Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Nederlandse onderwereldfiguur ‘Rico de Chileen’ krijgt 11 jaar cel

HLN
Nederlandse onderwereldfiguur 'Rico de Chileen' krijgt 11 jaar cel
In Nederland heeft de rechtbank de 47-jarige Richard R., alias Rico de Chileen, veroordeeld tot elf jaar cel. R. heeft een criminele organisatie geleid die liquidaties pleegde en misdaadgeld witwaste. Het Openbaar Ministerie had veertien jaar cel tegen de Chileense Amsterdammer geëist. "Ontluisterend en weerzinwekkend dat u zo over leven en dood denkt te kunnen beschikken", aldus de rechtbank in het vonnis.
Lees verder

Nederlandse onderwereldfiguur 'Rico de Chileen' krijgt 11 jaar cel voor leiden moordorganisatie
In Nederland heeft de rechtbank de 47-jarige Richard R., alias Rico de Chileen, veroordeeld tot elf jaar cel. R. heeft een criminele organisatie geleid die liquidaties pleegde en misdaadgeld witwaste. Het Openbaar Ministerie had veertien jaar cel tegen de Chileense Amsterdammer geëist.
Lees verder

Kidnapping, misbruik en overleven op zonlicht. Deze celebs groeiden op in een sekte: "Ze moedigden ons aan om al erg jong seks te hebben"
Dat heel wat sektes geen al te fraaie reputatie hebben, hoeven we u al lang niet meer te vertellen. Van polygamie tot wilde seksfeesten en van brainwashing tot zelfs massazelfmoord: you name it, they've got it. Glenn Close deed onlangs een boekje open over de sekte waarin zij opgroeide. De religieuze groep MRA richtte volgens haar zo'n psychologische ravage aan dat ze op haar 74ste nog steeds met serieuze trauma's kampt. Close is trouwens lang niet de enige celebrity die in een cult verzeild raakte. Wij zetten de grootste namen op een rijtje.
Lees verder

Heeft je zonnebril een vervaldatum? En is een duur exemplaar beter? Opticien onderscheidt feiten en fabels over zonnebrillen
Je mag het leven dan wel door een roze bril zien, echt goed blijkt zo'n gekleurd exemplaar niet te zijn. Serge Bruninx, opticien en zaakvoerder van Bruninx Design Optics in Hasselt, onderscheidt fabels van feiten over zonnebrillen: "Ja, een bril heeft een vervaldatum."
Lees verder

Vanaf nu weer mogelijk om fysieke hulp te vragen bij invullen van belastingaangifte
Het is dit jaar opnieuw mogelijk om fysieke hulp te vragen bij het invullen van de belastingaangiftes. Om wachtrijen te vermijden moet je wel eerst telefonisch een afspraak maken, en dat voor 30 juni. Dat deelt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) op Twitter en werd bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

LIVE. Dries Mertens steelt de show met Kat en hond, Alderweireld arriveert in Tubeke in Lamborghini
It's Deviltime! De Rode Duivels verzamelen vandaag in Tubeke voor de start van hun EK-voorbereiding. Op Kevin De Bruyne na dan, hij werd sowieso pas volgende week bij de groep verwacht. Worden de Duivels afgezet door familie? En in welke blitse bolides arriveren Batshuayi en co deze keer? U kan hun aankomst aan het trainingscentrum hier LIVE volgen.
Lees verder

Toegang tot woonkrediet niet moeilijker geworden voor jongeren, zegt Nationale Bank
De mogelijkheden voor jongeren om een woonkrediet te krijgen, zijn niet verslechterd onder invloed van de richtlijnen die de Nationale Bank aan de banken gaf. Dat heeft NBB-gouverneur Pierre Wunsch maandag gezegd bij de voorstelling van het jaarlijkse rapport over de financiële stabiliteit.
Lees verder

Britse royals willen nieuwe koninklijke jacht niet naar prins Philip vernoemen
De opvolger van de Royal Yacht HMY Britannia, die van 1953 tot 1997 dienst deed, zal niet vernoemd worden naar prins Philip, die vorige maand op 99-jarige leeftijd overleed. De Britse premier Boris Johnson (56) wilde het schip naar de voormalige hertog van Edinburgh vernoemen om hem te eren, maar dat zien de royals niet zitten.
Lees verder

UITGETEST. Spuitwater met alcohol: hard seltzer is goed op weg om hét zomerdrankje te worden
In Amerika is het een enorme hype en nu komt het ook naar onze contreien overgewaaid. Wordt 2021 het jaar van hard seltzer in België? Trendwatcher Herman Konings schat de toekomst van het drankje alvast rooskleurig in. Hij legt uit wat hard seltzer precies is en waar heeft het zijn succes aan te danken heeft, diëtist Sanne Mouha vertelt hoe (on)gezond het is. En wij gingen al eens proeven.
Lees verder

Slachtoffers kettingbotsing Nederland waren 24, 48, 69 en 72 jaar: "Er waren overal brokstukken"
Bij een ernstig ongeval op de N34 nabij Borger in de Nederlandse provincie Drenthe zijn gisterenavond vier doden gevallen. Er vielen ook vijf gewonden. Zij zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Nederlandse politie.
Lees verder

Goffin op zoek naar vertrouwen tegen talentrijke Italiaan : "Ik geloof 100 procent in David. Nu hij nog"
Ze komen uit de oven als Napolitaanse pizza's. Italië heeft een schijnbaar onuitputtelijk reservoir aan toptalenten – momenteel tien spelers in de top 100! – en Lorenzo Musetti (ATP 76) is de laatste aanwinst. De negentienjarige Toscaan maakt vandaag zijn grandslamdebuut tegen David Goffin (ATP 13).
Lees verder

Maak kennis met Tomas, de Don Juan in Boer zkt Vrouw: "Hij lijkt wat op Tom Cruise"
Vanavond geeft Dina Tersago het startschot van het nieuwe seizoen van Boer zkt Vrouw en worden de eerste beelden vrijgegeven van de vijf deelnemende boeren. Wie zijn ze? Welke stiel beoefenen de jonge ondernemers? Hoe kijken ze aan tegen het werk en het leven daarbuiten? Hoe ziet hun ideale partner eruit, vanbuiten en vanbinnen? En niet onbelangrijk: wat hebben ze zélf te bieden? Dina stelt de vijf nieuwe boeren voor aan de hand van gesprekken met de boeren zelf, hun familieleden en vrienden, en beelden van het reilen en zeilen op de boerderij. Maar wie is deze Don Juan die blijbaar lijkt op Tom Cruise? Maak kennis met groenteboer Tomas!
Lees verder

Twintiger veroorzaakt dubbel ongeval en steelt auto met vrouw en kind (4) er nog in: "Ik was in paniek"
"Een traumatische ervaring. Ze dachten dat ze ontvoerd werden." De slachtoffers van de carjacking na een ongeval in Rijkevorsel stelden zich maandag burgerlijke partij tegen de twintiger die het ongeval veroorzaakte. Na een heus brokkenparcours stapte I.M.C. (29) uit Wuustwezel in de wagen van een vrouw en haar 4-jarig kind, en vluchtte met hen weg.
Lees verder

Jitske Van de Veire doet afstand van haar likes op Instagram: "Bepalen niet wat je waard bent"
Sinds kort kan je op Instagram en Facebook het aantal likes verbergen. Een optie waar Jitske Van de Veire (27) alvast gretig gebruik van maakt. In een interview op Radio 1 geeft Jitske bovendien toe dat het voor haar echt een verademing is geweest. "Geeft me veel rust."
Lees verder

Titelverdedigster Swiatek gaat door naar tweede ronde op Roland Garros, Bertens sneuvelt meteen
De Poolse Iga Swiatek (WTA 9), de titelverdedigster en het achtste reekshoofd in het enkelspel bij de vrouwen, heeft zich op maandag niet laten verrassen door de Sloveense Kaja Juvan (WTA 101) in de eerste ronde van Roland Garros.
Lees verder

Beruchte stroper opgepakt voor doden bedreigde tijgers in Bangladesh
De politie in Bangladesh heeft na twintig jaar een beruchte stroper opgepakt. De verdachte zou in die periode ongeveer zeventig Bengaalse tijgers hebben gedood. Deze diersoort wordt met uitsterven bedreigd.
Lees verder

Meer dan miljoen nieuwe coronavaccins geleverd vandaag
Er worden vandaag aan ons land 1.086.790 nieuwe coronavaccins geleverd. Het gaat om twee erg hoge leveringen van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca, en die vormen samen nu al de hoogste levering tot nu toe van heel de campagne.
Lees verder

Treinverkeer in bijna heel Nederland plat door grote storing
Door een storing aan een telefoniesysteem is het treinverkeer in vrijwel heel Nederland stilgelegd. Dat meldt de Nederlandse Spoorwegen.
Lees verder

Marc Degryse heeft boek uit over kansen van Rode Duivels: "Of ik in EK-titel geloof? Ik heb mijn twijfels"
Kunnen de Rode Duivels Europees kampioen worden? En wat met Eden Hazard en onze 'oude' defensie? Onze analist Marc Degryse heeft er een boek aan gewijd. 'Het EK van de Laatste Kans' - nu verkrijgbaar in de boekhandel. "Ja, ik heb mijn twijfels."
Lees verder

Rode Duivels blazen verzamelen: Dries Mertens steelt de show met Kat en hond bij aankomst in Tubeke
De Rode Duivels bliezen vandaag verzamelen in Tubeke voor de start van de voorbereiding op het EK, dat vrijdag 11 juni van start gaat. Dries Mertens stal bij zijn aankomst in het nationaal oefencentrum de show. Met dank aan vrouw Kat en hond Juliette.
Lees verder