Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 2 mei 2021

Ongekende taferelen: Man United-fans dringen Old Trafford binnen en eisen vertrek eigenaren, match tegen Liverpool la...

HLN
Ongekende taferelen: Man United-fans dringen Old Trafford binnen en eisen vertrek eigenaren, match tegen Liverpool later afgetrapt
Ongekende taferelen voor aanvang van Manchester United - Liverpool (17.30 uur) in en om Old Trafford. Fans van Manchester United zijn bij het stadion bijeen gekomen om te protesteren tegen de Amerikaanse eigenaren. Tientallen fans zijn zelfs het stadion binnengedrongen. De aftrap wordt dan ook verlaat.
Lees verder

LIVE. Gent leeft weer na snelle goal Yaremchuk
• Europe Play-offs • Ghelamco Arena • Speeldag 1 • Aftrap: 16u
Lees verder

Man steekt middelvinger op naar agenten en verliest rijbewijs voor 15 dagen
Wat gebeurt er als je met opgeheven middelvinger een verkeerscontrole voorbijrijdt? Juist, dan verlies je je rijbewijs voor 15 dagen. Dat is precies wat een net iets te hoogmoedige chauffeur zaterdagmiddag overkwam. Ook moest de politie ingrijpen toen een trekker zijn oplegger verloor op de Kolonel Silvertopstraat.
Lees verder

Marie Vinck gaat tot het uiterste voor rol als forensisch duikster in thriller 'Ritueel': "Het is niet de bedoeling dat ik zelf verdrink"
De bioscopen zijn nog steeds gesloten, maar achter de schermen draait de Vlaamse filmindustrie weer op volle toeren. Momenteel zijn de opnames bezig van 'Ritueel', waarbij hoofdrolspeelster Marie Vinck (38) tot het uiterste gaat om haar personage - een forensisch duikster - geloofwaardig neer te zetten. "Ik heb een intense duikopleiding gevolgd. 't Is niet de bedoeling dat ik zelf verdrink tijdens een onderwaterscène."
Lees verder

Napoli, met invaller Mertens, geeft zege weg in absolute slotfase tegen Cagliari van Nainggolan
Napoli heeft in het slot de zege weggegeven tegen Cagliari. In minuut 94 wiste Nandez de openingstreffer van Osimhen uit. Mertens viel een kwartier voor tijd in, Nainggolan maakte de 90 minuten vol.
Lees verder

Dit vinden Vlamingen van padel volgens de satirische Sara Leemans: "Ik hoor dat ­getokkel dus in mijn slaap, hè, ­Francis!"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt de draak zowel met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: Vlamingen wagen zich in deze coronatijden massaal aan padel, een mix tussen squash en tennis. Maar of iedereen daar even blij mee is?
Lees verder

Thomas Vanderveken en andere oud-reporters halen herinneringen op aan hún 'Vlaanderen Vakantieland'
"Soms vertrokken we zelfs zonder regisseur, en monteerden we onze reportages zelf." Voor Thomas Vanderveken (40) was het iconische 'Vlaanderen Vakantieland' dan ook een fantastische leerschool. Nu het reisprogramma in een nieuwe verpakking terugkomt op Eén, blikt hij samen met zijn collega's van toen terug.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen gaat snel na pitstop op knappe wijze Bottas voorbij, Hamilton op kop in Portugal
Met de Grand Prix van Portugal staat de derde race van het seizoen op het programma. Maken Lewis Hamilton en Max Verstappen er als nummer één en twee in de WK-stand weer een mooi gevecht van? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Fietser post filmpje van eigen aanrijding na discussie: politie opent onderzoek
Zaterdag heeft een fietser een filmpje van zijn eigen aanrijding in Brussel op Twitter gepost. Via het account FlechhBleue laat hij weten dat hij klacht indient tegen de bestuurder, die hem raakte met zijn linkerzijspiegel.
Lees verder

Oud-militair Jean-Paul (64) was aanwezig op La Boum 2: "Ik moest ons democratisch recht om samen te komen verdedigen"
Dat niet enkel jongeren deelnamen aan La Boum 2, bewijst Zonhovenaar Jean-Paul Briers (64). De ex-militair en tevens gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang zakte zaterdag af naar het Brusselse Ter Kamerenbos. "Om onze grondwettelijke rechten en vrijheden te verdedigen", zo vertelt hij daags na het illegale event. "Alles verliep vreedzaam, tot de politie optrad. Het ene lokt het andere natuurlijk uit."
Lees verder

Londen betaalt Teheran 400 miljoen pond voor vrijlating Iraans-Britse vrouw
Londen zal Iran 400 miljoen pond (omgerekend 348 miljoen euro) betalen voor de vrijlating van de Britse Nazanin Zaghari-Ratcliffe, zo heeft Sky News zondag gemeld op gezag van de Iraanse staatstelevisie.
Lees verder

LIVE (18u30). Enorme verrassing in opstelling Anderlecht: Kompany geeft 18-jarige doelman vuurdoop in Jan Breydel, ook Clement schuift met zijn pionnen
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

LIVE. Tissoudali laat na om Gent op voorsprong te schieten
• Europe Play-offs • Ghelamco Arena • Speeldag 1 • Aftrap: 16u
Lees verder

Verstappen gaat zowel Hamilton als Bottas voorbij in Portugal, maar moet vrede nemen met tweede plaats
Twee op drie voor Lewis Hamilton in het nieuwe F1-seizoen. In Portimao hield hij Max Verstappen achter zich. Met dank aan ploegmaat Bottas. Een moeilijk weekend voor Verstappen, maar met een tweede plaats tekent de Nederlander wel voor het maximale resultaat. Hij leek ook nog extra WK-punt te pakken voor snelste raceronde, maar dat werd hem afgenomen wegens track limits.
Lees verder

Gent maakt dubbele achterstand ongedaan tegen Malinwa, maar schiet weinig op met gelijkspel
AA Gent en KV Mechelen deelden op de openingsspeeldag van de Europe Play-Off de punten. Een gelijkspel waarmee geen van beiden veel opschiet, want KV Oostende loopt meteen twee punten uit.
Lees verder

Wie is Bart Verbruggen, dé surprise du chef in doel bij Anderlecht straks tegen Club Brugge?
Geen Timon Wellenreuther onder de lat bij Anderlecht voor de topper op Jan Breydel. Wél Bart Verbruggen. "Bart wie?", denkt u misschien en da's niet eens vreemd. De 19-jarige Nederlandse keeper speelde nog geen officiële match voor paars-wit sinds zijn transfer vorige zomer. Daarom: een kennismaking, aan de hand van enkele weetjes.
Lees verder

LIVE. Kompany geeft 19-jarige doelman vuurdoop in Jan Breydel, ook Clement schuift met zijn pionnen - Huisanalist Marc Degryse verrast door keuzes
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

"Geniale tiran die z'n personeel doet plassen in flessen": Amazon-CEO Jeff Bezos is al vier jaar rijkste man ter wereld
Het zakentijdschrift Forbes heeft z'n jaarlijkse lijst gepubliceerd van de rijkste mensen ter wereld. Voor het vierde jaar op rij met stip op nummer één: Jeff Bezos (57), de stichter van e-commercebedrijf Amazon. Dat zijn scheiding hem vorig jaar ruim 31 miljard lichter maakte, heeft dus nauwelijks gevreten aan het fortuin van de zakenman met de kwalijke reputatie. Een portret van de gewetenloze CEO die in 2014 nog de bedenkelijke titel 'slechtste baas ter wereld' won.
Lees verder

Magnette vraagt geen ontslag van veroordeelde partijgenoot Jean-Charles Luperto
PS-voorzitter Paul Magnette dringt niet aan op het ontslag van zijn partijgenoot Jean-Charles Luperto als burgemeester van Sambreville, nadat het Hof van Cassatie vorige maand zijn veroordeling voor openbare zedenschennis bevestigde. Wel zal Luperto binnenkort op zijn eigen vraag voor de waakzaamheidscommissie van de PS verschijnen.
Lees verder

VTM zendt verfilming 'De Midasmoorden' uit als eerbetoon aan Pieter Aspe
Als eerbetoon aan de overleden auteur Pieter Aspe zendt VTM maandagavond de allereerste verfilming van z'n gelijknamige boek 'De Midasmoorden' nog eens uit. De schrijver stierf zaterdag op 68-jarige leeftijd.
Lees verder