Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Naomi Campbell (50) voor het eerst mama: “Dit kleine wondertje koos mij als moeder”

HLN
Naomi Campbell (50) voor het eerst mama: "Dit kleine wondertje koos mij als moeder"
Naomi Campbell (50) is voor het eerst mama geworden. De Britse, die al model stond voor merken zoals Fendi, kondigde het nieuws zelf aan op haar Instagram-account.
Lees verder

Drie honden van Defensie ingezet om Covid-besmettingen op te sporen
Defensie heeft momenteel drie honden die ingezet kunnen worden om mensen met een Covid-besmetting op te sporen. In totaal zijn er zes honden die daarvoor opgeleid werden, de andere drie worden gebruikt door de politiediensten. Defensie schakelt over het hele land een totaal van ongeveer 260 honden in bij de dagelijkse werking.
Lees verder

Hoe werkt de Iron Dome? Het luchtafweersysteem dat Israël veel doden bespaart
Dat er bij een oorlog altijd veel meer Palestijnen dan Israëli's sterven, heeft veel te maken met de Iron Dome. Dat is een veel geprezen Israëlisch luchtafweersysteem dat vijandige raketten — en vorige week voor het eerst ook een drone — uit de lucht weet te halen.
Lees verder

Federer verliest bij comeback in Genève, Andujar is in drie sets te sterk
In de tweede ronde van het ATP-toernooi in Genève (gravel/419.470 euro) heeft thuisspeler Roger Federer (ATP-8) zijn comeback niet kunnen opluisteren met een zege tegen de Spanjaard Pablo Andujar (ATP-75). Het werd 6-4, 4-6 en 6-4 na 1 uur en 54 minuten spelen.
Lees verder

Federer verliest bij comeback in Genève, Andujar is in drie sets te sterk, Serena Williams sneuvelt in achtste finales in Parma
In de tweede ronde van het ATP-toernooi in Genève (gravel/419.470 euro) heeft thuisspeler Roger Federer (ATP-8) zijn comeback niet kunnen opluisteren met een zege tegen de Spanjaard Pablo Andujar (ATP-75). Het werd 6-4, 4-6 en 6-4 na 1 uur en 54 minuten spelen.
Lees verder

Europees akkoord over makkelijkere toegang tot blauwe kaart voor hoogopgeleide migranten
Vijf jaar nadat de Commissie haar voorstel voor een hervorming van de Europese blauwe kaart op tafel heeft gelegd, hebben de onderhandelingen tussen de lidstaten en het Europees Parlement resultaat opgeleverd. Hoogopgeleide migranten zullen in de toekomst makkelijker zo'n kaart kunnen krijgen om in de Unie te wonen en te werken.
Lees verder

Kristian Thorstvedt, uitblinker én bad boy van Racing Genk: "Nice guys winnen niks"
Racing Genk wil zijn contract openbreken, de gesprekken over een verlengd verblijf van Kristian Thorstvedt (22) lopen. Tijd voor een babbel met de Noorse bad boy van de Limburgers. Over zijn bekende vader en zus, het gekke begin van zijn carrière én het gif in zijn genen. "Ik ga voor niemand uit de weg."
Lees verder

Discussie over verdeling vaccinatiefactuur "berust op misverstand"
Er dreigt een netelige discussie over de verdeling van de kosten voor de vaccinatiecampagne. Eind 2020 was er een politiek akkoord over een 80/20-verdeelsleutel, waarbij federaal 80 procent betaalt en de deelstaten 20 procent. Maar nu blijkt dat er tussen de deelstaten grote verschillen zijn in de kosten. Zo is de kostprijs voor een vaccin in een collectieve voorziening in Wallonië dubbel zo hoog als in Vlaanderen. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) berust de ongerustheid op een "misverstand" en zal de federale regering gewoon werken met een forfait dat gelijk is voor alle gevaccineerden, los van de regio.
Lees verder

Vandenbroucke: "Horeca rekent ook voor heropening binnen maar beter niet op plexiglas"
Als alles goed gaat kunnen de restaurants en cafés op 9 juni na hun terrassen ook hun binnenruimtes openen, maar ook daar zullen ze het wellicht zonder plexischermen moeten doen. Dat liet minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dinsdag alvast uitschijnen in de Kamer.
Lees verder

Politie is op zoek naar naakte man in Liezele: "Al minstens drie keer gezien"
De politiezone van Klein-Brabant is op zoek naar een naakte man in de buurt van de Hof Ter Bollendreef in Liezele bij Puurs-Sint-Amands. Dinsdagochtend werd er zelfs een zoekactie gehouden waarbij de de politiezone hun drone inzette.
Lees verder

Politie zoekt met drone naar naakte man in Liezele: "Buurtbewoners hebben hem al minstens drie keer gezien"
De politiezone van Klein-Brabant is op zoek naar een naakte man in de buurt van de Hof Ter Bollendreef in Liezele bij Puurs-Sint-Amands. Dinsdagochtend werd er zelfs een zoekactie gehouden waarbij de de politiezone hun drone inzette.
Lees verder

Verpleegster die Britse premier Boris Johnson verzorgde op intensieve geeft ontslag wegens "gebrek aan respect"
Een verpleegster die vorig jaar voor de Britse premier Boris Johnson heeft gezorgd toen hij door een coronabesmetting op intensieve zorg terecht was gekomen, heeft haar ontslag gegeven uit "gebrek aan respect" van de regering voor de zorgkundigen. Jenny McGee werd in april vorig jaar door Johnson nog geprezen omdat zij mee "zijn leven had gered".
Lees verder

Haalt België de finale van het Songfestival? Dit zeggen de bookmakers
Nog zo'n twee uur, en dan gaat de eerste halve finale van het Songfestival 2021 van start. Ook Hooverphonic doet vanavond een gooi naar een plekje in de finale. Maar maken ze ook kans? We gingen eens kijken bij de bookmakers.
Lees verder

Tweede zomertransfer van Racing Genk is een feit: Limburgers halen verdediger van Deportivo La Coruña
Racing Genk heeft na Simen Jukleröd zijn tweede zomertransfer beet. Mujaid Sadick is de naam van de centrale verdediger van opleiding. Sadick is 21 jaar en kom over van Deportivo La Coruña, de Spaanse traditieclub die intussen is afgegleden naar de Spaanse derde klasse. Op 12 mei 2018 debuteerde hij op 18-jarige leeftijd in La Liga, maar nadien degradeerde Sadick mee met Deportivo naar de tweede klasse.
Lees verder

Gwyneth Paltrow aangeklaagd om ontplofte geurkaars
Een man die de veelbesproken 'vaginakaars' van Gwyneth Paltrow (48) heeft gekocht, is naar de rechter gestapt. De Amerikaan beweert dat de 'This Smells Like My Vagina'-kaars, die de actrice verkoopt via haar lifestylemerk Goop, ontplofte en dat hij daardoor dood had kunnen gaan.
Lees verder

N-VA verliest zwaargewicht in Antwerps stadsbestuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhuizen in goede banen leiden
N-VA ziet één van zijn absolute kopstukken vertrekken uit het Antwerps stadsbestuur. Schepen Fons Duchateau (N-VA) ruilt vanaf 1 juni de politiek voor een topjob bij de ziekenhuisgroepen ZNA en GZA. Hij moet de vergevorderde plannen voor een fusie van de twee groepen in goede banen leiden. Dat maakte hij dinsdagavond zelf bekend na de raad van bestuur van de nieuwe vzw die de samenwerking tussen ZNA en GZA bundelt.
Lees verder

Deceuninck stopt als shirtsponsor van ploeg Lefevere, Quick.Step 6 jaar langer in peloton
Sponsor Quick.Step blijft zes jaar langer in het wielerpeloton, tot 2027. Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie van Patrick Lefevere bekend. Tegelijk werd ook duidelijk dat Deceuninck na dit jaar stopt als naamsponsor van de ploeg.
Lees verder

"Eén dosis van coronavaccin volstaat voor coronacertificaat"
Wie wil kunnen bewijzen dat hij of zij tegen het coronavirus gevaccineerd is om een digitaal groen certificaat te ontvangen, zal aan één vaccindosis genoeg hebben. De onderhandelaars van het Europees Parlement en lidstaten zouden het over dat principe eens zijn, zeggen goed ingelichte bronnen vandaag. Het certificaat moet vanaf volgende maand reizen in de EU mogelijk maken op een coronaveilige manier.
Lees verder

Iedereen mag morgen weer starten in de Giro: zeshonderd coronatesten allemaal negatief
De zeshonderd coronatesten die gisteren afgenomen werden bij de renners en stafleden van de teams in de Giro d'Italia hebben allemaal een negatief resultaat opgeleverd. Dat deelden de organisatie en de Internationale Wielerunie tijdens de rustdag in Foligno mee.
Lees verder

"Wie bezorgt ons de troetelbeer van onze broer terug?": zussen van vermoorde Leander zoeken verloren knuffelleeuw
Na hun broer Leander Quintyn (32), die begin maart werd doodgestoken in Tielt, verloren zijn zussen Kim en Kelly nu ook de knuffel die hem zo dierbaar was. "Bij zijn geboorte kregen we er elk een. Die van Leander belandde bij de opruiming van zijn huis in de Kringwinkel. Misschien is hij al verkocht, we weten het niet. Maar we willen die knuffelbeer dolgraag terug", zeggen de zussen.
Lees verder