Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 22 mei 2021

LIVE. Jürgen Conings liet eretekens achter op graf van zijn ouders, DNA-stalen meegenomen na huiszoeking

HLN
LIVE. Jürgen Conings liet eretekens achter op graf van zijn ouders, DNA-stalen meegenomen na huiszoeking
De zoektocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings heeft ook vrijdagnacht niets opgeleverd. De man is al spoorloos sinds maandagavond. Hij had bedreigingen geuit tegen viroloog Marc Van Ranst en plande mogelijk een aanslag tegen structuren van de staat en mogelijk tegen een moskee. Uit gerechtelijk onderzoek blijkt dat hij zijn actie "dagenlang" heeft voorbereid. Wellicht is hij zwaar bewapend. Volg hier LIVE de klopjacht op Jürgen Conings.
Lees verder

The Making Of ... 'Lisa': "Dat Tinne Oltmans de hoofdrol zou spelen, stond vast. Maar ook zij moest 'examen' afleggen"
Met 'Lisa' heeft VTM na tien jaar nog eens een telenovelle op antenne. Elke weekdag kan je het wel en wee volgen van het verlegen meisje Lisa — een rol van Tinne Oltmans — die droomt van een carrière in de blitse reclamewereld. Zoals het een telenovelle betaamt, ligt de weg daarnaartoe bezaaid met de nodige obstakels én flink wat liefdesperikelen en intriges. Dat makers en acteurs liters zweet vergieten om de meer dan 200 afleveringen bol te werken, mag een understatement genoemd worden. Het opnametempo ligt moordend hoog. Er komt dan ook bijzonder veel kijken bij deze productie, zo leert een blik in de coulissen.
Lees verder

Waarde van bitcoin is weer flink gedaald
De waarde van de bitcoin is weer flink gedaald. Dat gebeurde nadat de Chinese overheid bekendmaakte hard op te treden tegen de handel in, en het minen van de cryptomunt. Dat is het valideren en vastleggen van betalingen in de blockchain, waarbij miners kans maken op nieuwe bitcoins.
Lees verder

TIJDLIJN. Conings al twee jaar in foute kringen gesignaleerd voor zijn verdwijning
De klopjacht op Conings gaat onverminderd voort. Maar waar start het verhaal van de korporaal? En waar liep het helemaal mis? Een beknopt overzicht van de momenten die de heisa voorafgingen.
Lees verder

Handgeschreven brief Albert Einstein geveild voor 1 miljoen euro
Een handgeschreven brief van natuurkundige Albert Einstein (1879-1955), met de door hem uitgevonden vergelijking E=mc2, is geveild in Boston. De brief leverde met ruim 1,2 miljoen dollar (ongeveer 1 miljoen euro) drie keer meer op dan werd verwacht. Dat meldt de BBC.
Lees verder

Marco Borsato en Leontine samen op vakantie in Ibiza
De plooien lijken steeds meer gladgestreken tussen Marco Borsato (54) en zijn ex-vrouw Leontine (53). Nadat de Nederlandse zanger verklapte dat de twee weer aan het daten zijn, zijn ze nu ook samen op vakantie naar Ibiza vertrokken. Dat bevestigt een woordvoerder aan het magazine Privé.
Lees verder

Ex-'Familie'-acteur Guillaume Devos steunt Leah Thys na overlijden van echtgenoot: "Corona maakt haar rouwproces er niet makkelijker op"
Leah Thys (75) herstelt thuis van corona. Tot vorige week lag ze in het ziekenhuis. Het venijnige virus ontnam de 'Thuis'-actrice ook haar grote liefde. Jos De Man (88) overleed begin deze maand en werd vorige week begraven. Vriend des huizes en ex-'Familie'-acteur Guillaume Devos (39) vertelt hoe Leah zich kranig houdt in deze barre tijden. "Ze krijgt nog steeds zuurstof toegediend."
Lees verder

'Do or die' voor AA Gent, maar: "Deze match bepaalt niet of ons seizoen geslaagd is"
Op de laatste speeldag van de reguliere competitie bemachtigde AA Gent nog een plaats in de Europe play-offs, op de laatste speeldag van de nacompetitie kunnen zij nog een Europees ticket grijpen. In Mechelen is het vanavond 'do or die' voor de Buffalo's.
Lees verder

Teken met stoepkrijt voor The Pride of bezoek art-decoparels: 7 tips voor een goedgevuld weekend
Weet je niet wat doen dit weekend? Wij voorzien je van inspiratie. Je kan je verdiepen in een boek over surfen en stiekem je volgende zomervakantie plannen. Ook buitenshuis valt er genoeg te beleven. In het Antwerpse FOMU kan je je gaan vergapen aan de werken van Mous Lamrabat, of trek naar onze hoofdstad. Daar kan je in het kader van het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival prachtige extravagante woningen bezichtigen. Opties genoeg!
Lees verder

POLL. Waar eindigt Hooverphonic op het Songfestival? "Een plek in de top vijf moet mogelijk zijn"
Zaterdagavond gaat Hooverphonic de strijd aan met 25 andere landen in de finale van het Songfestival. Zelf denkt Alex Callier dat hun nummer 'The Wrong Place' wel in de top vijf zal eindigen. Maar wat denk jij?
Lees verder

Britse dierentuin schiet bruine beren dood na ontsnapping via omgevallen boom
Twee beren die waren ontsnapt uit hun verblijf in een Engelse dierentuin zijn vrijdag door medewerkers doodgeschoten, meldt de Britse publieke omroep BBC. De twee vrouwtjes hadden een omgevallen boom gebruikt om in een aangrenzend verblijf te geraken.
Lees verder

LIVE GIRO. Wat brengt de gevreesde Zoncolan? Hindley stapt af met zadelpijn
Brace yourselves, Monte Zoncolan is coming. De veertiende rit in de Giro staat in het teken van een nieuwe aankomst bergop. Opnieuw een belangrijk dag dus voor de favorieten. Verstevigt Bernal zijn roze leiderstrui? Leeft Evenepoel weer op na zijn mindere dag op weg naar Montalcino? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Chinese verkenner Zhurong rijdt voor het eerst op Mars
De Chinese rover Zhurong heeft zaterdag voor het eerst over het oppervlak van de rode planeet gereden. De verkenner, genoemd naar een mythische vuurgod, reed om 4.40 uur (Belgische tijd) van het landingsplatform, meldde Zhurongs account op de Chinese sociale media, waarover Reuters bericht. China is hiermee het eerste land dat erin slaagt om, in zijn allereerste Marsmissie, in een baan rond Mars te komen, er te landen en een landvoertuig te ontplooien.
Lees verder

Lachaert wil evaluatie voor parlementsleden: "Plaats op de lijst echt verdienen"
Parlementsleden van Open Vld moeten hun plaats op de lijst straks echt verdienen. Voorzitter Egbert Lachaert voert voor hen een evaluatiesysteem in. Wanneer ze daarbij door de mand vallen, moeten ze in 2024 op de lijst plaatsmaken voor nieuw talent. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen zaterdag.
Lees verder

Luchtkwaliteit niet in orde? Fitness dicht
Vanaf 9 juni mogen ook de fitnesscentra opnieuw de deuren openen. Maar als de luchtkwaliteit in een fitnesscentrum niet volgens de norm is, dient de inrichting onmiddellijk te worden gesloten.
Lees verder

Topgolfer Thomas Pieters en Golf Vlaanderen geven advies aan beginnende spelers: "Na wat doorbijten in het begin, kan iedereen het leren"
Was golf 15 jaar geleden nog enkel voor de rijke elite, dan is de sport vandaag ook spek voor de bek van Jan en Mia met de pet. Vorig jaar registreerde Golf Vlaanderen 43.700 aangesloten golfers, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2001. "Golf is niet langer enkel 'de sport van opa'", zegt Marc Verneirt van Golf Vlaanderen. Hoe begin je met golf en is de hobby ook zo duur als algemeen wordt aangenomen? Ook professioneel golfer Thomas Pieters zwaait met tips en tricks.
Lees verder

Lachaert: "Vlaams Belang moet steun aan Jürgen Conings openlijk afkeuren"
Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert moet Vlaams Belang de daden van de voortvluchtige militair Jürgen Conings, en de steun die hij krijgt, openlijk afkeuren. Volgens Lachaert moet Vlaams Belang een signaal geven aan haar achterban, zo zei hij in 'De Ochtend' op Radio 1.
Lees verder

"Prins Harry's relatie met de koninklijke familie hangt aan zijden draadje na nieuwe ontboezemingen"
Het lijkt erop dat het van kwaad naar erger gaat tussen prins Harry (36) en zijn familie. Hoe meer de prins zich naar de buitenwereld toe openstelt, hoe harder de Britse koninklijke familie zich gekwetst voelt. Zozeer dat hun relatie op ontploffen staat, stellen bronnen uit het koningshuis in The Daily Mail.
Lees verder

Franse overheid adopteert honderden 'coronaweeskinderen'
Weeskinderen van Franse zorgverleners die zijn overleden aan Covid-19, krijgen steun van de Franse overheid. De overheid ontfermt zich over hen, omdat hun overleden ouders een speciaal statuut krijgen. De weeskinderen kunnen bijgevolg tot hun 21ste rekenen op financiële, materiële en morele steun, heeft president Macron bekendgemaakt.
Lees verder

De werkwoordstijden leren met Wimmeke: kan dit de leukste sketch zijn van Jacques Vermeire?
De meesterkomiek van Vlaanderen wordt op 27 mei 70 jaar. De komiek heeft al een hele carrière achter zich. Maar wat is nu zijn beste werk? Welke typetje of welke sketch heeft jouw voorkeur? Misschien is het wel deze sketch van Wimmeke in de klas?
Lees verder