Doorgaan naar hoofdcontent

Olaf Scholz wordt de kandidaat-bondskanselier van Duitse sociaaldemocraten

HLN
Olaf Scholz wordt de kandidaat-bondskanselier van Duitse sociaaldemocraten
Op een digitale conferentie in Berlijn hebben de Duitse sociaaldemocraten vandaag met ruime meerderheid Olaf Scholz aangewezen als hun kandidaat om in september bondskanselier Angela Merkel op te volgen. De huidige minister van Financiën genoot de steun van 96,2 procent van de bijna 600 deelnemende partij-afgevaardigden.
Lees verder

Cameron Vandenbroucke juicht vanuit de woonkamer mee: "Tims Giro kan niet meer stuk, dat gebaar voor Weylandt maakte het alleen maar mooier"
Ten huize Merlier volgde vriendin Cameron Vandenbroucke (22) het exploot van haar Tim op de televisie. Van zodra die als eerste over de meet kwam, ging ze door het dolle heen. "Ik weet niet of de buren iets gehoord hebben, maar het zou best kunnen", lacht de dochter van de overleden wielerlegende Frank Vandenbroucke.
Lees verder

Grote reddingsactie voor Anil (4) na val in 30 meter diepe put
In het noorden van India loopt een grote reddingsactie succesvol af nadat een vierjarig jongetje in een 30 meter diepe boorput viel. De kleine Anil Dewasi was aan het spelen op de boerderij van zijn vader. Hij tilde het deksel van de put op omdat hij in de schacht wilde kijken. Hij verloor zijn evenwicht en tuimelde erin. De reddingsactie duurde maar liefst 18 uur.
Lees verder

Grote vreugdeuitbarsting wanneer kleine Anil (4) wordt gered uit 30 meter diepe put
In het noorden van India loopt een grote reddingsactie succesvol af nadat een vierjarig jongetje in een 30 meter diepe boorput viel. De kleine Anil Dewasi was aan het spelen op de boerderij van zijn vader. Hij tilde het deksel van de put op omdat hij in de schacht wilde kijken. Hij verloor zijn evenwicht en tuimelde erin. De reddingsactie duurde maar liefst 18 uur.
Lees verder

LIVE. Zidane zet Hazard voor topper tegen Sevilla op de bank na debacle tegen Chelsea
• 35ste speeldag • Aftrap: 21u • Estadio Alfredo di Stefano • Real is derde (74 punten), Sevilla vierde (70)
Lees verder

Vandenbroucke: "Als toffe zomer de bedoeling is, moeten we stuk voorzichtiger zijn dan blijkt uit alle aankondigingen"
Voor minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zijn festivals in de tweede helft van de zomer mogelijk, maar "dan moeten we nu toch een stuk voorzichtiger zijn". Dat heeft hij zondagavond in de studio van VTM NIEUWS gezegd. Hij pleitte ook voor een 'festivalpact'.
Lees verder

Dragons viert twaalfde landstitel na zege tegen Waterloo Ducks in finale
Dragons is voor de 12e keer landskampioen geworden in het mannenhockey. De Antwerpenaren versloegen de Waterloo Ducks met 2-1 (rust: 0-0) in de terugwedstrijd van de finale van de play-offs. De heenwedstrijd van zaterdag werd eveneens gewonnen door de Dragons met 4-3.
Lees verder

Merlier eert Weylandt met klassegebaar en spreekt zelf over een 'next step': "Wat denk je? Ze zullen me nu allemaal wel kennen zeker?"
Jazeker, er rijden nog andere Belgen dan Remco Evenepoel mee in de Ronde van Italië. Diepe buiging voor Tim Merlier. Wat! Een! Sprint! En wat een zegegebaar, daar in Novara: duimen tegen elkaar, wijsvingers hoog. 'W'. Van WW. WW 108. Eerbetoon aan Wouter Weylandt, die dag op dag tien jaar geleden het leven liet in de Giro. Klasse. Voorts vertelt Merlier hoe de zege in de laatste honderden meters tot stand kwam en spreekt hij zelf over de 'next step'. "Wat denk je? Ze zullen me nu allemaal wel kennen, zeker?"
Lees verder

Promotie van Espanyol opsteker voor Anderlecht: Dimata definitief naar Spanje voor 2 miljoen euro
Opsteker voor Anderlecht. Nany Dimata (23) stijgt met Espanyol Barcelona naar La Liga, waardoor hij definitief naar de club verhuist. Hij brengt ruim 2 miljoen euro op.
Lees verder

Dokter die Navalny behandelde is vermist
De dokter die de Russische oppositieleider Aleksej Navalny behandelde na diens vergiftiging is vermist. Aleksandr Murakhovksky, intussen minister van Gezondheid in de Siberische regio Omsk, keerde vrijdag niet terug van een jachtpartij, zo citeerde het persbureau Tass een lokale politiewoordvoerder. Er is een zoekactie gestart.
Lees verder

Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
De politie in India heeft een verontrustende ontdekking gedaan. Bij tien woninginvallen in een sloppenwijk in Maharashtra zaten jonge kinderen op de grond coronatesten te verpakken. Opvallend daarbij was het gebrek aan hygiëne: niemand droeg een mondmasker of handschoenen en de kinderen zaten op de grond te werken. De man die de kinderen de opdracht gaf, is gearresteerd.
Lees verder

LIVE. Juventus en Milan bikkelen om ticket voor Champions League. Saelemaekers begon aan de aftrap
• 35ste speeldag • Aftrap: 20u45 • Allianz Stadium • Juventus en Milan staan vierde en vijfde met 69 punten
Lees verder

Onze huisref legt uit waarom één goal van Mbokani onterecht werd afgekeurd: "VAR mocht beslissing op het veld niet overrulen"
Zelf twee goals door de VAR afgekeurd zien na voorafgaand buitenspel, om dan 28 seconden ná de 5 minuten blessuretijd nog de gelijkmaker te incasseren: de 2-2 eindstand viel Antwerp zaterdagavond bijzonder zwaar op de maag. Zeker omdat het zover niet had hoeven/mogen komen, blijkt na navraag bij onze huisref, Tim Pots. Met name het doelpunt waarbij Miyoshi buitenspel zou staan, had niet afgekeurd mogen worden.
Lees verder

Exhibitiematch wordt testcase om te zien of Clijsters nog één keer zal kunnen schitteren
Kim Clijsters (37) heeft het doek nog niet laten vallen over haar 'Kimback'. "Ik blijf werken aan mijn herstel en ben van plan mijn rentree te maken in juli", schreef ze op Instagram. Dat doet ze in een exhibitiematch op het ATP-tornooi van Atlanta.
Lees verder

Voor eerst in vijftien jaar communistische kandidaat bij Franse presidentsverkiezingen
Na vijftien jaar afwezigheid neemt de Franse communistische partij volgend jaar opnieuw deel aan de Franse presidentsverkiezingen. De partij hees zondag haar leider Fabien Roussel op het schild als kandidaat.
Lees verder

Van der Poel nog geen 100 procent, maar wel gerustgesteld na 7de plaats in Albstadt: "Hij hoort nog altijd bij de wereldtop"
Zevende. Mathieu van der Poel eindigde zondag zevende in de WB mountainbike in het Duitse Albstadt. Het was niet goed en het was niet slecht. Maar dat moet komende zondag in het Tsjechische Nové Mesto wel beter. "Ik wist dat het kort dag was. Dat zei de trainer ook al."
Lees verder

Beste Mol ooit is ontmaskerd: winnaar gaat met amper 18.240 euro naar huis: "We hebben zelfs moeten afremmen"
Het spel is gespeeld en het doek is gevallen: de onverbiddelijke, brutale en geslepen Mol die de groepspot tot een historisch laag bedrag herleidde, is ontmaskerd. Na een zinderende finale, waarbij extra vragen nodig waren, ging de winnaar met slechts 18.240 euro naar huis. Een winnaar die slechts tien minuten voor de laatste eliminatieronde nog van gedacht veranderde.
Lees verder

Zal operatie gevolgen hebben voor voorbereiding van Van Aert op Tour en Spelen? "Hoe alles zal lopen, is nog moeilijk in te schatten"
Wout van Aert is vrijdagavond geopereerd voor een blindedarmontsteking. De renner zou zaterdag aan een hoogtestage in de Spaanse Sierra Nevada beginnen, maar dat plan wordt zeker tien dagen uitgesteld. Zal dat gevolgen hebben voor zijn voorbereiding op de Tour en de Spelen? Van Aert gaat ervan uit dat dat niet zo zal zijn.
Lees verder

LIVE. Fernando laat Courtois van dichtbij kansloos, Sevilla op voorsprong na afgekeurde goal Benzema!
• 35ste speeldag • Aftrap: 21u • Estadio Alfredo di Stefano • Real is derde (74 punten), Sevilla vierde (70)
Lees verder

Israël sluit viszone Gazastrook na Palestijnse protesten
Israëlische autoriteiten hebben zondag besloten om het visgebied bij de Gazastrook te sluiten, nadat Palestijnse demonstranten eerder op de dag brandgevaarlijke ballonnen zouden hebben opgelaten. De ballonnen hebben volgens de brandweer tot 39 vuren geleid. Israël heeft de economische maatregel al vaker ingezet wanneer zij vanuit de lucht werden aangevallen door Palestijnen. In april werd de viszone nog afgesloten nadat er meerdere raketaanvallen vanuit Gaza op Israël werden uitgevoerd.
Lees verder