Doorgaan naar hoofdcontent

Ook crowdfunding opgestart voor andere ‘Huis Gemaakt’-verliezers Kenny & Amber

HLN
Ook crowdfunding opgestart voor andere 'Huis Gemaakt'-verliezers Kenny & Amber
Vlaanderen springt in de bres voor de verliezende 'Huis Gemaakt'-finalisten. Nadat er voor Harry (26) & Jerina (29) al een succesvolle crowdfunding werd gelanceerd, is er ook voor het andere koppel Kenny (24) & Amber (21) een inzamelingsactie opgestart.
Lees verder

Opvallend verbouwd: van donkere carwash tot lichtrijk woonhuis
Van een donkere, ingesloten carwash met een minimale façade naar een lichtrijke gezinswoning met ook nog eens twee gastenkamers. RAAMWERK zorgde voor deze bijzondere reconversie in Gent en werd daarvoor beloond met de een Belgian Building Award.
Lees verder

Limo van Roemeense dictator Ceausescu brengt tijdens veiling 24 keer meer op dan verwacht
De limousine én het presidentiële vliegtuig van de Roemeense dictator Nicolae Ceausescu hebben op een veiling een veelvoud gehaald van de inzetprijs. Dat heeft het persbureau Mediafax vandaag gemeld.
Lees verder

Hoe de klimaatverandering onze geestelijke gezondheid schaadt: "Ook in klimaatbeweging komen veel depressies en angststoornissen voor"
De klimaatcrisis ondermijnt het mentale welzijn van honderden miljoenen mensen wereldwijd. Dat zorgt voor een enorme maatschappelijke kost die onder de radar van beleidsmakers blijft, zo waarschuwen Britse wetenschappers. "We moeten mensen meer geloof geven in hun veerkracht en het optimisme in de samenleving aanscherpen. Zoals we in de coronalockdown deden."
Lees verder

Paus beveelt onderzoek in verband met seksueel misbruik in aartsbisdom Keulen
Paus Franciscus heeft een onderzoek bevolen naar de behandeling van gevallen van seksueel misbruik in het aartsbisdom van Keulen. Dat heeft het aartsbisdom, dat al maandenlang in crisis verkeert, bekendgemaakt.
Lees verder

Russische ex-agenten krijgen celstraffen voor rol in omstreden arrestatie van journalist
In Rusland hebben vijf voormalige agenten gevangenisstraffen van vijf tot twaalf jaar gekregen, omdat ze de onderzoeksjournalist Ivan Goloenov opzettelijk vals hadden beschuldigd van drugssmokkel. De agenten zouden de drugs die als bewijsmateriaal moesten dienen zelf in een rugzak van de journalist en in zijn appartement hebben verstopt.
Lees verder

Noord-Korea bant skinny jeans en andere westerse en 'te kapitalistische' mode
Noord-Korea verbiedt westerse modetrends zoals skinny jeans, nektapijten en piercings in een zelfverklaarde 'oorlog tegen het kapitalisme'. Rodong Sinmum, de officiële krant van de Noord-Koreaanse regering, publiceerde een artikel waarin het zijn bezorgdheid uitte over het feit dat jonge Noord-Koreanen de westerse mode steeds meer volgen. "We moeten op onze hoede zijn voor zelfs het kleinste teken van de kapitalistische levensstijl en ertegen vechten", luidt het.
Lees verder

Verstekeling gooit vanop vrachtwagen autoband naar verkeer op E34
Vreemd tafereel donderdagochtend op de E34 in Kemzeke. Een bestuurder filmde hoe iemand vanop het dak een vrachtwagen een autoband op de snelweg gooit. Vermoedelijk ging het om een verstekeling.
Lees verder

Honderdduizenden mensen gevlucht uit Goma uit vrees voor nieuwe vulkaanuitbarsting
Honderdduizenden mensen hebben inmiddels de Congolese stad Goma verlaten uit angst voor een nieuwe uitbarsting van de vulkaan Nyiragongo, circa 15 kilometer noordelijker. "Zo'n 80.000 gezinnen zijn geëvacueerd uit Goma, goed voor ongeveer 400.000 personen", laten de lokale autoriteiten vrijdag weten. Slechts een deel van de stad wordt verplicht geëvacueerd, in de praktijk vlucht bijna iedereen weg. Dat leidde tot erg chaotische toestanden op wegen in het gebied.
Lees verder

Simon Yates is de keizer van Alpe di Mera, roze trui Egan Bernal beperkt averij
Simon Yates (Team BikeExchange) mag zich de koning van de Alpe di Mera noemen. In de negentiende etappe van de Giro hield de 28-jarige Brit Joao Almeida en Egan Bernal af. De roze trui beperkte de schade tot 28 seconden en behoudt nog steeds een comfortabele voorsprong in het algemene klassement. Morgen is er de laatste bergetappe, zondag de afsluitende tijdrit.
Lees verder

Yates' aanvalslust wordt beloond, Bernal behoudt het roze: de hoogtepunten van de 19de etappe
De op één na laatste bergrit van deze Giro was een prooi voor Simon Yates, die op de slotklim naar Alpe di Mera opnieuw een aanval pleegde op de roze trui van Egan Bernal. De Colombiaan geraakte echter niet in paniek en beperkte de schade. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de etappe.
Lees verder

'Temptation'-sterren Megan en Milou wagen zich aan OnlyFans: "Na amper 24 uur al een maandloon verdiend"
'Temptation Island'-deelneemsters Megan Desaever en Milou van Agtmael bewezen eerder al dat ze graag sexy voor de dag komen, maar nu gaan de dames samen een stapje verder. Het tweetal poseerde voor een pikante fotoshoot om hun splinternieuwe OnlyFans-accounts wat in de verf te zetten. Wij vroegen Megan de kleren van het lijf over haar nieuwe business-avontuur, haar liefdesleven en haar toekomstplannen. "Mensen weten al hoe ik er uitzie zonder kleren. Dus ja, dan kan ik er beter geld aan verdienen."
Lees verder

Nieuwe 'Gossip Girl' vanaf 9 juli op Streamz: bekijk hier alvast de eerste trailer
Het langverwachte vervolg van de ultieme millennial-serie 'Gossip Girl' zal vanaf 9 juli naar Streamz komen. Acht jaar nadat de meest gelezen blog van de Upper Eastside werd opgedoekt, wordt een nieuwe generatie tieners aan de sociale controle van de roddelblog onderworpen. De nieuwe versie van 'Gossip Girl' toont hoe sociale media en New York veranderd zijn doorheen de jaren. Bekijk hier een eerste teaser.
Lees verder

Labmanager Elke Wollants, de trouwste rechterhand van Marc Van Ranst: "Safehouse of niet. Marc werkt gewoon keihard verder"
Ze zijn al járen twee handen op één buik, Marc Van Ranst en Elke Wollants, zijn labmanager in het Rega Instituut. En ook nu Van Ranst en zijn gezin op een schuiladres zijn ondergebracht, houden de viroloog en zijn trouwste rechterhand nauw contact. "Ik vroeg Marc net om zich gedeisd te houden op Twitter. Maar hij wil niet luisteren."
Lees verder

Elke Wollants, labmanager en rechterhand van Marc Van Ranst: "Ik vroeg net of hij zich gedeisd wilde houden op Twitter, maar hij wil niet luisteren"
Ze zijn al járen twee handen op één buik, Marc Van Ranst en Elke Wollants, zijn labmanager in het Rega Instituut. En ook nu Van Ranst en zijn gezin op een schuiladres zijn ondergebracht, houden de viroloog en zijn trouwste rechterhand nauw contact. "Ik heb hem meteen een berichtje gestuurd: "Awel, waar zit je, Marc?" Meteen kreeg ik antwoord. Op zijn typische, droge manier."
Lees verder

Test Aankoop stopt rechtszaak om Cambridge Analytica-schandaal en sluit akkoord met Facebook
Test Aankoop maakt een einde aan zijn juridische strijd tegen Facebook. De consumentenorganisatie zegt dat ze samen met drie organisaties uit andere landen een samenwerkingsovereenkomst met het Amerikaanse bedrijf heeft gesloten.
Lees verder

Kevin De Bruyne voor Champions League-finale: "Als je wint, ben je een held. Bij verlies bijna een mislukking"
Kevin De Bruyne staat met Manchester City voor de belangrijkste wedstrijd uit de clubgeschiedenis. De Citizens kunnen morgenavond tegen Chelsea voor het eerst de Champions League winnen. 'KDB' blikt vooruit. "Pep heeft ons ademruimte gegeven. Dat voelt goed."
Lees verder

Vliegtuigpassagier die brandwonden opliep nadat ze hete soep morste, krijgt geen schadevergoeding
Een vrouw die tweedegraads brandwonden opliep nadat ze soep op zichzelf morste tijdens een langeafstandsvlucht, krijgt geen schadevergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Dat heeft een rechtbank in Duitsland beslist.
Lees verder

Gek of geniaal? Coralie (45) erfde herenhuis en maakte er sociale woning van: "Mijn gemoedsrust is ook veel waard"
Een herenhuis erven in Gent en het laten ombouwen tot een sociale woning? Het plan lijkt van de pot gerukt, maar dat is het niet. Coralie Van Leeuwen (45) verhuurt haar woning, vlakbij de Nieuwewandeling, een kwart onder de marktprijs. "Toch ben ik zeker dat mijn geld elke maand op mijn rekening staat."
Lees verder

WHO-directeur Europa: "Pandemie pas voorbij als 70 procent van wereldbevolking gevaccineerd is"
Pas als 70 procent van de wereldbevolking gevaccineerd is tegen Covid-19, kan er een einde komen aan de coronapandemie. Dat heeft de directeur voor Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Belgische arts Hans Kluge, gezegd in een interview met het Franse persbureau AFP.
Lees verder