Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 21 mei 2021

LIVE. Assisenproces Sofie Muylle: “Alle elementen zijn aanwezig om juridisch technisch van moord te spreken”

HLN
LIVE. Assisenproces Sofie Muylle: "Alle elementen zijn aanwezig om juridisch technisch van moord te spreken"
Het assisenproces rond de dood van Sofie Muylle gaat de vijfde dag in. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare in januari 2017 op het strand van Knokke-Heist. Deze ochtend zal procureur-generaal Céline D'havé haar requisitoir houden.
Lees verder

Zingen door een buisje of de 'twang'-techiek: de zangcoaches van 'The Voice' onthullen hun geheimen
Liedje kiezen, liedje zingen, klaar. Zo simpel lijkt het voor kandidaten van 'The Voice', maar de realiteit is anders. Achter de schermen zijn de coaches voortdurend bezig om hun kandidaat naar het hoogst mogelijke niveau te tillen. Wij gingen praten met de zangleraars die hen mee begeleiden, en ontfutselden keukengeheimen zoals 'zingen door een buisje' en de twang-techiek. "Vals zingen mag. Je kan nooit een goeie zanger worden als je geen valse noot durft te zingen."
Lees verder

Een airco voor de warme dagen? Zoveel betaal je aan energie
Ieder jaar neemt het aantal hete dagen toe. Veel mensen snakken dan ook naar de nodige verfrissing in huis. Wil je dit jaar graag een airco aanschaffen? Wat voor toestel kies je best voor welke ruimte? Wat is de impact van een airco op je energiefactuur? En welke toestellen verbruiken het minste? Mijnenergie.be rekende het uit.
Lees verder

Washington wil helpen bij uitwisselen van informatie tegen chiptekort
De Amerikaanse overheid wil helpen bij de aanpak van het wereldwijde chiptekort door betere uitwisseling van informatie tussen chipbedrijven en afnemers over de distributie van halfgeleiders. Dat heeft de Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo (50) gezegd na overleg met een aantal chipbedrijven en belangrijke klanten. Volgens Raimondo is er nu te weinig transparantie in de toeleveringsketen van chips.
Lees verder

Volgende week recordaantal vaccins verwacht: grootste levering Johnson & Johnson tot nu toe
Volgende week verwacht ons land een recordaantal vaccins. Dat is onder meer te danken aan de grootste levering van Johnson & Johnson tot nu toe. Er zouden 84.000 dosissen van dat vaccin geleverd worden, laat de FOD Volksgezondheid vanmorgen weten op Twitter.
Lees verder

"Liever dood dan Sporting-jood": uitgelaten Noa Lang zingt omstreden lied met supporters na veroveren titel
De 17e landstitel van Club werd door de spelers stevig gevierd bij aankomst in Brugge. Ze doken een uitzinnige massa supporters in en feestten erop los. Zo ook Noa Lang, die zich helemaal onderdompelde in het feestgedruis en samen met de fans een lied zong dat weinig aan de verbeelding overlaat. De beelden werden gretig gedeeld op sociale media.
Lees verder

Washington bereikt play-offs na winst tegen Indiana
Washington heeft zich gekwalificeerd voor de play-offs in de NBA. De Wizards versloegen in de laatste barragematch van de Eastern Conference Indiana met 142-115 en mogen nu uitkijken naar een duel tegen eerste reekshoofd Philadelphia.
Lees verder

Tweeklapper van herboren Vanaken, hattrickheld Thorstvedt en geweldige goal van jonge Gentse spits: de samenvattingen van voorlaatste play-off-speeldag
Na zes goals in het Lotto Park is Club Brugge kampioen. Eerder op de dag had Racing Genk de spanning opgebouwd na een vlotte zege tegen Antwerp. Hattrickheld Kristian Thorstvedt was de grote man in de Luminus Arena. In de Europe Play-offs is het razend spannend om het resterende Europese ticket. AA Gent klopte Standard, KV Mechelen boog een scheve situatie om tegen KV Oostende. Kijk hieronder naar alle samenvattingen van de voorlaatste speeldag.
Lees verder

Tiende editie van Marathonradio gaat 7 juni van start
Goed nieuws voor de studenten, want Marathonradio op MNM is terug met een tiende editie. Vanaf 7 juni steken Peter Van de Veire, Dorianne Aussems en Esther Nwanu je een hart onder de riem, live vanuit Leuven.
Lees verder

LIVE GIRO. Daags voor mythische Monte Zoncolan krijgen sprinters nieuwe kans
Een dag voor de cruciale bergrit naar de Monte Zoncolan krijgt het peloton in de Giro een biljartvlakke etappe voor de wielen geschoven. Starten doen de renners in Ravenna, de aankomst ligt 198 kilometer verder in Verona. Tim Merlier en Caleb Ewan zijn niet meer in koers, dus is het vooral uitkijken naar Peter Sagan, Fernando Gaviria en andere Nizzolo's. Voor de strijd om de puntentrui - momenteel in het bezit van Sagan - een belangrijke dag. Aan de finish ligt een buit van maar liefst 50 punten te rapen. Volg het koersverloop op deze pagina!
Lees verder

Football Talk. NEC dankt scorende Okita en gaat naar promotiefinale, Emmen degradeert uit Eredivisie - Steven Gerrard en David Beckham vervolledigen Premier League Hall of Fame
NEC Nijmegen heeft zijn ticket voor de promotiefinale naar de Eredivisie beet. Roda JC werd met 3-0 huiswaarts gestuurd. Doelpuntenmakers van dienst voor de Nijmegenaren waren Bart van Rooij, ex-Buffalo Rangelo Janga en Jonathan Okita.
Lees verder

Samen virtueel Lego bouwen? Snapchat maakt het mogelijk met nieuwste update
Snapchat heeft gisterenavond nieuwe updates aangekondigd voor de zogenaamde lenzen of filters op de app. Gebruikers kunnen zo voortaan samen op afstand een Legobouwwerk maken. Verder zou je binnenkort volledige outfits virtueel kunnen passen en bij het fotograferen van voedsel, onmiddellijk een recept voorgeschoteld krijgen.
Lees verder

Maria (69) moest al op jonge leeftijd de winkel van haar overleden moeder overnemen: "Terwijl mijn zussen trouwden en kinderen kregen, bleef ik alleen achter"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. De gouden jaren waren al lang gepasseerd, toen Maria Nolmans (69) drie jaar geleden de deuren van haar dorpswinkel voorgoed sloot. Toch voelde ze, als kleine zelfstandige en alleenstaande, haar pensionering onmiddellijk in haar portemonnee. "Met 940 euro kan ik nét de vaste kosten en huishuur betalen." Gelukkig verdient ze ook een centje bij met haar eerste grote liefde, snit en naad.
Lees verder

Maria (69) is al heel haar leven single, maar moet nu rondkomen met pensioen van amper 940 euro: "Ik zou mijn financiële vrijheid nooit opgeven voor een man"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. De gouden jaren waren al lang gepasseerd, toen Maria Nolmans (69) drie jaar geleden de deuren van haar dorpswinkel voorgoed sloot. Toch voelde ze, als kleine zelfstandige en alleenstaande, haar pensionering onmiddellijk in haar portemonnee. "Met 940 euro kan ik nét de vaste kosten en huishuur betalen." Gelukkig verdient ze ook een centje bij met haar eerste grote liefde, snit en naad.
Lees verder

Zelfs een topseizoen kent ook wat dalen: het seizoen van Club in 10 sleutelmomenten
Eind goed, al goed voor Club Brugge – na een seizoen met ups-and-downs is de 17de landstitel binnen. Een seizoen van vallen en opstaan, voor u samengevat in tien momenten.
Lees verder

Duitsland voorziet duizend ultrasnelle laadstations voor elektrische wagens tegen 2023
Duitsland gaat tegen 2023 een publiek netwerk van duizend ultrasnelle laadstations voor elektrische wagens installeren. De stations krijgen laadpunten met een vermogen van minstens 150 kilowatt. Daarmee zou de batterij van een elektrische auto binnen enkele minuten opgeladen zijn.
Lees verder

Joey heeft een broodjeszaak en Monica zit in de ouderraad: 'Friends'-acteurs vertellen hoe het nu met hun personage zou gaan
27 mei is het eindelijk zover: dan wordt de langverwachte 'Friends'-reünie gelanceerd. In die aflevering zullen we de acteurs niet zien als hun personage, maar enkel als zichzelf. Maar mocht de cast nog één keer in de huid van hun alter ego op tv kruipen, hoe zou het leven van Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Joey en Chandler er dan uitzien?
Lees verder

WHO: "Oversterfte door pandemie twee à drie keer hoger dan officiële dodentol"
Wereldwijd zijn er aan de coronapandemie twee à drie keer meer mensen bezweken dan uit de officiële statistieken moet blijken. Dat staat in het jaarrapport van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de internationale gezondheidsstatistieken dat vandaag verscheen.
Lees verder

Verlovingshorloges voor mannen zijn in opmars. "Vrouwen zijn geëmancipeerd en willen ook iets doen voor hun partner"
Dat een vrouw een verlovingsring krijgt wanneer de man op één knie gaat, is een jarenlange traditie. Maar steeds vaker krijgt ook de toekomstige echtgenoot een cadeau: een verlovingshorloge. Volgens wereldwijd modeplatform Lyst is het één van de grootste, nieuwe trends. "Bij ons zie je het fenomeen ook steeds vaker, overgewaaid uit het buitenland", bevestigen juweliers en weddingplanners.
Lees verder

Eerste zelftests aan de scholen geleverd
Vandaag/vrijdag worden de eerste zelftests aan de scholen geleverd. Dat laat Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) weten. De eerste 30.000 zelftests voor het onderwijs zijn er, volgende week worden er nog eens 200.000 verwacht. Ook de kinderopvang krijgt zelftests.
Lees verder