Doorgaan naar hoofdcontent

“Nagelbijten valt onder het protocol waar we ook tics en lichte vormen van jezelf krassen in onderbrengen”: psych...

HLN
"Nagelbijten valt onder het protocol waar we ook tics en lichte vormen van jezelf krassen in onderbrengen": psychologe legt uit hoe je ermee stopt
Nagelbijten lijkt in het begin misschien onschuldig. Maar al gauw beschadig je je vingertoppen en ga je steeds dezelfde wondjes open bijten, wat tot ontstekingen kan leiden. Ook kan de gewoonte een bron worden van schaamte. Om nog maar te zwijgen over de gevaren die ze met zich meebrengt nu het coronavirus nog steeds rondwaart! Redenen genoeg dus om er zo snel mogelijk komaf mee te maken. Maar hoe doe je dat? "Mensen die nagelbijten staan er vaak niet bij stil dat ze het doen", weet klinisch psychologe Caroline Braet. Wij stelden haar vijf vragen over deze vervelende kwaal.
Lees verder

LIVE. Assisenproces Sofie Muylle: speurders tonen foto's van hoe ze het slachtoffer aantroffen
Vandaag start in het Brugse assisenhof de tweede dag van het proces rond de moord op Sofie Muylle in 2017. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27), die terecht staat voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare, kwam gisteren reeds aan het woord. Veel indruk maakte hij daar niet; wat hij zei was vooral erg ongeloofwaardig. Vandaag komen onder meer de speurders aan het woord.
Lees verder

Federale regering verlengt steunmaatregelen tot 30 september: "Normaal laatste keer op deze manier"
De top van de federale regering heeft maandagavond beslist om een aantal steunmaatregelen die liepen tot 30 juni, te verlengen tot 30 september. Dat meldt de woordvoerder van premier Alexander De Croo (Open Vld). Het is normaal gezien de laatste keer dat maatregelen op deze manier worden verlengd, voegt hij eraan toe. Nadien wordt overgestapt op meer uitzonderlijke maatregelen en de relance.
Lees verder

Van Ranst heeft geruststellend nieuws: "Vaccins werken ook tegen de Indiase variant"
Moeten we ons zorgen maken over de verspreiding van de Indiase variant? "We zien de variant steeds regelmatiger terug", zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan HLN LIVE.
Lees verder

Technische problemen bij juryshow Songfestival: drie deelnemers krijgen herkansing
Roemenië, Oekraïne en Malta hebben bij de juryshow van het Eurovisiesongfestival een keer extra mogen optreden. De drie landen repeteerden gisterenavond voor de halve finale, maar kampten met technische problemen met het geluid.
Lees verder

Politie L.A. opent onderzoek naar misbruik door rapper T.I. en echtgenote
Het politiekorps van Los Angeles, de LAPD, heeft een onderzoek geopend na beschuldigingen van seksueel misbruik door rapper T.I. (40), onder andere bekend van de hit 'My Love', en zijn vrouw Tameka 'Tiny' Harris (45). Volgens The Daily Beast hebben rechercheurs gesproken met een vrouw die zegt gedrogeerd en misbruikt te zijn door de twee.
Lees verder

Viert Club Brugge zondag landstitel met 500 vrijwilligers in tribune?
Viert Club Brugge zondag de landstitel met enkele honderden mensen in de tribunes? De Pro League en de KU Leuven willen een testevenement opzetten waarbij 500 eigen vrijwilligers de wedstrijd tegen Racing Genk kunnen bijwonen.
Lees verder

Nederlander met machinepistool en metaaldetector veroorzaakt ophef in Luxemburg
Een Nederlander heeft zaterdagmiddag flink wat opschudding veroorzaakt in een dorp in het noordwesten van Luxemburg. Hij slenterde rond met in zijn ene hand een machinepistool en in de andere een metaaldetector. Getuigen belden verontrust de politie, meldt de Duitstalige krant Tageblatt.
Lees verder

Vanavond is het zover: internationale Songfestival-experten wikken en wegen de kansen van Hooverphonic
"So far, so good. Going steady." Voor wie er nog aan zou twijfelen: Hooverphonic is klaar om vanavond te bewijzen dat 'The Wrong Place' z'n plekje verdient op het Songfestival. De verzamelde wereldpers woonde maandag het laatste oefenrondje bij en gaf onze vrouw daarna hun professionele mening. "Het is geen typisch Songfestivalnummer, maar Europa mag gerust zien én horen dat ze voor kwaliteit staan", klink het onder meer. Maar hoeveel kans maken ze echt? Wat zeggen de bookmakers? En welke landen zijn wél zeker van een finaleplek?
Lees verder

'Gravinfluencer' Eloise van Oranje gebuisd voor rijexamen
Slecht nieuws voor de Nederlandse gravin Eloise van Oranje. Het 18-jarige meisje is gebuisd voor haar rijexamen. "Het is hem niet geworden... Volgende keer beter", schrijft Eloise in haar Instagram Stories.
Lees verder

Eloise van Oranje gebuisd voor rijexamen
Slecht nieuws voor de Nederlandse gravin Eloise van Oranje. Het 18-jarige meisje is gebuisd voor haar rijexamen. "Het is hem niet geworden... Volgende keer beter", schrijft Eloise in haar Instagram Stories.
Lees verder

's Werelds meest duurzame steden: Antwerpen en Brussel in top 20
Als we kijken naar de meest duurzame steden ter wereld doet België het zo slecht nog niet. Antwerpen en Brussel scoren beide een plaatsje in de top 20. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse bedrijf Uswitch.
Lees verder

Football Talk. "Harry Kane wil weg bij Tottenham" - Genk bijna rond met ex-jeugdinternational Spanje
De Engelse international Harry Kane heeft het bestuur van Tottenham Hotspur laten weten dat hij na dit seizoen de club wil verlaten, zo zegt Sky Sports althans.
Lees verder

HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken?
De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Wat denk jij? Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

Tv-kok Wim Ballieu krijgt geldboete met uitstel voor gevonden muizenproducten en vervallen producten in Balls & Glory
Wim Ballieu van het restaurant Balls & Glory heeft dinsdagochtend in de Gentse rechtbank een dubbele boete gekregen omdat er tijdens een inspectie van het voedselagentschap muizenkeutels en vervallen producten werden gevonden. Ballieu moet 2.000 euro volledig met uitstel betalen en zijn vennootschap 4.000 euro, deels met uitstel.
Lees verder

Efteling opent morgen opnieuw de deuren: "Belgen zijn zeker welkom"
Vanaf morgen mag het Nederlandse attractiepark de Efteling opnieuw de deuren openen. De coronacijfers zijn volgens het Nederlandse kabinet voldoende verbeterd om buiten meer mogelijk te maken. "Belgen zijn wat ons betreft zeker welkom", zegt een woordvoerder van het pretpark. "Al vragen we wel aan iedereen om de overheidsadviezen te volgen."
Lees verder

Met deze tips bespaar je energie en centen tijdens de lente
Tijdens de lente kan je veel besparen op je energie. De dagen worden langer en warmer, waardoor je minder verlichting en verwarming in huis nodig hebt. Ook de hernieuwbare energiebronnen doen weer volop hun werk. Mijnenergie.be zet enkele praktische tips op een rij waarmee je je energiefactuur nog verder in de diepte kan jagen.
Lees verder

Minder betalen voor je energie deze lente? Dat doe je zo
Tijdens de lente kan je veel besparen op je energie. De dagen worden langer en warmer, waardoor je minder verlichting en verwarming in huis nodig hebt. Ook de hernieuwbare energiebronnen doen weer volop hun werk. Mijnenergie.be zet enkele praktische tips op een rij waarmee je je energiefactuur nog verder in de diepte kan jagen.
Lees verder

96 procent Britten ontwikkelt al na 1 prik antilichamen
Eén shot van de coronavaccins van AstraZeneca en van Pfizer zet de ontwikkeling van antilichamen al in gang bij 96 procent van de Britten. Na een tweede prik heeft nagenoeg 100 procent antilichamen in het bloed. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van 8.517 volwassenen uit Engeland en Wales.
Lees verder

Iemand had 12.000 euro over voor zes haren van Kurt Cobain
Zes haren van Nirvana-zanger Kurt Cobain zijn tijdens een veiling in de VS voor 11.600 euro verkocht. De onbekende nieuwe eigenaar is volgens veilinghuis Iconic Auctions nu in het bezit van 'het enige haar van Kurt Cobain dat op de markt is'.
Lees verder