Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 mei 2021

Patrick Lefevere ziet de oorzaak voor de mindere dag van Evenepoel: “Ligt niet aan minder koersritme of hongerklop....

HLN
Patrick Lefevere ziet de oorzaak voor de mindere dag van Evenepoel: "Ligt niet aan minder koersritme of hongerklop. We moeten meer werken op het leren sturen"
Daags na de mindere dag van Remco Evenepoel op het Toscaanse grind blikt Patrick Lefevere terug, maar kijkt hij ook met goeie moed vooruit. "De top tien zou al heel mooi zijn bij zijn debuut. En de tijdrit in Milaan zullen we ook proberen te winnen."
Lees verder

Tom (41) lijdt al 6 jaar aan parkinson, maar runt grote supermarkt in Tielt: "Elke drie uur een pil, zo kan ik blijven werken"
Makkelijk is het niet om als parkinsonpatiënt een AD Delhaize te runnen, maar Tom Coghe (41) krijgt het voor mekaar. Sinds hij zes jaar geleden de diagnose kreeg, kwam hij zichzelf al tegen. "In het begin wilde ik mijn medicatie niet nemen, nu geraak ik mijn bed niet uit zonder", vertelt hij. Zijn zus Eline is medezaakvoerder. "We vullen elkaar perfect aan en zitten nog boordevol plannen."
Lees verder

LIVE. Genk trekt meteen naar voren, Bongonda neemt Butez onder vuur
• 5de speeldag Champions' play-off • Aftrap: 18u30 • Luminus Arena • Als Genk niet wint, is Club kampioen
Lees verder

Vriend richt zich bij VTM NIEUWS tot Jürgen Conings: "Denk aan je gezin en geef je over"
Marino Hauben, een goede vriend van Jürgen Conings die samen met hem in het leger diende, roept zijn vriend op om zich zo snel mogelijk over te geven. "Denk aan je gezin", zegt hij voor de camera van VTM NIEUWS, "Je hebt fouten gemaakt, maar nog geen onherstelbare. Geef je gewoon over." Bekijk hierboven het gesprek.
Lees verder

Honden, een heli en véél mankracht: zo verloopt de klopjacht op Jürgen Conings
Honden, een helikopter en vooral véél mankracht: dat zijn de benodigdheden voor een succesvolle zoekactie naar een voortvluchtig persoon. Als de technische middelen niets opleveren, moet een gebied meter per meter uitgekamd worden. "Maar hier zoeken politie en leger naar een gewapende voortvluchtige en bestaat de kans dat ze beschoten worden: dat maakt het bijzonder moeilijk", zegt Martin Van Steenbrugge, de vroegere baas van het FAST-team van de federale politie, dat voortvluchtige criminelen opspoort. Hoe vind je iemand die niet gevonden wil worden? "Kijk ook in zijn hoofd".
Lees verder

Verschillende wapens gevonden bij Oostenrijkse coronaontkenners
De Oostenrijkse politie heeft geweren, munitie en zwaarden in beslag genomen bij een operatie tegen tegenstanders van de coronamaatregelen, die ervan verdacht werden aanvallen te plannen tegen agenten. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

LIVE. Hongla vergeet te scoren, Genk komt goed weg na sterk matchbegin
• 5de speeldag Champions' play-off • Aftrap: 18u30 • Luminus Arena • Als Genk niet wint, is Club kampioen
Lees verder

Primeur in 'Blind Gekocht': koppel zet nieuwe woning alweer te koop
Woensdag was nog te zien hoe kandidaten Cherifa (40) en Rachid (43) razend enthousiast waren toen ze in 'Blind Gekocht' hun nieuwe huis te zien kregen, maar ondertussen staat het huis alweer te koop. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door Play4.
Lees verder

Is Fernando Alonso nu al tikkende bom? "Als het straks 10-0 wordt, leeft de idee dat hij een 'has been' is"
Hij zou terugkeren en die jonge teamgenoot van hem maar meteen oppeuzelen, met huid en haar. Want het laken helemaal naar zich toegetrokken bij Alpine F1 -voorheen Renault- zoals hij altijd al gedaan heeft. Oeps. De jonge Esteban Ocon zette de ervaren rot al vier keer op zijn nummer. Wie Fernando Alonso kent, weet: dit is een bom die straks alleen maar kan ontploffen. Onze F1-watcher geeft een inkijk in de situatie.
Lees verder

Remco Evenepoel balt opnieuw de vuisten met Monte Zoncolan in het zicht: "Waarom zou ik stoppen met dromen?"
Oef. Hij 'leeft' nog. Vierentwintig uur na zijn nare ervaring in de graveletappe gleed Remco Evenepoel in Bagno di Romagna, na een pittige Apennijnenrit, netjes in het spoor van rozetruidrager Egan Arley Bernal over de streep. Met brede glimlach en gerecupereerd lijf. Dat belooft voor wat komt. "Geen paniek, er is helemaal niets verloren."
Lees verder

New York wil inwoners aanzetten tot vaccinatie met gratis loterijbiljet
New Yorkers die zich laten vaccineren, maken kans op 5 miljoen dollar. Met het gloednieuwe 'Vax & Scratch'-project wil de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo weigerachtige inwoners van zijn staat aanzetten om zich toch te laten inenten tegen Covid-19. Burgers die volgende week hun prikje gaan halen in één van de tien deelnemende vaccinatiecentra, krijgen een loterijbiljet ter waarde van 20 dollar.
Lees verder

Mercedes-Benz roept meer dan 342.000 auto's terug in VS
Mercedes-Benz moet in de Verenigde Staten meer dan 342.000 voertuigen terugroepen. Door een defect in het multimediasysteem kan het beeldscherm uitvallen en is het risico op ongevallen verhoogd, zo maakte het verkeersveiligheidsagentschap NHTSA bekend.
Lees verder

Volg live de NINA Masterclass met Evy Gruyaert, WW en diëtiste Sanne Mouha
Vanavond, donderdag 20 mei om 20 uur, gaat diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha live in gesprek met Evy Gruyaert, de kersverse ambassadrice van WW. De dames zullen je drie concrete tips geven om de juiste balans tussen beweging, voeding en mindset terug te vinden en zo de zomer met een energieboost te starten.
Lees verder

LIVE. Club zal het voorlopig zélf moeten doen: Thorstvedt prikt kort na rust z'n tweede binnen!
• 5de speeldag Champions' play-off • Aftrap: 18u30 • Luminus Arena • Als Genk niet wint, is Club kampioen
Lees verder

LIVE. Antwerp moet oppassen voor een pandoering, Dessers tekent voor 4-0!
• 5de speeldag Champions' play-off • Aftrap: 18u30 • Luminus Arena • Als Genk niet wint, is Club kampioen
Lees verder

Europa bereikt akkoord over coronapaspoort: "Zal reizen tijdens de pandemie makkelijker en veiliger maken"
De EU-landen en het Europees Parlement hebben een akkoord bereikt over het paspoort dat reizen binnen de EU "gemakkelijker en veiliger" moet maken. Net op tijd om het digitale 'Covid-19-certificaat' goed te keuren voor gebruik in de zomervakantie.
Lees verder

BNP Paribas in beschuldiging gesteld in witwasonderzoek tegen familie oud-president Gabon
Europa's grootste bank, BNP Paribas, is op 11 mei in beschuldiging gesteld voor "witwassen van corruptie en het verduisteren van overheidsgeld" in het onderzoek naar het riante patrimonium in Frankrijk van de intussen overleden Gabonese president Omar Bongo. Dat heeft het Franse persbureau AFP bevestigd gekregen van bronnen dicht bij het dossier.
Lees verder

Geen olympisch ticket voor Valentine Dumont: ze strandt op zevende plaats in finale 200m vrij op EK zwemmen
Een nieuwe besttijd zat er niet in voor Valentine Dumont: in de finale van de 200 vrij zwom ze naar de zevende plek in 1:58.78. De olympische limiet kon ze nog niet kraken, maar de jacht hoeft ze nog niet op te geven: op de 400m vrij zondag volgt misschien haar beste kans.
Lees verder

Britten vrezen dat testament van Britse prins Philip geheim wordt gehouden
Begin april overleed de Britse prins Philip op 99-jarige leeftijd. Wat er met zijn vermogen moet gebeuren, is nog steeds onduidelijk. Britse royaltydeskundigen vrezen dat de koninklijke familie het testament van de prins geheim zal houden.
Lees verder

LIVE. Club zonder spits: Dost op de bank, Vanaken start - De Bilde: "Kompany wil Club geen kampioen zien worden in Anderlecht"
Valt vanavond het doek? Club Brugge kan straks zijn zeventiende titel veroveren. Daarvoor moet het mogelijk niet eens in actie komen. Als Genk eerder op de dag niet wint van Antwerp, is blauw-zwart nog voor de aftrap in het Lotto Park kampioen. Winnen de Limburgers wél, dan volstaat een punt tegen Anderlecht. Op deze pagina beschouwen we voor en volgen we uiteraard de titelstrijd op de voet!
Lees verder