgeving van Leopoldsburg. De man zorgde eerder deze maand voor problemen met een vuurwapen, en wordt sindsdien gezocht.
Lees verder

POLL. Gaat Hooverphonic volgens jou door naar de finale van het Songfestival?
Vanavond treedt Hooverphonic aan in de eerste halve finale van het Songfestival met het nummer 'The Wrong Place'. Maar maken Alex Callier en co eigenlijk wel kans om door te gaan? Breng hier je stem uit.
Lees verder

Bernal boven, krachttoer van de sprinters en Remco pas tiende: dit waren de beste Gouden Giro-renners in de eerste tien etappes
Eerste rustdag in de Ronde van Italië. De renners komen op adem en dus maken de Gouden Giro-spelers een eerste balans op. Wie waren de tien puntenpakkers van de eerste tien etappes? Een overzicht.
Lees verder

Ook asymptomatische patiënten met Covid-19 kunnen langdurige klachten ontwikkelen
Mensen die besmet raakten met het nieuwe coronavirus en asymptomatisch waren in de acute fase, kunnen ook langdurige klachten ontwikkelen, zonder dat het verband met Covid-19 expliciet wordt gelegd. Dat zegt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in een eerste studie naar langdurige Covid en de potentiële mechanismen die hier achter zitten.
Lees verder

Van Uytvanck moet meteen koffers pakken in Belgrado
Alison Van Uytvanck (WTA 67) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in de Servische hoofdstad Belgrado (gravel/235.238 dollar). Onze landgenote verloor in de eerste ronde tegen de Kroatische qualifier Ana Konjuh (WTA 188) in drie sets: 6-2, 1-6 en 7-5.
Lees verder

Tafelschuimers ontsieren heropening terrassen in Doornik: "Tot 10 procent omzet kwijt"
Sinds de heropening van de terrassen kampt de horeca in de Henegouwse stad Doornik met een probleem dat terug is van weggeweest: tafelschuimers. Je maaltijd opeten en/of je frisse pint uitdrinken om vervolgens zonder betalen ervandoor te gaan. Lokale horeca-uitbaters schatten dat ze afgelopen weekend zo vijf tot tien procent omzet misliepen, melden Sudpresse en RTLInfo.
Lees verder

Kleine storing op Europese stroomnet
Er heeft maandag een kleine storing plaatsgevonden op het Europese stroomnet. Het ging om een lichte frequentieval. Dat meldt de Duitse netbeheerder Amprion, en het wordt bevestigd door de Belgische hoogspanningsbeheerder Elia. Effecten voor België waren er niet.
Lees verder

Voorlopig bewindvoerder vraagt faillissement aan voor vzw Let's Go Urban
De voorlopige bewindvoerder van vzw Let's Go Urban heeft officieel het faillissement aangevraagd. Dat meldt Radio 1.
Lees verder

De lijdensweg van ex-winnaar gaat verder: "Wawrinka zegt af voor Roland Garros"
De Zwitserse Stan Wawrinka (ATP 24) heeft zich afgemeld voor Roland Garros, dat over ruim anderhalve week begint, zo melden Franse en Zwitserse media.
Lees verder

LIVE (21u15). Neemt Chelsea tegen Leicester revanche voor verloren FA Cup-finale?
• Premier League • Stamford Bridge • Aftrap: 21u15 • Neemt Chelsea revanche?
Lees verder

Stellantis en Foxconn gaan samen software voor auto's ontwikkelen
Autogroep Stellantis, die recent ontstond uit een fusie van PSA (Peugeot, Citroën, Opel) en Fiat-Chrysler, en de Taiwanese elektronicagigant Foxconn hebben de start van een joint venture aangekondigd. Ze willen samen "connected cockpits" leveren aan alle autofabrikanten.
Lees verder

Verdachten van gaybashing in Oudenaarde verschijnen morgen voor de jeugdrechter
De twee jongeren die ervan verdacht worden uit homohaat maandagavond een jongen hard te hebben toegetakeld in Oudenaarde, moeten morgen, woensdag, voor de jeugdrechter verschijnen. Dat laat het parket Oost-Vlaanderen weten.
Lees verder

Borstvoeding op straat levert Française klappen op
Een Française is op straat beledigd en geslagen omdat ze haar baby de borst gaf. Maÿlis stond in Bordeaux in een rij te wachten om een pakje af te halen. Haar baby van zes maanden begon te huilen omdat hij honger had.
Lees verder

Vermoord voetbaltalent komt 15 jaar later weer tot leven in FIFA 21
Voetbaltalent Kiyan Prince heeft een plek gekregen in FIFA 21. Bijzonder, want hij is al vijftien jaar dood. Met behulp van deepfake-technieken werd hij 'tot leven gewekt' als 30-jarige voetballer. "Om je zoon weer levend te zien, ik heb alleen maar gehuild."
Lees verder

Quizje over elkaar toont chemie tussen Erik, Gilles en Pedro voor 'Match van de Waarheid'
Erik Van Looy, Gilles De Coster en Pedro Elias zijn de gezichten van Match van de Waarheid, een nieuwe quiz rond voetbal. We leggen hen enkele vragen voor over elkaar. Niet echt voor de antwoorden, maar vooral om de chemie tussen de drie te peilen. En die is duidelijk opperbest!
Lees verder

Ruime meerderheid Belgische fans vroeg terugbetaling tickets EK-wedstrijden
Heel wat Belgische supporters hebben de terugbetaling gevraagd van hun tickets die ze hadden besteld voor het EK voetbal van komende zomer (11 juni - 11 juli). Dat blijkt uit cijfers van de Belgische voetbalbond (KBVB).
Lees verder

Duitse dierenliefhebbers geschokt: ijsbeerkoppel blijkt broer en zus
Het nieuws dat de ouders van de geliefde ijsbeer Hertha broer en zus zijn, heeft dierenliefhebbers in Berlijn geschokt. Een recent ontdekte fout bracht aan het licht dat de twee familie zijn.
Lees verder

HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Dit is jullie mening
De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Eerder lieten we de experts hierover aan het woord, nu is het jullie beurt.
Lees verder

SHOWBITS. De geluksdag van Annemie Struyf en welke sexy acteur keert ons hier de rug toe?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

West-Vlaams bedrijf dat kandidaat-coronavaccin ontwikkelt, tankt 24 miljoen euro
Het West-Vlaamse biotechbedrijf Ziphius, dat een kandidaat-coronavaccin ontwikkelt, haalt 24,2 miljoen euro op bij privé-investeerders. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan De Tijd.
Lees verder