Doorgaan naar hoofdcontent

Pechvogel van het weekend: café Zeezicht gaat meteen weer dicht

Pechvogel van het weekend: café Zeezicht gaat meteen weer dicht

Café Zeezicht op de Dageraadplaats in Antwerpen is al zeker de pechvogel van het weekend. Omdat de koeling van de tapinstallatie zaterdagochtend kapot bleek te zijn, kwam er alleen warm bier uit de tapkraan. En dus sloten de uitbaters toch maar de deuren.

Lees verder

Familie-Obama rouwt om trouwe viervoeter Bo: 'We zullen hem missen'

De familie van voormalig Amerikaans president Barack Obama is in rouw. Bo, de hond van de familie, is overleden op 12-jarige leeftijd.

Lees verder

Koningin Elisabethwedstrijd 2021: en de halve finalisten zijn…

Zaterdagavond laat werden de halve finalisten van de Koning Elisabethwedstrijd bekendgemaakt. Er zijn nog twaalf kandidaten in de wedstrijd, van wie slechts één vrouw.

Lees verder

Bakker voortaan op lijst van knelpuntberoepen

Op de nieuwe Vlaamse lijst voor knelpuntberoepen staan vier nieuwkomers, waaronder bakker-patissier. Dat heeft Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) zondag bekendgemaakt.

Lees verder

Hoogzwangere vrouw en haar drie kinderen omgekomen bij zware brand in Quievrain

Vijf mensen, een moeder die zeven maanden zwanger was en haar drie dochters, zijn zaterdagavond omgekomen bij een brand in hun huis in de Rue de Wallonie in Quievrain, een gemeente aan de Franse grens niet ver van Bergen.

Lees verder

Meer dan negentig gewonden bij nieuw protest in Jeruzalem

Bij confrontaties tussen Palestijnse betogers en Israëlische politie in verschillende wijken in Oost-Jeruzalem zijn zaterdagavond zeker negentig gewonden gevallen. Dat melden de hulpdiensten.

Lees verder

Geniet mee van een ritje in de gloednieuwe kabelbaan van Namen

In de Waalse stad Namen is een gloednieuwe kabelbaan ingehuldigd. De 'téléphérique' brengt u naar de top van de beroemde Citadel. In de video hierboven kan u alvast een testritje maken.

Lees verder

Vlaamse Mentissa Aziza plaatst zich voor finale van 'The Voice' in Frankrijk

De 22-jarige Mentissa Aziza uit Denderleeuw verzekerde zich zaterdagavond van een finaleplaats in de Franse versie van The voice. In 2014 won ze bij ons al The voice kids.

Lees verder

Premier De Croo: 'Grotere festivals moeten mogelijk zijn in de tweede helft van de zomer'

In de tweede helft van de zomer moet het volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) mogelijk zijn om in ons land opnieuw enkele grotere festivals te organiseren. De premier had daarover het voorbije weekend contact met onder meer de organisatoren van Tomorrowland.

Lees verder

Drinken tegen de klok: 'We hebben wel zeven maanden moeten binnenzitten, hé'

De heropening is voor de ene stad al wezenlijker dan voor de andere. In Oostende stond maar liefst een 500-tal terrassen klaar om dat binnenland eindelijk weer te omarmen - niet alle met regenluifel helaas.

Lees verder

Bijzondere ontdekking van resten van negen neanderthalers

In de Guattari-grot aan de kust tussen Rome en Napels hebben archeologen een bijzondere vondst gedaan. Ze vonden er de restanten van negen neanderthalers die niet allemaal op hetzelfde moment leefden. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Vandenbroucke: 'Coronapaspoort komt er'

Het gebruik van een zogenaamd 'coronapaspoort' wordt een must voor de zomer. 'Vergéét anders grote evenementen', aldus minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Ook moraalfilosoof Patrick Loobuyck (UGent), die samen met andere experts een advies formuleert over zo'n paspoort, pleit ervoor. Maar gelijkekansencentrum Unia blijft bezorgd.

Lees verder

Uitbraak met Indiase variant in Borsbeeks woonzorgcentrum

In woonzorgcentrum Compostela in Borsbeek is een corona-uitbraak van de Indiase variant vastgesteld. Het hele woonzorgcentrum is uit voorzorg in quarantaine geplaatst.

Lees verder

Hoe kan Johnson zijn koninkrijk redden?

De pro-onafhankelijkheidspartijen haalden een meerderheid in Schotland. Boris Johnson moet aan de bak om zijn koninkrijk te redden.

Lees verder

Brokstukken Chinese raket over hele wereld gefilmd

Zondagnacht zijn brokstukken van een Chinese raket de atmosfeer binnengekomen en neergestort ergens op onze planeet. De brokstukken werden over de hele wereld gefilmd, zoals u hierboven ziet.

Lees verder

Scherpe veroordelingen voor massa feestvierders Elsene

Het spontane 'volksfeest' op het Heilig-Kruisplein in de Brusselse gemeente Elsene stuit op onbegrip en boosheid. 'Ik maak me zeer veel zorgen', aldus virologe Erika Vlieghe. De burgemeester waarschuwt voortaan strenger te zullen optreden.

Lees verder

Jos Hermans, eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden

Jos Hermans, de eerste Belg die een vaccin tegen het coronavirus kreeg toegediend in ons land, is overleden. Dat bevestigt de gemeente Puurs. 'Zijn overlijden heeft niets met de coronapandemie te maken', zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). Hij werd 97 jaar.

Lees verder

Zo ziet de Songfestival-act van Hooverphonic eruit

Hooverphonic heeft voor de allereerste keer op het Eurovisiesongfestival gerepeteerd.

Lees verder

Jambon over 'Plan van de Vrijheid': 'Vanaf 1 augustus geen verplicht telewerk meer'

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn Vlaamse 'Plan van de Vrijheid' besproken met federaal premier Alexander De Croo (Open VLD) en in het VTM Nieuws nader toegelicht. Doel is om op 1 oktober weer volledig normaal te kunnen leven.

Lees verder

Victor Koretzky wint wereldbeker mountainbike in Albstadt, Pidcock sneller dan Van der Poel

Victor Koretzky heeft de wereldbeker mountainbike in het Zwiterse Albstadt gewonnen. De Fransman haalde het na een langgerekte sprint voor Europees kampioen Nino Schurter. Mathieu van der Poel nam een kanonstart en reed na minder dan een ronde alleen op kop, maar finishte finaal als zevende nadat hij bergop een paar keer moest passen. Een indrukwekkende Thomas Pidcock, die andere veldrijder, eindigde knap als vijfde nadat hij pas vanop de negende rij gestart was.

Lees verder

Israël stelt rechtbankzitting over onteigening Palestijnen uit wegens hoogoplopende rellen

Nadat het zaterdagavond in Jeruzalem opnieuw tot hevige conflicten kwam tussen Palestijnse betogers en de Israëlische ordediensten, heeft het Israëlische ministerie van Justitie besloten om de geplande hoorzitting van maandag over de onteigeningskwestie in de wijk Sheikh Jarrah uit te stellen.

Lees verder

Belg Tim Merlier wint meteen eerste massasprint in Giro

Net op de tiende verjaardag van het overlijden van de betreurde Wouter Weylandt, wint Tim Merlier de eerste massaspurt in deze Ronde van Italië. Meteen is Merlier ook de eerste Belgische sprinter die een sprint wint in de Giro na diezelfde Weylandt.

Lees verder

KV Mechelen staat op uit de doden en klopt KV Oostende

Na een waar spektakelstuk en een 0-2-achterstand hield KV Mechelen de punten alsnog thuis tegen KV Oostende: 5-3. Door de zege van Malinwa komt alles in de Europe Play-offs opnieuw op een zakdoek, want KVO ziet z'n voorsprong slinken tot twee puntjes.

Lees verder

Lewis Hamilton verslaat Max Verstappen in GP Spanje na tactisch steekspel en wint al zijn derde race van het seizoen

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft in Spanje zijn derde race van het jaar gewonnen. De Brit moest er hard voor werken op het circuit van Barcelona, maar dankzij een uitgekookte strategie slaagde hij er in de slotrondes in om Max Verstappen (Red Bull) nog te passeren. Verstappen werd tweede, Valtteri Bottas was derde in de andere Mercedes.

Lees verder

Duitse sociaaldemocraten kiezen Olaf Scholz om Angela Merkel op te volgen als bondskanselier

Op een digitale conferentie in Berlijn hebben de Duitse sociaaldemocraten zondag met ruime meerderheid Olaf Scholz aangewezen als hun kandidaat om in september bondskanselier Angela Merkel op te volgen. De huidige minister van Financiën genoot de steun van liefst 96,2 procent van de bijna 600 deelnemende partij-afgevaardigden.

Lees verder

Zo wil de Vlaamse regering terug naar vroeger

De Vlaamse regering heeft haar 'Plan van de Vrijheid' afgetoetst met premier Alexander De Croo (Open VLD). Daarin is vastgelegd hoe de coronamaatregelen per maand versoepeld zullen worden, als de cijfers het toelaten.

Lees verder

Politie: 'Dokter die Navalny behandelde is vermist'

De dokter die de Russische oppositieleider Aleksej Navalny behandelde na diens vergiftiging is vermist. Aleksandr Murakhovksky, intussen minister van Gezondheid in de Siberische regio Omsk, keerde vrijdag niet terug van een jachtpartij, zo citeerde het persbureau Tass zondag een lokale politiewoordvoerder. Er is een zoekactie gestart.

Lees verder

Wordt het dan toch nog spannend?

Club Brugge heeft nog één uitdager in de titelstrijd, ploeg in vorm Genk. De man van het weekend liep echter in een rood plunje rond, Antwerp-spits Dieumerci Mbokani.

Lees verder

De strafste mol ooit: 'Met mensen hun voeten rammelen vind ik fantastisch'

Tijdens de allerlaatste moltest werd zijn naam voor het eerst ingevuld. Een unicum in de geschiedenis van De mol. En hij zorgde voor een historisch lage groepspot. Nog een unicum. De mol heeft zich dit seizoen uitstekend gekweten van zijn taak.

Lees verder

'De mol' is bekend: deze kandidaat saboteerde de boel en bleef ongezien lang onder de radar

Het negende seizoen van De mol is geëindigd op een even zinderende als onwaarschijnlijke ontknoping. Pas in de finale werd de naam van de mol een eerste keer ingevuld, zo lang wist die verborgen te blijven. Nooit eerder slaagde een mol daarin. Het leverde een historisch lage groepspot op.

Lees verder

De winnaar en verliezer van 'De mol': 'Tien minuten voor het einde dacht ik aan een andere mol'

Simpel was het niet. Enkele dagen voor de finale viel haar hoofdverdachte af, en pas tien minuten voor het einde stond het besluit vast. Maar het loonde. Na een bewogen parcours kent 'De mol' een winnaar, en die neemt 18.240 euro mee naar huis. 'Ik wil er de hele bende eens mee trakteren.'

Lees verder

Politiek wendt steven resoluut richting vrijheid

Jan Jambon heeft een 'plan voor de vrijheid', De Croo stelt morgen alvast een zomerplan voor, inclusief zomerfestivals. Maar de verhoopte zomer zonder zorgen bezorgt experts kopzorgen.

Lees verder

Meer dan 1.400 bootvluchtelingen bereiken Lampedusa

Vijftien boten met daarop honderden vluchtelingen zijn zondag aangekomen aan het Italiaanse eiland Lampedusa.

Lees verder

Zeker zes doden bij zelfmoordaanslag op politiebureau in Mogadishu

Zeker zes personen zijn zondagavond om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag op een politiebureau in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Zes anderen raakten gewond. Dat is vernomen van de politie.

Lees verder

Machtsstrijd bij Republikeinen: druk op Trump-criticus neemt toe

In de machtsstrijd bij de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stijgt de druk op Liz Cheney, de critica van ex-president Donald Trump.

Lees verder

Zeven maanden De Croo: remmen, gas geven en vooral niet kibbelen

De regering-De Croo zit nu een goede zeven maanden in het zadel, en met het loonakkoord is er ook een politiek moeilijk dossier bedwongen. Maar waren het zeven vette of zeven magere maanden voor De Croo? En hoe vermijdt hij de valkuilen waar zijn voorgangers in vielen?

Lees verder

Zeven maanden De Croo: goed gestart maar nog niet onder stoom

De regering-De Croo zit nu een goede zeven maanden in het zadel, en met het loonakkoord is er ook een politiek moeilijk dossier bedwongen. Maar waren het zeven vette of zeven magere maanden voor De Croo? En hoe vermijdt hij de valkuilen waar zijn voorgangers in vielen?

Lees verder

Betogers vallen Iraanse consulaat in Irak aan na dood activist, zeker tien gewonden

Woedende betogers hebben zondagavond in de Iraakse stad Karbala het Iraanse consulaat proberen te bestormen en daarbij verschillende controleposten in brand gestoken. De veiligheidsdiensten schoten volgens ooggetuigen met scherp om de betogers uiteen te drijven. Zeker tien personen raakten gewond. Op sociale media was op video's te zien hoe delen van de ingang van het consulaat in brand staan. Een officiële reactie op de aanval kwam er zondagavond niet.

Lees verder

Daling coronabesmettingen lijkt te vertragen

De daling van het aantal nieuwe vastgestelde coronabesmettingen lijkt minder snel te gaan. Dat blijkt maandag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Internationale documentaire over atlete Marieke Vervoort in de maak

Er wordt gewerkt aan een documentaire over Marieke Vervoort, de rolstoelatlete die in oktober 2019 op 40-jarige leeftijd overleden is. Vervoort, alias Wielemie, leed aan een ongeneeslijke spierziekte.

Lees verder

Myanmarese activistendichter sterft na aanhouding

In Myanmar is dichter Khet Thi overleden nadat hij werd aangehouden. Zijn lichaam werd volgens zijn familie zonder organen teruggegeven. De gedichten van Khet Thi waren kritisch tegenover de militaire junta die op 1 februari de macht greep in Myanmar.

Lees verder

Elon Musk onthult dat hij Syndroom van Asperger heeft

Tesla-topman Elon Musk (49) heeft het Syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Dat zei hij afgelopen zaterdag als gastpresentator van 'Saturday night live', een populair Amerikaans sketchprogramma.

Lees verder

Promotie van Seraing loopt gevaar: voetbalbond bijt zich vast in mogelijke fraude met coronatests

De promotie van Seraing is niet zo zeker als ze na de 2-5-zege op Waasland-Beveren lijkt. De voetbalbond confronteert vandaag enkele leden van de Luikse club in een onderzoek naar mogelijke fraude met coronatests. Als Seraing schuldig wordt bevonden, riskeert het degradatie of – in het slechtste geval – schrapping.

Lees verder