Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 mei 2021

LIVE. “Toezichthouder VS keurt binnenkort Pfizer-vaccin goed voor tieners” - Canada raadt vaccin Johnson & Johnso...

HLN
LIVE. "Toezichthouder VS keurt binnenkort Pfizer-vaccin goed voor tieners" - Canada raadt vaccin Johnson & Johnson enkel aan voor 30-plussers
Het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames in ons land blijven dalen. Intussen kregen ook al meer dan drie miljoen Belgen een eerste coronaprik. En nog goed nieuws: deze zaterdag mogen cafés en restaurants weer klanten ontvangen op het terras. Vandaag werd ook duidelijk welke richtlijnen zullen gelden om die heropening in openlucht in goede banen te leiden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

FBI schiet gewapend persoon neer aan toegangspoort CIA-hoofdkwartier
Een gewapend persoon is maandag neergeschoten door FBI-agenten na een patstelling van enkele uren bij de toegangspoort tot het CIA-hoofdkwartier. Dat heeft de Amerikaanse federale politiedienst bekendgemaakt.
Lees verder

'Drinkgeld' om op terras te gaan of een Gault&Millau-gids over uw gemeente? Ontdek hier de opvallendste steunmaatregelen voor de horeca
Een uitbreiding van de bestaande terrassen, afschaffing van de terrasbelasting en inname van parkeerplaatsen, parken en pleinen: gisteren kon u al lezen dat onze Vlaamse gemeenten flexibel zijn om de horeca onder optimale omstandigheden te laten starten op 8 mei. Wist u ook dat tientallen gemeenten een waardebon aanbieden aan hun inwoners om bij de lokale horeca te spenderen? In andere gemeenten borrelen dan weer ideeën op voor horecaroutes langs de lokale cafés en restaurants. Deelt ook uw regio in de prijzen? Het overzicht leest u in deel 2 van onze grote terrasrondvraag.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Het droomhuis van de Verhulstjes in Saint-Tropez: te huur voor 28.500 euro per week
Een mastersuite met twee badkamers, met uitzicht over de Golf van Saint-Tropez. Plus nóg drie suites, elk met badkamer, een salon zo groot als een danszaal, eetkamer, keuken met koelruimte en bijkeuken, zwembad, fitnessruimte en een tuin van ruim 2.000 vierkante meter. Dat is Villa Moulins des Graniers, straks het decor voor het nieuwe seizoen van 'De Verhulstjes'. De villa van Gert en co. is te huur voor 28.500 euro... per week.
Lees verder

COLUMN. Romelu Lukaku, God in Italië. 'Belg? Dan is uw koffie gratis'
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Romelu Lukaku, voetbalheld
Lees verder

Wachten op cijfers (en compensaties?): KV Mechelen fel uit de startblokken met abonnementenverkoop, maar hoe zit het bij de anderen?
De abonnementenverkoop boomt meteen bij KV Mechelen, waar 90% van de fans de volle pot betaalt en geen financiële compensatie vraagt. Hoe zit dat bij de andere clubs? Een overzicht.
Lees verder

Vlaanderen heeft plan klaar om grote droogte te counteren: desnoods kopen we water in Nederland
Geen druppel water uit de kraan? Het is niet meer ondenkbaar, in perioden van droogte. Wat moet er dan gebeuren? Wie krijgt nog water en is het mogelijk dat het drinkwater wordt afgesloten? De Vlaamse overheid werkte een plan uit, waarin bepaald wordt wie prioritair bediend wordt. Een reeks maatregelen moeten ervoor zorgen dat de Vlaming steeds drinkwater uit de kraan krijgt. En als het echt nijpend wordt, kunnen we nog altijd water uit Wallonië of Nederland laten komen.
Lees verder

ANNO 2021. Joël Smets (52): "Iedereen goedendag zeggen kost niks"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Joël Smets (52), vijfvoudig wereldkampioen motorcross en sportief manager bij KTM. Hij woont in Dessel.
Lees verder

Hooverphonic vertrekt bijna naar Songfestival: "Zelfs als het niets wordt, is dat geen ramp. Kijk maar naar Clouseau"
"Ons nieuw album is een universum met tien planeten, Geike is de zon die ze verbindt." Enkele maanden na de reünie van The Magnificent Three is hun nieuwe album er. 'Hidden Stories' belooft vintage Hooverphonic, single 'The Wrong Place' over twee weken een mogelijke overwinning op het Songfestival. "Ik vind dat we niets moeten bewijzen. En misschien kan onze underdogpositie nog wel voor een stevige verrassing zorgen."
Lees verder

Bidens minimumbelasting voor multinationals kan België 7 miljard euro opleveren
De minimale winstbelasting voor grote multinationals die de Amerikaanse president Joe Biden wil invoeren, kan België zowat 7 miljard euro aan extra belastinginkomsten opleveren. Dat heeft de ngo Tax Justice Network (TJN) uitgerekend, zo meldt La Libre Belgique.
Lees verder

Hartsvriendinnen Claudia en Jolien uit 'Lady Bouwers': "Sleuren met zakken van 25 kilo is onze dagelijkse fitness"
Ze zijn jong, mooi én weten perfect hoe ze een rechte vloer moeten leggen. Hartsvriendinnen Jolien Boonen en Claudia Snoekx behoren tot het minieme percentage vrouwen in de bouwsector. Ze geraken niet uitgepraat over hun fantastische job als 'Lady Bouwers', al liepen ze ook tegen muren. "In het begin zweeg ik wanneer mannen me kleineerden, nu zeg ik altijd iets."
Lees verder

Judoka Charline Van Snick is het beu en vraagt in open brief kordater optreden tegen ongelijkheid in sport: "Op deze manier zal het nog een eeuw duren"
"Zoals het er nu aan toegaat, zal het nog een eeuw duren voor er totale gelijkheid is in de sport tussen mannen en vrouwen. Ik heb geen zin om zolang te wachten." Judoka Charline Van Snick zegt het met een kwinkslag, maar het is het haar wel menens: samen met een dertigtal andere topsporters maant ze politici in een open brief aan om kordater op te treden tegen de bestaande discriminatie.
Lees verder

Judoka Charline Van Snick is het beu en vraagt in open brief kordater optreden tegen ongelijkheid in sport
"Zoals het er nu aan toegaat, zal het nog een eeuw duren voor er totale gelijkheid is in de sport tussen mannen en vrouwen. Ik heb geen zin om zo lang te wachten." Judoka Charline Van Snick zegt het met een kwinkslag, maar het is het haar wel menens: samen met een dertigtal andere topsporters maant ze politici in een open brief aan om kordater op te treden tegen de bestaande discriminatie.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen, ook gemiddeld aantal overlijdens neemt nu lichtjes af
De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België bevinden zich in een dalende lijn. Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens en het aantal bijkomende besmettingen is afgenomen, zo blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

De belangrijkste match uit zijn carrière: beukt De Bruyne met City de deur naar de finale open?
De belangrijkste wedstrijd uit zijn loopbaan. Bij winst volgt een nog belangrijkere. De oproep tot kalmte die zijn trainer predikte in aanloop naar PSG, heeft Kevin De Bruyne doorgaans niet nodig. Chilled by nature. Een Duivel heeft afspraak met de geschiedenis.
Lees verder

De belangrijkste match uit zijn carrière: beukt De Bruyne met City de deur naar de finale open?
De belangrijkste wedstrijd uit zijn loopbaan. Bij winst volgt een nog belangrijkere. De oproep tot kalmte die zijn trainer predikte in aanloop naar PSG, heeft Kevin De Bruyne doorgaans niet nodig. Chilled by nature. Een Duivel heeft afspraak met de geschiedenis.
Lees verder

Vinnie Frans, jeugdvriend van Lukaku: "EK zou de hoofdprijs zijn"
Vinnie Frans is één van de oudste vrienden van Lukaku. "Al heb ik hem even niet meer gehoord - ik denk dat hij zich helemaal focust op het voetballen." Het neemt niet weg dat Frans blij is met wat de aanvaller dit seizoen heeft laten zien bij Inter Milaan. "Ze hebben er lang op gewacht, na de jarenlange dominantie van Juventus. En Romelu had toch een groot aandeel in de titel. Na zijn jaren bij Manchester United heeft hij laten zien tot wat hij in staat is. Dit is wellicht het mooiste moment uit zijn carrière samen met de titel in Anderlecht."
Lees verder

Waarom Anderlecht en co supporteren voor Chelsea en Villarreal in Europa
Wie na afloop van de Champions' play-offs definitief naar de Europa League mag, moet misschien géén play-offs spelen. Het Belgische ticket kan nog opgewaardeerd worden. Geen voorrondes, maar rechtstreeks naar de poules? Daarvoor moeten Genk, Anderlecht en Antwerp supporteren voor Villarreal en Chelsea.
Lees verder

Anderlecht en co supporteren voor Chelsea en Villarreal in Europa
Wie na afloop van de Champions' play-offs definitief naar de Europa League mag, moet misschien géén play-offs spelen. Het Belgische ticket kan nog opgewaardeerd worden. Geen voorrondes, maar rechtstreeks naar de poules? Daarvoor moeten Genk, Anderlecht en Antwerp supporteren voor Villarreal en Chelsea.
Lees verder

Geraakt Mbappé fit voor clash met City? "Hij gaat gewoon spelen"
PSG moet vanavond flink aan de bak op het veld van Manchester City. Om de 1-2-achterstand uit de heenwedstrijd uit te wissen rekenen de Parijzenaars op Kylian Mbappé.
Lees verder