Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 22 mei 2021

Na heisa over hakenkruis: “Joodse gemeenschap gekwetst? Ik voel me even gekwetst bij het zien van de Israëlische v...

HLN
Na heisa over hakenkruis: "Joodse gemeenschap gekwetst? Ik voel me even gekwetst bij het zien van de Israëlische vlag"
Ex-CD&V-er en uittredend districtsraadslid Hassan Aarab reageert op de heisa waarin hij vrijdag betrokken raakte. Op sociale media associeerde hij de Israëlische vlag met een hakenkruis. Na de commotie die daardoor ontstond, liet hij de eer aan zichzelf en stapte hij uit de districtsraad van Deurne én uit de partij. "Ik weet heel goed wat antisemitisme is en mijn actie is dat zéker niet."
Lees verder

Palestijnse Belgen verzamelen aan Kunstberg: "Staakt-het-vuren is symbolisch, Palestijnen blijven in constant levensgevaar"
Aan de Kunstberg in Brussel zijn zaterdag een honderdtal Palestijnse Belgen, activisten van vredesbewegingen en leden van de PVDA-PTB samengekomen om de honderden Palestijnse slachtoffers te herdenken die deze maand tijdens het Israëlisch-Palestijns conflict vielen.
Lees verder

Valpartij aan de finishlijn in Ruta del Sol, Hayter wint de etappe
Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) heeft vandaag de 5de rit in de Ruta del Sol gewonnen. De zege is echter niet het enige dat over de tongen zal gaan. In de sprint was er nog een lelijke valpartij met Impey. De Zuid-Afrikaan week af van zijn lijn en reed zo Stannard mee omver. Dit incident krijgt ongetwijfeld nog een staartje. Miguel Angel Lopez is de eindwinnaar.
Lees verder

Ongeveer 150 deelnemers aan mars voor Jürgen Conings: "Morgen en overmorgen staan we hier ook"
Voor de mars voor Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag, zijn een 150-tal deelnemers opgedaagd. Ze trekken door de residentiële wijk in de buurt van De Salamander, van waar de voorbije dagen de zoekactie naar de gewapende militair gecoördineerd werd.
Lees verder

Ongeveer 150 deelnemers aan mars voor Jürgen Conings, aanwezige brengt Hitlergroet voor de camera
Voor de mars voor Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag, zijn een 150-tal deelnemers opgedaagd. Ze trekken door de residentiële wijk in de buurt van De Salamander, van waar de voorbije dagen de zoekactie naar de gewapende militair gecoördineerd werd. Op videobeelden is te zien hoe een aanwezige de Hitlergroet brengt.
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel laat zich opnieuw verrassen in afdaling, maar sluit weer aan op weg naar Zoncolan
Brace yourselves, Monte Zoncolan is coming. De veertiende rit in de Giro staat in het teken van een nieuwe aankomst bergop. Opnieuw een belangrijk dag dus voor de favorieten. Verstevigt Bernal zijn roze leiderstrui? Leeft Evenepoel weer op na zijn mindere dag op weg naar Montalcino? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

India wil dat berichten over Indiase variant verwijderd worden
De Indiase regering heeft sociale netwerken bevolen om berichten, waarin sprake is over "de Indiase variant" van het coronavirus, te verwijderen. De regering ontkent dat er sprake is van een mutatie van Covid-19 die zijn oorsprong in het land heeft.
Lees verder

Politie legt illegale fuif met 20 personen stil in bunker op militair domein
De politie heeft zaterdagmiddag een illegale fuif stilgelegd op een militair domein in Arendonk. Zo'n 20 personen woonden er een GOA-fuif bij in één van de bunkers.
Lees verder

65 jaar Songfestival: dit zijn de gekste dingen die in al die tijd voorbijkwamen
Kerstklokjes, telefoontoestellen en de Poolse met het wasbord. Maar ook een draaiorgel, een decor dat meedanst of een vijf meter hoge paal om op te zingen. De 65-jarige historie van het Eurovisie Songfestival kent heel wat toffe én totaal mislukte decorstukken. Songfestivalhistoricus Dave Boomkens maakt een kleine selectie.
Lees verder

Leclerc verovert pole in Monaco, maar crasht met Ferrari
Charles Leclerc heeft in het eigen Monte-Carlo de poleposition voor de Grote Prijs van Monaco veroverd. Toch is het weinig waarschijnlijk dat de 23-jarige Monegask zondag vanop de eerste plaats aan de vijfde manche in het wereldkampioenschap Formule 1 zal kunnen beginnen. Nadat hij het snelste rondje gereden had, crashte hij met zijn Ferrari in de vangrails.
Lees verder

Door Boeing gesteunde supersonische zakenjet komt er niet
Het Amerikaanse bedrijf Aerion trekt de stekker uit de ontwikkeling van supersonische zakenvliegtuigen. Daarmee komt een einde aan de ambitie om voor het eerst sinds de ondergang van de Concorde in 2003 een passagiersvliegtuig te bouwen dat sneller kan vliegen dan het geluid.
Lees verder

LIVE GIRO. Renners bezig aan moordende Zoncolan, wat doet Remco Evenepoel?
Brace yourselves, Monte Zoncolan is coming. De veertiende rit in de Giro staat in het teken van een nieuwe aankomst bergop. Opnieuw een belangrijk dag dus voor de favorieten. Verstevigt Bernal zijn roze leiderstrui? Leeft Evenepoel weer op na zijn mindere dag op weg naar Montalcino? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Van 18.500 euro per aflevering naar 1 miljoen: zoveel krijgen de 'Friends'-acteurs betaald voor hun reünie
Hoewel de populaire sitcom 'Friends' eindigde in 2003 verdient de cast tientallen jaren later nog steeds een hoop geld met de show. Maar ook de 'Friends'-reünie - die als een geschenk uit de hemel komt voor vele fans - brengt de zes geliefde hoofdrolspelers een aardig centje op. Een aantal indrukwekkende cijfers.
Lees verder

TGV-verkeer even onderbroken na vondst van bom uit Eerste Wereldoorlog in Marcq
In Marcq (deelgemeente van Edingen) in de provincie Henegouwen, is zaterdagmorgen een bom uit de Eerste Wereldoorlog ontdekt op een werf van spoornetbeheerder Infrabel. Dat bericht de lokale pers onder aanhaling van de burgemeester van Edingen. Het TGV-verkeer tussen de Franse grens en Brussel was daardoor een tijd onderbroken.
Lees verder

Hoe 9 big chiefs uit de farma-industrie afgelopen jaar miljardair zijn geworden dankzij corona
De winst op de verkoop van coronavaccins heeft al minstens 9 nieuwe miljardairs 'gemaakt' — stuk voor stuk hoge bonzen van farmabedrijven. Zo berekende People's Vaccine Alliance, een ngo-samenwerking die ijvert voor patentvrije vaccins. "Met de 15,8 miljard euro die deze 9 al samen verdienden zou de voltallige bevolking van alle ontwikkelingslanden minstens één keer gevaccineerd kunnen worden." Toch besliste de G20 gisteravond de patenten op coronavaccins voorlopig niet vrij te geven.
Lees verder

Belgische toeriste (51) komt om het leven bij parapente-ongeval in Spanje
Een Belgische toeriste is vrijdagavond om het leven gekomen in de Spaanse provincie Cadiz na een val tijdens het parapenten. Dat meldt de lokale pers op gezag van de brandweer.
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel kan Bernal en co niet volgen op Zoncolan, verrassende Fortunato pakt eerste profzege
Lorenzo Fortunato heeft zijn eerste profzege beet, uitgerekend op de Zoncolan. De Italiaan was de beste van een vroege vlucht. Egan Bernal was daarnaast andermaal een klasse apart. Remco Evenepoel verloor anderhalve minuut op de rozetruidrager.
Lees verder

Bernal rijdt Evenepoel op anderhalve minuut op Zoncolan, verrassende Fortunato pakt eerste profzege
Lorenzo Fortunato heeft zijn eerste profzege beet, uitgerekend op de Zoncolan. De Italiaan rekende op de slotklim af met zijn medevluchters. Egan Bernal was daarnaast andermaal een klasse apart. Remco Evenepoel verloor anderhalve minuut op de rozetruidrager.
Lees verder

De favorieten van onze vrouw op het Songfestival: deze acts moet je gezien hebben
Juicht ende jubelt! Vanavond is het eindelijk zover en weten we wie het 65ste Songfestival wint. Omdat er helaas ook veel bagger op het podium staat, selecteerden wij - volgens ondergetekende dan toch - de acts die u wél moet zien.
Lees verder

Franse regering bestudeert nachttreinen van, naar en door België
De Franse regering wil de komende jaren een hele reeks binnenlandse en internationale nachttreinverbindingen uitbouwen. In een rapport over mogelijke lijnen komt ook Brussel meermaals ter sprake. Zo is een winterse nachttrein Brussel - Rijsel - Lyon - Bourg-Saint-Maurice een optie.
Lees verder