Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 mei 2021

Na pijnlijke scheiding in ‘Blind Getrouwd’ heeft Sven nieuwe liefde gevonden: “Hopelijk is zij nu wel de ware”

HLN
Na pijnlijke scheiding in 'Blind Getrouwd' heeft Sven nieuwe liefde gevonden: "Hopelijk is zij nu wel de ware"
Zijn 'Blind Getrouwd'-avontuur eindigde met een vroegtijdige scheiding, maar lang heeft Sven Soetens (51) daar niet om moeten rouwen. Op Facebook maakte de Antwerpenaar namelijk bekend dat hij een nieuwe liefde gevonden heeft. Al drie maanden is hij samen met kersverse vriendin Petra Michiels.
Lees verder

Mourinho heeft al een nieuwe job: Portugees gaat aan de slag bij AS Roma
José Mourinho (58) heeft niet lang zonder werk gezeten na zijn ontslag bij Tottenham. De Portugees gaat immers aan de slag als coach bij AS Roma. Bij de Romeinen zal hij volgend seizoen Paulo Fonseca opvolgen.
Lees verder

Golf van coronageweld in Duitsland, ook extreemrechtse misdrijven nemen toe
De Duitse autoriteiten hebben vorig jaar een golf van 'coronageweld' in het land vastgesteld. Het ging om politiek gemotiveerde delicten tegen de politie, de staat, gezondheidsinstanties en anderen. Daarbij raakten mensen gewond. De daders overtraden onder meer regels voor bijeenkomsten of deden aan opruiing. Zij uitten daarmee hun onvrede over de coronamaatregelen, melden Duitse media.
Lees verder

Hoe is het gesteld met jouw zelfbeeld? Neem deel aan onze enquête (en maak kans op een mooi prijzenpakket!)
Een jaar corona. Een jaar lang mondmaskers dragen, alcoholgel inslaan en naar jezelf (of de kat van een collega) staren tijdens videomeetings. We hebben het overleefd. Maar heeft het ook een impact gehad? Heeft corona een invloed gehad op wat je aantrekt? Wat je smeert? En vooral: hoe je naar jezelf kijkt? Tijd om de balans op te maken! De resultaten van de enquête lees je binnenkort in Goed Gevoel en NINA.
Lees verder

Belgische boer verlegt eigenhandig grens met Frankrijk
Ons land is zowaar groter geworden, en dit ten nadele van Frankrijk. Nochtans is sinds de ondertekening van het Verdrag van Kortrijk in 1820 de 620 kilometer lange grens tussen ons land en de zuiderburen wettelijk vastgelegd. Wat blijkt? Een landbouwer in het Henegouwse grensdorp Erquelinnes heeft de grenspaal een 2,29 meter verplaatst om zijn grond te vergroten.
Lees verder

Fashion Sakala trekt naar het Schotse Rangers
Fashion Sakala zal volgend seizoen niet meer op de Belgische velden te bewonderen zijn. De snelle Zimbabwaan trekt naar het Schotse Rangers. Het enige dat een overgang nog in de weg kan staan is een werkvergunning.
Lees verder

Een berekende love story die de levens van velen veranderde: het levensverhaal van Bill en Melinda Gates
Toen Bill en Melinda Gates elkaar leerden kennen, was het niet hun sneller kloppende hart dat bepaalde dat ze zouden trouwen, maar hun verstand. In de beslissing om te scheiden, heeft de ratio opnieuw de bovenhand gehaald: "We geloven niet langer dat we samen kunnen groeien als koppel", oftewel: 1+1 is niet langer 3. Hoe ze elkaar leerden kennen, samen dankzij hun miljarden de levens van miljoenen mensen verbeterden en hoe ze nu uit elkaar gaan.
Lees verder

Vlaamse in Denemarken toont hoe het coronapaspoort werkt: "Het kan eigenlijk niet simpeler zijn"
Komen er in ons land versoepelingen voor wie gevaccineerd is, of niet? Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moet dat kunnen, als iedereen de kans heeft gekregen om zich te laten vaccineren. Maar in Denemarken werken ze al met een coronapaspoort. "Dat coronapaspoort is supergemakkelijk", zegt de Vlaamse Laura Verleyen (29), die zelf in Kopenhagen woont. "De resultaten verschijnen in de app, je duwt op een knop en ik kan meteen tonen dat ik negatief heb getest als ik naar een restaurant, bar of een museum wil. Het kan eigenlijk niet simpeler zijn dan dat."
Lees verder

Brusselse jongeren achtervolgen politieagent en slaan hem in elkaar
Brusselse jongeren hebben maandagavond een politieman van de zone Brussel-Zuid in elkaar geslagen. Dat meldt Het Nieuwsblad.
Lees verder

Toeristen vanaf 21 mei weer welkom in Duitse deelstaat Beieren
Nog deze maand zijn toeristen weer welkom in de Duitse deelstaat Beieren. Dat heeft deelstaatpremier Markus Söder gezegd. Beieren is zowel bij toeristen uit eigen land als uit het buitenland een populaire bestemming. In Beierse regio's met lage besmettingscijfers zijn vanaf 21 mei weer toeristen welkom.
Lees verder

Maddie McCann zou dit jaar 18 worden, ouders geven hoop op weerzien niet op
Op 12 mei zou Madeleine McCann, het in de Portugese Algarve mysterieus verdwenen meisje, 18 jaar worden. Haar ouders hebben de hoop op een weerzien nog niet opgegeven. "Wij klampen ons vast aan de hoop, hoe klein die ook mag wezen, dat wij Madeleine zullen terugzien", schrijven Kate en Gerry McCann op hun website.
Lees verder

Horeca Vlaanderen publiceert gids voor uitbaters van terrassen
Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen.
Lees verder

Crypto-indexen komen naar Wall Street
Cryptomunten als bitcoin en ethereum krijgen vastere grond op de traditionele handelsvloeren. S&P Dow Jones Indices maakte bekend nieuwe cryptocurrency-indexen te lanceren, waarmee de digitale munten naar de handelsvloeren van Wall Street worden gebracht.
Lees verder

Zelfs na 60 miljoen sterren nog steeds geen teken van buitenaards leven
Astrobiologen van het 'Breakthrough Listen' project hebben de eerste resultaten bekend gemaakt van een nieuw onderzoek waarin ze een regio tot aan het centrum van onze melkweg hebben afgespeurd naar radiosignalen van buitenaards intelligent leven. Maar er werd niets gevonden.
Lees verder

Belgen werken steeds minder vaak thuis
Uit cijfers blijkt dat we meer thuisblijven dan voor de coronacrisis, maar dat we de jongste weken wel weer vaker fysiek naar het werk gaan. Tijdens de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum schetste viroloog Steven Van Gucht een beeld van het aantal verplaatsingen in ons land.
Lees verder

Pfizer verwacht dit jaar 26 miljard dollar omzet te halen uit coronavaccin
Pfizer verwacht dit jaar een omzet te halen van 26 miljard dollar (zo'n 21,5 miljard euro) uit de verkoop van zijn vaccin tegen Covid-19, dat het samen met BioNTech heeft ontwikkeld.
Lees verder

Acht leeuwen in Indiase zoo besmet met Covid-19
In een zoo in Hyderabad, een staat in het zuiden van India, hebben acht Perzische leeuwen het coronavirus opgelopen. Dat deelt de Indiase overheid vandaag mee.
Lees verder

Huiszoekingen in onderzoek naar aankoop mondmaskers door Belgische overheid bij Avrox
Er zijn dinsdag huiszoekingen uitgevoerd In het gerechtelijk onderzoek naar de aankoop van miljoenen stoffen mondmaskers door de Belgische overheid bij het Luxemburgse Avrox. Dat heeft het Brusselse parket bevestigd aan HLN.
Lees verder

Huiszoekingen uitgevoerd in gerechtelijk onderzoek naar aankoop mondmaskers door Belgische overheid
Er zijn dinsdag huiszoekingen uitgevoerd in het gerechtelijk onderzoek naar de aankoop van miljoenen stoffen mondmaskers door de Belgische overheid bij het Luxemburgse Avrox. Dat heeft het Brusselse parket bevestigd aan HLN.
Lees verder

Creatief duo plaatst genderneutrale bruidsmode in de kijker: "Liefde mag uitbundig zijn"
Genderneutraliteit maakt zijn opmars in de modewereld, maar in de bridal scene bleef het tot nu toe opvallend stil. De Gentse ontwerper Eva Janssens sloeg daarom de handen in elkaar met content creator Gerrit Elen voor een campagne die inclusieve liefde viert. "Het maakt niet uit wie mijn winkel binnenstapt, zolang er interesse is in het vieren van de liefde."
Lees verder