Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 18 mei 2021

Koningin Máxima geeft erg persoonlijk verjaardagsinterview: “Die reis naar Griekenland? Het mocht, maar het was ni...

HLN
Koningin Máxima geeft erg persoonlijk verjaardagsinterview: "Die reis naar Griekenland? Het mocht, maar het was niet solidair"
Vandaag mocht de Nederlandse koningin Máxima vijftig kaarsjes uitblazen. Het ideale moment voor presentator Matthijs van Nieuwkerk (60) om de koningin te interviewen. Het resultaat is een openhartige babbel over het leven, de liefde en het werk. Ook de zelfmoord van Máxima's jongere zusje kwam aan bod. "Als ik aan haar denk is dat met een hele grote glimlach. Dat heeft even tijd gekost."
Lees verder

Vijftiger doodgestoken bij burenruzie in Maldegem
Een burenruzie in het Oost-Vlaamse Maldegem is maandagavond dramatisch afgelopen. Een vijftiger werd bij een hoogoplopende ruzie neergestoken en overleed ter plaatse.
Lees verder

Dode bij burenruzie in Maldegem
Op de Koning Leopoldlaan in Maldegem is maandagavond een ruzie zwaar uit de hand gelopen. Eén persoon is overleden.
Lees verder

Catalonië heeft nieuwe regering na maanden van onderhandelen
Twee rivaliserende separatistische partijen in Catalonië hebben een akkoord gesloten over de vorming van een coalitieregering. Ze willen drie maanden na de stembusgang voorkomen dat de Spaanse regio opnieuw naar de stembus moet. Volgens plaatselijke media hebben de linkse Esquerra Republicana (ERC) en de partij Junts per Catalunya (Samen voor Catalonië) een akkoord gesloten voor een regering onder leiding van ERC-kopstuk Pere Aragonès.
Lees verder

Oostenrijk schrapt quarantaine voor tientallen landen waaronder België
Oostenrijk laat vanaf woensdag mensen uit tientallen landen toe zonder dat ze verplicht in quarantaine moeten vanwege het coronavirus. Minister van Gezondheid Wolfgang Mückstein zei vandaag dat de regels worden versoepeld. De versoepeling geldt onder meer voor reizigers uit ons land.
Lees verder

Alan en Jonas testen droomhuis uit in 'Waar Voor Je Geld?': "Anderhalf uur om op mijn werk te raken"
In 'Waar voor je geld' op VTM 2 testen Alan en Jonas hun droomhuis een weekje uit. Benieuwd of dat meevalt of net heel erg tegenslaat.
Lees verder

Jeroom na uitspraak Jambon over tuinfeest: "Maak regels eens minder ingewikkeld"
Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privébijeenkomsten buiten blijven beperkt tot tien personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. "Rare regel", reageert Jeroom in 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Joris Hessels over intense band met Dominique: "Voel me bij niemand zo mezelf"
Dat Joris Hessels samen met Dominique Van Malder een onoverwinnelijk duo vormde, bewezen ze al in 'Radio Gaga'. Vanavond zaten ze samen in 'De Cooke & Verhulst Show' om er over hun goede band te vertellen.
Lees verder

Marco Borsato na liefdesbreuk en burn-out: "Vond mezelf niet meer leuk"
Marco Borsato heeft een nieuwe single uit: 'Hef je glas'. In 'De Cooke & Verhulst Show' legt hij uit waarover het liedje gaat. En hij vertelde ook openhartig over het moeilijke jaar dat hij achter de rug heeft. "Het stranden van mijn huwelijk was een van de moeilijkste dingen die ik mijn leven moest verwerken."
Lees verder

Ariana Grande is getrouwd met Dalton Gomez
Ariana Grande (27) is getrouwd. De zangeres kan zichzelf officieel de echtgenote noemen van makelaar Dalton Gomez, zo bevestigt Ariana's woordvoerder maandag aan People Magazine.
Lees verder

Israël neemt na raketdreiging doelwitten in Libanon onder vuur
Israël neemt doelwitten in Libanon onder vuur met artillerie nadat er vanuit Libanon zes raketten richting Israël zouden geschoten zijn. Volgens het Israëlische leger zouden die raketten de grens met Israël wel niet gehaald hebben. Vanuit Libanon werden donderdag ook al drie raketten afgevuurd. Het is niet bekend wie erachter zit.
Lees verder

Ethisch hacker over valse bpost-sms'jes: "Best uw telefoon opnieuw formatteren"
Duizenden Belgen liepen al in de val van oplichters die zich voordoen als bpost en zijn hun gegevens kwijt. Ethisch hacker Inti De Ceukelaire legt in 'De Cooke & Verhulst Show' uit hoe het telefoonvirus dat massaal de ronde doet precies werkt en wat je ertegen kan doen.
Lees verder

Elon Musk hoopt Duitse Teslafabriek tegen eind dit jaar operationeel te krijgen
Tesla-CEO Elon Musk heeft de hoop uitgesproken dat er eind 2021 auto's van de band zullen rollen in de nieuwe fabriek van de autoproducent vlak bij de Duitse hoofdstad Berlijn. Tijdens een reis naar onze oosterburen klaagde hij echter dat voorspellingen doen moeilijk is, niet in de laatste plaats vanwege "bureaucratische obstakels".
Lees verder

Ferrari gebruikt camouflageverf die zo zwart is dat al het licht wordt geabsorbeerd
Als autofabrikanten gaan testrijden met een nieuw model, voorzien ze dat vaak van camouflage. Ferrari lijkt onlangs het gebruik van Vantablack te hebben getest, een verf die zo zwart is dat er geen licht door wordt weerkaatst.
Lees verder

"Amazon stort zich op markt voor medische zelftests"
Webwinkelconcern Amazon overweegt naar verluidt om een nieuw bedrijfsonderdeel op te zetten op het gebied van medische zelftests voor mensen thuis. Dat meldt de zakelijke nieuwswebsite Business Insider op basis van ingewijden.
Lees verder

Biden pleit bij Netanyahu voor staakt-het-vuren
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag tijdens een telefoongesprek met de Israëlische president Benjamin Netanyahu zijn "steun" uitgedrukt voor een staakt-het-vuren in het conflict tussen Israël en Hamas. Ook besprak de Amerikaanse president de mogelijkheid om met Egypte en andere partners te praten om dat doel te bereiken. Dat laat het Witte Huis weten.
Lees verder

Kernkabinet raakt het eens over bedrijfswagens
De belangrijkste ministers in de federale regering zijn het in de nacht van maandag op dinsdag eens geworden over de principes om het bedrijfswagenpark te vergroenen. Dat zegt de woordvoerder van de premier. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime, luidt het. Wat dat regime precies zal inhouden, zal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) later op de dag toelichten.
Lees verder

LIVE. Regering verlengt steunmaatregelen tot 30 september - Vaccins Pfizer en Moderna wellicht doeltreffend tegen Indiase variant
Het gaat onder meer om de soepele regeling van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor alle sectoren, het dubbel overbruggingsrecht voor sectoren die dicht moeten blijven en het nieuwe overbruggingsrecht dat sinds 1 januari geldt.Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het 'zomerplan' beginnen. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Meer dan 5.000 migranten bereiken Spanje te voet of zwemmend
Meer dan 5.000 migranten zijn gisteren aangekomen in de Spaanse enclave Ceuta in Marokko. Dat is een recordaantal op een dag. Zowat 1.500 van hen zijn minderjarig, aldus een woordvoerder van de Spaanse regering die ter plaatse is. De mensen zijn lopend tijdens eb of zwemmend naar Ceuta gekomen. Eén persoon is bij de overtocht overleden. Het Rode Kruis geeft alle mensen een medische check, waarna ze naar een opvangcentrum worden gebracht.
Lees verder

Biden en Harris geven belastingaangifte vrij
Het Witte Huis heeft de belastingaangiftes voor 2020 van president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris vrijgegeven. Daarmee zetten ze een traditie voort die door Donald Trump werd gebroken. De vorige president weigerde zijn belastingaangiftes vrij te geven, maar Biden knoopt nu dus aan met de "bijna ononderbroken traditie", zegt het Witte Huis.
Lees verder