Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 2 mei 2021

LIVE. Militao kopt Real op voorsprong! Hazard na 70 minuten naar de kant

HLN
LIVE. Militao kopt Real op voorsprong! Hazard na 70 minuten naar de kant
• LaLiga • Speeldag 34 • Real moet winnen • Ramos weer in selectie
Lees verder

BIOGRAFIE. Van ziekelijk schuchter jongetje tot miljonair: "Drinken was de enige manier om de ellende te vergeten"
Pieter Aspe (67) moet zowat de meest succesvolle (thriller)schrijver zijn die Vlaanderen ooit gekend heeft. En zijn leven leest al evenzeer als een roman. Een meeslepend from zero to hero-verhaal meer bepaald, zo bleek uit zijn biografie 'Pieter Aspe: Levens en Liefdes', die in november 2020 gepubliceerd werd. Van zijn eerste sigaret op zijn negende en de tienerzwangerschap van zijn eerste echte lief tot de zware depressie toen zijn vrouw Bernadette stierf.
Lees verder

LIVE. Géén 5-2 van Sakala, VAR keurt knappe treffer af voor buitenspel
• Europe Play-offs • Diaz Arena • Speeldag 1 • Aftrap: 20u45
Lees verder

PORTRET. De meubelrestaurateur en conciërge in de Heilig Bloedbasiliek die plots bleek te kunnen schrijven: "Voor mijn 42ste was mijn leven grijs en saai"
Pieter Aspe was een man van twaalf stielen en dertien ongelukken, tot hij plots Vlaanderen en zelfs een stukje van de wereld veroverde met zijn thrillers. Niets dat daarop wees, toen hij op zijn tweeënveertigste een eerste boek zou uitbrengen. "Ik was op zoek naar een job die me vrijheid gaf en plots had ik die gevonden", vertelde hij ooit. Portret van een merkwaardig man.
Lees verder

Gretig KV Oostende deelt meteen stevige tik uit aan Standard in Europe Play-offs, Carcela antiheld met rood
Wie dacht dat KV Oostende uitgeblust zou zijn na het missen van de top-4, weet intussen wel beter. De kustploeg is immers met een straffe overwinning begonnen aan de Europe Play-offs. KVO won met 6-2 tegen Standard, waar Mehdi Carcela kort na rust rood pakte. Oostende verstevigt zijn leidersplek.
Lees verder

Real blijft in het spoor van Atlético, Hazard kan eerste basisplaats sinds 30 januari net niet bekronen met goal
Real Madrid lost stadsgenoot Atlético voor heen meter in de Spaanse titelstrijd. De Koninklijke won in eigen huis met 2-0 van Osasuna. Eden Hazard stond daarbij voor het eerst sinds maanden weer in de basis. Onze landgenoot kwam niet tot scoren, maar speelde een goeie eerste helft.
Lees verder

Collega's en vrienden over Pieter Aspe: "Herbert en ik hebben de openingsdans gedaan op z'n trouwfeest"
Het onverwachte overlijden van Pieter Aspe (68), pseudoniem van Pierre Aspeslag, komt hard aan bij zijn collega's en vrienden. Onder meer Herman Brusselmans reageert verslagen op zijn dood. "Ook al schreven we totaal verschillende boeken, het wederzijds respect is altijd heel groot geweest." Ook actrice Francesca Vanthielen, die de rol van Hannelore Martens vertolkte in de tv-serie 'Aspe', heeft enkel goede herinneringen aan de auteur. "Zoals hij Van In beschreef in z'n boeken, zo was hij zelf ook."
Lees verder

Politie ontruimt 'La Boum 2' met waterkanon en traangas: 60 arrestaties, 3 lichtgewonden
Ter Kamerenbos in Brussel was zaterdag opnieuw het toneel van hevige rellen tussen de politie en parkbezoekers. Enkele duizenden mensen daagden er op voor het illegale evenement 'La Boum 2'. Toen de politie het park wilde ontruimen wegens het "niet naleven van de gezondheidsmaatregelen" escaleerde de situatie volledig. Jongeren bekogelden de agenten met projectielen. De politie probeerde de aanwezigen te verjagen met traangas en het waterkanon. Er vielen zeker drie lichtgewonden tijdens de ontruiming. Zestig mensen werden opgepakt, meldt de politie.
Lees verder

Politie ontruimt 'La Boum 2' met waterkanon en traangas: 60 arrestaties, 28 gewonden
Ter Kamerenbos in Brussel was zaterdag opnieuw het toneel van hevige rellen tussen de politie en parkbezoekers. Enkele duizenden mensen daagden er op voor het illegale evenement 'La Boum 2'. Toen de politie het park wilde ontruimen wegens het "niet naleven van de gezondheidsmaatregelen" escaleerde de situatie volledig. Jongeren bekogelden de agenten met projectielen. De politie probeerde de aanwezigen te verjagen met traangas en het waterkanon. Er vielen 28 gewonden tijdens de ontruiming. Zestig mensen werden opgepakt, meldt de politie.
Lees verder

LIVE (18u30). Verzorgen ook Club Brugge en Anderlecht meteen het spektakel in de Champions' Play-offs?
• Champions' Play-offs • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Jan Breydel
Lees verder

LIVE (17u30). Beslist topper tussen United en Liverpool over de Engelse titel?
• Aftrap: 17u30
Lees verder

LIVE (15u). Wordt Inter kampioen zonder te spelen? Atalanta kan zich geen misstap veroorloven tegen Sassuolo
• 34ste speeldag Serie A
Lees verder

LIVE (16u). KV Mechelen gaat op bezoek bij AA Gent in Europe Play-offs
• Europe Play-offs • Ghelamco Arena • Speeldag 1 • Aftrap: 16u
Lees verder

LIVE (15u). Mertens aan het kanon tegen Nainggolan?
• 34ste speeldag Serie A
Lees verder

LIVE (18u). Kunnen Ronaldo en co winnen tegen Udinese?
• 34ste speeldag Serie A
Lees verder

LIVE (20u15). Hoe presteert Tottenham tegen degradant Sheffield?
• Aftrap: 20u15
Lees verder

LIVE (21u). Blijft Barcelona in de buurt van koploper Atlético?
• Mestalla-stadion
Lees verder

Noel Clarke zoekt hulp na beschuldigingen seksueel wangedrag
De Britse acteur en filmmaker Noel Clarke, die door twintig vrouwen wordt beschuldigd van onder meer seksueel wangedrag, heeft zijn excuses aangeboden. In een verklaring liet hij verder weten dat hij op zoek is naar professionele hulp.
Lees verder

LIVE. Al 400.000 overlijdens in Brazilië - 2 coronapatiënten overlijden na stroomuitval Nederlands ziekenhuis
Terwijl de coronacijfers in ons land blijven dalen, stijgt het aantal gevaccineerden juist rap: al drie miljoen Belgen ontvingen een eerste coronaprik. Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor de coronapas, die reizen binnen de Europese Unie makkelijker moet maken. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Demonstranten slaags met politie in Berlijn op Dag van Arbeid
In Berlijn zijn demonstranten op de Dag van Arbeid serieus slaags geraakt met de politie. Pas laat in de avond keerde de rust geleidelijk terug. In andere Duitse steden waren er slechts wat incidentele voorvallen tijdens evenementen van zowel linkse als rechtse organisaties.
Lees verder