Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 22 mei 2021

Ondergedoken Marc Van Ranst: “Vlaams Belang zorgt voor actieve sfeerschepping tegen virologen”

HLN
Ondergedoken Marc Van Ranst: "Vlaams Belang zorgt voor actieve sfeerschepping tegen virologen"
Viroloog Marc Van Ranst wijst met een beschuldigende vinger richting Vlaams Belang en andere rechtse figuren. Ze zorgen op sociale media voor een actieve sfeerschepping tegen virologen, aldus Van Ranst. Eerder vandaag zei Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert nog dat Vlaams Belang de steun aan Conings moet veroordelen.
Lees verder

Louis Croenen sneuvelt in de halve finales van de 100 meter vlinderslag
Louis Croenen is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 100 meter vlinderslag op het EK zwemmen langebaan in Boedapest. Croenen werd in zijn halve finale achtste en laatste in 52.13, de vierde beste tijd in zijn carrière. In de reeksen zwom hij eerder op de dag 52.06. Daarmee bleef hij slechts zes honderdsten boven het Belgische record (52.00) dat hij vorige maand zwom in het Nederlandse Eindhoven.
Lees verder

MULTILIVE. Carrasco en co op weg naar titel, Suárez trapt Atlético op voorsprong
Wie kroont zich tot landskampioen in Spanje? Atlético Madrid begint aan de slotspeeldag met twee punten voorsprong op Real. Grijpen Carrasco en co de titel? Of trekt Real alsnog aan het langste eind? Mis hier niets over de ontknoping van de Spaanse titelstrijd!
Lees verder

Braziliaanse president krijgt boete omdat hij zich zonder mondmasker in massa begaf
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro mag zich aan een boete verwachten omdat hij zich in de staat Maranhao tussen de mensen begaf zonder mondmasker. Dat heeft de gouverneur van de noordoostelijke staat aangekondigd.
Lees verder

Zesjarige jongen doodgeschoten in VS na geval van verkeersagressie
Op een autoweg ten zuidwesten van de Amerikaanse stad Los Angeles is een 6-jarige jongen vrijdag doodgeschoten nadat zijn moeder het aan de stok gekregen had met een andere automobilist. Dat hebben lokale media bericht.
Lees verder

Zestienjarige Italiaanse Benedetta Pilato zwemt wereldrecord op 50m schoolslag
De nauwelijks zestienjarige Italiaanse Benedetta Pilato heeft zaterdag op het EK zwemmen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een wereldrecord gezwommen op de 50 meter schoolslag. Ze tikte aan na 29.30 en deed daarmee tien honderdsten beter dan de recordtijd van de Amerikaanse Lilly King, die in 2017 ook werd gezwommen in Boedapest.
Lees verder

Evenepoel krijgt het zwaar, maar wil blijven vechten voor top tien: "Misschien is mijn lichaam nog niet wat we gehoopt hadden"
Remco Evenepoel verloor vandaag opnieuw tijd op andere klassementsmannen. De kopman van Deceuninck-Quick.Step voelt dat het steeds zwaarder wordt voor hem in deze Giro, maar wil blijven vechten voor een plek in de top tien.
Lees verder

Evenepoel krijgt het zwaar, maar wil blijven vechten voor top tien: "Misschien is mijn lichaam nog niet hoe we het gedacht hadden"
Remco Evenepoel verloor vandaag opnieuw tijd op andere klassementsmannen. De kopman van Deceuninck-Quick.Step voelt dat het steeds zwaarder wordt voor hem in deze Giro, maar wil blijven vechten voor een plek in de top tien.
Lees verder

Atlético en Carrasco veroveren landstitel in Spanje na uitzege bij Valladolid
Atlético Madrid heeft zijn elfde titel in La Liga beet. Yannick Carrasco en zijn ploegmakkers wonnen op de slotspeeldag bij laagvlieger Valladolid, dat naar de Segunda División degradeert. Grote rivaal Real Madrid rekende daarnaast in extremis af met Villarreal.
Lees verder

LIVE: Neemt Standard revanche voor pandoering in de heenmatch?
• Laatste speeldag Europe Play-off • Aftrap: 20u • Sclessin • Beide ploegen hebben niets meer te winnen
Lees verder

LIVE. Balikwisha hangt de bordjes weer in evenwicht
• Laatste speeldag Europe Play-off • Aftrap: 20u • Sclessin • Beide ploegen hebben niets meer te winnen
Lees verder

Leger doodde minstens 38 rebellen in noordoosten van Congo
Sinds de staat van beleg op 6 mei werd ingesteld in het oosten van de Democratische Republiek Congo, heeft het Congolese leger in de provincie Ituri zeker 38 rebellen gedood. Dat hebben lokale media zaterdag gemeld op basis van militaire bronnen.
Lees verder

"Een naam als de onze, daar staat vaak iets negatiefs achter": Adil en Bilal inspireren Brusselse jongeren met workshop
50 jongeren uit Brussel hebben een workshop gekregen van het - intussen wereldberoemde - regisseursduo Adil El Arbi en Bilal Fallah. Zelf maken ze films in Hollywood, maar ze willen jongeren blijven stimuleren en inspireren. Ze willen de filmwereld vooral diverser maken, want als jonge filmstudenten voelden ook zij zich veel te vaak het buitenbeentje.
Lees verder

Familie George Floyd jaar na zijn dood op bezoek bij president Biden
De familie van George Floyd gaat een jaar nadat hij door een politieagent werd gedood op bezoek bij de Amerikaanse president Joe Biden. Floyd werd op 25 mei 2020 door Derek Chauvin minutenlang tegen de grond gedrukt, waardoor hij geen adem kreeg en uiteindelijk overleed.
Lees verder

LIVE. Gent is de gevaarlijkste ploeg in het eerste halfuur
• Laatste speeldag Europe Play-off • Aftrap: 20u • AFAS Stadion • De winnaar van dit duel pakt Europees ticket
Lees verder

LIVE. Volg hier de finale van het Songfestival: Hooverphonic is straks als vierde aan de beurt
Vanavond is het zover: dan mag Hooverphonic onze Belgische driekleur verdedigen tijdens de finale van het 65ste Songfestival. Hoe zal het sobere 'The Wrong Place' het ervan afbrengen tussen het kitscherige geweld uit alle hoeken van Europa? Onze vrouw is aanwezig in Rotterdam, strooit met douze points (of niet) én volgt het hele gebeuren op de voet in onze liveblog. Go go #TeamBelgium!
Lees verder

REPORTAGE. Mars voor Conings: vijandigheid tegen pers, ruzie met voorbijganger en een Hitlergroet
"De mensen die verantwoordelijk zijn voor dit alles, laten hun gezicht hier niet zien. Wij staan hier nu wél." Kartrekker Achille Chernouh staat in de gietende regen als hij een groep van 150 mensen aanspreekt. De stille mars voor Jürgen Conings moet een vredevol signaal zijn en dat wordt het ook, ongeveer. De pers blijkt echter de pispaal en één agent krijgt de volle lading omdat die niet ingrijpt wanneer een voorbijganger iedereen 'de kogel toewenst'.
Lees verder

Congolese vulkaan Nyiragongo plots actief
De bekende vulkaan Nyiragongo, nabij de stad Goma in het oosten van Congo, is zaterdagavond plots actief geworden.
Lees verder

LIVE. Standard en Oostende houden elkaar in evenwicht
• Laatste speeldag Europe Play-off • Aftrap: 20u • Sclessin • Beide ploegen hebben niets meer te winnen
Lees verder

Onze F1-watcher ziet hoe Alonso aan zichzelf begint te twijfelen: "Hij vindt geen snelheid meer in de auto"
Onze F1-watcher Jo Bossuyt houdt ook in Monaco zijn dagboek bij. In een F1-circus dat er door de Covid-regels helemaal anders uitziet dan wat hij gewend was. "Opmerkelijk is dat Lewis Hamilton opnieuw heel anoniem presteerde, met pas de zevende tijd en alweer trager dan zijn teamgenoot Bottas. Zijn we niet gewoon."
Lees verder