Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 8 mei 2021

L’Équipe: “Neymar verlengt z’n contract tot 2026 bij PSG"

HLN
L'Équipe: "Neymar verlengt z'n contract tot 2026 bij PSG"
De Braziliaanse aanvaller Neymar verlengt zaterdag zijn contract tot 2026 in de Franse hoofdstad. Dat meldt de Franse krant l'Équipe. PSG werd eerder deze week nog uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League.
Lees verder

Groep jongeren test grenzen met politie af aan vooravond van heropening terrassen en trekt van park naar park
Aan de vooravond van de heropening van de terrassen was het in verschillende Gentse parken erg druk. Jongeren verzamelden zich in groep en trokken van park naar park, gepaard met luide muziek en alcohol. Het bleef op de meeste plaatsen vredevol, maar dankzij enkele heethoofden sloeg de sfeer toch om.
Lees verder

Ook Patrick Lefevere kijkt met grote ogen naar de 'Evenepoel-mania': "Maar als het straks minder gaat, staan ze klaar met de hakbijl"
Genieten. Gewoon genieten. Verstandig, maar best wel "ongewoon" klinkt het uit de mond van Remco Evenepoel, op zijn hoede voor boemerangs en verpletterende druk. Samen met teammanager Patrick Lefevere graven we naar wat écht omgaat diep in dat ambitieuze hoofd van hem. "Koersen, presteren, winnen: dát wil hij."
Lees verder

Is Evenepoel ambitieuzer dan hij laat uitschijnen? Lefevere: "Koersen, presteren, winnen: dát wil hij"
Genieten. Gewoon genieten. Verstandig, maar best wel "ongewoon" klinkt het uit de mond van Remco Evenepoel, op zijn hoede voor boemerangs en verpletterende druk. Samen met teammanager Patrick Lefevere graven we naar wat écht omgaat diep in dat ambitieuze hoofd van hem. "Die Remco-mania? Ach, als het straks minder gaat, staan ze klaar met de hakbijl."
Lees verder

Moederdag: onze lezers en hun kinderen over hun supermama
Morgen vieren we onze mama's. En of zij het verdienen om in de bloemetjes gezet te worden. Nu misschien zelfs meer dan ooit, want in coronatijden werd nóg duidelijker dat onze moeders over multitasktalenten beschikken waarvan onze vaders enkel kunnen dromen. Het is duidelijk: ons land zit vol Supermama's. Een eerbetoon door 35 kleine en grotere kinderen aan 26 moeders.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorg blijft verder afnemen
Het aantal coronabesmettingen en hospitalisaties in ons land blijft verder afnemen. Het aantal overlijdens is lichtjes toegenomen met 2,6 procent. Dat blijkt vandaag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Op intensieve zorg liggen nu minder dan 750 patiënten, het laagste aantal sinds eind maart.
Lees verder

Weduwe al 5 jaar verdacht van de moord op haar man: "Ik schaam me dood, ook al ben ik onschuldig"
Haar man Johan Verhaeghe (66) werd vijf jaar geleden op hun oprit in Kampenhout doodgeschoten. Zij vloog in de cel op verdenking van moord. Na drie weken werd ze al terug vrijgelaten - zonder ook maar één voorwaarde. Vandaag staat het onderzoek nog altijd even ver, maar blijft zij wel verdacht. "Het is al drie jaar geleden dat ik de speurders nog heb gehoord", zegt de weduwe. "Ik ben mijn man kwijt én door de tunnelvisie van de politie eigenlijk ook mijn leven."
Lees verder

Helikopter Ingenuity nu ook voor het eerst te horen op Mars
Nasa heeft vrijdag voor het eerst een opname openbaar gemaakt van het geluid van de Ingenuity-helikopter tijdens de vierde vlucht op Mars. De opname werd gemaakt door het Nasa-wagentje Perseverance. Het is de eerste keer dat een ruimtetuig op een andere planeet geluid van een apart ruimtetuig kan opnemen.
Lees verder

Welke espressomachines zijn je geld waard en waarop moet je letten bij de aankoop? Koffie-expert geeft advies
Het aanbod espressomachines is net zo gigantisch als de keuze aan koffiebonen en -malingen in de supermarkt. Maar welke zijn hun geld waard, zorgen voor de beste smaak en zijn het makkelijkst in onderhoud? Koffie-expert en wereldkampioen Latte Art Peter Hernou verklapt wat je nodig hebt om thuis de lekkerste espresso te zetten en we onderwerpen ook acht toestellen aan een test. "Weet dat het apparaat maar één factor is in het maken van een lekker kopje koffie."
Lees verder

Sluit Roman Yaremchuk Gents hoofdstuk af op positieve noot? "Eerst Europees ticket, daarna praten we met Michel en 'Mister President'"
Sluit Roman Yaremchuk (25) deze zomer zijn hoofdstuk bij AA Gent met een Europees ticket? De Oekraïnse spits - met een straat voorsprong topschutter bij de Buffalo's - spreekt in zijn eerste interview sinds lang over de dromen die hij najaagt. "Het EK wordt heel belangrijk voor mij en voor mijn land. Ook voor AA Gent trouwens."
Lees verder

Deze week in 'Lisa': Lisa staat plots oog in oog met de enige en echte Sean Dhondt. Durft ze hem in de ogen kijken?
De VTM-telenovelle 'Lisa' ontvangt deze week mooi volk. Niemand minder dan Sean Dhondt zit immers plots aan een tafeltje met Lisa (Tinne Oltmans). Wat staat daar op het spel? En wat is er aan de hand met zwangere Renee (Elke Van Mello)?
Lees verder

Volgende week in 'Lisa': Gert gaat op de vuist met Sean Dhondt en is er iets mis met de baby van Renee?
De VTM-telenovelle 'Lisa' ontvangt deze week mooi volk. Niemand minder dan Sean Dhondt zit immers plots aan een tafeltje met Lisa (Tinne Oltmans). Wat staat daar op het spel? En wat is er aan de hand met zwangere Renee (Elke Van Mello)?
Lees verder

Terrassen mogen opnieuw open: kunnen we vandaag ontsnappen aan de regen?
Vandaag mogen de terrassen van de horecazaken opnieuw open. Omdat het enkel om de terrassen gaat, speelt het weer een uiterst belangrijke rol. Deze ochtend trekt een regenzone over ons land, maar later wordt het droog met opklaringen die geleidelijk breder kunnen worden. Dat zegt onze weerman David Dehenauw.
Lees verder

Jacques Vermeire wordt 70 en sleurt zijn kids mee het podium op: "Dat ze dit willen doen met een oude vader nog wel maakt me trots"
Meester-smoelentrekker Jacques Vermeire heeft een nieuw typetje klaar: de oude mens. "Vanaf je zeventigste bén je dat nu eenmaal." Hij kan ermee lachen, want dat beeld in zijn hoofd wringt met hoe de komiek zich fysiek voelt. Omringd door de jeugdige gloed van zijn kinderen, Julie (23) en Maxime (21), en dus voor eeuwig jong. Op het podium dan toch. "En dus kruipen we er volgend jaar met z'n drieën op!" Een primeur in zijn 36-jarige carrière aan zaalshows, en slechts één van de zeven festiviteiten in zijn "meimaand is mijn maand" die hij vandaag aftrapt.
Lees verder

Jacques Vermeire wordt 70 en sleurt zijn kids mee het podium op: "Vanaf nu ben ik oud. De laatste fase is ingezet"
Meester-smoelentrekker Jacques Vermeire heeft een nieuw typetje klaar: de oude mens. "Vanaf je 70ste bén je dat nu eenmaal." Hij kan ermee lachen, want dat beeld in zijn hoofd wringt met hoe de komiek zich fysiek voelt. Omringd door de jeugdige gloed van zijn kinderen, Julie (23) en Maxime (21), en dus voor eeuwig jong. "En volgend jaar kruipen we met z'n drieën op het podium!" Wij praatten met het drietal over hun nieuwe show, hun gezinsleven, de showbizz en nieuwe liefde. "Tot mijn 90ste hoop ik op te treden."
Lees verder

LIVE. Tournée Générale: volg hier alles over de heropening van de terrassen - "Politie zal ingrijpen wanneer risico voor gezondheid te groot wordt"
Vandaag is het zover: de heropening van de terrassen. Deze week zijn onze reporters de straat opgetrokken om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Ook vandaag staan ze opnieuw paraat. In deze liveblog kunt u alles op de voet volgen.
Lees verder

Minister Verlinden: "Politie zal zacht handhaven, maar wel ingrijpen wanneer risico voor gezondheid te groot wordt"
Vandaag mogen de terrassen van de horecazaken opnieuw open onder strikte voorwaarden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat de politie vooral "zacht zal handhaven". Natuurlijk zal er wel worden ingegrepen, wanneer het gezondheidsrisico te groot wordt. Ook zegt de minister op Radio 1 dat de binnenhoreca "begin juni open kan, als alles gunstig blijft evolueren."
Lees verder

Jambon mikt op 1 oktober voor "complete vrijheid"
Als alles goed gaat hebben we op 1 oktober de complete vrijheid terug. Dat zegt Vlaams minister-president Jan Jambon in een interview met Het Nieuwsblad. De N-VA-politicus benadrukt verder dat we "moeten leren leven met een aanvaardbare druk" van het coronavirus.
Lees verder

Mannen in strings, de mooiste vrouwen en Pat Krimson: waarom er altijd seks in de lucht hing bij Atmoz
"De mooiste vrouwen in het Belgische uitgaansleven vond je in de Atmoz." En als Dennis Black Magic dat zegt, moet het wel kloppen. Wat Pat Krimson in de jaren negentig aanraakte, veranderde in goud en dat gold ook voor Atmoz dat hij in 1996 uit de grond stampte. De geheime formule? De seks die er in de lucht hing én het bijzondere entertainment. "Vrouwen houden daar van", en hij kreeg gelijk. Vele Limburgers leerden er hun eerste liefde kennen met zelfs 'Atmoz-baby's als gevolg. Tot in 2005 het doek viel...
Lees verder

Een gesprek over van alles en nog wat met Anderlecht-icoon Paul Van Himst: "Kompany is geweldig bezig. Doe zo voort"
Wie zijn wij om Paul Van Himst (77) een bepaalde richting uit te duwen? Het gevolg is dat onderstaand gesprek lijn noch structuur heeft, maar dat doet er in se niet toe. Als Van Himst spreekt, of het nu over een positieve coronatest, Eden Hazard of Anderlecht gaat, dan luisteren (en noteren) wij.
Lees verder