Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 mei 2021

Onbekende lanceert crowdfunding voor ‘Huis Gemaakt’-verliezers Harry en Jerina: “Misschien kunnen we dan toch h...

HLN
Onbekende lanceert crowdfunding voor 'Huis Gemaakt'-verliezers Harry en Jerina: "Misschien kunnen we dan toch het huis kopen"
Grote verrassing deze ochtend voor Harry (26) en Jerina (29). Het koppel uit Kortrijk greep tijdens het VTM-programma 'Huis Gemaakt' net naast de overwinning, maar misschien is er nu wel nog hoop voor de jonge ouders. "Er heeft iemand een crowdfunding voor ons opgestart. En we weten zelfs niet wie het is", zegt Jerina enthousiast.
Lees verder

Hongkongse mediamagnaat Jimmy Lai krijgt gevangenisstraf van 14 maanden
De Hongkongse mediamagnaat Jimmy Lai-Chee-ying is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden voor het organiseren van illegale prodemocratische protesten. Die vonden zonder officiële toestemming van de autoriteiten in 2019 plaats. De 73-jarige Lai is de eigenaar van de krant Apple Daily en een van de meest prominente prodemocratische activisten in Hongkong. Lai zit momenteel al in de cel voor een eerdere veroordeling.
Lees verder

Aspire Zone Foundation in 2022 weg uit Eupen ?
Het nieuwe seizoen komt steeds dichterbij. Eupen start binnen twee weken aan de voorbereiding, maar niet zonder de nodige kopzorgen. Trainer Beñat San José trok de deur al achter zich dicht aan de Kehrweg en ook Jordi Condom zoekt andere oorden op. Zelfs de toekomstige steun van de Aspire Foundation is een groot vraagteken.
Lees verder

OPROEP. Verloor jij jouw ouders op jonge leeftijd door een ongeluk?
Naar aanleiding van het kabelongeval in Italië, waar een 5-jarig jongetje beide ouders verloor, zijn wij op zoek naar iemand die op jonge leeftijd zijn/haar ouders moest afgeven door een ongeval en daarover wilt vertellen. Maakte jij het mee of ken je zo iemand die wilt getuigen? Stuur gerust een mailtje naar sibren.dejaegher@dpgmedia.be. Vergeet uw telefoonnummer niet.
Lees verder

Ook pretparken Phantasialand en Movie Park openen snel de deuren
Twee Duitse pretparken dicht bij de Belgische grens zullen weer snel publiek ontvangen. Phantasialand opent op 10 juni, Movie Park Germany streeft naar een openingsdatum op 4 juni.
Lees verder

Wat als De Gea 'spiekbriefje' voor strafschoppenreeks wél blindelings had gevolgd in Europa League-finale?
David De Gea was donderdagavond de antiheld bij Manchester United in de verloren Europa League-finale. De Spaanse doelman stopte geen enkele strafschop in de bloedstollende penaltyreeks én miste zelf. Maar nu vragen Engelse media zich af: wat als hij z'n spiekbriefje wél blindelings had gevolgd?
Lees verder

Turkse lira kent opnieuw laagterecords
De Turkse lira heeft nieuwe laagterecords bereikt ten opzichte van zowel de dollar als de euro. Zo blijft de munteenheid op koers naar ongekende dieptes. Turkije staat monetair onder druk, aangezien het land kampt met een hoge inflatie en een steeds zwakkere munt.
Lees verder

De Bleeker wil soepelere voorwaarden voor gebruik consumptiecheques
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) wil soepelere voorwaarden voor het gebruik van de consumptiecheques. Vandaag kunnen die niet overal worden gebruikt, waardoor nog maar een derde van de cheques is gebruikt. Bovendien vervallen ze op het einde van het jaar én komen er binnenkort nieuwe consumptiecheques, waarmee wél overal in de detailhandel kan worden betaald.
Lees verder

Strand in Sri Lanka bezaaid met plastic korrels afkomstig van brandend schip
De marine van Sri Lanka is vandaag opgeroepen om het strand proper te maken. Het strand ligt bezaaid met tonnen plastic korrels afkomstig van een containerschip dat al negen dagen in brand staat voor de kust van Colombo. De reddingsdiensten doen er alles aan om het schip te redden en een olieramp te vermijden.
Lees verder

"Mag ik jullie voorstellen aan 'Mister Pig'?": grappenmaker doet zich in Zoom-meeting voor als medewerker Navalny en houdt Nederlandse parlementsleden drie kwartier aan de praat
Pijnlijk moment voor enkele Nederlandse parlementsleden: zij dachten dat ze via een Zoom-meeting in gesprek waren met Leonid Volkov, een hooggeplaatste medewerker van de Russische oppositieleider Alexei Navalny. In realiteit ging het om een grappenmaker die hen drie kwartier lang aan het lijntje hield, de gekste antwoorden gaf en op het einde zelfs 'Mister Pig' (een spaarvarkentje; nvdr) introduceerde.
Lees verder

"Mag ik jullie voorstellen aan 'Mister Pig'?": grappenmaker doet zich in Zoom-meeting voor als medewerker Navalny en houdt Nederlandse parlementsleden 23 minuten aan de praat
Pijnlijk moment voor enkele Nederlandse parlementsleden: zij dachten dat ze via een Zoom-meeting in gesprek waren met Leonid Volkov, een hooggeplaatste medewerker van de Russische oppositieleider Alexei Navalny. In realiteit ging het om een grappenmaker die hen 23 minuten lang aan het lijntje hield, de gekste antwoorden gaf en op het einde zelfs 'Mister Pig' (een spaarvarkentje; nvdr) introduceerde.
Lees verder

Japan verlengt noodtoestand in Tokio tot maand voor Olympische Spelen
De Japanse regering heeft zoals verwacht de noodtoestand in Tokio en een aantal andere regio's met drie weken verlengd. De noodtoestand geldt nu tot 20 juni, een maand voor de start van de Olympische Spelen. Japan zit in de vierde golf van coronabesmettingen en de druk op de ziekenhuizen is groot.
Lees verder

Vlaamse 'Vanlifers': familie Wandels verbouwde een bus om met 9 naar Portugal te reizen, dit zijn hun tips en budget. "Met minder leven voelt vrijer"
"Ja, we leven dicht op elkaar. Maar onderweg voelt het alsof de hele wereld je tuin is. Dan is er ruimte zat." Is reizen met een omgebouwd busje dé reistrend van 2021? De hashtag #vanlife neemt op sociale media mythische proporties aan. Grietje (42) en Jonathan (43) Wandels verkochten hun huis en sjeesden met 6 kinderen én de hond in een grote omgebouwde bus plus camper naar Portugal. Dochter Johanna (21) vertelt over het bouwproces, hoeveel alles kostte en geeft praktische tips. "Let op, het is niet altijd zo rooskleurig als op Instagram."
Lees verder

Familie Wandels verbouwde een grote bus om met 9 naar Portugal te reizen: dit zijn hun tips en budget. "Met minder leven voelt juist vrijer"
"Ja, we leven dicht op elkaar. Maar onderweg voelt het alsof de hele wereld je tuin is. Dan is er ruimte zat." Is reizen met een omgebouwd busje dé reistrend van 2021? De hashtag #vanlife neemt op sociale media mythische proporties aan. Grietje (42) en Jonathan (43) Wandels verkochten hun huis en sjeesden met 6 kinderen én de hond in een grote omgebouwde bus plus camper naar Portugal. Dochter Johanna (21) vertelt over het bouwproces, hoeveel alles kostte en geeft praktische tips. "Let op, het is niet altijd zo rooskleurig als op Instagram."
Lees verder

Economisch vertrouwen in eurozone blijft stijgen
Het economisch vertrouwen in de eurozone is in mei verder toegenomen. Dat meldt de Europese Commissie. De verbetering komt vooral door toegenomen optimisme bij bedrijven in de dienstensector, waar bijvoorbeeld de horeca en winkeliers bij horen. Zij hadden het langst last van gedwongen sluitingen wegens lockdowns, maar zien met de toegenomen vaccinatiegraad en versoepelingen betere tijden tegemoet.
Lees verder

PS-fractie in Brussels parlement: "Nooit zullen we voorstellen van N-VA goedkeuren"
Het Brussels Parlement keurt deze namiddag wellicht unaniem een resolutie van de meerderheid goed die de regeling voor medewerkers van ex-regeringsleden gevoelig inperkt. N-VA had eerder een gelijkaardig voorstel ingediend, maar PS-fractieleider Chahid Ridouane gaf aan dat zijn fractie nooit voorstellen van N-VA zal goedkeuren.
Lees verder

Koning Filip toont hockeyskills bij bezoek Red Lions: "Jullie stralen uit dat jullie een medaille willen winnen"
Applaus voor Koning Filip: met de hockeystick chipt hij de bal naar Felix Denayer: het Belgische staatshoofd bezocht vandaag de Red Lions om hen succes te wensen richting de Spelen van Tokio: "Het is iedere keer een plezier om jullie wedstrijden te zien."
Lees verder

Koning Filip toont hockeyskills bij bezoek Red Lions: "Jullie stralen uit dat jullie een medaille zullen winnen"
Applaus voor Koning Filip: met de hockeystick chipt hij de bal naar Felix De Nayer: het Belgische staatshoofd bezocht vandaag de Red Lions om hen succes te wensen richting de Spelen van Tokio: "Het is iedere keer een plezier om jullie wedstrijden te zien."
Lees verder

Barça-coach Koeman even opgenomen in ziekenhuis met angstaanval, Nederlander weet volgende week of hij aanblijft
Ronald Koeman heeft de voorbije dagen in het ziekenhuis doorgebracht. De Nederlandse coach van FC Barcelona had te kampen met een angstaanval. Koeman krijgt pas volgende week te horen of hij ook volgend seizoen coach is van de Blaugrana. Dat maakte voorzitter Joan Laporta van de Catalaanse club vandaag op een persconferentie bekend.
Lees verder

Etna spuwt opnieuw lava en as uit
De vulkaan Etna heeft op het Italiaanse eiland Sicilië opnieuw lava en as gespuwd.
Lees verder