Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 mei 2021

OVERZICHT. Coronacijfers dalen verder, aantal nieuwe overlijdens per dag neemt snel af

HLN
OVERZICHT. Coronacijfers dalen verder, aantal nieuwe overlijdens per dag neemt snel af
De sterke daling van de coronacijfers in ons land blijft zich verderzetten. Dat blijkt vanmorgen uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Op de diensten intensieve zorg liggen nog maar 589 coronapatiënten, waardoor de drempelwaarde van 500 dichterbij komt. Van 10 tot 16 mei zijn in België dagelijks gemiddeld 20 overlijdens door het coronavirus geregistreerd. Dat is een stevige daling tegenover de 37 per dag van de week ervoor.
Lees verder

Racing Genk wil contract van Ito nóg eens openbreken: "Hij zit hier op zijn plek"
Missie Ito. De Japanner overtuigen nog een paar jaar in Genk te blijven wordt één van de grootste uitdagingen deze zomer voor Dimitri de Condé. Genk is in elk geval bereid de portefeuille nogmaals open te trekken.
Lees verder

Egan Bernal torpedeert de Giro en zet eerste beslissende stap naar eindzege: "Hij is helemaal terug"
Respect, Egan Arley Bernal. Voor de manier waarop hij en zijn INEOS Grenadiers de 'sterrati'-rit torpedeerden. Voor de onmetelijke klasse waarmee hij de concurrentie nú al minstens driekwart minuut van zich af heeft geduwd. Hoe zonde zou het zijn, moest zo'n klasbak afgeremd worden door een tegenstribbelende rug? "Egan toont nu waarom iedereen zo gek van hem was een paar jaar geleden", zag ook grote baas Sir Dave Brailsford.
Lees verder

Droogste dag van de week, maar het blijft grijs en wisselvallig
Het is donderdagochtend op meerdere plaatsen grijs, vooral dan in het zuidoosten van het land. Elders zijn er mooie opklaringen. In de loop van de dag ontwikkelen zich enkele stapelwolken waaruit lokaal nog een buitje kan vallen. Voorts neemt in de namiddag ook de hoge en middelhoge bewolking toe vanaf het westen. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 graden in de Kempen. De wind wordt matig en krimpt verder naar zuid tot zuidwest, zegt het KMI.
Lees verder

Football Talk. PSG wint Franse beker na enorme flater - Casteels vroeger onder het mes
Paris Saint-Germain heeft voor de veertiende keer in haar clubgeschiedenis de Franse beker op zak gestoken. Het team van coach Mauricio Pochettino won in het Stade de France met 2-0 van Monaco, waar de jonge Eliot Matazo op de bank bleef. Het is voor PSG de zesde bekerzege in zeven jaar tijd.
Lees verder

Bom uit WOII veilig tot ontploffing gebracht in Frankfurt
Specialisten hebben in de Duitse stad Frankfurt een bom van 500 kilogram uit de Tweede Wereldoorlog onder veilige omstandigheden laten ontploffen. Zowat 25.000 buurtbewoners moesten hun huizen tijdelijk verlaten. De zware bom was rond de middag gevonden tijdens werken. De experts lieten 70 vrachtwagens aarde aanrukken om over het explosief te gooien om de kracht van de ontploffing te verminderen. De bom onschadelijk maken was geen optie omdat er een onmiddellijk ontploffingsgevaar bestond.
Lees verder

Moeder die omgekomen zoon herdenkt in motorparade VS verongelukt zelf op haar motor
Een Amerikaanse vrouw die in Colorado meereed in een motorparade ter ere van haar overleden zoon, is tijdens de herdenkingsrit zelf overleden. De 51-jarige Diane Everett verloor de controle over haar motor en belandde in een greppel naast de weg. Ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
Lees verder

Na Marvel mogen ze ook voor DC aan de slag: Adil en Bilall regisseren 'Batgirl'-film
Het gaat hard voor het Belgisch-Marokkaanse regisseursduo Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35). De twee gaan in zee met Warner en DC om de superheldenfilm 'Batgirl' te maken. "Adil en Bilall hebben een vrolijke energie die heel aanstekelijk werkt. Ze zijn de perfecte filmmakers voor dit project", aldus producer Kristin Burr.
Lees verder

Adil en Bilall regisseren 'Batgirl'-film voor Warner en DC
Het gaat hard voor het Belgisch-Marokkaanse regisseursduo Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35). De twee gaan in zee met Warner en DC om de superheldenfilm 'Batgirl' te maken. "Adil en Bilall hebben een vrolijke energie die heel aanstekelijk werkt. Ze zijn de perfecte filmmakers voor dit project", aldus producer Kristin Burr.
Lees verder

De Opel Manta keert terug, maar is niet te koop
De roemruchte Opel Manta keert terug in een hedendaagse versie, inclusief elektrische aandrijving. De Opel Manta GSe ElektroMOD verwijst naar het rijke verleden van Opel, maar zal niet te koop zijn.
Lees verder

Het virus laait weer op in sommige van de best gevaccineerde landen. Waarom?
Het coronavirus grijpt weer om zich heen in diverse landen die toch echt koploper vaccineren zijn. Wat gaat er toch mis op de Seychellen, de Malediven en in Bahrein, Uruguay en Chili?
Lees verder

Onze man in Italië spreekt Evenepoel moed in na rake klap: "Dat klein beetje speelruimte om voor een etappezege te gaan, is er nu"
Auwch. Dat komt aan. Zeker bij een geboren winnaar als Remco Evenepoel. Op de Toscaanse gravelwegen verloor hij een belangrijke veldslag. Maar de oorlog woedt volop verder. Daarom: kop op en niet opgeven! Want er ligt nog heel veel moois te blinken in deze Giro.
Lees verder

Olga Leyers en Matthijs van Nieuwkerk clashen over Red Hot Chili Peppers
'Popquiz' op VTM nadert zijn ontknoping want de eerste halve finale staat vanavond op het programma. Die gaat tussen de Gentse doctoraatsstudenten Ben (26) en Sarah (28) en vriendinnen Laura (28) en Joyce (30), maar het opmerkelijkste moment uit de aflevering is er eentje tussen Olga Leyers en Matthijs van Nieuwkerk. Zij stuiten op een muzikaal meningsverschil.
Lees verder

"Nederlands trollenleger verspreidt desinformatie over vaccin"
Een Nederlandse groep van coronasceptische actievoerders heeft sinds februari gecoördineerd onjuiste en misleidende informatie over Covid-19 verspreid. Dat meldt journalistiek platform Pointer van KRO-NCRV, dat de afgelopen 3 maanden undercover ging in deze groep.
Lees verder

Julie Vermeire brengt papa Jacques naar DDT-garage
De roadtrip van Jacques Vermeire (69) en dochter Julie (23) heeft zijn eindhalte nog niet bereikt. In 'Hit the Road Jacques' blikken vader en dochter terug op Julie's lievelingsprogramma: 'F.C. De Kampioenen'. Julie neemt haar papa mee naar de plek die hem legendarisch maakte als Dimitri De Tremmerie: de garage van DDT.
Lees verder

Een op de tien huishoudhulpen voelt zich niet veilig op werkplek
Een op de tien huishoudhulpen voelt zich onveilig bij het uitvoeren van zijn of haar job. Dat blijkt uit een enquête bij 3.896 van hen die het Werkbaarheidsfonds Dienstencheques liet uitvoeren in het kader van zijn nieuwe campagne voor een veiligere werkplek.
Lees verder

Van dertiende in april tot play-offs in mei? Washington Wizards zorgen voor comeback van het seizoen
Vier gewonnen wedstrijden, dertien verloren. Zo desastreus oogde de balans voor de Washington Wizards begin februari. Allerlaatste in de Eastern Conference. Ja, zelfs slechter dan de Detroit Pistons. De horrorblessure van center Thomas Bryant en de Letse scherpschutter Davis Bertans, die zijn waanzinnige driepuntschoten van vorig seizoen niet helemaal kon overdoen, hielpen daar allesbehalve bij. Toch klommen de Wizards uit dat diepe dal. Hun beloning zou wel eens een totaal onverwachte play-offplek kunnen zijn. Twee grote verklaringen hoe ze dat hebben klaargespeeld.
Lees verder

'Temptation'-Rodanya zwanger van tweede kindje
Goed nieuws voor Rodanya en haar vriend Morgan. Het koppel dat in 2019 deelnam aan 'Temptation Island' verwacht hun tweede kindje. Dat maakten ze zelf bekend op hun Instagrampagina.
Lees verder

"Wapenstilstand tussen Israël en Hamas in de komende dagen"
Israël en Hamas worden het waarschijnlijk in de komende twee dagen eens over een wapenstilstand. Dat zeggen bronnen bij de strijdende partijen tegen internationale media.
Lees verder

VTI in Menen blijft vandaag dicht na wapendreiging van tiener
In Menen blijft vandaag het VTI Sint-Lucas dicht. Dat heeft de directie donderdagmorgen beslist na rijp beraad.
Lees verder