Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 19 mei 2021

“Milieuminister Brazilië betrokken bij handel in illegaal hout”

HLN
"Milieuminister Brazilië betrokken bij handel in illegaal hout"
De Braziliaanse minister van Milieu wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in illegaal gekapt hout. Dat heeft het hooggerechtshof bekendgemaakt na politie-invallen bij verschillende kantoren van zijn ministerie.
Lees verder

Supermarkt met Sovjetinterieur en bodemprijzen komt naar België
Opgepast Aldi, Lidl en Colruyt: de Russen komen eraan! Nog dit jaar wil de Siberische supermarktketen Mere in ons land 10 winkels openen. Met een Spartaanse inrichting waarbij de producten gewoon op de grond staan én een minimum aan personeel wil Mere tot 20% onder de Belgische prijsvechters duiken. "De perfecte timing", klinkt het bij retailexperts. "Zeker in deze coronatijden heeft een supermarkt met zulke lage prijzen een grote kans op slagen."
Lees verder

Supermodel Naomi Campbell (50) werd moeder, maar hoe?
Zaterdag viert het supermodel-der-supermodellen haar 51ste verjaardag en het cadeau dat ze zichzelf alvast schonk, toonde ze gisteren op haar sociale media. Naomi Campbell kreeg een dochter, voor zover bekend als alleenstaande moeder. Hoe de vrouw van de talrijke, veelal kortstondige relaties haar kind kreeg, blijft voorlopig een raadsel. "Uitzonderingen bevestigen de regel, maar het is onwaarschijnlijk dat dit het resultaat is van een natuurlijke zwangerschap."
Lees verder

Bernal kleurt nog wat feller roze: "Maar moeten ook volgende dagen gefocust blijven"
Egan Bernal heeft in de mini-Strade Bianche zijn roze trui nog wat meer in de verf gezet. De Colombiaan was opnieuw de beste van de favorieten en verstevigde zijn leidersplaats. "Ik ben blij met hoe deze dag verlopen is", vertelde de kopman van INEOS dan ook na afloop.
Lees verder

Achter de schermen: balende Evenepoel en ploegmaat Almeida praten niet na de aankomst
Baaldag voor Remco Evenepoel in de Giro. Onze landgenoot verloor ruim twee minuten op Egan Bernal in de elfde etappe. Onze landgenoot was gefrustreerd, waarschijnlijk ook omdat het lang duurde voor ploegmakker João Almeida hem kwam helpen. Op beelden die onze ploeg ter plaatse kon schieten (zie boven) net na de aankomst, is in elk geval te zien dat de twee niet tegen elkaar spreken. Evenepoel druipt ook snel af.
Lees verder

Nicole en Hugo, 50 jaar na de gemiste kans van 'Goeiemorgen, Morgen': "Nicole zou het niet overleefd hebben"
Heel wat landgenoten hebben de prestatie van Hooverphonic tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival bekeken, maar voor mensen die ooit zelf optraden voor dat miljoenenpubliek was het extra speciaal. Al heeft de liedjeswedstrijd voor Nicole en Hugo nog steeds een wrange nasmaak. Ze moesten er vijftig jaar geleden staan met 'Goeiemorgen, Morgen', maar hun deelname draaide uit op een jammerlijke sisser. "En de omroep maakte fouten bij het aanduiden van onze vervangers."
Lees verder

Tom Boonen in Giro Di Remco: "Zonder Almeida was het verlies misschien opgelopen tot 4 à 5 minuten"
In de elfde etappe van de Ronde van Italië heeft Remco Evenepoel dan toch een teken van zwakte getoond. Onze landgenoot beleefde daags na de rustdag een moeilijke dag op de grindwegen en verloor 2 minuten op roze trui Bernal. In de nieuwste aflevering van Giro Di Remco geeft onze huisanalist Tom Boonen zijn visie op de feiten.
Lees verder

Nu de waarde van bitcoin verder wegzakt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomunten
Nadat bitcoin een bloedrode dag beleefde, buigt onze geldexpert Geert Noels zich over de cryptomunt en legt hij uit wat je moet weten alvorens er geld in te investeren. "Bitcoin steekt enorm goed in elkaar. Het is een hoogtechnologisch geperfectioneerd Ponzi-schema. Het kan dus nog decennia stijgen in waarde terwijl het intrinsiek niets waard is."
Lees verder

Nu de waarde van bitcoin zo fel schommelt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomunten
Nadat bitcoin een bloedrode dag beleefde en tegen de avond weer helemaal opleefde, buigt onze geldexpert Geert Noels zich over de cryptomunt en legt hij uit wat je moet weten alvorens er geld in te investeren. "Bitcoin steekt enorm goed in elkaar. Het is een hoogtechnologisch geperfectioneerd Ponzi-schema. Het kan dus nog decennia stijgen in waarde terwijl het intrinsiek niets waard is."
Lees verder

Navalny wil betere detentieomstandigheden afdwingen via rechter
De Russische dissident Aleksej Navalny trekt naar de rechter om zijn status van vluchtrisico aan te vechten. Navalny hoopt op die manier de strenge detentieomstandigheden waaraan hij in het strafkamp wordt onderworpen, op te heffen. De rechtszaak staat ingepland voor 22 juni.
Lees verder

Opnieuw raketten vanuit Libanon naar Israël gevuurd: "Niet het werk van Hezbollah"
Vanuit Libanon zijn vier raketten op het noorden van Israël afgevuurd. Israëlische artillerie heeft daarop de locaties in Libanon onder vuur genomen van waaruit de raketten waren afgeschoten. Dat deelt het Israëlische leger mee. Volgens Libanese veiligheidskringen zit een Palestijnse groepering achter de raketaanvallen.
Lees verder

Hoogste bod voor zitje op ruimtevlucht Blue Origin bedraagt 2,4 miljoen dollar, maar bieden kan nog
Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Jeff Bezos, wil op 20 juli voor het eerst toeristen naar de ruimte brengen en een hoogte van ruim 100 kilometer boven de aardkorst bereiken. Aan boord van de Blue Origin Crew Capsule is plaats voor zes betalende reizigers. Geïnteresseerden kunnen bieden op een zitje. Het hoogste bod staat momenteel op 2,4 miljoen dollar (een kleine 2 miljoen euro).
Lees verder

Twee alpinisten bij lawine in Italië omgekomen
In de Italiaanse Alpen zijn twee mensen bij een lawine om het leven gekomen, zo heeft het Italiaanse persbureau Ansa woensdag gemeld en zo hebben de bergreddingsdiensten bevestigd.
Lees verder

KIJK LIVE. Bondscoach Roberto Martínez beantwoordt in VTM NIEUWS al jullie vragen over zijn EK-selectie
Hoog bezoek vanavond in de VTM-nieuwsstudio. Niemand minder dan Roberto Martínez is bij ons te gast om verder toelichting te geven bij zijn selectie voor het EK voetbal volgende maand. Hoe ziet hij de rol van Eden Hazard en in hoeverre hoopt hij nog op Axel Witsel? Ook de HLN-surfer kon vragen insturen voor de bondscoach - dat gebeurde ook massaal. De Spanjaard beantwoordt er daar verschillende van. Volg het zo meteen via bovenstaande livestream.
Lees verder

Staatssecretaris Mahdi (CD&V) wil meer samenwerken met lokale projecten rond mensen zonder papieren
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) werkt aan een samenwerkingsprotocol met lokale initiatieven rond mensen zonder wettig verblijf. Dat heeft hij verklaard na afloop van een bezoek aan soortgelijke Antwerpse projecten zoals Victor 5+.
Lees verder

Evenepoel eerlijk na minutenverlies in Giro: "Ik ben het team en Almeida dankbaar. It ain't over 'til it's over"
Op de website van Deceuninck-Quick.Step heeft Remco Evenepoel (21) kort gereageerd op zijn tijdsverlies van vandaag. Onze landgenoot is eerlijk - hij zegt vooral dat z'n lichaam gereageerd heeft na elf dagen koersen. Evenepoel was voor de Giro maanden buiten strijd na zijn zware val in de Ronde van Lombardije.
Lees verder

Evenepoel eerlijk na minutenverlies in Giro: "Het was niet de beste dag voor mij. Ik ben het team en Almeida dankbaar"
Op de website van Deceuninck-Quick.Step heeft Remco Evenepoel (21) kort gereageerd op zijn tijdsverlies van vandaag. Onze landgenoot is eerlijk - hij zegt vooral dat z'n lichaam gereageerd heeft na elf dagen koersen. Evenepoel was voor de Giro maanden buiten strijd na zijn zware val in de Ronde van Lombardije.
Lees verder

OPROEP. Duivels-fans die hun EK-ticket hebben geannuleerd
Tot groot plezier van vele fans mogen er toch supporters de EK wedstrijden bijwonen. Jammer genoeg zit er momenteel ook een deel fans in zak en as. Tot 18 april konden zij met een ticket(s) deze annuleren en zo hun geld terugkrijgen. Daarom zoekt 'Het Laatste Nieuws' naar lezers die hun ticket hebben geannuleerd en nu niet naar de wedstrijd kunnen. Spijt, gevloek of was het te verwachten? Stuur een korte reactie met uw telefoonnummer naar kobe.pieters@dpgmedia.net, zodat we u kunnen opbellen. Alvast bedankt.
Lees verder

SHOWBITS. Wie helpt Frances en Boris aan een huis en felicitaties voor jarige Nono Wauters
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Oude decors, tranen en vooral veel vriendschap: HBO geeft eerste beelden van 'Friends'-reünie vrij
Op de echte aflevering is het nog even wachten tot 27 mei, maar HBO heeft nu al de eerste beelden vrijgegeven van de langverwachte 'Friends'-reünie. En die beloven alvast veel goeds.
Lees verder