Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 2 mei 2021

LIVE. Aantal nieuwe opnamen in Belgische ziekenhuizen daalt 18 procent - Ruim 400.000 overlijdens in Brazilië

HLN
LIVE. Aantal nieuwe opnamen in Belgische ziekenhuizen daalt 18 procent - Ruim 400.000 overlijdens in Brazilië
Terwijl de coronacijfers in ons land blijven dalen, stijgt het aantal gevaccineerden juist rap: al drie miljoen Belgen ontvingen een eerste coronaprik. Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor de coronapas, die reizen binnen de Europese Unie makkelijker moet maken. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

"Ik voelde mijn schaamte beetje bij beetje wegsmelten": dit gaan we anders doen na de lockdown
Wie wil ik zijn als de wereld weer opengaat? Nu de vaccinaties op kruissnelheid komen, is het logisch om je die vraag te stellen. Zijn we veranderd, betere versies van onszelf, of blijft alles bij het oude? Wat te dumpen en wat te koesteren: veel mensen maakten al de balans.
Lees verder

Johan Vande Lanotte verliest echtgenote (66): basketbalboegbeeld Marijke Schaepelinck overleden
Marijke Schaepelink is op 66-jarige leeftijd overleden. Ze staat bekend als een waar boegbeeld binnen de Oostendse basketsport en als echtgenote van gewezen minister en burgemeester Johan Vande Lanotte. Basketbalclub Filou Oostende plaatste een ruim in memoriam op haar website, want Schaepelinck was er bijna twintig jaar aan de slag.
Lees verder

Venezuela verhoogt minimumloon bijna 300 procent
De Venezolaanse regering gaat het minimumloon met bijna 300 procent verhogen. Dat kondigde ze zaterdag aan. Toch zullen heel wat Venezolanen daarmee nog geen kilo vlees kunnen kopen wegens de ontembare inflatie in het Zuid-Amerikaanse land.
Lees verder

Noord-Korea boos om "oorlogsretoriek" van Biden: "Ontoelaatbaar en een grote blunder"
Noord-Korea is boos over recente uitlatingen van de Amerikaanse president Joe Biden en leden van zijn regering. Volgens het Aziatische land blijkt dat "hij vastbesloten is een vijandig beleid ten opzichte van Noord-Korea te blijven voeren."
Lees verder

"Papa, ik kan niet ademen": hoe 45 mensen om het leven kwamen tijdens een religieus feest in Israël
Tijdens een religieus feest in Israël zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 45 mensen door verdrukking omgekomen. Wat was dit voor feest en hoe kon het zo misgaan?
Lees verder

Amerikaanse Oscarwinnares Olympia Dukakis (89) overleden
Actrice Olympia Dukakis, die een Oscar won voor haar rol in Moonstruck, is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de broer van de actrice bekend via Facebook. De actrice kampte al langer met gezondheidsproblemen.
Lees verder

Vier astronauten verlaten na zes maanden het ISS
Vier astronauten van Crew-1, die zes maanden aan boord zaten van het ISS, hebben het internationaal ruimtestation verlaten. De Amerikanen Michael Hopkins, Victor Glover en Shannon Walker en hun Japanse collega Soichi Noguchi worden zondag met de Crew Dragon-capsule van SpaceX naar de aarde gebracht. Dat melden het ruimtebedrijf en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.
Lees verder

"De champagne staat toch al koud?" - "Het blijven de play-offs, Marc": onze huisanalist Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert
Vincent Mannaert (46) wilde nog wel eens spreken. Marc Degryse trok op de koffie in de loges van Jan Breydel om Club Brugge te fileren. Het ging veel over voetbal en ook een beetje over, nou ja...: «Je hebt niet aan de bel kunnen trekken, Vincent. Sorry dat ik ermee lach – ik had het jou wel gegund, hoor.»
Lees verder

'Dertigers'-actrice Ellen Verest en haar vriend Tom blijven bewust kinderloos: "Ik heb geen moedergevoelens"
Ellen Verest is 36 en pas nu in 'Dertigers' heeft ze met Nora haar eerste grote rol beet. "Tja", zegt ze, "ik heb eerst in de zorgverlening gewerkt tot ik besliste dat ik toch voor mijn eerste liefde moest kiezen: acteren." Ooit was Ellen trouwens samen met James Cooke. "En wij kunnen nog altijd door één deur", vertelt ze.
Lees verder

Frisse zondag met kans op een bui
Zondag blijft het fris en meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. In het binnenland zijn er enkele buien mogelijk. De maxima schommelen tussen 7 en 12 graden, meldt het KMI.
Lees verder

"Ze wilde geen seks, dus wurgde hij haar, verstopte het lijk in de kast en vluchtte naar Spanje": hoe de Franse Isabelle (26) in handen viel van 'superminnaar' Johan Saelens
De Franse Isabelle Beunet (26) maakte in mei 2002 haar eerste buitenlandse reisje naar Brugge, op dat moment Europese Culturele Hoofdstad. Het moest een magisch moment worden, maar werd uiteindelijk haar dood. Isabelle belandde in handen van de Kortrijkse kelner Johan Saelens (27), die geen afwijzing kon verdragen. En laat dat nu net zijn wat Isabelle wél deed. Wij blikken samen met de toenmalige advocaat van Saelens terug op diens gruweldaden en onwaarschijnlijke vlucht naar Spanje, met als inspiratie... een werk van Paul Jambers.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen, enkel aantal overlijdens stijgt nog licht
Het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames blijven dalen. Tussen 25 april en 1 mei zijn dagelijks gemiddeld 192,9 coronapatiënten opgenomen. Dat is 18 procent minder dan in de voorgaande periode, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal overlijdens stijgt opnieuw licht.
Lees verder

Drie op de vier Vlamingen kiezen voor crematie
Vorig jaar werd bij bijna drie op de vier overlijdens voor crematie gekozen. Nooit eerder was dat zoveel, aldus De Zondag.
Lees verder

Matt Miazga over Anderlecht, 'soccer' en de jongeren: "Zij moeten de kegeltjes opruimen. Dat is toch normaal?"
Matt Miazga (25) is niet de meest sexy speler van Anderlecht – het lot van een verdediger. En toch doet u er goed aan onderstaand interview lezen."Mijn ouders leerden mij om de beste te zijn."
Lees verder

De vermoedelijke miljoenenfraude in Limburg: "Waarom zou een socialist in armoede moeten leven?"
Het onderzoek naar Tony Coonen, de sterke man bij de Limburgse socialisten, vordert. De speurders verdenken de topman van De Voorzorg Limburg ervan dat hij met enkele vastgoedmakelaars voor miljoenen euro's heeft gefraudeerd.
Lees verder

Twee coronapatiënten overleden na stroomuitval in ziekenhuis Maastricht
Twee coronapatiënten die werden behandeld in het ziekenhuis MUMC in Maastricht zijn overleden nadat hun zuurstoftoediening in de nacht van donderdag op vrijdag was stilgevallen als gevolg van een stroomstoring. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na berichtgeving door De Telegraaf.
Lees verder

Britse politie pakt vijf mensen op in terreuronderzoek
Drie mannen, een vrouw en een tiener blijven in hechtenis nadat zij in Noord-Engeland zijn gearresteerd op verdenking van terroristische misdrijven.
Lees verder

Passionele moorden in Vlaanderen. De Pannenkoekenmoord: hoe ontrouw en chantage waanzinnig plot in gang zetten
Huwelijksproblemen worden doorgaans gevolgd door een verzoening of een echtscheiding. Nelly Vervaque koos nog een andere weg. Zij huurde een Fransman in om haar echtgenoot, een steenrijke pannenkoekenbakker, uit de weg te ruimen. Samen bedachten ze geschifte moordplannen, maar uiteindelijk werd Roland Lefever met een ijzeren staaf het hoofd ingeslagen.
Lees verder

Erica Meiland en haar vriend Sander zijn opnieuw uit elkaar
Erica Meiland en privédetective Sander van Betten zijn niet langer een koppel. Het nieuws van hun breuk kwam normaal gezien aan bod in de slotaflevering van 'Chateau Meiland', die maandagavond te zien is in Nederland, maar ondertussen raakte al bekend dat Erica en Sander uit elkaar zijn.
Lees verder