Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 mei 2021

LIVE. PSG mag finale hélemaal vergeten: Mahrez maakt er 2-0 van, Di Maria pakt rood

HLN
LIVE. PSG mag finale hélemaal vergeten: Mahrez maakt er 2-0 van, Di Maria pakt rood
• Terugwedstrijd halve finales Champions League • Etihad Stadium • Aftrap 21u • De heenmatch in Parijs eindigde op 1-2
Lees verder

RECENSIE. 'Lady Bouwers': "De eerste aflevering kon de stereotypes niet overstijgen"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Lady Bouwers', een docureeks over straffe vrouwen in de bouw. "Het promobeeld zal geen onderscheiding voor vrouwvriendelijkheid in de wacht slepen."
Lees verder

Kevin De Bruyne plaatst zich met Man City voor eerste Champions League-finale ooit na winst tegen PSG
'King Kev' naar zijn eerste Champions League-finale. Manchester City en De Bruyne zetten Paris Saint-Germain met 2-0 opzij in de terugmatch van de halve finale en zijn zo nog één wedstrijd verwijderd van de Beker met de Grote Oren. In de finale treffen ze Real Madrid of Chelsea.
Lees verder

Onze watcher zag hoe De Bruyne met zijn vreugde geen blijf wist na winst tegen PSG: "Hij zat met het hoofd al een tijdje in Istanboel"
Wat hij wil, doet hij. Istanboel, hier komt Kevin De Bruyne. Onze Engeland-watcher ziet hoe Man City voor het eerst in de geschiedenis in de finale van de Champions League staat. "De precisie van de counter en heldhaftig verdedigen maakten het verschil. Dit City heeft alles. PSG verloor alweer zijn cool."
Lees verder

Duidelijk uitgelegd door Lieven Scheire: "Hoe minder mensen gevaccineerd, hoe meer kans op coronavarianten"
Lieven Scheire (40) legt ons in 'De Cooke & Verhulst Show' uit hoe verschillende varianten van covid ontstaan en waarom het zo belangrijk is dat iedereen zich laten vaccineren.
Lees verder

Regi wil met Camille Dhont naar het Songfestival: "Hoop dat de VRT luistert"
Gert en James hebben een verrassing voor Camille Dhont in 'De Cooke & Verhulst Show': maar liefst twee platina platen. Die krijgt ze eigenhandig van Regi, die graag met haar op het Songfestival zou staan.
Lees verder

PSG-spelers woedend op Nederlandse ref: "Hij zei 'f*ck you' tegen mij"
Björn Kuipers heeft het verkorven bij de spelers van Paris Saint-Germain. Onder meer Marco Verratti vertelde na de halve finale tegen Man City dat de Nederlandse scheidsrechter hen uitgescholden zou hebben.
Lees verder

Trump lanceert Twitter-alternatief op eigen website
Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft dinsdag op zijn website een pagina gelanceerd waar hij korte, twitterachtige berichten post die vervolgens door anderen gedeeld kunnen worden op Twitter en Facebook. Trump werd zelf van beide platformen verbannen.
Lees verder

LIVE (21u). Komt Hazard aan de aftrap tegen 'zijn' Chelsea?
• Terugmatch halve finale Champions League
Lees verder

Israëlische premier Netanyahu kan geen regering vormen en geeft mandaat terug
Het is de Israëlische premier Benjamin Netanyahu niet gelukt om binnen de vastgestelde termijn een regering te vormen. Hij geeft het mandaat voor het vormen van een regering daarom terug aan de president Reuven Rivlin, laat een woordvoerder van Netanyahu weten.
Lees verder

Guardiola: "Ik ben ongelofelijk trots"
Pep Guardiola is sinds 2016 trainer van Manchester City. De Spanjaard slaagde er met de Engelse topclub steeds niet in de finale van de Champions League te halen, tot gisteravond dus. Manchester City won met 2-0 van Paris Saint-Germain en maakt zich op voor een eindstrijd tegen Chelsea of Real Madrid. "Ik ben ongelooflijk trots", zei Guardiola in een eerste reactie. "We staan in de finale van de Champions League en we staan op het punt de Engelse titel binnen te halen. Paris Saint-Germain had FC Barcelona en Bayern München uitgeschakeld en ze hadden nu niets te verliezen. Het was een zware avond, het ging niet vanzelf."
Lees verder

Malinese vrouw bevalt van negen (!) baby's
Een Malinese vrouw is dinsdag bevallen van negen baby's - twee meer dan doktoren van tevoren hadden vastgesteld in haar overvolle baarmoeder. De zwangerschap van de 25-jarige Halima Cisse was groot nieuws in het West-Afrikaanse land. Omdat Cisse speciale zorg nodig had, is ze overgevlogen naar Marokko, waar ze is bevallen.
Lees verder

LIVE. "Britse 50-plussers kunnen 3e vaccinatie in de herfst krijgen"
Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens en het aantal bijkomende besmettingen in ons land blijven dalen. Intussen kregen ook al meer dan drie miljoen Belgen een eerste coronaprik. En nog goed nieuws: deze zaterdag mogen cafés en restaurants weer klanten ontvangen op het terras. Gisteren werd ook duidelijk welke richtlijnen zullen gelden om die heropening in openlucht in goede banen te leiden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. "Britse 50-plussers kunnen derde vaccinatie in de herfst krijgen"
Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens en het aantal bijkomende besmettingen in ons land blijven dalen. Intussen kregen ook al meer dan drie miljoen Belgen een eerste coronaprik. En nog goed nieuws: deze zaterdag mogen cafés en restaurants weer klanten ontvangen op het terras. Gisteren werd ook duidelijk welke richtlijnen zullen gelden om die heropening in openlucht in goede banen te leiden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Advocaat schuldig bevonden ex-agent Chauvin vraagt nieuw proces aan
De advocaat van Derek Chauvin, de gewezen politieagent die in april schuldig werd bevonden aan de dood van de Afro-Amerikaanse man George Floyd, wil dat het proces wordt overgedaan.
Lees verder

"Syrië onderschept luchtaanval Israël, plasticfabriek geraakt"
Syrië heeft woensdagochtend vroeg een Israëlische luchtaanval onderschept in verschillende gebieden in het noordwesten van het land. Dat melden Syrische staatsmedia. De Syrische tegenmaatregelen konden niet voorkomen dat een plasticfabriek in de stad Latakia is geraakt.
Lees verder

Londen versoepelt visumregels voor Oscar- en Nobelprijswinnaars
De winnaars van Nobelprijzen, Oscars en andere gerenommeerde prijzen zullen sneller een visum krijgen dat hen toelaat om in het Verenigd Koninkrijk te wonen en te werken. Dat heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag bekendgemaakt. Het is de bedoeling om zo de "beste en slimste" mensen naar het Verenigd Koninkrijk te halen.
Lees verder

Groen wil Groeipakket-middelen meer richten op armste gezinnen
Oppositiepartij Groen stelt voor het Groeipakket te hervormen en meer middelen vrij te maken voor de armste gezinnen. Zo stelt de partij voor de middelen voor de kleutertoeslag en de kinderopvangtoeslag te verschuiven naar de sociale toeslag. Door die verschuiving en éénmalige niet-indexering van het basisbedrag zouden kwetsbare gezinnen maandelijks 36 euro extra kunnen krijgen, stelt Vlaams parlementslid Ann De Martelaer.
Lees verder

Steeds vaker ruzie tussen Bijzondere Belastinginspectie en rulingdienst over akkoorden met bedrijven
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) ligt almaar vaker in de clinch met de rulingdienst van de fiscus over belastingakkoorden die zijn gesloten met bedrijven. Dat blijkt volgens De Tijd uit nieuwe cijfers van de rulingdienst.
Lees verder

Kroop burgemeester Sint-Truiden voor in vaccinatiewachtrij? Volgens gelekte documenten regelde Veerle Heeren (CD&V) ook voor familie een prik
De CD&V-burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (56) kroop voor in de vaccinatiewachtrij, en regelde ook voor haar familie, medewerkers en zelfs haar buren al een prik. Dat moet blijken uit gelekte documenten, die ook onze redactie kon inkijken. Heeren zelf reageert kort: "Of ik al gevaccineerd ben of niet, behoort tot het medisch geheim. Daar heeft niemand zaken mee."
Lees verder