Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 mei 2021

Luchtballon hangt vast aan torenkraan in Oostende... Maar paniek is nergens voor nodig

HLN
Luchtballon hangt vast aan torenkraan in Oostende... Maar paniek is nergens voor nodig
In Oostende zijn er spectaculaire opnames bezig voor de fictiereeks Onder Vuur op Eén. Je ziet dan ook niet elke dag een gecrashte luchtballon op een torenkraan.
Lees verder

Facon vraagt terughoudendheid van experten - Vandenbroucke: "Politiek moet onverkort achter Marc Van Ranst blijven staan"
Volgens coronacommissaris Pedro Facon moeten corona-experten zich vrij en veilig kunnen voelen, maar hij vraagt van hen ook terughoudendheid in de communicatie. "Er moet een onderscheid zijn tussen de rol als expert en die als maatschappelijk commentator", zei Facon gisteren op Radio 1. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vindt dan weer dat de politiek onverkort achter Marc Van Ranst moet blijven staan.
Lees verder

1,7 miljoen extra voor vijf Vlaamse hulplijnen
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke trekt 1,7 miljoen euro extra uit voor vijf Vlaamse hulplijnen. Door de coronacrisis kregen ze allemaal extra oproepen vorig jaar.
Lees verder

Better call Cal: wie is MotoGP-piloot Crutchlow die Evenepoel bochten aan duizelingwekkende snelheden moet leren nemen?
Deceuninck-Quick.Step wil Cal Crutchlow (35) inschakelen om de stuurvaardigheid van Remco Evenepoel (21) verder te ontwikkelen. Wie is de Britse MotoGP-piloot en wat zijn z'n adelbrieven? En kan hij één van de manco's in Evenepoels arsenaal aan wielertalent wegpoetsen?
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

OVERZICHT. Deze landen geven de leukste beloningen aan gevaccineerden
In heel wat landen zijn de vaccinatiecampagnes volop aan de gang. Toch is niet iedereen overtuigd van de doeltreffendheid van de coronavaccins. Zo willen sommigen een prik in de bovenarm liever vermijden. Een aantal landen proberen zulke twijfelaars te overtuigen met behulp van enkele inventieve beloningen. Een overzicht.
Lees verder

Leider unionisten beschuldigt Ierland ervan Noord-Ieren te willen "uithongeren"
De kersverse leider van de Noord-Ierse unionistische partij DUP heeft meteen fors uitgehaald naar Dublin. De betrekkingen met Ierland zijn "zeer, zeer slecht" en Dublin wil Noord-Ierland "uithongeren" wat betreft medicijnen en voeding, zei Edwin Poots na zijn bekrachtiging als partijleider.
Lees verder

Football Talk. Ajax-aanvaller Neres opgepakt bij illegaal feest in Sao Paulo - Uurwerk van Lingard gestolen uit kleedkamer tijdens match van West Ham
Ajax-speler David Neres is afgelopen nacht opgepakt door de Braziliaanse politie. Volgens Braziliaanse media was de aanvaller van de Nederlandse kampioen in Sao Paulo op een illegaal feest. Neres werd volgens onder meer nieuwszender Globo gearresteerd op een feest dat in strijd is met de huidige coronamaatregelen in Sao Paulo. Op het feest waren meer dan honderd mensen aanwezig. Velen droegen geen mondkapje.
Lees verder

Vrouw uit Hong Kong breekt wereldrecord en beklimt Mount Everest in minder dan 26 uur
De Hongkongse Tsang Yin-hung is officieel de snelste vrouw die de Mount Everest heeft beklommen. Met een tijd van minder dan 26 uur verslaat ze de vorige recordhouder, de Nepalese Phunjo Jhangmu Lama, die de berg in 39 uur en 6 minuten kon beklimmen.
Lees verder

Ouders Tibau (18) geschokt na snelle 'vrijlating' van dronken bestuurder: "Alsof de dood van Tibau niet belangrijk is"
De dronken bestuurder (21) die op 10 mei verantwoordelijk was voor het ongeval waarbij Tibau Verelst (18) uit Kasterlee om het leven kwam, heeft de gevangenis al mogen verlaten. De familie van het slachtoffer reageert geschokt. "Hij kan al opnieuw gaan feesten wanneer hij dat wil. Dat gaat ons verstand te boven." Ruben B. had 2,1 promille in zijn bloed toen hij met zijn auto met vijf jongeren tegen een boom knalde.
Lees verder

Tweede hoogste toren ter wereld komt in...Rusland
De tweede hoogste toren ter wereld wordt gebouwd in Sint-Petersburg. Dat meldt een Schots architectenbureau. Het Lakhta Centre II zal 703 meter hoog zijn en over 150 verdiepingen beschikken.
Lees verder

Marcus Rashford ontmoet Barack Obama in virtueel gesprek vanuit eetkamer: "Surreëel"
Marcus Rashford, aanvaller van Manchester United en de Engelse nationale ploeg, heeft in een virtueel onderhoud met voormalig Amerikaans president Barack Obama de kracht die jonge mensen kunnen hebben om verschil te maken in de samenleving besproken.
Lees verder

Juventus gooit Pirlo buiten, weg ligt open voor terugkeer Allegri
Stoelendans onder trainers aan de Europese top. Na Antonio Conte (Inter) en Zinedine Zidane (Real Madrid) is Juventus-coach Andrea Pirlo de volgende die wordt vervangen. Juventus heeft zonet het ontslag van Pirlo officieel gemaakt. Volgens verschillende Italiaanse media maakt hij plaats voor de terugkeer van Massimiliano Allegri, die ook op het lijstje bij Inter en Real stond.
Lees verder

Zo ging prins Harry om met de donkere gedachten van zijn vrouw: "Ik schaam me ervoor"
Prins Harry (36) weet beter hoe hij moet reageren op zelfmoordgedachten sinds zijn vrouw Meghan Markle (39) toegaf dat ze zelf worstelde met donkere gedachten. Dat heeft de hertog van Sussex gezegd in een extra aflevering van zijn docureeks 'The Me You Can't See'. "Eigenlijk moet je gewoon laten weten dat je er bent voor die persoon", aldus de prins.
Lees verder

Prinses Latifa van Dubai duikt weer op, maar hoe vrij is ze écht? "We wachten op overtuigend bewijs van leven"
"Hallo, mijn naam is Latifa Maktoum. Mijn vader regeert over Dubai. En ik maak deze video omdat het misschien wel eens mijn laatste zou kunnen zijn." Met die woorden shockeerde de 35-jarige prinses de wereld in 2018. Daarna werd ze opgepakt, achter slot en grendel gestoken en naar eigen zeggen ook gemarteld door de sjeik. Tot enkele dagen geleden, toen er voor het eerst weer foto's opdoken van de gedoemde royal in een winkelcentrum. Maar of ze écht op vrije voeten is, blijft nog maar de vraag. De VN heeft er geen goed oog op, en het lot van haar vermiste zus Shamsa blijft voorlopig nog een groot vraagteken.
Lees verder

Europese aanbeveling om luchtruim Wit-Rusland te vermijden "gevaarlijk" volgens Moskou
Door luchtvaartmaatschappijen aan te bevelen om het Wit-Russische luchtruim te vermijden, heeft de Europese Unie "onverantwoordelijk gedrag vertoond dat de veiligheid van de passagiers in het gevaar brengt". Dat heeft de woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gezegd.
Lees verder

300 outfits en een baljurk van 393 meter: een blik achter de schermen bij 'Cruella' met kostuumontwerpster Jenny Beavan
Vanaf vandaag is Cruella, de film van Disneys bekendste schurk met een voorliefde voor onschuldige hondjes, te zien op Disney+. De recensies zijn overwegend lovend. Met een extra dikke pluim voor de acteerprestaties en de prachtige kostuums. Dat laatste is het werk en absolute huzarenstukje van de Britse kostuumontwerpster en tweevoudige Oscarwinnares Jenny Beavan (71). NINA zoomde met haar over de nu al iconische looks. "Punk zette zich af tegen het establishment, en dat is ook wat Cruella doet."
Lees verder

Kostuumontwerpster Jenny Beavan kleedde Cruella in de nieuwste film: "Op korte tijd moest ik meer dan 300 outfits bedenken"
Vanaf vandaag is Cruella, de oorsprongsfilm van Disneys bekendste schurk met een voorliefde voor onschuldige hondjes, te zien op Disney+. De recensies zijn overwegend lovend. Met een extra dikke pluim voor de acteerprestaties en de prachtige kostuums. Dat laatste is het werk en absolute huzarenstukje van de Britse kostuumontwerpster en tweevoudige Oscarwinnares Jenny Beavan (71). NINA zoomde met haar over de nu al iconische looks. "Punk zette zich af tegen het establishment, en dat is ook wat Cruella doet."
Lees verder

Nieuwe regels voor luchtzuiveringssystemen: vanaf vandaag moeten alle fabrikanten zich verplicht registreren bij FOD Volksgezondheid
Vanaf vandaag moeten alle luchtzuiveringssystemen verplicht geregistreerd worden bij de FOD Volksgezondheid. "Omdat goede verluchting en ventilatie een belangrijke rol spelen bij de terugkeer naar het normale leven", zo zegt Yves Stevens, interfederaal woordvoerder bij Sciensano.
Lees verder

Vanaf vandaag verplichte registratie voor alle luchtzuiveringssystemen: "Om beter overzicht en controle te krijgen op het aanbod"
Vanaf vandaag moeten alle luchtzuiveringssystemen verplicht geregistreerd worden bij de FOD Volksgezondheid. "Omdat goede verluchting en ventilatie een belangrijke rol spelen bij de terugkeer naar het normale leven", zo zegt Yves Stevens, interfederaal woordvoerder bij Sciensano.
Lees verder