Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 29 mei 2021

Podiumbeest met Congolese roots wint ‘The Voice’: “Ik heb al een song klaar over hoe moeilijk het is als donker...

HLN
Podiumbeest met Congolese roots wint 'The Voice': "Ik heb al een song klaar over hoe moeilijk het is als donkere vrouw"
De jonkie van de bende, maar wát een podiumbeest. Grace Khuabe (18), jonge vrouw met Congolese roots en internationale sterallures, mag voortaan de titel 'The Voice van Vlaanderen 2021' claimen. Ze is nog jong, maar ze weet verdomd goed wat ze wil. Wij praatten met de kersverse winnaar en coach Natalia over de finale, haar jeugd, roots, en toekomstplannen. Want haar studies opgeven, dat ziet Grace toch niet echt zitten.
Lees verder

INTERVIEW. Tom Van Grieken: "Denkt u écht dat ik blij ben met wat Jürgen Conings heeft gedaan?"
Tom Van Grieken (34) kreeg afgelopen week de wind van voor en van achter. In een peiling van VRT en De Standaard ging Vlaams Belang opnieuw vooruit en is de partij met 24,7 procent de grootste van Vlaanderen. Maar toen de extreemrechtse militair Jürgen Conings wapens stal om viroloog Marc Van Ranst te doden en een boobytrap plaatste om ordehandhavers al dan niet dodelijk te verwonden, kreeg Vlaams Belang de kritiek een voedingsbodem te zijn voor dat soort terreur. "Hoe vaak moet ik nog herhalen dat wij élke vorm van geweld afkeuren?", zucht Van Grieken. Maar het Vlaams Belang-raadslid dat Jürgen Conings 'de ultieme verzetsstrijder' noemt, krijgt wel geen sanctie.
Lees verder

Afstand houden hoeft niet meer vanaf 9 juni volgens ontwerp ministerieel besluit: "Verantwoordelijkheid weer aan mensen geven"
Kussen, knuffelen, of zelfs op straat een wildvreemde aanklampen: vanaf 9 juni kan het weer, zo blijkt uit een ontwerp van ministerieel besluit van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, De Standaard en Het Belang van Limburg zaterdag. Die versoepeling werd echter nooit expliciet aangekondigd. De experts schrikken. "Wij hebben dit nooit geadviseerd", zegt infectiologe Vlieghe. Op café en restaurant blijft de regel van vier gelden.
Lees verder

"Een verlangen naar vrijheid en speelsheid": seksuologe Rika Ponnet legt uit waarom veel mannen een jongere partner kiezen
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: seksuologe Rika Ponnet (52) over leeftijdsverschillen in relaties. Want nu Sergio Herman (51) verliefd is op de 21 jaar jongere Chanel en Sean Dhondt (37) voor de 15 jaar jongere Maithé gaat, lijkt het wel alsof mannen steevast op 'een groen blaadje' vallen. "Mannen zien graag een vrouw die het meisjesachtige in zichzelf heeft bewaard. Maar dat geldt net zo goed voor vrouwen", nuanceert Rika Ponnet.
Lees verder

Kenneth Staelens, al een half leven maatjes met Kevin De Bruyne: "Elk seizoen dacht ik: nu zal hij wel aan zijn plafond zitten"
De helft van hun leven zijn ze al bevriend. ­Kenneth Staelens (30) kan in Porto niet ontbreken. De beste kameraad van Kevin De Bruyne vertelt over zijn band met de beste middenvelder ter wereld, zijn vrijgevigheid en zijn sms-verkeer. "Toen ik hem eens vroeg of hij beseft hoe goed hij wel is, antwoordde hij droog: 'ja, dat weet ik'."
Lees verder

Volgende week in 'Lisa': wat is Gert van plan met capsules vol speed en coke?
Lisa (Tinne Oltmans) staat volgende week wat minder in de schijnwerpers van haar eigen telenovelle. Zo komt haar entourage als vanzelf op het voorplan. Dorine (Hilde Heijnen) bijvoorbeeld komt met slecht nieuws het kantoor van Gert (Bert Verbeke) binnen. Er is namelijk een nieuw bod gedaan om Massa over te kopen.
Lees verder

Politie in Brussel zal handen méér dan vol hebben dit weekend: duizenden manifestanten verwacht voor 9 betogingen
De Brusselse politie zal niet weten waar eerst te kijken dit weekend. De hoofdstad is het decor van liefst negen protestacties, waarvan er drie niet toegestaan zijn. Vooral in het Ter Kamerenbos dreigt het te stuiven. Daar wordt niet alleen gedanst op La Boum 3, een Europees collectief verwacht ook 40.000 actievoerders tegen de coronaregels. En alsof dat niet volstaat, willen de fans van de voortvluchtige Jürgen Conings zich bij de massa aansluiten.
Lees verder

Nieuwe Amerikaanse sancties tegen Wit-Rusland na afleiden Ryanair-vlucht
De Verenigde Staten hebben vrijdag een reeks nieuwe sancties tegen Wit-Rusland aangekondigd, nadat vorig weekend een lijnvliegtuig van Ryanair door gevechtsvliegtuigen aan de grond werd gedwongen en een kritische journalist aan boord werd opgepakt.
Lees verder

Dan toch nog een huwelijk en een record in dit seizoen van 'Thuis': "Mét goedkeuring van Leah Thys"
Een paar dagen geleden vond ze het nog een belachelijk idee en was Leo veel te klein voor haar. Maar vrijdagavond zei Marianne alsnog 'ja' op het aanzoek van Leo in 'Thuis'. Op die manier wordt er dit seizoen toch nog getrouwd én zorgt Marianne voor een nieuw record in de serie. Opvallend: actrice Leah Thys kwam zelf niet in beeld bij het aanzoek. Wij vroegen de productie naar een verklaring en doken meteen in de huwelijksarchieven van de Eén-soap. Welk record vestigt ze precies? En hoe zit het met de andere statistieken, zoals het kortste huwelijk?
Lees verder

Frank Molnar van 'Big Brother' voor het eerst papa geworden
Frank Molnar en zijn vriendin Marissa Galle zijn op 27 mei de trotse ouders geworden van een dochtertje. Dat heeft de tv-maker, bekend van zijn deelname aan het eerste seizoen van 'Big Brother', vanuit zijn woonplaats Las Vegas aan onze redactie bekend gemaakt.
Lees verder

'Big Brother'-deelnemer Frank Molnar en vriendin Marissa verwelkomen dochtertje Shay
Frank Molnar en zijn vriendin Marissa Galle zijn op 27 mei de trotse ouders geworden van een dochtertje. Dat heeft de tv-maker, bekend van zijn deelname aan het eerste seizoen van 'Big Brother', vanuit zijn woonplaats Las Vegas aan onze redactie bekend gemaakt.
Lees verder

Football Talk. Ook Antwerp wil Balikwisha, Club bereid om extra geld op tafel te gooien
Zijn handtekening laat vooralsnog op zich wachten. Standard-spits Michel-Ange Balikwisha (20) wil zich eerst concentreren op de EK-kwalificatie-interland tegen Kazachstan, met Jong België (4 juni), alvorens een beslissing te nemen over zijn toekomst.
Lees verder

Marilyn Manson opnieuw beschuldigd van verkrachting: "Hij dwong me om gore video te bekijken"
De Amerikaanse zanger Marilyn Manson (52) wordt opnieuw beschuldigd van verkrachting. Dit keer door een ex-vriendin, dat beweert het Amerikaanse magazine People dat de aanklacht kon inkijken. De vrouw, die anoniem wenst te blijven, beschuldigt hem er ook van haar gedwongen te hebben om een video te bekijken waarin hij een jonge fan seksueel misbruikt. Ze zegt dat Manson haar herhaaldelijk verkracht en aangerand heeft.
Lees verder

Gesigneerd en mogelijk eerste Lakers-shirt van Kobe Bryant geveild voor recordbedrag van 3 miljoen euro
Een gehandtekend shirt van de betreurde Kobe Bryant is geveild voor een recordbedrag van 3,69 miljoen dollar (3,02 miljoen euro), zo maakte Action Network bekend.
Lees verder

Thomas Tuchel en Pep Guardiola, rivalen die op restaurant vier uur lang over voetbal praten
Zo groot de bewondering voor mekaar, zo groot ook de schrik. Grootmeester erkent grootmeester. Komen Pep Guardiola en Thomas Tuchel straks weer hand in hand uit de tunnel?
Lees verder

"Ik ga niet beweren dat ik de zwaarste job ter wereld heb, maar het is wél een job." 7 influencers reageren op de vooroordelen over hun vak
Een perfecte setting creëren, daarvan een foto op sociale media zwieren, er bakken geld mee verdienen en intussen je zelfvertrouwen opkrikken met die duizenden likes. Over influencers doen er heel wat vooroordelen de ronde. Wij leggen acht clichés voor aan zeven content creators. Gaat het om een complete misvatting of zit er toch een bron van waarheid in? "Je hebt influencers die de ene dag een post delen over bodypositivity en de dag erop een samenwerking aangaan met een merk van dieetshakes. Dan bedrieg je de boel."
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Schrijft De Bruyne geschiedenis in Champions Leaguefinale tegen Chelsea?
Kevin De Bruyne heeft een afspraak met de geschiedenis. Met Manchester City mikt hij in de finale van de Champions League op het allerhoogste. In een Engelse clash is de tegenstander Chelsea. Maakt 'KDB' zich onsterfelijk? Kijk op VTM en deze pagina LIVE naar de kraker! De voorbeschouwing start om 20u30. In onze liveblog volgt u de aanloop naar de finale op de voet!
Lees verder

Vrouw in levensgevaar na botsing met bestelwagen in Riemst: bestuurder vlucht weg
Een vrouw is zaterdagochtend ter hoogte van Herderen (Riemst) levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelwagen, die oud ijzer vervoerde. De bestuurder van de bestelwagen is na de zware klap weggevlucht. De lokale politie van Bilzen-Riemst-Hoeselt is met verschillende ploegen naar de bestuurder op zoek.
Lees verder

Christoff en Lindsay starten tweede carrière: "Corona heeft ons doen inzien dat succes heel vergankelijk is"
De coronapandemie heeft bij vele mensen er zwaar ingehakt. Ook bij schlagerzangers Christoff en Lindsay, die optreden na optreden moesten aflassen of uitstellen. Hun carrière staat al meer dan een jaar on hold, maar dat houdt hen niet tegen er iets positief uit te halen. "De coronapandemie heeft ons doen inzien dat we minder afhankelijk willen zijn van onze carrière", vertelt Christoff zondag tijdens 'Herbert' op Ment TV. Daarom starten ze een nieuwe, tweede loopbaan.
Lees verder

Binnenkort meer verlengingen? "Eerste stap gezet om regel rond uitgoals op Europese velden te schrappen"
Gaat de uitdoelpuntenregel in Europese knock-outmatchen op de schop? Volgens The Times heeft de UEFA de eerste stap gezet. Het comité van clubcompetities keurde de afschaffing van de regel goed, nu buigt het uitvoerend comité zich over de zaak.
Lees verder