Doorgaan naar hoofdcontent

Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestijnen in Oost-Jeruzalem

HLN
Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestijnen in Oost-Jeruzalem
Op het Moskeeplein in Oost-Jeruzalem is het vanavond tot opstootjes gekomen tussen Palestijnen en Israëlische agenten. De Israëlische politie vuurde traangas en stungranaten af op de demonstranten. Die hadden zich op het plein verzameld op de laatste vrijdag van de ramadan om te protesteren tegen de gedwongen uitzetting van Palestijnen uit Oost-Jeruzalem. Minstens 169 mensen raakten gewond aldus de politie en de lokale hulpdiensten.
Lees verder

"Keisse is als een soort vaderfiguur voor Remco. Zeker nu zijn ouders gekozen hebben in België te blijven"
Om 8 voor 5 begint Remco Evenepoel aan zijn tijdrit in de Ronde van Italië. Zijn langverwachte comeback in de koers na die valpartij vorig jaar in de Ronde van Lombardije. Onze man in de Giro, Stijn Vlaeminck, zit in het spoor van Deceuninck - Quick-Step en stelt vast hoe heilig de entourage en ploegmaats zijn voor Evenepoel.
Lees verder

LIVE (16u15). Wie wint de Spaanse titelkraker: Barça of Atlético?
• 35ste speeldag La Liga • Camp Nou • Aftrap 16u15 • Bij winst neemt Barça de leidersplaats over van Atlético
Lees verder

LIVE (13u30). Pakt Tottenham broodnodige zege in strijd om Europees voetbal?
• 35ste speeldag Premier League • Elland Road • Aftrap: 13u30 • Leeds staat 11de, Tottenham 6de
Lees verder

LIVE (18u). Zet Inter titelfeestje verder tegen Sampdoria?
• 35ste speeldag Serie A • San Siro • Aftrap 18u • Inter is al landskampioen, Sampdoria staat 9de
Lees verder

LIVE (18u30). Pakt City de landstitel in generale repetitie voor de Champions League-finale?
•35ste speeldag Premier League • Etihad Stadium • Aftrap 18u30 • Als City wint, is het landskampioen
Lees verder

LIVE (15u30). Kan Dortmund hoop op CL-ticket levend houden met zege tegen Leipzig?
• 32ste speeldag Bundesliga • Signal Iduna Park • Aftrap: 15u30 • Dortmund staat 5de, Leipzig 2de
Lees verder

LIVE (15u). Staat Mertens aan het kanon tegen Spezia?
• 35ste speeldag Serie A • Stadio Alberto Picco • Aftrap: 15u • Spezia staat 16de, Napoli 5de
Lees verder

LIVE (18u30). Pakt Bayern de titel tegen Borussia Mönchengladbach?
• 32ste speeldag Bundesliga • Allianz Arena • Aftrap: 18u30 • Bij winst is Bayern landskampioen
Lees verder

L'Équipe: "Neymar verlengt morgen z'n contract tot 2026 bij PSG"
De Braziliaanse aanvaller Neymar verlengt morgen zijn contract tot 2026 in de Franse hoofdstad. Dat meldt de Franse krant l'Équipe. PSG werd eerder deze week nog uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League.
Lees verder

Philippe Clement hard voor zijn team na inzinking: "Dit heb ik nog nooit gezien"
Zo, dit komt aan. Een pak voor de broek in Genk en de o zo comfortabele voorsprong kwijt: "We zijn als een pudding in elkaar gezakt", ergerde Philippe Clement zich rot na Club Brugges breakdown.
Lees verder

LIVE. Ibuprofen verergert coronabesmetting niet - Twee miljoen Vlamingen geprikt
Vandaag gaat een volgende reeks versoepelingen van de coronamaatregelen in. Zo mogen onder meer de horecazaken hun terrassen weer openen, maar plexischermen zijn dan toch verboden. De avondklok wordt dit weekend vervangen door een samenscholingsverbod. Ondertussen blijft het aantal coronabesmettingen, hospitalisaties en overlijdens in ons land verder afnemen. Op intensieve zorg liggen nu minder dan 750 patiënten, het laagste aantal sinds eind maart. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

COLUMN. Niets is zo universeel en tegelijk zo uniek als 'moeder'
Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Dit keer doet Moederdag haar nadenken over geschenken: waar doe je mama plezier mee, in tijden dat stofzuigers en strijkijzers uit den boze zijn? Met luxe? Juwelen? Sowieso krijgt een moeder met de jaren véél, vindt ze: liefde, status, vertedering, zelfvertrouwen... Ook denkt zij aan de mensen voor wie morgen een dag van gemis en hartzeer is.
Lees verder

Carl Devos: "De voorstelling van het loonakkoord opende een rekening. De vastberadenheid om die in komende dossiers te effenen is groot"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder

Justitie onder Trump verzamelde belgegevens journalisten Washington Post
Het Amerikaanse ministerie van Justitie verzamelde tijdens het presidentschap van Donald Trump de belgeschiedenis van verslaggevers van de Washington Post, heeft die krant vrijdag gemeld. Het aanleggen van dossiers met telefoongegevens vond plaats vanwege een onderzoek naar een lek binnen de overheid rond de Russische inmenging in de Amerikaans presidentsverkiezingen van 2016.
Lees verder

Wie met corona in ziekenhuis belandt, moet gemiddeld 700 euro zelf betalen
Het remgeld - het bedrag dat een patiënt zelf moet betalen bij ziekenzorg - voor wie met corona in het ziekenhuis belandt is gemiddeld 700 euro. Uit cijfers van bankverzekeraar Belfius blijkt dat dat bedrag voor sommige gevallen opliep tot 13.000 euro.
Lees verder

PostNL en GLS vervolgd voor sociale fraude bij koeriers
Zowel PostNL als GLS wordt vervolgd door de correctionele rechtbank omdat hun pakjesbezorgers op structurele wijze sociale fraude zouden plegen. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
Lees verder

VIDEO. Zus Elke Weylandt en boezemvriend Iljo Keisse 10 jaar na die noodlottige dag: "Wouter fietst nog altijd met mij mee"
"Daar leeft hij nog. Daar leeft hij nog." Die gedachte spookt iedere keer door het hoofd van Elke Weylandt als ze op dat vermaledijde muurtje van de Passo del Bocco zit. "En hier leeft Wouter niet meer," vertelt ze zacht vanop een tuinstoel in haar eigen tuin in Vosselare. Tussen elk woord valt een welgemikte stilte. Een stilte die de pijn van die noodlottige dag, tijdens de Ronde van Italië, tien jaar geleden weer helemaal naar boven haalt. Een terugblik in woord en beeld, aan de hand van een beklijvende videoreportage met een emotionele Keisse en zus Elke in de hoofdrol.
Lees verder

Mijn restaurant. Luc Bellings: "Voor dit weekend sta ik op twéé wachtlijsten"
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Sterrenchef Luc Bellings kiest voor d'Entrecôte in Borgloon en Wimmertingen.
Lees verder

INTERVIEW. Premier De Croo maakt de tussenbalans op: "De verantwoordelijkheid kruipt onder mijn vel"
"We zijn over de top van de kol", voelt premier Alexander De Croo. Optimisme is een morele plicht voor de liberalen, maar er gloort hoop aan de horizon. De vaccinatiecampagne heeft wind in de zeilen. En vandaag heropenen de terrassen, zo herwinnen we ook weer wat meer vrijheid. Tijd voor een terug- en vooruitblik. "Neen, niet elke maatregel voelde voor iedereen 100% eerlijk aan. Maar we moesten de circulatie van het virus verminderen."
Lees verder