Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 31 mei 2021

Louis Talpe was even de Vlaamse Tom Cruise tijdens opnames ‘Onder Vuur’: “Strafste dat ik ooit heb mogen doen”

HLN
Louis Talpe was even de Vlaamse Tom Cruise tijdens opnames 'Onder Vuur': "Strafste dat ik ooit heb mogen doen"
Een luchtballon die tegen een kraan crasht. Iemand die te pletter stort. Brandweerlui die met gevaar voor eigen leven de overige passagiers uit hun hachelijke toestand moeten bevrijden. Het leek een verschrikkelijk ongeval aan het Oostendse Vuurtorendok. Het waren gelukkig 'maar' opnames voor de nieuwe VRT-fictiereeks 'Onder Vuur'. Louis Talpe was even de Tom Cruise van Vlaanderen en vertelt samen met het productiehuis hoe alles in zijn werk ging. "Er is een reden waarom er al 20 jaar geen brandweerreeks meer is gemaakt in Vlaanderen."
Lees verder

E34 volledig versperd in Zoersel door gekantelde vrachtwagen
De E34 in Zoersel is sinds iets na 3 uur maandagmorgen volledig versperd ter hoogte van Zoersel in de richting van Turnhout/Nederland door een gekantelde vrachtwagen.
Lees verder

Een model, een blonde boerendochter en een jonge opa gaan op zoek naar de liefde in 'Boer zoekt vrouw'
Nieuw concept in de oproepaflevering van 'Boer zoekt vrouw'. Vijf nieuwe boeren stellen zich daarin vanavond voor, maar doen dat zonder hun gezicht vrij te geven. Onder de vijf onder meer een jonge boerendochter, de "Vlaamse Tom Cruise" en een cowboy met modellenwerk.
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 450 coronapatiënten op intensieve zorg, alle cijfers in dalende lijn. Geert Molenberghs legt uit
Alle coronacijfers in België blijven de goede kant uitgaan: zowel het aantal nieuwe ziekenhuisopnames, de bevestigde besmettingen, als de dagelijkse dodentol neemt verder af. Dat blijkt uit de jongste cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 450 coronapatiënten op intensieve zorg, alle cijfers in dalende lijn
Alle coronacijfers in België blijven de goede kant uitgaan: zowel het aantal nieuwe ziekenhuisopnames, de bevestigde besmettingen, als de dagelijkse dodentol neemt verder af. Dat blijkt uit de jongste cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Harry en Jerina overdonderd nu er al meer dan 107.000 euro werd ingezameld: "Ons parcours is al vrij hobbelig geweest"
Verloren in 'Huis Gemaakt', maar wel het hart van de Vlaming gewonnen. Al meer dan 107.000 euro zit er in de crowdfunding voor Harry Descamps (26) en Jerina Malfait (29). Het koppel uit Kortrijk kan nu toch een lening aangaan voor hun gerenoveerde pand. "Fucking beirezot", vinden ze het. De voorbije jaren was het immers financieel moeilijk om een stabiele thuis te creëren voor hun kindjes. Het koppel doet hun hobbelige parcours en hun toekomstplannen uit de doeken, en vertelt hoeveel er van dat bedrag zal overschieten na alle kosten.
Lees verder

6-jarig meisje loopt op de snelweg: "Onderweg naar oma in Berlijn"
In de Duitse plaats Erlangen is onlangs een 6-jarig meisje van de snelweg A3 gehaald. Ze was uit huis ontsnapt en wilde naar eigen zeggen haar oma in Berlijn bezoeken.
Lees verder

Vier doden en meerdere gewonden bij zwaar ongeval met zes auto's in Nederland
Bij een ongeval met zes auto's op de N34 bij Borger in de Nederlandse provincie Drenthe, zijn vier doden en vijf gewonden gevallen. De politie liet eerder al weten dat er negen personen bij het incident betrokken waren.
Lees verder

De spirit is terug bij de sterspeler die anders nooit huilt: ondanks breuken in het aangezicht kan Kevin De Bruyne toch naar het EK
De tranen zijn opgedroogd. De spirit zit er weer in bij Kevin De Bruyne (29). Ondanks de zwellingen in het gezicht, de breukjes in oogkas en neus, de mentale dreun. Een natie haalt opgelucht adem na de schrik in de Champions Leaguefinale: de sterspeler die nooit huilt haalt normaal gezien het EK. Mét masker.
Lees verder

Devil time: verzamel 10 unieke posters en de ultieme EK-gids
Vanaf vandaag is het #deviltime en kleurt het land rood. Dankzij Het Laatste Nieuws, HLN.be en VTM Nieuws kunt u de beste supporter van de Rode Duivels worden. Vanaf maandag 7 juni zit er vijf dagen lang een grote, unieke en gesigneerde poster van een topspeler bij de krant, telkens aan twee zijden bedrukt. Elke dag vindt u dus twee spelers bij de krant, elk op één zijde. Op vrijdag 11 juni, de dag voor de eerste wedstrijd van de nationale ploeg, is één zijde een groepsposter. Wie een abonnement heeft op de krant vindt de posters in de brievenbus, maar u kunt ook extra exemplaren kopen in de dagbladhandel. Verzamel ze allemaal, vijf dagen lang en hang ze aan uw venster of aan uw muur. Komende zaterdag, 5 juni, vindt u bij Het Laatste Nieuws ook de EK Gids - liefst 68 pagina's dik - met alle info die u nodig hebt om het EK te kunnen volgen. Bij de start van het EK lanceren we in de app van HLN.be een uniek sportscenter. Daarin kunt u op elk moment alle uitslagen raadplegen.
Lees verder

Onze chef voetbal Stephan Keygnaert telt met u af naar het EK: "We zijn curieus hoe vreemd het zal worden"
De EK-koorts stijgt. De Rode Duivels verzamelen vandaag in Tubize voor hun EURO 2020-campagne, met HLN en VTM Nieuws in hun spoor. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert is bijzonder nieuwsgierig. "De Bruyne? Hazard? Romelu? Houdt de heilige 'Tibu' stand? En hoe pienter is Roberto Martínez?"
Lees verder

Onze chef voetbal Stephan Keygnaert telt met u af naar het EK: "Eindelijk weer tous ensemble dankzij de Duivels"
De EK-koorts stijgt. De Rode Duivels verzamelen vandaag in Tubize voor hun EURO 2020-campagne, met HLN en VTM Nieuws in hun spoor. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert is bijzonder nieuwsgierig. "Eén groepje sjotters kan jong en oud, believers en non-believers, vrienden en vijanden, verbinden: de Rode Duivels."
Lees verder

Mijn restaurant. Tom Boonen: "Het durft hier wel eens uit te lopen"
Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Wieleranalist Tom Boonen kiest voor Bouffard in Mol.
Lees verder

Elise Mertens voorzichtig ambitieus op Roland Garros: "Hoop mijn eigen verwachtingen te overtreffen"
In prachtige weersomstandigheden en alle rust heeft Elise Mertens (WTA 15) zich kunnen voorbereiden op haar eerste ronde vandaag tegen Storm Sanders (WTA 161). Mogelijk de start van een lang verblijf in Parijs: "Ik hoop mijn eigen verwachtingen te overtreffen", aldus Mertens.
Lees verder

Van aankomst in Tubize tot oefenmatch tegen Kroatië: wat staat deze week op de agenda van de Rode Duivels?
It's Deviltime! De Rode Duivels trappen vandaag hun EK-voorbereiding af door te verzamelen in Tubize. Later deze weken spelen ze ook twee oefeninterlands. Bij HLN en VTM zit u op de eerste rij voor al het Duivels-nieuws. De volledige agenda van deze week vindt u hieronder.
Lees verder

Chelsea mikt nog altijd op Romelu Lukaku
De Champions Leaguewinst verandert niks aan de intenties. Chelsea wil er straks absoluut een topspits bij om Timo Werner voorin te ontlasten. Op hun lijst staat ene Romelu Lukaku. Het is wachten op een officiële move. Lukaku's zaakwaarnemer, Federico Pastorello, zat in Porto in de tribunes en juichte voor Chelsea. Hij wil voorlopig niet ingaan op het dossier. 'Big Rom' focust zich eerst op het EK. Daarna wil hij zich pas over zijn toekomst buigen. Ondertussen zet Inter ook alles op alles om hem te overtuigen te blijven. Lukaku is voor voorzitter Steven Zhang voorlopig onverkoopbaar. De Duivel mag binnenkort een lang telefoontje van nieuwe coach Simone Inzaghi verwachten.
Lees verder

Organisaties vragen fysieke hulp voor kwetsbaren bij invullen belastingaangifte
Belastingdiensten moeten opnieuw fysieke zitdagen organiseren om mensen te helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. Die oproep doen verschillende organisaties, waaronder Netwerk tegen Armoede, Vlaamse Ouderenraad en Samenlevingsopbouw. Zij merken dat kwetsbare mensen en mensen die niet de juiste digitale vaardigheden bezitten, problemen ondervinden om hun belastingaangifte correct in te vullen.
Lees verder

Democraten blokkeren - voorlopig - stemming die Texas strengste kieswetten van VS moeten geven
De Democraten in de Amerikaanse staat Texas hebben de Republikeinen een onverwachte maar waarschijnlijk slechts tijdelijke nederlaag bezorgd bij de stemming over een controversiële nieuwe kieswet. Die zou van Texas een van de staten met de strengste kieswetten van heel de VS maken, waardoor het voor veel kiezers nog moeilijker wordt om hun stem uit te brengen.
Lees verder

Nieuwe fase in pandemie: regeringen lossen greep op privéleven
Vanaf 9 juni mogen we weer onbeperkt knuffelen en kussen. Experts vielen uit de lucht en fronsen de wenkbrauwen. Maar in deze fase van de pandemie lossen de regeringen bewust de greep op ons privéleven. "Daarin zijn we ver moeten gaan, maar dat kunnen we tegen 9 juni niet langer verantwoorden."
Lees verder

'Tarzan'-acteur Joe Lara en echtgenote omgekomen bij vliegtuigcrash
Tarzan-acteur Joe Lara (58) en zijn vrouw Gwen Shamblin Lara (66) zijn afgelopen zaterdag wellicht om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash. Het koppel bevond zich aan boord van een klein zakenvliegtuigje dat kort na het opstijgen in de buurt van het Amerikaanse Nashville neerstortte.
Lees verder