Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE GIRO. Evenepoel en co als koningen in de Gazzetta dello Sport - organisatie treft laatste voorbereidingen voor d...

HLN
LIVE GIRO. Evenepoel en co als koningen in de Gazzetta dello Sport - organisatie treft laatste voorbereidingen voor de start
La Grande Partenza. De Ronde van Italië start vandaag in Turijn met een korte openingstijdrit van 8,6 kilometer over een vlak parcours. Alle ogen zijn gericht op Remco Evenepoel, die zijn langverwachte comeback maakt. Hij rolt om 16u52 van het startpodium. Meteen na hem volgt wereldkampioen en dé grote favoriet Filippo Ganna. Volg de eerste etappe van deze Giro hier LIVE!
Lees verder

LIVE GIRO. Evenepoel en co als koningen in de Gazzetta dello Sport - Parcours is opengesteld, verkenningen van start
La Grande Partenza. De Ronde van Italië start vandaag in Turijn met een korte openingstijdrit van 8,6 kilometer over een vlak parcours. Alle ogen zijn gericht op Remco Evenepoel, die zijn langverwachte comeback maakt. Hij rolt om 16u52 van het startpodium. Meteen na hem volgt wereldkampioen en dé grote favoriet Filippo Ganna. Volg de eerste etappe van deze Giro hier LIVE!
Lees verder

OPROEP. Geniet jij van jouw eerste terrasje van 2021? Deel jouw eerste toost op HLN.
Vandaag is het zover: de heropening van de terrassen. Waar ga jij je eerste toost uitbrengen? En zit de sfeer op het terras meteen goed? Laat ons meegenieten van jouw eerste terrasbezoek en stuur ons beelden door via onderstaand invulformulier.
Lees verder

Drie neonazi's die mogelijk aanslag planden in Frankrijk in verdenking gesteld
Drie van de zes leden van een Franse neonazistische groepering die dinsdag werden opgepakt omdat ze plannen zouden gehad hebben voor een aanslag, zijn gisterenavond in verdenking gesteld en in voorlopige hechtenis geplaatst. Dat heeft het Franse persagentschap AFP vernomen van bronnen binnen het gerecht.
Lees verder

Ontdekt Raven eindelijk wie zijn grootvader is in 'Familie'?
Straf moment in 'Familie' gisterenavond. Raven blijft zoeken naar een beeld van zijn grootvader. Plots vindt hij een oude foto waar vier mensen op staan. "Wie zijn dat?", vraagt hij aan Lars. "Dat zijn Guido, mijn moeder en Marie-Rose", zegt hij, maar bij een persoon twijfelt Lars. "Ik heb die mens nog nooit gezien." Zou het de grootvader van Raven zijn?
Lees verder

Hert dwaalt rond tussen terrassen Antwerpse binnenstad... en zwemt naar Linkeroever
Terwijl horeca-uitbaters hun terrassen vanochtend aan het klaarstomen waren, zagen ze plots een hert over de Grote Markt huppelen. Het dier dwaalde rond in de binnenstad, dook de Schelde in en zwom de Schelde over naar Linkeroever. De politie houdt er momenteel een oogje in het zeil.
Lees verder

Opnieuw recordcijfers in India: nooit zo veel doden op één dag, helft deelstaten nu in complete lockdown
De coronacijfers in India blijven records optekenen. Waar er donderdag en vrijdag twee dagen op rij recordcijfers werden genoteerd voor het aantal bevestigde besmettingen, was dat vandaag het geval voor het aantal overlijdens. Het ministerie van Volksgezondheid meldde zaterdag 4.187 coronadoden in 24 uur. Nooit waren het er zo veel. Verschillende staten hebben de coronamaatregelen intussen verstrengd of kondigen aan dat te zullen doen.
Lees verder

Radio 2-presentatrice Kim Debrie in quarantaine
Slecht nieuws voor Kim Debrie (41). De Radio 2-presentatrice moet dit weekend noodgedwongen van thuis uit radio maken. Haar man testte positief op het coronavirus en het hele gezin zit daardoor in quarantaine.
Lees verder

Van der Poel kijkt rustig toe hoe concurrentie zich voor de start op de rollen uitslooft, om daarna iedereen uit het wiel te knallen in shorttrack
Mathieu van der Poel (26) heeft geen opwarming nodig om een shorttrack te winnen. Dat blijkt uit beelden die zijn ploeg Alpecin-Fenix op Twitter postte. De Nederlander keek toe terwijl de concurrenten volop warm draaiden op de rollen.
Lees verder

"Graag zien is ook regelen wat er gebeurt als de relatie stopt": experte geeft advies om scheiding minder pijnlijk te maken
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: advocate en bemiddelaar Ann Van de Velde (59), gespecialiseerd in familierecht. Dat scheiden altijd lijden is ziet zij dagelijks in haar praktijk. Maar een goede aanpak kan volgens haar een hoop pijn en een financiële kater voorkomen. "Mensen trouwen te vaak in een bepaald stelsel zonder te weten wat het inhoudt."
Lees verder

"Zorgeloos op vakantie, die tijd is voorbij": toerisme-expert over de toekomst van het reizen
Alle hoop ten spijt: reizen zoals in de zomer van 2019 zit er ook dit jaar niet in. Volgens toerisme-expert Jan van der Borg (KU Leuven) hoeft dat geen probleem te zijn. "Al is het beleid van Europa te treurig voor woorden."
Lees verder

100 meter lange fietsbrug in één geheel geplaatst over afgesloten E34
Met twee zware hijskranen is zaterdagochtend een 100 meter lange fietsbrug geplaatst over de E34 in Zwijndrecht. Het imposante stalen gevaarte werd op de grond gemonteerd, in één geheel naar zijn plek op de snelweg gereden en vervolgens naar boven getild. Een precisiewerk dat vlekkeloos is verlopen.
Lees verder

Real, Barça en Juve pikken 'bedreigingen en beledigingen' van UEFA niét: "Dit is onaanvaardbaar"
Real Madrid, FC Barcelona en Juventus - drie Europese grootmachten die een Super League willen oprichten - hebben een communiqué de wereld ingestuurd. Daarin reageren ze op de herintegratiemaatregelen van de UEFA. "Dit is onaanvaardbaar", klinkt het.
Lees verder

Real, Barça en Juve pikken 'bedreigingen en beledigingen' van UEFA na het Super League-debacle niét: "Dit is onaanvaardbaar"
Real Madrid, FC Barcelona en Juventus - drie Europese grootmachten die een Super League willen oprichten - hebben een communiqué de wereld ingestuurd. Daarin reageren ze messcherp op de herintegratiemaatregelen van de UEFA. "Dit is onaanvaardbaar", klinkt het.
Lees verder

Europese Unie roept op tot de-escalatie in Jeruzalem
De Europese Unie roept de autoriteiten op tot "dringende de-escalatie" van de spanningen in Jeruzalem. "Geweld en opruiing zijn onaanvaardbaar en de daders langs alle zijden moeten ter verantwoording worden geroepen", klinkt het in een communiqué van de Europese diplomatie.
Lees verder

De Croo: "Begin juni zullen alle regels voor Europees coronacertificaat uitgewerkt zijn"
De Europese staats- en regeringsleiders maken op de top in Porto vorderingen in het dossier van het Europese coronacertificaat. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd aan VTM NIEUWS. Het certificaat moet ons deze zomer toelaten om weer vrij te reizen binnen Europa.
Lees verder

Make-up à la mama: visagist tipt de beste beautytrends om te schitteren op elke leeftijd
Moederdag en de heropening van de terrassen vallen in hetzelfde weekend, dat kan geen toeval zijn. Want zo'n zomerse cocktail smaakt het best in goed gezelschap. En om het plaatje compleet te maken, vroegen we mama én make-upartist Ines Borgonjon naar de tofste beautytrends om moederlief en die herwonnen vrijheid in stijl te vieren. Schol!
Lees verder

Bedrijven die frauderen met coronasteun krijgen vijf jaar lang geen Vlaamse subsidies
Ondernemingen die via bewust onjuiste verklaringen of foutieve informatie steun proberen te bekomen bij VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, zullen voor een periode van vijf jaar kunnen worden uitgesloten van die steun. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Vanavond la Boum 3? Opnieuw oproep om te feesten op het Flageyplein
De kans bestaat dat er vanavond een kleinschalige La Boum 3 zal plaatsvinden. Op sociale media circuleert immers opnieuw een oproep om vanavond te feesten, deze keer op het Brusselse Flageyplein, om het einde van de avondklok te vieren.
Lees verder

Deze drie fervente mollenjagers weten al wie de Mol is: "Elke aflevering vier keer bekeken"
Ze bekijken iedere aflevering vier keer, spoelen voortdurend terug, schrijven schriftjes vol aanwijzingen, delen hun analyses op YouTube en ontcijferen geheime hints samen met andere kijkers. Voor sommige kijkers is geen moeite te groot om te achterhalen wie de Mol is. Drie doorgewinterde mollenjagers zijn het er unaniem over eens welke saboteur zondagavond bovengronds zal komen gekropen, en ze leggen u haarfijn uit waarom.
Lees verder