Doorgaan naar hoofdcontent

Koers Kort. Démare snelt naar tweede ritzege in Boucles de la Mayenne

HLN
Koers Kort. Démare snelt naar tweede ritzege in Boucles de la Mayenne
Arnaud Démare heeft opnieuw raak geschoten in de Boucles de la Mayenne. De Fransman toonde zich net zoals vrijdag de snelste in de massasprint. Hij haalde het in de rit van Saint-Berthevin naar Craon voor Kristoffer Halvorsen (Uno-X Pro Cycling Team) en Nils Eekhoff (Team DSM). Démare neemt ook de leiderstrui over van Philipp Walsleben, die de openingsrit won. Met Piet Allegaert, Emiel Vermeulen en Sasha Weemaes eindigden drie landgenoten in de top tien.
Lees verder

Eén hectare afgebrand op Kalmthoutse Heide: brandweer snel en massaal ter plaatse
De brandweer Zone Rand is zaterdagavond in grote getale uitgerukt naar de Kalmthoutse Heide. Een passant had er een rookpluim opgemerkt en verwittigde meteen de hulpdiensten. Eén hectare ging in vlammen op, maar ondertussen is de brand volledig onder controle.
Lees verder

Man (74) in ziekenhuis na zuuraanval. "Een indringer greep me langs achteren bij de keel, Gilbert snelde me ter hulp", getuigt echtgenote Monica (51)
In de Nieuwstraat in Attenrode bij Landen (Vlaams-Brabant) gebeurde vrijdagavond een bizar incident. Een man raakte zwaar verbrand door een bijtend product. Volgens het eerste relaas van zijn echtgenote Monica is een onbekend persoon hun tuin binnengedrongen. De dader greep haar vast en duwde haar het huis binnen. Toen Gilbert (74) zijn vrouw ter hulp schoot, kreeg hij van de aanvaller een zurige stof in zijn gezicht. Hij liep daarbij tweede en derdegraads brandwonden op, maar verkeert niet in levensgevaar. Monica Vizi werd vandaag de hele dag verhoord en durft uit angst niet naar huis, de politie voert een onderzoek naar de dader.
Lees verder

Sneller dan een PCR-test: honden speuren coronavirus op in minder dan een seconde
Honden zijn tot veel in staat dankzij hun neus: ze kunnen drugs opsporen, maar ook bepaalde ziektes waaronder het coronavirus. En ze doen het op amper een seconde tijd, veel sneller dan een PCR-test.
Lees verder

Van Avermaet over Evenepoel: "Was in mijn ogen niet goed geweest als hij Giro nu al had gewonnen"
Greg Van Avermaet (36) staat morgen aan de start van het Critérium du Dauphiné. 'Gouden Greg' stoomt zich klaar voor de Tour de France en de Olympische Spelen en gaf vandaag al een stand van zaken over zijn vorm. En onze landgenoot van AG2R-Citroën had het uiteraard ook even over... de bewogen eerste Giro van Remco Evenepoel.
Lees verder

Voormalig NBA All-Star Mark Eaton op 64-jarige leeftijd overleden na val tijdens fietstocht
Voormalig Utah Jazz-speler en eenmalige NBA All-Star Mark Eaton is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat maakte het team bekend. De Amerikaan kwam ten val tijdens een fietstocht en overleed niet veel later in het ziekenhuis.
Lees verder

KIJK LIVE. Aanvoerder De Bruyne trapt CL-finale op gang, we zijn vertrokken!
• Estádio de Dragão
Lees verder

Man die in Hamburg tekeerging met mes en gedood is door politie, was Libanees
De man die vrijdag door de politie is gedood in het Duitse Hamburg, was een 36-jarige uit Libanon. Dat meldt de politie. Over het motief van de man kan de politie weliswaar nog niets zeggen.
Lees verder

Gespot in het Drakenstadion: Vincent Kompany naast Michael Verschueren
Opvallende aanwezigen in het Estádio do Dragão: Vincent Kompany naast Michael Verschueren. De trainer van Anderlecht was eerder op de dag door fans van Manchester City al herkend (en bezongen) in Porto en is ook in de VIP-sectie van Manchester City in het stadion een graag geziene gast. Kompany zit naast Michael Verschueren, minderheidsaandeelhouder van Anderlecht en sinds 2013 lid van ECA, de European Club Association.
Lees verder

Boris Johnson trouwt in het geniep met verloofde Carrie Symonds
De Britse premier Boris Johnson (56) en zijn verloofde Carrie Symonds (33) zouden in juli 2022 trouwen, zo stond nog maar enkele dagen geleden te lezen op hun huwelijksuitnodigingen. Zo lang konden de twee wellicht niet meer wachten want vandaag trouwden ze in het geniep, op een geheime locatie en in de aanwezigheid van amper 30 gasten.
Lees verder

Ex-Gouden Schoen Lucien Olieslagers overleden
Voormalig Gouden Schoen-winnaar Lucien Olieslagers is vandaag na een slepende ziekte overleden op 84-jarige leeftijd. De uit het Kempense Vorselaar afkomstige Olieslagers speelde tussen 1958 en 1969 voor Lierse en tussen 1969 en 1971 voor KV Mechelen. In zijn debuutjaar in eerste klasse pakte hij meteen de Gouden Schoen. Later won Olieslagers met Lierse ook nog een landstitel en een beker. Hoewel Olieslagers dus één keer werd verkozen tot beste speler op de Belgische velden kwam hij nooit in actie voor de Rode Duivels.
Lees verder

Van de 0-1 van Havertz tot de blessure van De Bruyne: bekijk hier de sleutelmomenten van de CL-finale
Chelsea klopte Manchester City vanavond in de finale van de Champions League. Het werd 0-1, bekijk hieronder alle sleutelmomenten van de match:
Lees verder

Havertz schiet Chelsea op 0-1 tegen Man City! Bekijk hier de hoogtepunten van de CL-finale
Chelsea en Manchester City strijden in Porto om de Champions League. Bekijk hieronder alle sleutelmomenten van de match:
Lees verder

Situatie in Goma ernstig na vulkaanuitbarsting "maar onder controle"
In het oosten van Congo, na de vulkaanuitbarsting van de Nyiragongo en de evacuatie van honderdduizenden inwoners van de stad Goma, is de situatie "ernstig", maar "onder controle". Dat heeft de president Félix Tshisekedi verzekerd.
Lees verder

KIJK LIVE. De Bruyne & co moeten vol aan de bak nadat Havertz er op slag van rust 0-1 van maakte
• Estádio de Dragão (21u)
Lees verder

Belgian Cats winnen overtuigend van Puerto Rico
De Belgische nationale basketvrouwen hebben in Kortrijk hun tweede oefeninterland op rij gewonnen in hun voorbereiding op EK en Spelen. Na een nipte zege tegen topland Servië op vrijdag ging een dag later ook Puerto Rico voor de bijl met 84-62.
Lees verder

Na 20 (!) jaar nog eens een nieuw vissersschip voor Vlaamse vloot: "Modernisering is zo nodig om duurzaam verder te kunnen werken"
Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits (CD&V) heeft vandaag de Zeebrugge 483 Jasmine gedoopt. Een historisch moment, want het is 20 jaar geleden dat er een spiksplinternieuw vissersvaartuig in gebruik wordt genomen. Het is het eerste van een reeks nieuwe vaartuigen voor onze vissersvloot die momenteel uit 64 vaartuigen bestaat. "Zo kunnen we weer voor jaren verder", glunderen Dany Vlietinck en Sandra Van Torre.
Lees verder

UEFA-baas maakt gehakt van FIFA-plan: 'WK elke twee jaar? Dan doen Europese landen niet mee'
UEFA-president Aleksander Ceferin snapt niets van het plan van de FIFA om elke twee jaar een wereldkampioenschap voetbal te houden. "Het is onmogelijk en een compleet irrationeel idee", aldus de Sloveen. De organisatie van het EK én de drukke kalender zijn spelbrekers in de ogen van Ceferin.
Lees verder

Champions League-finale eindigt in tranen voor Kevin De Bruyne: Rode Duivel moet na pijnlijke botsing veld verlaten
Exit Kevin De Bruyne. De spelmaker van Manchester City moest de finale van de Champions League iets voor het uur verlaten. Onze landgenoot hield onder meer een blauw oog over aan een botsing met Rüdiger en kon na minutenlange verzorging niet verder. Tranen vloeiden, de teleurstelling is enorm. Tien minuten voor tijd trok hij - met de nodige moeite - definitief richting kleedkamers.
Lees verder

Man in kritieke toestand op straat aangetroffen: mogelijk slachtoffer van ruzie
In de Kattenstraat in Tienen is zaterdagavond rond 18 uur een man in kritieke toestand aangetroffen. De 49-jarige man uit Tienen werd nog ter plaatse gereanimeerd en onder begeleiding van een MUG-team overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder