Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 mei 2021

Plannen voor Instagramversie voor kinderen stuiten op verzet in de VS

HLN
Plannen voor Instagramversie voor kinderen stuiten op verzet in de VS
Plannen van Facebook om een speciale versie voor kinderen te maken van zijn populaire fotoapp Instagram, stuiten op grote weerstand in de Verenigde Staten. Tientallen Amerikaanse staten hebben Facebook-topman Mark Zuckerberg in een gezamenlijke brief opgeroepen om af te zien van de dienst die zich zou richten tot kinderen jonger dan 13 jaar.
Lees verder

Almeida krijgt geldboete voor sluikstorten, volgende overtreding betekent tijdstraf van één minuut
João Almeida (23) stopt z'n afval voor het restant van de Giro beter in z'n achterzak. De Portugese klassementsman van Deceuninck-Quick.Step kreeg vandaag nog een geldboete voor sluikstorten, maar bij de volgende overtreding krijgt-ie een tijdstraf van één minuut aangesmeerd.
Lees verder

Burgemeester Close over La Boum 3: "We willen niet werken met mensen die enkel provoceren"
Op de gemeenteraad van de stad Brussel is vanavond nog eens teruggekomen op het verboden feest La Boum 2 in het Ter Kamerenbos op zaterdag 1 mei. Tegelijkertijd werd er al vooruitgeblikt over de officiële aanvraag voor La Boum 3. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) maakte duidelijk dat hij enkel met professionals wil werken als het evenement toegelaten wordt.
Lees verder

Jeroen Brouwers wint Libris Literatuurprijs
De Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers heeft de Libris Literatuurprijs gewonnen. De 81-jarige Brouwers was genomineerd met zijn boek "Cliënt E. Busken". De winnaar ontvangt 50.000 euro.
Lees verder

Veerle Heeren zet toch een stap opzij
Exact twee uur was er gisteravond nodig voor de gemeenteraad van Sint-Truiden om te beslissen dat Veerle Heeren de sjerp behoudt, ondanks het vaccinatieschandaal waarin de burgemeester verwikkeld raakte. Haar coalitiepartners keurden wat ze deed openlijk af, maar willen toch met Heeren verder: "We gaan de stad niet nog dieper in crisis storten door ze onbestuurbaar te maken." Pas na afloop van de gemeenteraad volgde de échte verrassing, en liet Veerle Heeren alsnog weten tijdelijk een stap opzij te zetten. Ze blijft burgemeester, maar de eerste schepen neemt het roer nu toch even van haar over.
Lees verder

Garagist is hinder naburige padelvelden kotsbeu: "Spelers forceren draadafsluiting om ballen te recupereren"
Sinds de komst van drie nieuwe padelvelden aan zijn Honda-garage Vabis in Kalmthout raapt Bart Vandewalle (53) iedere week een doos vol balletjes bij elkaar. Al komen de padelspelers de meeste overgevlogen exemplaren, die de voertuigen beschadigen, zonder gêne zelf terughalen op de privéparking. Tot grote ergernis van de garagist: hij heeft klacht ingediend bij de politie nadat de draadafsluiting dit weekend op twee plekken is doorgeknipt.
Lees verder

James Cooke loopt naakt rond de studio van 'De Cooke & Verhulst Show'
Belofte maakt schuld. James Cooke (36) deed een straffe uitspraak in de eerste week van 'De Cooke & Verhulst Show'. Als Lennart De Mol bleek te zijn, zou hij naakt rond de studio lopen. En zo geschiedde... Ondertussen kon het publiek genieten van een live optreden van Takeo Ischi (74), alias 'de Japanse jodelaar' uit 'De Mol'.
Lees verder

ACV weigert cao te tekenen rond loonmarge van 0,4 procent
De christelijke vakbond ACV weigert een cao te tekenen rond een loonmarge van 0,4 procent. Dat zegt woordvoerder David Vanbellinghen na afloop van een vergadering van het bestuur van de vakbond over het bemiddelingsvoorstel van de regering over de lonen. Wel wil ACV nog rond de tafel zitten over andere onderwerpen, zoals het minimumloon, einde loopbaan en mobiliteit.
Lees verder

Griekse media: "Laszlo Bölöni ontslagen als coach van Panathinaikos"
Is het verhaal van Laszlo Bölöni bij het Griekse Panathinaikos geschreven? Als we de lokale media mogen geloven alvast wel. Onder leiding van Bölöni liep Panathinaikos voor het eerst in 24 jaar sportief Europees voetbal mis. Dat werd de Roemeense ex-coach van Standard, Antwerp en AA Gent nu fataal.
Lees verder

VS keuren Pfizer-coronavaccin goed voor 12- tot 15-jarigen
De Amerikaanse autoriteiten hebben het coronavaccin van Pfizer/BioNTech goedgekeurd voor gebruik bij 12- tot 15-jarigen. De medicijnwaakhond FDA spreekt over een nieuwe belangrijke stap in de strijd tegen het coronavirus.
Lees verder

Dow-Jonesindex voorbij 35.000 punten, maar eindigt toch in de min
De Dow-Jonesindex op de beurzen in New York heeft voor het eerst ooit boven de 35.000 punten gestaan. Maar later zakte het sentiment van beleggers op Wall Street toch wat in, waardoor de toonaangevende graadmeter alsnog met een klein koersverlies de handel uit ging.
Lees verder

LIVE (22u). Houdt Barcelona titeldroom levend op bezoek bij Levante?
• La Liga • Aftrap: 22u • Ciudad de Valencia • Barcelona staat derde, op gelijke hoogte van Real en op twee punten van leider Atlético
Lees verder

LIVE (19u). Tielemans en co gaan op bezoek bij Manchester United
• Premier League • Aftrap: 19u • Old Trafford • Manchester United staat tweede (70 punten), Leicester vierde (63)
Lees verder

Jelle Engelbosch (N-VA) zal Veerle Heeren tijdelijk vervangen: "Gaan stad niet in chaos storten"
Veerle Heeren (CD&V) zal tijdelijk door eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) als burgemeester van Sint-Truiden worden vervangen, zo meldt Heeren na afloop van de extra digitale gemeenteraad, die in het teken van haar vroegtijdige vaccinatie tegen het coronavirus stond. De komende tijd wil Heeren zich zo volledig ter beschikking stellen om vragen in het kader van de aangekondigde audit vanuit de Vlaamse overheid te beantwoorden.
Lees verder

Strijd om KU Leuven-rectorschap van start
De eerste stemronde van de rectorverkiezingen aan de KU Leuven is dinsdag om middernacht van start gegaan. Toxicoloog Jan Tytgat (58) neemt het op tegen huidig rector Luc Sels (54). Professoren, onderzoekers, administratief personeel en studenten kunnen nog tot 18 uur hun stem uitbrengen. De uitslag wordt vanavond verwacht. De kandidaat die een absolute meerderheid behaalt, wordt de komende vier jaar de rector van de grootste universiteit van Vlaanderen.
Lees verder

Arnon Grunberg reikt eerste Holocaust Literatuurprijs uit aan Guida Joseph
Schrijver Arnon Grunberg heeft gisteravond de eerste Holocaust Literatuurprijs uitgereikt. Hij gaf de onderscheiding in het Nederlandse tv-programma 'Op1' aan Guida Joseph voor haar boek 'De rode draad'.
Lees verder

China eist dat VN-bijeenkomst over Oeigoeren wordt afgelast: "Gebaseerd op pure leugens"
China heeft maandag geëist dat de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een videoconferentie van de Verenigde Naties (VN) annuleren. Op de agenda staat het hardhandige optreden van de Chinese regering ten opzichte van de Oeigoeren.
Lees verder

Amerikaans schip vuurt waarschuwingsschoten af naar Iraanse boten
Een schip van de Amerikaanse strijdkrachten heeft in de Perzische Golf waarschuwingsschoten afgevuurd om speedboten van de Iraanse Revolutionaire Garde af te schrikken. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie bekend.
Lees verder

EU en VS eisen dat geweld op Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook ophoudt
De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben de recente raketaanvallen op Israël veroordeeld en geëist dat het geweld op de bezette Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook ophoudt. Het lanceren van raketten vanuit de Gazastrook op de burgerbevolking in Israël is compleet onaanvaardbaar en leidt tot escalatie. Dat zei een woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van het Europese buitenlandse beleid, Joseph Borrell, gisteravond.
Lees verder

Weyts wil leerachterstand aanpakken met honderden extra leerkrachten
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts komt met een plan om de leerachterstand door corona weg te werken. Daarvoor moeten er op termijn honderden extra leerkrachten bijkomen. Weyts wil ook inzetten op het mentale welzijn van de leerlingen en gaat daarom de CLB's versterken.
Lees verder