Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 mei 2021

LIVE. "Zeg binnenkort vooral ‘tot buitenkort’” - Premier De Croo: geen extra versoepelingen voor gevaccineerden

HLN
LIVE. "Zeg binnenkort vooral 'tot buitenkort'" - Premier De Croo: geen extra versoepelingen voor gevaccineerden
Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens en het aantal bijkomende besmettingen in ons land blijven dalen. Intussen kregen ook al meer dan drie miljoen Belgen een eerste coronaprik. En nog goed nieuws: deze zaterdag mogen cafés en restaurants weer klanten ontvangen op het terras. Gisteren werd ook duidelijk welke richtlijnen zullen gelden om die heropening in openlucht in goede banen te leiden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Trage smartphone, batterij snel leeg of geheugen volgepropt? Dit kan je eraan doen
Hoeveel van je zuurverdiende centen je ook hebt geïnvesteerd in je smartphone: het blijft een bakje vol op elkaar geperste elektronica, waarin miljarden rekenprocessen per seconde plaatsvinden. Daar kan dus altijd weleens iets misgaan. Dit zijn de vijf courantste smartphoneproblemen, en hoe je ze kunt verhelpen of voorkomen.
Lees verder

Jos Verlooy bewijst dat ruiters topsporters zijn: "Topruiters zijn slank en getraind"
Jos Verlooy was gisteren de eerste topruiter ooit die een gooi deed naar de eindoverwinning in het programma 'De Container Cup.' Verlooy deed het zeker niet verkeerd en eindigde bij het gros van de proeven in de middenmoot. Rest de vraag: is een ruiter een topsporter?
Lees verder

Blik onder de motorkap: wat maakt Remco Evenepoel nu eigenlijk zo bijzonder?
Dat hij een bijzonder getalenteerde atleet is, is ondertussen wel duidelijk. Maar wat maakt Remco Evenepoel (21) nu zo speciaal? Zijn trainer, ploegleider, dokter en bazen leggen uit: "Echte talenten hebben van alles wat."
Lees verder

POLL. Bernal? Yates? Of toch maar Evenepoel? Wie wint volgens u de Ronde van Italië?
Zaterdag is het eindelijk zover: dan begint in Turijn de Ronde van Italië. Remco Evenepoel maakt in de Giro z'n comeback in het peloton na negen maanden zonder wedstrijd in de benen, maar toch wordt hij nog steeds tot de (schaduw)favorieten voor de eindzege gerekend. Maar wat denkt u? Wie staat volgens u eind mei met de roze trui in Milaan te pronken? Laat hieronder uw stem achter in onze poll!
Lees verder

Chinese man vaart met rubberen bootje door zwaarbewaakt zeegebied naar Taiwan: "Op zoek naar vrijheid en democratie"
Een man uit China is bijna onopgemerkt naar Taiwan gevaren in een rubberen bootje. Een reis van ongeveer 10 uur door een van de meest zwaarbewaakte zeegebieden ter wereld. Het leven in China zou volgens de man op meerdere vlakken "slecht" zijn.
Lees verder

Zes Spanjaarden op Schiphol opgepakt na overlast op vliegtuig
De Nederlandse politiedienst Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen nacht zes mannen opgepakt op Schiphol. De mannen veroorzaakten overlast in een vliegtuig uit Spanje.
Lees verder

Nieuw-Zeeland ontslaat negen grensarbeiders die vaccinatie weigerden
Nieuw-Zeeland plande alle grenswerkers in de frontlinie tegen eind april te vaccineren. Negen van hen die dat weigerden, werden ontslagen. Nochtans was eerder aangekondigd dat voor vaccinweigeraars een andere job zou worden gezocht. Dat gebeurde ook, maar voor de negen betrokkenen werd ze niet gevonden.
Lees verder

Chatdienst Discord komt op PlayStation
Het Japanse technologiebedrijf zal de populaire chatdienst Discord begin volgend jaar naar de PlayStation-consoles brengen. Daarvoor is een partnerschap afgesloten. Het Japanse bedrijf heeft een minderheidsaandeel genomen in Discord, dat 140 miljoen gebruikers heeft.
Lees verder

Had jij hem herkend? Michiel Devlieger kwam even aan bod in 'De Mol'
Fans van 'het eerste uur' zullen hem waarschijnlijk meteen herkend hebben: Michiel Devlieger, de voormalige presentator van 'De Mol', was zondag even te horen in het programma als de sprookjesverteller. En dat ontging twitterend Vlaanderen duidelijk niet.
Lees verder

Pink herschreef testament na coronabesmetting: "Ik was er zo erg aan toe"
Pink (41) en haar zoon Jameson (4) raakten in maart 2020 besmet met het coronavirus. In een interview met Heart Radio UK vertelt de zangeres dat ze er zo erg aan toe was dat ze dacht dat ze eraan zou sterven. Daarop besloot ze haar testament opnieuw te bekijken en te herschrijven.
Lees verder

Baantjes trekken op recordhoogte: hoogste infinity pool op dak van wolkenkrabber opent in Dubai
Op bijna 300 meter boven zeeniveau, daar waar de blauwe lucht helemaal tot aan de horizon reikt, kan je voortaan zwemmen dat het een lieve lust is. In Dubai - waar anders? - opent het 's werelds hoogste overloopzwembad in een gebouw, meer bepaald op het dak van het onlangs geopende Address Beach Resort. Een duizelingwekkende prestatie op 293,9 meter hoogte.
Lees verder

Bulgaars koppel gearresteerd door Duitse politie voor handel in pasgeboren baby's
In Duitsland is een koppel gearresteerd voor kinderhandel. Het zou gaan om een man en een vrouw van Bulgaarse afkomst. Dat meldt de Duitse politie.
Lees verder

ZEB bant bont definitief
Fashion Society, de overkoepelende vennootschap van de kledingwinkels ZEB, ZEB For Stars, The Fashion Store en PointCarré, stopt voorgoed met de verkoop van bont in haar 128 verkooppunten. De keten zet de stap in samenwerking met dierenrechtenorganisatie Gaia, zo kondigt ze aan in een persbericht.
Lees verder

Israël en Libanon hernemen besprekingen omstreden maritieme grens
Israël en Libanon hebben de onderhandelingen over de afbakening van hun maritieme grenzen opnieuw opgestart. Dat bericht het Libanese persagentschap ANI vandaag. De besprekingen, die plaatsvinden onder bescherming van de Verenigde Staten, werden eind november opgeschort omdat de kloof tussen beide landen te groot bleef.
Lees verder

Vlaamse vissers haalden in 20 jaar nooit zo weinig op
De Vlaamse vissers haalde in twintig jaar tijd nooit zo weinig vis op als vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen en het Departement Landbouw en Visserij.
Lees verder

Van luxueuze villa's en dure schilderijen tot slimme investeringen: hier stak Bill Gates zijn fortuin in
Bill Gates verzamelde sinds de oprichting van Microsoft in 1975 een gigantisch fortuin. Dat zal verdeeld worden, nu hij en zijn vrouw Melinda de scheiding hebben aangekondigd. Maar hoeveel bezit Gates nu eigenlijk? En waar heeft hij zijn geld allemaal ondergebracht? Een overzicht.
Lees verder

Rapper Diddy verandert zijn officiële naam: "Welkom in het LOVE-tijdperk"
Zijn eerste artiestennaam was Puff Daddy, maar later liet hij zich onder andere Puffy, SWAG, P. Diddy en Diddy noemen. Sean John Combs (51) heeft er al ettelijke naamsveranderingen opzitten. En nu gaat hij nog een stapje verder, want hij liet ook zijn échte naam wijzigen.
Lees verder

Waar is hun kroontje? Buitenechtelijke kinderen achtervolgen overspelige royals
In België kennen we natuurlijk het verhaal van Delphine Boël, die jarenlang moest vechten om te bewijzen dat ze wel degelijk de dochter van koning Albert is. Ze haalde uiteindelijk haar gelijk, maar dat kan niet van alle koninklijke 'bastaardkinderen' gezegd worden. Wereldwijd zijn er heel wat mensen die beweren dat ze de liefdesbaby van een steenrijke royal zijn, zoals recent een zekere Simon, die zijn pijlen gemikt heeft op prins Charles. Zit er ook waarheid achter hun verhalen?
Lees verder

Vrees voor puinregen door Chinese raket die ongecontroleerd naar aarde aan het terugvallen is
Een deel van een gigantische Chinese raket die vorige week de eerste module voor een nieuw Chinees ruimtestation heeft gelanceerd, is op dit moment ongecontroleerd terug naar de aarde aan het vallen. Het is onduidelijk waar en wanneer het puin zal neerstorten, maar het zal vermoedelijk iets voor de komende dagen zijn. Ruimtevaartexperten waarschuwen dinsdag voor de ongecontroleerde terugkeer van de 20 ton zware raketkern in de atmosfeer.
Lees verder