Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

Oudere vrouw omgekomen bij uitslaande brand in Wondelgem: “Haar dochter werd via het raam gered”

HLN
Oudere vrouw omgekomen bij uitslaande brand in Wondelgem: "Haar dochter werd via het raam gered"
In Wondelgem is een oudere vrouw om het leven gekomen bij een uitslaande brand. De weduwe woonde samen met haar dochter, maar zij kon via het raam gered worden. Bij de interventie raakte een brandweerman lichtgewond.
Lees verder

IN BEELD. Straatartiest scoort met optische illusie aan Eiffeltoren
De Place Trocadéro, het plein voor de Eiffeltoren in Parijs, doet een maand lang dienst als gigantische trompe-l'oeil. Straatartiest en fotograaf Jean René - beter bekend als JR - verandert met zijn enorme bedrukte doeken de Eiffeltoren in een optische illusie. Die lijkt nu op een gigantische kloof te steunen.
Lees verder

Geboortedatum ligt aan basis van fout: Kenny V. die verkeerdelijk gedagvaard werd in zedenzaak krijgt vrijspraak
Een naamsverwarring bij het gerecht tussen twee Kenny's heeft er vorige week voor gezorgd dat de verkeerde Kenny V. gedagvaard werd in een zedenzaak. De fout werd ontdekt en de onfortuinlijke man uit Herentals is nu vrijgesproken. Met zijn vrouw, die samen met hun baby haar biezen pakte, is alles weer bijgelegd.
Lees verder

Wilde achtervolging na overval op Nederlands geldtransport loopt fout: een dode en twee gewonden
Bij een gewelddadige overval op een geldtransport in Amsterdam-Noord zijn na een wilde achtervolging één dode gevallen en twee verdachten gewond geraakt. Drie andere verdachten zijn opgepakt. De spectaculaire vlucht eindigde in een weiland.
Lees verder

BINNENKIJKEN in de Q-Sunset Loft: "Saint-Tropez, maar dan aan de Noordzee"
Deze zomer kan je dankzij Qmusic een week lang verblijven in een unieke loft boven het Kursaal Oostende. Naast prachtige uitzichten op de zee en het strand, biedt de Q-Sunset Loft ook een luxueuze en zuiderse inrichting. Perfect voor wanneer het Belgische weer een keertje tegenzit, dus.
Lees verder

Politie doorzoekt 12.000 hectare natuurgebied Nationaal Park Hoge Kempen
De politie houdt momenteel een klopjacht op de voortvluchtige, zwaarbewapende beroepsmilitair Jurgen Conings (46). De gouverneur van Limburg, Jos Lantmeeters, heeft vanmiddag bevolen om het Nationaal Park Hoge Kempen af te sluiten, omdat de man zich daar zou schuilhouden, zo meldt VTM NIEUWS. Hoe groot is het natuurgebied? En hoe makkelijk is het voor een beroepsmilitair om zich schuil te houden in het Nationaal Park Hoge Kempen?
Lees verder

Jongeren zoeken antwoord op vragen over mentale gezondheid in app Waddist
In februari lanceerde De Ambrassade en de Artevelde Hogeschool 'Waddist', een anonieme bevragingsapp voor jongeren. Die laatsten zouden vooral een beroep doen op de app om te praten over mentaal welzijn. Zo gaan drie op de tien vragen die jongeren stellen in de app over dat thema.
Lees verder

Clement concentreert zich enkel op duel met Anderlecht: "Genk? Ben daar totaal niet mee bezig"
Club Brugge staat op een zucht van de zeventiende landstitel in de geschiedenis, de tweede op rij en de derde in vier jaar. Als blauw-zwart donderdagavond (21u) op de vijfde speeldag in de Champions' Play-off op bezoek bij RSC Anderlecht minstens een punt raapt in het Astridpark, is de titel een feit.
Lees verder

Eindelijk officieel: A$AP Rocky en Rihanna vormen een koppel
Al maanden wordt er gespeculeerd over hun mogelijke relatie, maar nu is het ook officieel bevestigd: rapper A$AP Rocky (32) vormt een koppel met zangeres Rihanna (33). Meer nog: ze is De Ware, klinkt het in een interview met GQ.
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel beleeft mindere momenten in mini-Strade Bianche
Daags na de rustdag in de Giro is het alle hens aan dek bij de klassementsrenners. Remco Evenepoel en co krijgen vandaag Toscaanse grindwegen voor de wielen geschoven. Wie haalt zijn gram in de Strade Bianche-rit? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Britse premier Johnson: "Vaccins lijken tegen alle coronavarianten te werken"
Volgens de Britse premier Boris Johnson zijn er verscheidene aanwijzingen dat de vaccins die tot dusver worden ingezet, bescherming bieden tegen alle bekende varianten van het coronavirus. Dat geldt ook voor de Indiase variant, zei de conservatieve politicus woensdag tijdens het vragenuur in het parlement in Londen.
Lees verder

België stapt mee in nieuw Europees contract met Pfizer voor extra vaccins in 2022 en 2023: 23 miljoen dosissen op komst op twee jaar tijd
De verschillende ministers van Volksgezondheid hebben beslist om in te stappen in het nieuwe Europese contract met Pfizer/BioNTech. Dat zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). "Het contract biedt een aangepast vaccin binnen de vier maanden bij nieuwe varianten, en garandeert ook de levering van voldoende vaccins voor 2022 en 2023." In totaal gaat het om 23 miljoen vaccins voor België in die twee jaren. Beke sluit trouwens niet uit dat "op een gegeven moment" ook 12- tot 15-jarigen gevaccineerd zullen worden tegen het coronavirus.
Lees verder

Nieuw onderzoek naar afkomst Christoffel Columbus
Het wetenschappelijk onderzoek naar de afkomst van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus zal na een jarenlange onderbreking opnieuw aangevat worden. Dat heeft een professor aan de universiteit van Granada vandaag gezegd.
Lees verder

Evenepoel bekoopt mindere dag en verliest 2 minuten, autoritaire Bernal steviger in het roze
Egan Bernal heeft zich in de gravelrit naar Montalcino nog wat nadrukkelijker ontpopt als dé topfavoriet om de Giro te winnen. De roze trui imponeerde andermaal, uitdager Remco Evenepoel beleefde een mindere dag en gaf meer dan 2 minuten prijs. De ritzege in Montalcino was voor de 21-jarige Mauro Schmid.
Lees verder

Koers Kort. Pogacar past voor Dauphiné - Hayter slaat dubbelslag in Ruta del Sol
Tadej Pogacar zal in juni in eigen land de Ronde van Slovenië (9 - 13 juni) en de nationale kampioenschappen rijden alvorens zijn titel in de Ronde van Frankrijk te verdedigen vanaf 26 juni. UAE, de ploeg van de jonge Sloveen, heeft vandaag het programma van zijn kopman geofficialiseerd. Hij gaat eerst op hoogtestage in het Italiaanse Sestrières nabij de Franse grens alvorens de oversteek te maken naar zijn thuisland.
Lees verder

Evenepoel gooit oortje weg "als gebaar van frustratie": bekijk hier de sleutelmomenten van de elfde Giro-rit, met Remco die ruim 2 minuten verliest
Sleuteletappe in de Giro vandaag. Door de vele grindstroken in de finale waren héél wat renners op hun hoede - de klassementsmannen waren als de dood voor tijdsverlies. In het geval van Remco Evenepoel was dat ook . Hieronder kunt u de sleutelmomenten van deze elfde rit nog eens bekijken.
Lees verder

Niels Destadsbader verplaatst concertreeks in Ghelamco Arena naar juli 2021
Normaal gezien zou Niels Destadsbader (32) al in november vorig jaar 12 keer optreden in de Ghelamco Arena in Gent, maar daar stak corona helaas een stokje voor. Nu zijn er nieuwe data aangekondigd, in juli 2021.
Lees verder

Etna en Stromboli zijn opnieuw uitgebarsten
Twee vulkaanuitbarstingen in één dag: in Italië hebben de Stromboli en de Etna weer lava en as gespuwd. De rookwolk ging naar verluidt tot 2 kilometer de lucht in.
Lees verder

LEGO brengt een 'Friends'-editie uit, speciaal voor de diehardfans van de serie
Diehardfans van 'Friends' kunnen binnenkort hun favoriete scènes nabouwen, want LEGO brengt een editie van de legendarische sitcom uit. Twee jaar geleden vierde het speelgoedmerk nog het 25-jarig jubileum van 'Friends' met een set van het beroemde café Central Perk uit de tv-serie. Nu kan je aan de slag met de 'Appartmenten'-set, ofwel de replica's van de appartementen van Monica, Rachel, Chandler en Joey.
Lees verder

Twittergesprek Van Ranst en coronascepticus komt in Nederlandse bushokjes
De Nederlandse internetondernemer Alexander Klöpping gaat ervoor zorgen dat een gesprek op Twitter tussen viroloog Marc van Ranst en coronascepticus Willem Engel - voorman van de Nederlandse actiegroep Viruswaarheid - wordt afgedrukt en in bushokjes komt te hangen. In het gesprek wijst de op dit moment ondergedoken Van Ranst Engel terecht op het feit dat hij geen viroloog is en daarom "geen flying fuck" geeft om wat hij "uitkraamt".
Lees verder