Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 22 mei 2021

OVERZICHT. Coronacijfers blijven verder dalen, drempelwaarde van 500 coronapatiënten op intensieve zorg komt opnieuw...

HLN
OVERZICHT. Coronacijfers blijven verder dalen, drempelwaarde van 500 coronapatiënten op intensieve zorg komt opnieuw wat dichterbij
De coronacijfers blijven in gunstige zin evolueren. Het gemiddelde aantal besmettingen, hospitalisaties en overlijdens dalen opnieuw significant. Het aantal overlijdens daalt met 37 procent. Dat blijkt vanochtend uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Scienanso.
Lees verder

LIVE. Militairen verlaten commandopost aan De Salamander in Maasmechelen
De zoektocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings heeft ook vrijdagnacht niets opgeleverd. De man is al spoorloos sinds maandagavond. Hij had bedreigingen geuit tegen viroloog Marc Van Ranst en plande mogelijk een aanslag tegen structuren van de staat en mogelijk tegen een moskee. Uit gerechtelijk onderzoek blijkt dat hij zijn actie "dagenlang" heeft voorbereid. Wellicht is hij zwaar bewapend. Volg hier LIVE de klopjacht op Jürgen Conings.
Lees verder

LIVE. Jürgen Conings liet eretekens achter op graf van zijn ouders, een verontrustend signaal
De zoektocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings heeft ook vrijdagnacht niets opgeleverd. De man is al spoorloos sinds maandagavond. Hij had bedreigingen geuit tegen viroloog Marc Van Ranst en plande mogelijk een aanslag tegen structuren van de staat en mogelijk tegen een moskee. Uit gerechtelijk onderzoek blijkt dat hij zijn actie "dagenlang" heeft voorbereid. Wellicht is hij zwaar bewapend. Volg hier LIVE de klopjacht op Jürgen Conings.
Lees verder

Een zeldzaam gesprek met Roger Vanden Stock: "Ik heb Veljkovic mijn bureau uitgegooid"
Het is een rariteit: een gesprek met Roger Vanden Stock. De 78-jarige ex-voorzitter van Anderlecht spreekt éénmalig vrijuit. "Ik heb schrik gehad voor een faillissement. Die angst is nog niet verdwenen."
Lees verder

Dit zijn de vijf superfavorieten van het Songfestival
Volgens de bookmakers ligt Italië momenteel in poleposition om het Songfestival te winnen. De rockers van Måneskin en hun 'Zitti e buoni' - wat 'rustig en goed' betekent - krijgen een winstkans van 24 procent toebedeeld.
Lees verder

Een frisse pint pal in de stad? Vlei je neer op een van deze 92 terrasjes
Ein-de-lijk: na zeven maanden kunnen we opnieuw genieten van een frisse pint, lekkere cocktail of hapjes op een terrasje! Het is nog even wachten tot wanneer de horecazaken ook opnieuw hun binnenruimtes mogen openen, maar in afwachting gaan wij alvast drie weken lang op zoek naar de mooiste terrassen van Vlaanderen. Deze week: de leukste adresjes in uw stad. Meer terrastips vind je in ons dossier.
Lees verder

Dit is de meest controversiële deelnemer van het Songfestival
De Israëlische Eden Alene en haar nummer 'Set Me Free' is de meest controversiële act in de finale van het Songfestival. Vanwege de volatiele situatie tussen Israël en Palestina klonk de roep om het land uit de wedstrijd te zetten de voorbije weken steeds luider.
Lees verder

Waaraan spendeer jij je vakantiegeld? Deze gadgets zijn een goede koop
Is jouw vakantiegeld al gestort? Voorlopig blijft reizen naar het buitenland spannend, dus je kan die extra centen ook in een nieuwe gadget steken. Wij gingen op zoek naar enkele degelijke toestellen die je geld zeker waard zijn.
Lees verder

The Making Of... 'Lisa': "We denken na over lichaamstaal, over blikken, maar ook over de outfit die de personages dragen"
Met 'Lisa' heeft VTM na tien jaar nog eens een telenovelle op antenne. Elke weekdag kan je het wel en wee volgen van het verlegen meisje Lisa — een rol van Tinne Oltmans — die droomt van een carrière in de blitse reclamewereld. Zoals het een telenovelle betaamt, ligt de weg daarnaartoe bezaaid met de nodige obstakels én flink wat liefdesperikelen en intriges. Dat makers en acteurs liters zweet vergieten om de meer dan 200 afleveringen bol te werken, mag een understatement genoemd worden. Het opnametempo ligt moordend hoog. Er komt dan ook bijzonder veel kijken bij deze productie, zo leert een blik in de coulissen.
Lees verder

3.500 toeschouwers en 4.000 medewerkers: de finale van het Songfestival in cijfers
Het Songfestival is waanzinnig populair en dus wordt alles uit de kast gehaald om van deze editie in Rotterdam een succes te maken. Een overzicht in cijfers.
Lees verder

'The Voice of God': dit is het geheime wapen van Hooverphonic
Hij zong Hooverphonic mee naar de finale van het Songfestival, maar Europa en Australië kregen hem niet te zien: backing vocal Stef Caers (40).
Lees verder

Vlaams Belang scoort, De Croo populairste en CD&V onzichtbaar
De regeringsdeelname levert de Vivaldi-partijen geen tot weinig extra kiezers op. Bijna een op de twee stemt op de Vlaams-nationalistische N-VA en Vlaams Belang. Zij vatten de frustraties over België en de politiek die aangezwengeld worden door de coronacrisis. Dat blijkt uit De Stemming, het opinieonderzoek voor De Standaard en VRT NWS in samen­werking met de Universiteit ­Antwerpen en de VUB.
Lees verder

Guy Thys 45 jaar geleden voor het eerst bondscoach: "De beste trainer ooit van de Rode Duivels"
Het is vandaag exact 45 jaar geleden dat Guy Thys voor het eerst als bondscoach op de bank zat voor de Rode Duivels. Ook Jean-Marie Pfaff maakte toen zijn debuut bij de nationale ploeg. "Guy Thys heeft de basis gelegd voor de Belgische ploeg van vandaag."
Lees verder

Dichteres Delphine Lecompte roept op tot boycot van cultuurcentrum
Dichteres Delphine Lecompte (43), bekend van haar deelname aan 'De Slimste Mens', heeft in een lezersbrief aan HUMO opgeroepen tot een boycot van het cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist.
Lees verder

Prof seksueel strafrecht Liesbet Stevens (48) vecht voor gendergelijkheid: "Mijn oudste zoon moet thuis mee de was plooien. Zonder discussie"
"Als kind was ik boos als mijn broer niet moest afwassen: ik vond dat ik dat niet moest aanvaarden." Liesbet Stevens staat al haar hele leven op de barricades tegen alle vormen van discriminatie. Ze is professor seksueel strafrecht, adjunct-directeur van het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen én een onverbeterlijke optimist. "We móéten niet aanvaarden dat een vrouw gevraagd wordt of ze nog kinderen wil bij een sollicitatie." Daarnaast is ze ook mama van vier. "Mijn kinderen mogen van mij het huis niet uit voordat ze een aantal basisgerechten kunnen koken."
Lees verder

Gegevens van 4,5 miljoen passagiers van Air India gestolen
Hackers zijn erin geslaagd om de persoonsgegevens van maar liefst 4,5 miljoen passagiers van Air India te pakken te krijgen. Dat heeft de Indiase luchtvaartmaatschappij bevestigd. Het gaat onder meer om de namen, bankkaartnummers en paspoortgegevens van de slachtoffers.
Lees verder

De eigenzinnige kijk van Roger De Vlaeminck na twee weken Giro: "Evenepoel moet gaan veldrijden"
Dat we allemaal een beetje normaal moeten doen. "Stop toch met Remco Evenepoel zo onder druk te zetten. Geef die jongen verdorie nog een jaar of twee, drie. Op zijn 24ste wint hij de Tour." Voilà. Roger De Vlaeminck (73) heeft gesproken.
Lees verder

Giro di Remco #18. Thijs Zonneveld over Evenepoel en de Zoncolan: "Hij moet voor z'n eigen tempo kiezen"
Nieuwe hoogdag in de Giro. De veertiende etappe voert naar de gevreesde Monte Zoncolan, één van de zwaarste cols van Europa. Wat kan Evenepoel in het hooggebergte? In een nieuwe aflevering van Giro di Remco zoeken we met Maxim Goethals en Thijs Zonneveld naar het antwoord: "Dit is een goed leermoment om te kijken wat hij kan op zo'n beklimming na een halve Giro."
Lees verder

Danny Masterson moet terechtstaan voor drie gevallen van verkrachting
Danny Masterson (45), bekend van 'That '70s Show', moet wel degelijk terechtstaan voor de verkrachting van drie vrouwen. Dat heeft de rechter in Los Angeles beslist. Indien veroordeeld kan Masterson tot 45 jaar cel krijgen.
Lees verder

Vlaanderen blijft door corona getroffen ondernemers ook na 9 juni steunen
Ondernemingen die verplicht gesloten zijn of zware omzetverliezen hebben, kunnen ook in mei en juni rekenen op het Vlaams beschermingsmechanisme. Dat laat Vlaams minister van Economie Hilde Crevits weten.
Lees verder