Doorgaan naar hoofdcontent

Koning Filip toont hockeyskills en wenst Red Lions succes op medaillejacht richting Tokio: “Jullie stralen uit dat ...

HLN
Koning Filip toont hockeyskills en wenst Red Lions succes op medaillejacht richting Tokio: "Jullie stralen uit dat jullie er zin in hebben"
Applaus voor Koning Filip: met de hockeystick chipt hij de bal naar Felix Denayer: het Belgische staatshoofd bezocht vandaag de Red Lions om hen succes te wensen richting de Spelen van Tokio: "Het is iedere keer een plezier om jullie wedstrijden te zien."
Lees verder

Zaakwaarnemer Koeman slaat terug na uitspraken Barcelona-voorzitter Laporta: "Totale onzin"
Ronald Koeman heeft deze week een bezoek gebracht aan het ziekenhuis, maar alleen voor controle. Zaakwaarnemer Rob Jansen ontkent dat de trainer van FC Barcelona met spoed moest worden opgenomen, iets wat Spaanse media melden na een gesprek met voorzitter Joan Laporta.
Lees verder

Moskou juicht "overtuigende" verkiezingszege Assad toe
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de "overtuigende" overwinning van Bashar al-Assad bij de presidentsverkiezingen in Syrië toegejuicht. Het ministerie hekelde de westerse kritiek op de bondgenoot van Rusland.
Lees verder

Brussel maakt zich op voor 40.000 mensen die afzakken voor betogingen en La Boum
Brussel maakt zich op voor maar liefst 40.000 manifestanten. In de hoofdstad staan morgen verschillende protesten gepland, maar burgemeester Philippe Close (PS) heeft laten weten dat de demonstraties niet toegelaten zijn wegens de coronamaatregelen.
Lees verder

Franse agente in kritieke toestand na steekpartij, dader na korte achtervolging neergeschoten
Een agente verkeert in kritieke toestand nadat ze neergestoken werd in de Franse gemeente La Chapelle-sur-Erdre (in de buurt van Nantes). De dader kon na een korte achtervolging gevat worden. Volgens de Franse actuasite BFM TV werd hij neergeschoten. Ook hij zou er erg aan toe zijn. Over zijn motief is nog niets bekend.
Lees verder

19-jarige moordenaar van Leander (32) staat open voor contact met nabestaanden: "Eenmaal de rust is teruggekeerd en zij daarvoor openstaan"
De 19-jarige man die op 6 maart Leander Quintyn (32) doodstak op straat in Tielt is vragende partij voor contact met de nabestaanden. Dat vertelde zijn advocaat na afloop van de raadkamer in Brugge, die de aanhouding van Jarod D. vrijdagmorgen opnieuw met een maand verlengde. Zijn motief voor de moord blijft onduidelijk. "Hij zegt zelf dat er iets geknakt is in z'n hoofd."
Lees verder

Stad geeft woning vroegere 't Convent op begijnhof in erfpacht
De stad Herentals geeft opnieuw een woning op het Begijnhof in erfpacht. Het gaat om de woning met huisnummer 17 waar vroeger dienstencentrum 't Convent gevestigd was.
Lees verder

Tanja Dexters is rijbewijs kwijt voor minstens zes maanden: "Ze moet eerst bewijzen dat ze lichamelijk én geestelijk in staat is om te rijden"
Ex-miss België Tanja Dexters (44) wordt door de politierechter in Turnhout met onmiddellijke ingang uit het verkeer gehaald. Ze krijgt haar rijbewijs ten vroegste over zes maanden terug als ze dan kan aantonen dat ze lichamelijk én geestelijk in staat is om zich veilig in het verkeer te begeven. Op dit moment is dat volgens de rechter niet het geval. "Ze werd al driemaal veroordeeld voor inbreuken die verband houden met overmatig alcoholgebruik."
Lees verder

Ongewenste gast sluipt in zwembad van Amerikaans gezin: "Niet de eerste keer"
Een Amerikaans gezin uit Florida krijgt een ongewenste gast over de vloer. De kruipende indringer sluipt zelfs in hun zwembad. Hij zou het blijkbaar gemunt hebben op de honden van het gezin, maar het reptiel uiteindelijk uit het zwembad krijgen loopt ook niet al te vlotjes...
Lees verder

LIVE GIRO. Zes vluchters vertrokken na vlammend eerste wedstrijduur, Hermans houdt Belgische eer hoog vooraan
Showdown in de Giro. Met nog twee bergritten en een tijdrit gaat de Ronde van Italië de komende dagen zijn apotheose tegemoet. Vandaag krijgen de favorieten op de eindzege opnieuw een aankomst bergop voor de wielen. Wie pakt uit en komen er nog verrassende omwentelingen op Alpe di Mera? U volgt het LIVE op deze pagina.
Lees verder

Kimmer Coppejans kan match niet uitserveren en haalt hoofdtabel van Roland Garros niet
Kimmer Coppejans (ATP 174) heeft zich vrijdagmiddag niet geplaatst voor de hoofdtabel van Roland Garros. In de derde en laatste kwalificatieronde verloor hij met 5-7, 7-6 (7/4) en 6-4 van de Colombiaan Daniel Elahi Galan Riveros (ATP 106).
Lees verder

Er wordt meer gerookt: 1,1 miljard rokers ter wereld
Het aantal rokers steeg tot 1,1 miljard in 2019. Dat zegt een studie van Global Burden of Disease, een samenwerking tussen verschillende onderzoekers van over de hele wereld. Een derde van de rokers woont in China.
Lees verder

Accountants vrezen voor veiligheid wegens nieuwe wet rond anti-witwaspraktijken
Accountants en belastingadviseurs zijn niet te spreken over een nieuwe wet in de strijd tegen witwaspraktijken. Volgens het beroepsinstituut ITAA komt de (fysieke) veiligheid van accountants door deze hervorming in het gedrang.
Lees verder

Eerste Duivels arriveren (in stijl) in Tubeke, waarna Witsel, Vanheusden, Chadli en Doku training afwerken
Aan hun inzet en overgave zal het niet liggen. Axel Witsel meldde zich vandaag al in Tubeke. Zinho Vanheusden – die op de reservelijst staat – en Jérémy Doku met hem. Nacer Chadli is zelfs al sinds gisteren op het nationaal oefencentrum. Het viertal trainde intussen ook al samen.
Lees verder

"Containerschepen zijn vervuilend, maar door hun immense lading valt de milieukost per kilo fruit toch nog mee": zo kies je duurzaam fruit
In de zomer en de herfst is het makkelijk: de winkelrekken barsten van de fruitsoorten die in eigen land geteeld worden. Over duurzaamheid hoef je nauwelijks na te denken. Maar wat in de winter en de lente? Moet je je tot peren of appels beperken? Of zijn er nog andere opties? "Fruit uit Europese landen met warm klimaat zijn vaak een betere keuze dan dat uit sterk verwarmde Belgische serres."
Lees verder

Wanneer is fruit duurzaam? En welke keuze maak je het best in de lente? Zo kies je verantwoord
In de zomer en de herfst is het makkelijk: de winkelrekken barsten van de fruitsoorten die in eigen land geteeld worden. Over duurzaamheid hoef je nauwelijks na te denken. Maar wat in de winter en de lente? Moet je je tot peren of appels beperken? Of zijn er nog andere opties? "Containerschepen zijn vervuilend, maar door hun immense lading valt de milieukost per kilo fruit toch nog mee."
Lees verder

Buitensporig koopgedrag, ruzie met Anouk en nu ook partnergeweld: rapper Lil' Kleine is absoluut geen lieverdje
"Een van 's lands meest beruchte en bekendste artiesten ooit." Dat schrijft Lil' Kleine (26) over zichzelf op zijn officiële website. Jorik Scholten - zijn echte naam - legt vooral de nadruk op het eerste. Zijn decadente koopgedrag - zijn horlogecollectie zou één miljoen euro waard zijn - gaat over alle tongen, er was een bitse aanvaring met zangeres Anouk en nu mag hij ook partnergeweld aan zijn dubieuze reputatie toevoegen. De zaak werd intussen geseponeerd - met dank aan zijn peperdure advocate - en ook vriendin Jaime lijkt hem vergeven te hebben. Vraag is alleen of zijn carrière ook dit schandaal overleeft, want de kritiek weerklinkt steeds luider. "Het is bekend dat hij losse handjes heeft."
Lees verder

"Vaccinatie is geen voorwaarde om op kamp te gaan"
Jongeren die deze zomer op kamp vertrekken hoeven op voorhand niet gevaccineerd te worden. Dat benadrukken de Vlaamse ministers Wouter Beke (Welzijn) en Benjamin Dalle (Jeugd) in een reactie op het bericht dat de eerstelijnszone ZORA in de Antwerpse zuidoostrand zowat 400 leiders van jeugdbewegingen vervroegd gaat vaccineren. Er is volgens de CD&V-ministers geen reden om af te wijken van de afgesproken vaccinatiestrategie en jongeren voor te trekken.
Lees verder

Dit is het droomhuis van Karin en Jan: strakke en duurzame betonbouw
Van een landelijke woning in een gezellige wijk naar een strak, modern huis aan het water: toen de kans zich voordeed, hebben Jan en Karin niet getwijfeld. Ze kochten een mooie bouwgrond en kozen bewust voor het strakke en duurzame karakter van betonbouw. Bouwsite Livios mocht binnenkijken in hun droomwoning in Dessel.
Lees verder

Te snel, te veel gedronken en drie rode lichten genegeerd: fikse boete en drie maanden rijverbod voor doelman Bruzzese (Cercle Brugge)
"Ik dacht dat ik achtervolgd werd door een donker voertuig met twee mannelijke inzittenden." Dat was de uitleg die Cercledoelman Sebastien Bruzzese (32) had nadat de politie hem op 17 januari 2020 in Kortrijk rond 1.30 uur met zijn voertuig langs de kant zette. Hij had net drie rode lichten genegeerd, reed te snel en had teveel gedronken.
Lees verder